Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο" στο Google Chrome

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο” στο Google Chrome

Το σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο” του Google Chrome μπορεί να είναι απογοητευτικό, καθώς δεν σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους. Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται συνήθως όταν αντιμετωπίζετε πρόβλημα σύνδεσης στο Διαδίκτυο ή το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι ελαττωματικό. Θα εξετάσουμε μερικούς τρόπους επίλυσης του προβλήματος.

Αυτό είναι ένα κοινό σφάλμα Chrome που μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια στιγμή κατά τη χρήση του προγράμματος περιήγησης. Είναι εύκολο να ξεπεράσετε αυτό το ζήτημα, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τροποποιήσετε μερικές επιλογές εδώ και εκεί στο πρόγραμμα περιήγησής σας και στο σύστημά σας και το πρόβλημά σας επιλύεται.

Διαβάστε επίσης:καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Google Chrome

Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας

Όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το δίκτυο , το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε επανεκκίνηση στον δρομολογητή σας. Με αυτόν τον τρόπο απενεργοποιούνται όλες οι λειτουργίες του δρομολογητή σας και επαναφορτώνονται, επιλύοντας μικρά προβλήματα με τη συσκευή.

Μπορείτε να επανεκκινήσετε τους περισσότερους δρομολογητές πατώντας το κουμπί λειτουργίας στη συσκευή. Εάν ο δρομολογητής σας δεν έχει αυτό το κουμπί, χρησιμοποιήστε τον διακόπτη της πρίζας για να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τον δρομολογητή. Μερικοί δρομολογητές σάς επιτρέπουν να εκτελέσετε τη διαδικασία επανεκκίνησης επισκεπτόμενοι τη σελίδα ρυθμίσεων της συσκευής στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και επιλέγοντας την επιλογή επανεκκίνησης.

Αφού κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας, επανεκκινήστε το Chrome και προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση στους ιστότοπούς σας.

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σας, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | Πάρε τώρα την προσφορά απο το NORDVPN

Έχεις οποιαδήποτε απορία; Έλα στο forum και κάνε την ερώτησή σου.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

Χρησιμοποιήστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων Συνδέσεων Διαδικτύου των Windows

Τα λειτουργικά συστήματα Windows 10 και 11 της Microsoft περιλαμβάνουν πολλά προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Αυτά τα εργαλεία σάς επιτρέπουν να βρείτε και να διορθώσετε διάφορα προβλήματα στο σύστημά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά—Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων Συνδέσεων Διαδικτύου—για να εντοπίσετε και να επιλύσετε προβλήματα με τη σύνδεσή σας .

Αυτά τα εργαλεία λειτουργούν από μόνα τους ως επί το πλείστον, επομένως δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά εκτός από την εκκίνηση του εργαλείου και την επιλογή μερικών επιλογών.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις των Windows πατώντας Windows + I.

Επιλέξτε Ενημέρωση και ασφάλεια στις Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων στα αριστερά και Πρόσθετα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων στα δεξιά.

Επιλέξτε Συνδέσεις Διαδικτύου και επιλέξτε Εκτέλεση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων.

Περιμένετε μέχρι το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων να βρει και να διορθώσει προβλήματα με τη σύνδεσή σας.

Google Chrome

Απενεργοποιήστε το τείχος προστασίας σας

Ένας λόγος που λαμβάνετε το σφάλμα Chrome “Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο” είναι ότι το τείχος προστασίας αποκλείει τη σύνδεσή σας με τον ιστότοπο. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το τείχος προστασίας εντοπίζει τον ιστότοπο ως κακόβουλο στοιχείο.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας του υπολογιστή σας για να ελέγξετε αν συμβαίνει αυτό. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας του Microsoft Defender στα Windows:

Εκκινήστε το μενού Έναρξη, εντοπίστε την Ασφάλεια των Windows και ανοίξτε την εφαρμογή.

Επιλέξτε Τείχος προστασίας και προστασία δικτύου στην κύρια οθόνη της εφαρμογής.

Επιλέξτε το δίκτυο που λέει (ενεργό).

Απενεργοποιήστε την εναλλαγή τείχους προστασίας του Microsoft Defender.

Επιλέξτε Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

Ανοίξτε ξανά το Chrome και προσπαθήστε να φορτώσετε τον ιστότοπό σας.

Απενεργοποιήστε το Antivirus σας

Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί να έχει εντοπίσει τον ιστότοπο ως πιθανή απειλή, εμποδίζοντας την πρόσβασή σας σε αυτόν. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την προστασία προστασίας από ιούς και να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την προστασία Microsoft Defender Antivirus ως εξής:

Εκκινήστε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows στον υπολογιστή σας.

Επιλέξτε Προστασία από ιούς και απειλές στο κύριο παράθυρο της εφαρμογής.

Επιλέξτε Διαχείριση ρυθμίσεων στην κεφαλίδα Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές.

Απενεργοποιήστε την προστασία σε πραγματικό χρόνο.

Επανεκκινήστε το Chrome, φορτώστε έναν ιστότοπο και δείτε εάν παρουσιάζεται το σφάλμα.

Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του Chrome

Το πρόγραμμα περιήγησης Chrome αποθηκεύει κρυφά διάφορα περιεχόμενα ιστού για να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία περιήγησης. Μερικές φορές, αυτό το περιεχόμενο της προσωρινής αποθήκευσης καταστρέφεται, προκαλώντας τυχαία προβλήματα με το πρόγραμμα περιήγησης.

Το σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο” μπορεί να οφείλεται σε κακή κρυφή μνήμη του Chrome. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας και να επιλύσετε το πρόβλημά σας. Αυτό δεν επηρεάζει το ιστορικό περιήγησής σας, τις περιόδους σύνδεσης, τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης ή άλλα στοιχεία.

Εκκινήστε το Chrome, επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε Απόρρητο και ασφάλεια στα αριστερά και Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης στα δεξιά.

Επιλέξτε Όλη η ώρα από το αναπτυσσόμενο μενού Εύρος χρόνου.

Επιλέξτε Αποθηκευμένες εικόνες και αρχεία και αποεπιλέξτε όλες τις άλλες επιλογές.

Επιλέξτε Διαγραφή δεδομένων στο κάτω μέρος.

Κλείστε και ανοίξτε ξανά το Chrome και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση στους ιστότοπούς σας.

Διαγράψτε την προσωρινή μνήμη DNS

Ο υπολογιστής σας αποθηκεύει προσωρινή μνήμη DNS για να βοηθήσει τα προγράμματα περιήγησής σας να μεταφράζουν γρήγορα τα ονόματα τομέα σε διευθύνσεις IP. Μερικές φορές, αυτή η προσωρινή μνήμη καταστρέφεται, εμποδίζοντας τα προγράμματα περιήγησής σας να φτάσουν στις επιθυμητές τοποθεσίες Ιστού.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη DNS του συστήματός σας και να επιλύσετε το πρόβλημά σας.

Εκκινήστε το μενού Έναρξη, βρείτε τη Γραμμή εντολών και ανοίξτε το εργαλείο.

Εισαγάγετε τα ακόλουθα στο παράθυρο CMD και πατήστε Enter: ipconfig /flushdns

Η προσωρινή μνήμη DNS έχει πλέον εκκαθαριστεί.

Χρησιμοποιήστε εναλλακτικούς διακομιστές DNS

Ένας πιθανός λόγος που το Chrome εμφανίζει το σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο” είναι ότι οι τρέχοντες διακομιστές DNS σας αντιμετωπίζουν διακοπή λειτουργίας. Εάν αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, είναι καλή ιδέα να μετακινηθείτε σε εναλλακτικούς διακομιστές DNS .

Μπορείτε να μεταβείτε στους δημόσιους διακομιστές DNS της Google ή δωρεάν διακομιστές DNS του OpenDNS. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε αυτήν την αλλαγή στον υπολογιστή σας με Windows:

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις των Windows πατώντας Windows + I.

Επιλέξτε Δίκτυο και Διαδίκτυο για πρόσβαση στις ρυθμίσεις δικτύου σας.

Επιλέξτε Wi-Fi στα αριστερά και Αλλαγή προσαρμογέα στα δεξιά.

Κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα δικτύου σας και επιλέξτε Ιδιότητες.

Επιλέξτε Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) στη λίστα και επιλέξτε Properties.

Ενεργοποιήστε την επιλογή Χρήση των ακόλουθων διευθύνσεων διακομιστή DNS.

Εισαγάγετε 208.67.222.222 στο πεδίο Προτιμώμενος διακομιστής DNS. Πληκτρολογήστε 208.67.220.220 στο πεδίο Εναλλακτικός διακομιστής DNS.

Επιλέξτε OK στο κάτω μέρος.

Ενημερώστε το Chrome

Η Google προωθεί συχνά νέες ενημερώσεις για το πρόγραμμα περιήγησής της Chrome, έτσι ώστε η εμπειρία περιήγησής σας να παραμένει όσο το δυνατόν πιο χωρίς σφάλματα. Το σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο” μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας παλιάς εφαρμογής Chrome.

Σε αυτήν την περίπτωση, ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και το πρόβλημά σας πιθανότατα θα επιλυθεί.

Εκκινήστε το Chrome, επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome.

Αφήστε το Chrome να ελέγχει αυτόματα για νέες ενημερώσεις.

Επιτρέψτε στο Chrome να εγκαταστήσει τις διαθέσιμες ενημερώσεις. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επανεκκίνηση για να ανοίξετε ξανά το Chrome και να τεθούν σε ισχύ οι ενημερώσεις.

Επαναφορά του Chrome

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ξεπεράσετε το μήνυμα σφάλματος, επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα. Η διαδικασία επαναφοράς διαγράφει όλες τις προσαρμοσμένες επιλογές ρυθμίσεων, διορθώνοντας λανθασμένα καθορισμένες διαμορφώσεις.

Λάβετε υπόψη ότι θα χάσετε όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα σας στο Chrome όταν επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης.

Ανοίξτε το Chrome, επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε Επαναφορά και εκκαθάριση στην πλαϊνή γραμμή στα αριστερά.

Επιλέξτε Επαναφορά ρυθμίσεων στις αρχικές προεπιλογές στα δεξιά.

Επιλέξτε Επαναφορά ρυθμίσεων στο μήνυμα.

Προσεγγίστε τους μη προσβάσιμους ιστότοπους στο Google Chrome

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν το σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο” στο Google Chrome στον υπολογιστή σας. Εάν αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα και δεν είστε σίγουροι πώς να το διορθώσετε, κάντε μερικές αλλαγές δικτύου και προγράμματος περιήγησης στο σύστημά σας, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Στη συνέχεια, το πρόβλημά σας θα επιλυθεί και θα μπορείτε να συνεχίσετε τις περιόδους περιήγησής σας. Καλή χρήση του Chrome!

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Θέλεις περισσότερη τεχνολογία; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης : 10 καλύτερες επεκτάσεις του Download Manager για το Google Chrome

13 καλύτερες επεκτάσεις Google Chrome για λήψη screenshot

12 καλύτερες επεκτάσεις του Google Chrome

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4888

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *