Πώς να επιδιορθώσετε τα σφάλματα μητρώου των Windows το 2023

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα μητρώου των Windows

Όταν εγκαθιστάτε τα Windows στον υπολογιστή σας, τα Windows αποθηκεύουν στη συνέχεια το σχεδιάγραμμα της εγκατάστασής σας ως αρχείο μητρώου. Εάν αυτό το αρχείο καταστραφεί, μπορεί να προκαλέσει διαφορετικά προβλήματα και επίσης να προκαλέσει σφάλματα εμφάνισης.

Κάποιος χρειάζεται να επιδιορθώσει το ίδιο το μητρώο για να αντιμετωπίσει τα σφάλματα που προκαλούνται από ένα κατεστραμμένο μητρώο. Επομένως, έχουμε μοιραστεί μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για τη διόρθωση ή την επιδιόρθωση σφαλμάτων μητρώου σε υπολογιστές με Windows 10/11 σε αυτό το άρθρο.

Βήματα για την επιδιόρθωση σφαλμάτων μητρώου των Windows:

Υπάρχουν πολλοί τρόποι επιδιόρθωσης και επιδιόρθωσης του μητρώου των Windows. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές βασικές μεθόδους για την αντιμετώπιση διαφόρων σφαλμάτων μητρώου των Windows.

Αντιγράφων ασφαλείας:

Βάζω αυτήν τη μέθοδο στην κορυφή γιατί αν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό κομμάτι κακόβουλου λογισμικού ή ιού που επηρεάζει το μητρώο σας, θα έχετε πάντα ένα αντίγραφο ασφαλείας εκείνη τη στιγμή.

Επομένως, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των πεδίων του μητρώου σας, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα.

1. Πρώτα απ ‘όλα, πατήστε Windows + R. Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο εκτέλεσης, πληκτρολογήστε regedit και μετά πατήστε enter.

regedit

2. Τώρα, πρέπει να κάνετε κλικ στο Αρχείο και μετά Εξαγωγή.

Εξαγωγή

3. Τώρα, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο διαλόγου και πρέπει να το κάνετε εισάγετε το όνομα της επιλογής σας και αποθηκεύστε το σε ασφαλή τοποθεσία.

εισάγετε το όνομα

Εισαγωγή:

Ακολουθήστε τα ίδια βήματα που αναφέρονται παραπάνω. Επιλέγω Αρχείο > Εισαγωγή. Αναζητήστε πού αποθηκεύσατε το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας και πατήστε Ανοιξε. Αυτό είναι! Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε σφάλματα μητρώου.

Αρχείο > Εισαγωγή

Σε αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς όταν τα Windows λειτουργούν το αρχείο.

Αφού δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς, εάν το μητρώο καταστραφεί, μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στο προηγούμενο σημείο επαναφοράς. Ακολουθούν τα βήματα για την επαναφορά του συστήματός σας.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου στα Windows σας. Αναζήτηση για το Επαναφοράς συστήματος επιλογή στον πίνακα ελέγχου και κάντε κλικ σε αυτήν.

Ανοίξτε την Επαναφορά Συστήματος

2. Αυτό θα ανοίξει τον πίνακα Επαναφορά Συστήματος. Εάν είχατε δημιουργήσει το αντίγραφο ασφαλείας για το σύστημά σας στο παρελθόν, θα βλέπατε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας στο Επαναφοράς συστήματος πίνακας. Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς από εκεί.

Επιλέξτε το

3. Αφού επιλέξετε το σημείο επαναφοράς, κάντε κλικ στο Σάρωση για τα επηρεαζόμενα προγράμματα κουμπί στον πίνακα Επαναφορά Συστήματος.

Αυτό θα ξεκινήσει τη σάρωση του σημείου επαναφοράς για τα επηρεαζόμενα προγράμματα. Εάν δεν υπάρχουν επηρεαζόμενα προγράμματα στο επιλεγμένο σημείο επαναφοράς, τότε μπορείτε να προχωρήσετε και να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε αυτό το σημείο κάνοντας κλικ Επόμενο και μετά το Φινίρισμα κουμπί που εμφανίζεται στον πίνακα.

Χρήση της εντολής SFC

Λοιπόν, η εντολή SFC στο λειτουργικό σύστημα Windows όχι μόνο μπορεί να διορθώσει το κατεστραμμένο μητρώο των Windows, αλλά και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ένα προβληματικό σύστημα Windows. Η εντολή σαρώνει και αντικαθιστά κατεστραμμένα αρχεία, λείπουν και άλλαξαν.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή SFC για να διορθώσετε προβλήματα που σχετίζονται με το μητρώο των Windows.

1. Πρώτον, πρέπει ανοίξτε τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. Για αυτό, πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια να επιλέξετε την επιλογή Γραμμή εντολών (Διαχειριστής).

Επιλέξτε

2. Μετά από αυτό, πρέπει να εισαγάγετε την εντολή εκτέλεσης sfc /scannow χωρίς τα εισαγωγικά, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Εισαγάγετε 'sfc /scannow'

3. Τώρα, περιμένετε μερικά λεπτά έως ότου η εντολή ολοκληρώσει τη διαδικασία σάρωσης και επιδιόρθωσης. Μόλις τελειώσετε, αφήστε τη γραμμή εντολών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

4. Εάν βρείτε μια αναφορά σφάλματος “Η προστασία πόρων των Windows εντόπισε κατεστραμμένα αρχεία αλλά δεν μπόρεσε να διορθώσει ορισμένα από αυτά”, τότε πρέπει να επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία και, στη συνέχεια, εκτελέστε την εντολή.

Εάν εμφανιστεί σφάλμα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή με ασφαλή λειτουργία και εισαγάγετε ξανά την εντολή SFC

Αυτό είναι; Τελείωσες! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διορθώσετε το μητρώο ή τα κατεστραμμένα αρχεία στον υπολογιστή σας με Windows χρησιμοποιώντας sfc /scannow εντολή.

Γραμμή εντολών επιδιόρθωσης μητρώου των Windows 10

Ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να επιδιορθώσετε το μητρώο των Windows είναι να εκτελέσετε την εντολή DISM μέσω της γραμμής εντολών. Το Deployment Image Servicing and Management (DISM) είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιδιόρθωση της εικόνας των Windows 10.

Έτσι, εάν η εικόνα των Windows είναι κατεστραμμένη, θα λάβετε σφάλματα μητρώου. Επομένως, είναι καλύτερο να εκτελέσετε το εργαλείο DISM Command για να διορθώσετε τα σφάλματα μητρώου.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε CMD. Κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε αυτές τις τρεις εντολές μία κάθε φορά.

dism.exe /online /cleanup-image /scanhealth
dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth
dism.exe /online /cleanup-image /startcomponentcleanup

ΔΙΣΜ

Αυτό είναι! Αφού εκτελέσετε τις εντολές, πληκτρολογήστε exit στη Γραμμή εντολών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα πρέπει να εντοπίσει και να επιδιορθώσει τα σφάλματα μητρώου των Windows.

Χρήση της επιδιόρθωσης συστήματος

Τα Windows 10 διαθέτουν επίσης ένα βοηθητικό πρόγραμμα επιδιόρθωσης συστήματος που μπορεί να διορθώσει πολλά σφάλματα που σχετίζονται με αρχεία συστήματος 32, επαναφορές και μητρώο. Έτσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιδιόρθωση συστήματος για να διορθώσουμε σφάλματα μητρώου των Windows.

Ωστόσο, χρειάζεστε ένα DVD με δυνατότητα εκκίνησης των Windows για να διορθώσετε το μητρώο.

Χρήση της επιδιόρθωσης συστήματος

  • Πρώτα, τοποθετήστε έναν δίσκο εγκατάστασης των Windows/USB και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.
  • Θα σας ζητηθεί να πατήσετε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από το DVD/USB, πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο.
  • Τώρα θα δείτε το μενού του Windows Installer. Εκεί πρέπει να κάνετε κλικ Επισκευή.

Τώρα ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να διορθώσετε σφάλματα που σχετίζονται με το μητρώο των Windows 10. Η διαδικασία μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά θα διορθώσει τα σφάλματα μητρώου των Windows.

Επαναφέρετε τον υπολογιστή σας

Όπως και οι συσκευές Android, τα Windows 10 μπορούν επίσης να επαναφέρουν τον υπολογιστή σας στο προηγούμενο σημείο επαναφοράς. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει σημεία επαναφοράς, αυτή η επιλογή θα καταργήσει όλες τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις χρήστη.

Θα αφαιρέσει επίσης αρχεία και φακέλους. Επομένως, φροντίστε να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο αντίγραφο ασφαλείας προτού επαναφέρετε τον υπολογιστή σας.

Επαναφέρετε τον υπολογιστή σας

Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια.

Στην ενότητα Ενημέρωση και ασφάλεια, επιλέξτε «Ανάκτηση» και κάντε κλικ στο Ξεκινήστε.
Από εκεί, επιλέξτε την επιλογή «Επαναφορά αυτού του υπολογιστή» και επιλέξτε «Διατήρηση των αρχείων μου.

Αυτό είναι! Τώρα ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την Επαναφορά Συστήματος.

Χρήση Λογισμικού

Πλήθος λογισμικού τρίτων που διατίθεται στο διαδίκτυο ισχυρίζεται ότι διορθώνει προβλήματα μητρώου των Windows. Αυτά τα εργαλεία καθαρίζουν κατεστραμμένες καταχωρίσεις μητρώου και προσπαθούν να τις διορθώσουν. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικά καλύτερα εργαλεία για τη διόρθωση σφαλμάτων μητρώου των Windows.

1) CCleaner

CCleaner

Το CCleaner είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία καθαρισμού σκουπιδιών που είναι διαθέσιμα για το λειτουργικό σύστημα Windows 10. Μπορεί εύκολα να σαρώσει και να αφαιρέσει ανεπιθύμητα αρχεία από το σύστημά σας.

Διαθέτει επίσης ένα εργαλείο καθαρισμού μητρώου που αφαιρεί τις περιττές καταχωρήσεις από το μητρώο. Μπορείς Κατεβάστε και εγκαταστήστε το CCleaner από εδώ.

2) Επισκευή Μητρώου

Επισκευή Μητρώου

Επισκευή Μητρώου αναλύει περισσότερες από δώδεκα διαφορετικές περιοχές στο μητρώο σας και μπορεί να εντοπίσει έως και 18 τύπους σφαλμάτων. Μπορεί επίσης να σαρώσει διεξοδικά το μητρώο των Windows για σφάλματα, μη έγκυρες καταχωρήσεις, βελτιστοποίηση Regedit κ.λπ.

Σαρώνει αυτόματα για σφάλματα μητρώου και τα διορθώνει για εσάς. Αυτό παρέχει επίσης μια επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των προηγούμενων ρυθμίσεων μητρώου για την αποφυγή προβλημάτων.

3) Auslogics Registry Cleaner

Auslogics Registry Cleaner

Είναι ένα από τα εξαιρετικά εργαλεία για την επιδιόρθωση του μητρώου των Windows και την αντιμετώπιση προβλημάτων σταθερότητας. Auslogics Registry Cleaner καθαρίζει συσσωρεύσεις σκουπιδιών, λανθασμένες ρυθμίσεις συστήματος ή διαδικτύου, περιττές καταχωρήσεις μητρώου κ.λπ.

Καθαρίζει επίσης ανεπιθύμητα αρχεία, επιλύει ζητήματα μητρώου, εξαλείφει τις αιτίες επιβράδυνσης, καθαρίζει τα ίχνη απορρήτου για την προστασία των εμπιστευτικών δεδομένων σας και πολλά άλλα.

4) AVG PC TuneUp

AVG PC TuneUp

Μάντεψε? AVG PC TuneUp μπορεί να επιταχύνει τον αργό υπολογιστή σας με λίγα μόνο κλικ. Με το AVG PC TuneUp, μπορείτε να καθαρίσετε ανεπιθύμητα αρχεία, να αφαιρέσετε διπλά αρχεία, να ενημερώσετε λογισμικό, να διορθώσετε σφάλματα μητρώου κ.λπ.

Το εργαλείο επιδιόρθωσης μητρώου του AVG PC TuneUp είναι αρκετά ισχυρό και μπορεί να διορθώσει περίπλοκα προβλήματα.

5) jv16 PowerTools

jv16 PowerTools

Όπως το AVG PC Tuneup, jv16 PowerTools προσφέρει πολλά εργαλεία για την επιτάχυνση του υπολογιστή σας. Από την κατάργηση των διπλότυπων αρχείων μέχρι την επιδιόρθωση του μητρώου, το jv16 PowerTools μπορεί να το κάνει.

Η διεπαφή χρήστη του jv16 PowerTools είναι επίσης καθαρή και απλή. Έτσι, το jv16 PowerTools είναι το καλύτερο λογισμικό των Windows για τη διόρθωση ή την επιδιόρθωση σφαλμάτων μητρώου των Windows.

Έτσι, αυτοί είναι μερικοί απλοί τρόποι για την επιδιόρθωση σφαλμάτων μητρώου των Windows. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση του σφάλματος μητρώου των Windows, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Διαβάστε επίσης :10 καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Netflix M7353-5101

12 καλύτερα εργαλεία για έλεγχο και επιδιόρθωση σφαλμάτων σκληρού δίσκου

Πώς να απενεργοποιήσετε την αναφορά σφαλμάτων στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *