Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας NFT και να το πουλήσετε δωρεάν

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας NFT και να το πουλήσετε δωρεάν

Εάν ενδιαφέρεστε για την τεχνολογία κρυπτονομισμάτων και blockchain και θέλετε να κερδίσετε χρήματα από αυτήν, πιθανότατα έχετε ακούσει για τα NFT. Σας επιτρέπουν να μετατρέψετε έργα τέχνης και ψηφιακά έργα σε μάρκες NFT και στη συνέχεια να πουλήσετε τα διακριτικά στην αγορά NFT.

Σε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε τη δική σας τέχνη NFT και πώς να την πουλήσετε στο διαδίκτυο για πρώτη φορά.

Τι είναι το NFT;

Τα NFT ή τα μη ανταλλάξιμα token είναι κομμάτια μοναδικών δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε μια αλυσίδα μπλοκ. Ένα NFT θα μπορούσε να είναι ένα βίντεο, μια εικόνα, ένα GIF ή οποιαδήποτε μορφή ψηφιακής τέχνης. Τα NFT αντιπροσωπεύουν την ψηφιακή ιδιοκτησία ενός έργου τέχνης, μουσικής και πολλών άλλων τύπων αρχείων.

Το “μη ανταλλάξιμο” μέρος είναι αυτό που κάνει τα NFT να ξεχωρίζουν από ανταλλάξιμα περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, το ασήμι, το χαρτονόμισμα και τα κρυπτονομίσματα. Η δυνατότητα αντικατάστασής τους σημαίνει ότι, για παράδειγμα, μπορείτε να ανταλλάξετε 100 $ με οποιαδήποτε άλλα 100 $ ή ότι μια ουγγιά χρυσού έχει την ίδια αξία με οποιαδήποτε άλλη ουγγιά χρυσού.

Τα NFT ως ψηφιακά στοιχεία είναι όλα μοναδικά. Δεν μπορείτε να ανταλλάξετε ένα NFT με άλλο NFT, με αποτέλεσμα να μην είναι ανταλλάξιμα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ένα NFT δεν είναι αντικείμενο, αλλά μια σειρά χαρακτήρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως απόδειξη ιδιοκτησίας. Ένα NFT μπορεί επίσης να πιστοποιήσει δημόσια ότι το ψηφιακό σας αρχείο είναι αυθεντικό και όχι αντίγραφο.

Πώς λειτουργούν τα NFT;

Τα NFT απαιτούν τη δημιουργία ψηφιακών διακριτικών, μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται κρυπτογραφία. Στον κόσμο των κρυπτογράφησης, αυτή η διαδικασία δημιουργίας διακριτικών αναφέρεται ως κοπή. Συνήθως, για να κόψετε NFT, πρέπει να πληρώσετε για να δημιουργήσετε έξυπνα συμβόλαια.

Τα έξυπνα συμβόλαια είναι κομμάτια κώδικα λογισμικού που επιτρέπουν σε ένα blockchain να αποθηκεύει πληροφορίες με ασφαλή και διαφανή τρόπο. Τελικά, αυτοί οι κωδικοί είναι αυτοί που διαχειρίζονται την ιδιοκτησία και τη δυνατότητα μεταβίβασης των NFT.

Πόσο κοστίζει η πώληση NFTs;

Όταν πουλάτε NFT, θα πρέπει επίσης να περιμένετε να ξοδέψετε κάποια χρήματα σε αυτά. Τα περισσότερα NFT βασίζονται στο blockchain Ethereum για την επικύρωση συναλλαγών και ακόμη και η δημιουργία NFT μπορεί να σας κοστίσει χρήματα.

Το ακριβές χρηματικό ποσό που θα πρέπει να πληρώσετε για να πουλήσετε το NFT σας εξαρτάται από τα «τελή αερίου» του Ethereum που ποικίλλουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας και από τη μια πλατφόρμα στην άλλη. Αν και δεν μπορείτε να αποφύγετε να πληρώσετε τέλη φυσικού αερίου, μπορείτε να τα ελαχιστοποιήσετε περιμένοντας να μειωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους όπως το Etherscan για να μάθετε το τρέχον κόστος του αερίου Ethereum. Ένας άλλος λόγος που δεν υπάρχει σταθερή τιμή για τη δημιουργία και την πώληση του NFT σας είναι επειδή οι χρεώσεις αερίου NFT εξαρτώνται επίσης από το μέγεθος του ψηφιακού σας στοιχείου και από το πόσο περίπλοκη είναι η συναλλαγή.

* 01_etherscan *

Σε ορισμένες πλατφόρμες NFT, οι αγοραστές πληρώνουν τέλη αερίου για να επικυρώσουν μια συναλλαγή στο blockchain μέσω του ψηφιακού τους πορτοφολιού. Σε άλλες πλατφόρμες, εσείς ως πωλητής πρέπει να πληρώσετε τέλη αερίου για να κόψετε και να πουλήσετε NFT. Αν και δεν υπάρχουν ακριβείς αριθμοί για το πόσο κοστίζει η κοπή και η πώληση NFT, ακολουθούν οι μέσες εκτιμήσεις:

70 $ για να δημιουργήσετε (νομισματοκοπείο) ένα NFT $15 για να καταχωρίσετε τα 50 $ NFT για να δημοπρατήσετε το NFT

Εάν κάποια στιγμή αποφασίσετε να εγκαταλείψετε την ιδέα να πουλήσετε το NFT σας, θα πρέπει επίσης να πληρώσετε μερικά δολάρια για την καταστροφή του κουπονιού σας.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες και blockchains όπου μπορείτε να κόψετε και να πουλήσετε τα NFT σας, όλα έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τους δημιουργούς NFT. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες είναι οι Rarible, Opensea και Superrare.

Πριν επιλέξετε μια πλατφόρμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας, πρέπει να κάνετε την έρευνα για να μάθετε εκ των προτέρων τις τιμές του φυσικού αερίου και τις χρεώσεις συναλλαγών. Ενώ το δημοφιλές blockchain μεταξύ των δημιουργών NFT είναι το Ethereum, άλλες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν τα Polkadot, Tezos, Polygon, Binance Smart Chain και Cosmos. 

Αν απλώς βυθίζετε τα δάχτυλα των ποδιών σας στην επιχείρηση NFT, ακολουθήστε τις οδηγίες μας για να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα OpenSea και το blockchain Polygon , καθώς αυτός ο συνδυασμός σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να καταχωρείτε το NFT σας δωρεάν (χωρίς να πληρώνετε τέλη αερίου).

Πώς να δημιουργήσετε το πρώτο σας NFT

Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε το πρώτο σας NFT και να το πουλήσετε στην πλατφόρμα OpenSea, πρέπει να συνδέσετε το κρυπτοπορτοφόλι σας στο OpenSea. Δεν έχετε ακόμα κρυπτογραφικό πορτοφόλι; Δεν είναι πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα πορτοφόλι. Το Metamask και το Coinbase είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή. Είναι επίσης φιλικά για αρχάριους και σας επιτρέπουν να έχετε το πορτοφόλι Metamask ή το πορτοφόλι Coinbase έτοιμο για χρήση μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Πώς να δημιουργήσετε ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας το Coinbase

Σε αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε το Coinbase ως παράδειγμα. Για να δημιουργήσετε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης Coinbase, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ανοίξτε τον ιστότοπο του Coinbase . Στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε Έναρξη . Συμπληρώστε τη φόρμα για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Coinbase. Όταν τελειώσετε, επιλέξτε Δημιουργία λογαριασμού στο κάτω μέρος της οθόνης.

Θα σας ζητηθεί να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας μέσω email. Μετά από αυτό το βήμα, μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας στο Coinbase και να μεταφέρετε κρυπτονομίσματα σε αυτόν. Επιστρέψτε στον ιστότοπο του Coinbase και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Στην περιοχή Στοιχεία , επιλέξτε Λήψη πορτοφολιού .

Αυτό θα σας ζητήσει να εγκαταστήσετε την επέκταση προγράμματος περιήγησης Πορτοφολιού Coinbase. Εάν χρησιμοποιείτε το Chrome, επιλέξτε Προσθήκη στο Chrome για να συνεχίσετε.

Όταν ανοίγετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης, επιλέξτε Δημιουργία νέου πορτοφολιού .

Φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του πορτοφολιού σας και να αποθηκεύσετε τη φράση ανάκτησης στο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ή κάπου αλλού όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό σε περίπτωση που το χρειαστείτε. Αυτή η φράση είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσετε το κρυπτογραφικό πορτοφόλι σας, εάν ξεχάσετε τα στοιχεία του κωδικού πρόσβασής σας αργότερα. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να αρχικοποιήσετε και, στη συνέχεια, να ολοκληρώσετε τη δημιουργία του πορτοφολιού σας Coinbase.

Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κρυπτοπορτοφόλι Coinbase από τη λίστα των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για γρήγορη προβολή του υπολοίπου κρυπτογράφησης, καθώς και για να δείτε τα NFT σας και μια λίστα συναλλαγών.

Walter Wallet – Πορτοφόλι για πιστωτικές κάρτες –

Πώς να δημιουργήσετε την πρώτη σας συλλογή NFT στο OpenSea

Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε το πορτοφόλι σας Ethereum (ETH) στην πλατφόρμα OpenSea . Σημειώστε ότι δεν χρειάζεται να έχετε κρυπτογράφηση στο πορτοφόλι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο ακόμα κι αν το υπόλοιπό σας είναι μηδενικό.

Μόλις το πορτοφόλι σας συνδεθεί στο OpenSea, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε το πρώτο σας NFT.

Στο OpenSea, πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε μια συλλογή NFT. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε Οι Συλλογές μου από το μενού του ιστότοπου και επιλέξτε Δημιουργία συλλογής .

Στην επόμενη σελίδα, θα πρέπει να συμπληρώσετε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το έργο τέχνης NFT. Πρέπει να ανεβάσετε μια εικόνα λογότυπου, μια επιλεγμένη εικόνα και μια εικόνα banner για τη συλλογή σας, να βρείτε ένα όνομα και μια περιγραφή για τα NFT σας – όλα αυτά είναι σημαντικά για να τραβήξετε την προσοχή των πιθανών αγοραστών σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL για τη συλλογή OpenSea που θα διευκολύνει την κοινή χρήση του συνδέσμου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια κατηγορία για τη συλλογή σας (τέχνη, συλλεκτικά αντικείμενα, μουσική, φωτογραφία, κ.λπ.) και ακόμη και να προσθέσετε τους προσωπικούς σας συνδέσμους ως καλλιτέχνης NFT.

Πιο κάτω στη σελίδα, θα βρείτε μια σημαντική επιλογή για να προσθέσετε Κέρδη δημιουργού . Αυτή είναι μια ποσοστιαία χρέωση που θα εισπράξετε όταν ένας αγοραστής επαναπουλήσει το NFT σας. Μπορείτε να το ρυθμίσετε σε οτιδήποτε θέλετε ή να το αφήσετε στο μηδέν. Εάν επιλέξετε να προσθέσετε μια χρέωση, θα πρέπει επίσης να συμπληρώσετε τη διεύθυνση του πορτοφολιού πληρωμής σας .

Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή του Blockchain .Επιλέξτε Polygon για να αποφύγετε την πληρωμή τελών αερίου. Στη συνέχεια, επιλέξτε διακριτικά πληρωμής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά των NFT σας.

Τέλος, επιλέξτε το κουμπί Δημιουργία στο κάτω μέρος της σελίδας για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση της συλλογής σας.

Η ρευστότητα οδήγησε την ανάπτυξη του DeFi μέχρι σήμερα

Πώς να κόψετε ένα NFT

Τώρα που η συλλογή σας NFT είναι έτοιμη, μπορείτε να κόψετε το πρώτο σας NFT στο OpenSea.

Μεταβείτε στον ιστότοπο του OpenSea και ανοίξτε τη συλλογή σας. Στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε Προσθήκη στοιχείου .

Στη σελίδα Δημιουργία νέου αντικειμένου , μεταφορτώστε μια εικόνα, ένα βίντεο, έναν ήχο ή ένα τρισδιάστατο μοντέλο για να κόψετε ως NFT. Οι τύποι αρχείων που υποστηρίζονται περιλαμβάνουν JPG, PNG, GIF, SVG, MP4, WEBM, MP3, WAV, OGG, GLB και GLTF. Το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι 100MB.

Μπορείτε να συμπληρώσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το NFT σας στην ίδια σελίδα. Μπορείτε να προσθέσετε την περιγραφή του στοιχείου, έναν σύνδεσμο σε μια ιστοσελίδα με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το στοιχείο, καθώς και να προσθέσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο με δυνατότητα ξεκλειδώματος που μπορεί να αποκαλυφθεί μόνο στον κάτοχο του αντικειμένου. Αφού συμπληρώσετε όλες τις λεπτομέρειες, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Δημιουργία .

Αυτό είναι όλο, το NFT σας θα κοπεί σε λίγα δευτερόλεπτα. Μετά την κοπή του NFT σας, μπορείτε να το επεξεργαστείτε για να αλλάξετε την περιγραφή ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια.

APPLE iPhone 11 Pro 64 GB Space

Πώς να πουλήσετε το NFT σας

Όταν κόβετε ένα NFT, μπορείτε να το καταχωρήσετε στο OpenSea και να περιμένετε να πραγματοποιήσετε την πρώτη σας πώληση. Για να πουλήσετε το NFT σας, ανοίξτε το από τη συλλογή σας και επιλέξτε το μπλε κουμπί Πώληση στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Επιλέξτε την τιμή για το προϊόν σας σε ETH και τη διάρκεια. Στο OpenSea, η ελάχιστη τιμή που μπορείτε να ορίσετε είναι 2 $. Εάν δεν θέλετε το NFT σας να είναι άμεσα διαθέσιμο, μπορείτε να ορίσετε οποιαδήποτε ημέρα στο μέλλον να είναι η ημερομηνία έναρξης της έκπτωσής σας. Το OpenSea σάς επιτρέπει επίσης να κάνετε κράτηση του NFT σας για έναν συγκεκριμένο αγοραστή. Εάν επιλέξετε αυτήν την επιλογή, πρέπει να συμπληρώσετε τη διεύθυνση κρυπτογραφικού πορτοφολιού του αγοραστή.

Ορίσαμε μια φιλόδοξη τιμή 1ETH για το έργο τέχνης μας. Η τιμή και η διάρκεια της πώλησης είναι δύο πράγματα που δεν θα μπορείτε να αλλάξετε αργότερα, επομένως δεν πρέπει να βιαστείτε όταν ολοκληρώσετε αυτό το βήμα. Σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά γύρω σας για να δείτε πόσα ζητούν οι άλλοι χρήστες για παρόμοια έργα τέχνης προτού αποφασίσετε για τα δικά σας.

Για να ολοκληρώσετε την καταχώριση του NFT σας, επιλέξτε Ολοκλήρωση της καταχώρισής σας . Το OpenSea θα σας ζητήσει να υποβάλετε την ηλεκτρονική σας υπογραφή μέσω του κρυπτογραφικού πορτοφολιού σας.

Αυτό ήταν, καταχωρίσατε με επιτυχία το πρώτο σας NFT στο OpenSea! Ωστόσο, η κοπή και η καταχώριση του NFT σας είναι πολύ πιο εύκολη από την πραγματική πώληση. Στο Opensea, μπορείτε να επιλέξετε μόνο τη διάρκεια της έκπτωσής σας. Σε άλλες πλατφόρμες όπως η Rarible, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε μια δημοπρασία με χρονική διάρκεια ή μια απεριόριστη δημοπρασία για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να πουλήσετε το διακριτικό.

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας είναι να έχετε ακόλουθους σε ένα κοινωνικό δίκτυο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε την τέχνη σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαφημίσετε τα NFT σας στον λογαριασμό σας στο Instagram, στη σελίδα σας στο Facebook ή σε εξειδικευμένα subreddits . Μπορείτε να κάνετε μικρά δώρα για να προωθήσετε τις συλλογές σας και να τραβήξετε την προσοχή των πιθανών αγοραστών.

Πώς να δημιουργήσετε ένα Pinterest Pin

Μια επαγγελματική συμβουλή για την πώληση των NFT σας

Τα NFT που πωλούν καλά είναι κυρίως αυτά που προέρχονται από καταξιωμένους καλλιτέχνες (βλ. Beeple και τη συλλογή του για παράδειγμα) και επηρεαστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλους ακόλουθους.

Ωστόσο, για όσους είναι νέοι στην πώληση NFT, υπάρχει επίσης ένας τρόπος να επωφεληθούν από την πώληση των κουπονιών τους. Όταν δημιουργείτε τα NFT σας, πρέπει να σκεφτείτε πώς θα μπορούσε ο αγοραστής να τα χρησιμοποιήσει σε περισσότερες από μία σφαίρες. Με άλλα λόγια, τι αξία έχει το NFT σας εκτός από το ότι είναι ένα ψηφιακό στοιχείο αποθηκευμένο στο blockchain;

Εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πραγματική ζωή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – αυτό είναι ένα NFT που έχει τη δυνατότητα να γίνει δημοφιλές στους αγοραστές και να πουλήσει. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι NFTs που απεικονίζουν και ευαισθητοποιούν σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Χρησιμοποιούνται επίσης για τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικά ιδρύματα.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *