Πώς να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο στο Mac σας

Πώς να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο στο Mac σας

Σίγουρα, αντιμετωπίσαμε το σφάλμα ” Ο δίσκος σας είναι σχεδόν γεμάτος ” στο Mac σας. Και το άγχος που μας προκαλεί είναι πολύ δύσκολο να αποσιωπηθεί, καθώς πρέπει να κάνουμε κάποια περίπλοκα πράγματα για να ελευθερώσουμε χώρο στο δίσκο στο Mac μας. Θα ξεκινούσε από την αισθητά αργή απόδοση του Mac όταν ο Mac σας δεν έχει χώρο. Επίσης, οδηγεί σε προτροπές ότι δεν έχουμε πλέον χώρο για νέα έγγραφα, φωτογραφίες και μουσική. Η πρώτη επιλογή που πρέπει να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποιες μη αυτόματες παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε ή να χρησιμοποιήσουμε κάποια προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας καθαρισμού. Εν τω μεταξύ, απελευθερώστε το μυαλό σας από το άγχος καθώς επιχειρείτε να καθαρίσετε τον χώρο αποθήκευσης Mac με τον απλό τρόπο.

Πώς να εκκαθαρίσετε τον αποθηκευτικό χώρο στο Mac

Εδώ, καταλήξαμε στους 10 απλούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε ανεπιθύμητα ανεπιθύμητα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο Mac σας και να ελευθερώσετε χώρο μέσα σε λίγα λεπτά.

Πώς να ρυθμίσετε το Chromecast για Mac

#1 Αξιολόγηση και διαγραφή παλαιών αρχείων

Όσο μεγαλύτερο είναι το αρχείο Mac που μπορείτε να διαγράψετε τώρα, τόσο περισσότερο χώρο μπορείτε να απολαύσετε για αργότερα. Ως εκ τούτου, το κυνήγι για εκείνα τα μεγάλα αρχεία που δεν χρειάζεστε πλέον μπορεί να σας βοηθήσει να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο του Mac σας. Απλώς κάντε κλικ στο μενού της Apple και επιλέξτε « Σχετικά με αυτό το Mac » για να έχετε μια επισκόπηση των αρχείων που τρώνε υπερβολικά στο Mac σας.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί “Διαχείριση “, θα μπορείτε να ελέγξετε τη λεπτομερή ανάλυση των αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο Mac σας. Η πλευρά της ζωής δείχνει τις κατηγορίες. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, θα εμφανιστούν όλα τα δεδομένα κάτω από αυτό και το μέγεθος των αρχείων. Ίσως μάλιστα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν αρκετά gigabyte βίντεο που έχετε χρησιμοποιήσει για παλιά έργα που είναι ακόμα αποθηκευμένα, αλλά δεν τα χρειάζεστε πλέον. Μπορεί επίσης να συναντήσετε τεράστια αντίγραφα ασφαλείας iOS που μπορούν να εντοπιστούν από συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον ή δεν κατέχετε πλέον. Εάν έχετε βελτιστοποιήσει ότι αυτά τα αρχεία δεν χρειάζονται πλέον, μπορείτε να τα διαγράψετε για να ελευθερώσετε έναν αξιοπρεπή χώρο στο Mac. Μην ξεχάσετε, ωστόσο, να αδειάσετε και τον φάκελο Trash αφού το κάνετε αυτό. Μπορεί ακόμα να προσθέσει χώρο αν δεν το φροντίσετε.

#2 Ελευθερώστε χώρο στο δίσκο μεταφέροντας αρχεία στο Cloud

Μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο Mac σας είναι όλα σημαντικά και αυτό συμβαίνει. Εάν αντιμετωπίζετε ένα τέτοιο δίλημμα, μπορείτε να επιλέξετε φωτογραφίες, έγγραφα και άλλα αρχεία στο iCloud.

Μεταβείτε στο μενού της Apple και κάντε κλικ στο Σχετικά με αυτό το Mac. Επιλέξτε το κουμπί Διαχείριση κάτω από την καρτέλα Αποθήκευση. Κάντε κλικ στο Αποθήκευση στο iCloud , δίπλα στο Αποθήκευση στο iCloud.

Η χρήση του Dropbox είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για συγχρονισμό iCloud. Αλλά είναι καλύτερο να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του για να βεβαιωθείτε ότι συγχρονίζετε μόνο τους απαραίτητους φακέλους που χρειάζεστε. Τα πιο συνηθισμένα αρχεία που αποθηκεύονται στο cloud και δεν συγχρονίζονται στον υπολογιστή είναι αυτά στα οποία δεν έχουμε συχνά πρόσβαση και χρησιμοποιούνται απλώς για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Με το να είστε συγκεκριμένοι σχετικά με το τι πρέπει να συγχρονιστεί ή όχι στο Mac σας, εξοικονομείτε επίσης χώρο στο Mac σας για πιο σημαντικά αρχεία.

#3 Βρείτε και διαγράψτε διπλότυπα αρχεία

Η διερεύνηση της μονάδας Mac σας είναι σαν να ψάχνετε σε ένα καλειδοσκόπιο προηγούμενων λήψεων που είχατε. Ίσως παρατηρήσετε ότι υπάρχουν δύο ή περισσότερα από τα ίδια αρχεία. Μπορεί να έχετε κατεβάσει κατά λάθος το αρχείο περισσότερο από

Η μη αυτόματη αναζήτηση διπλών αρχείων μπορεί να είναι τρομακτική και χρονοβόρα. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, όπως το Gemini 2, το Finder. Λάβετε υπόψη ότι η έκδοση με άδεια χρήσης μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρή. Αλλά η δωρεάν δοκιμή του μπορεί να σας βοηθήσει να σαρώσετε το Mac σας για πιθανά αρχεία που έχουν αντιγραφεί και τα οποία μπορείτε να διαγράψετε.

Η premium έκδοση του Mini 2 θα διαγράψει αυτόματα τα αρχεία για εσάς. Από την άλλη πλευρά, η δωρεάν έκδοση θα σας επιτρέψει να διαγράψετε αρχεία ένα προς ένα. Αν και είναι μάλλον επίπονο, θα σας δώσει την ελευθερία να ελέγξετε πρώτα εάν αυτά τα αρχεία είναι σωστό να αφαιρεθούν ή όχι. Εδώ είναι το βήμα για να διαγράψετε τα διπλότυπα αρχεία χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Finder.

Ανοίξτε το παράθυρο Finder. Τώρα, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στο Αρχείο και κάντε κλικ στον Νέο Έξυπνο Φάκελο. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί + στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέξτε τα αρχεία για να ελέγξετε για διπλότυπα αρχεία και διαγράψτε τα.

#4 Καταργήστε τις κρυφές μνήμες και τα μόνιμα αρχεία

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά μπορεί να υπάρχουν πολλά προσωρινά αρχεία αποθηκευμένα στον σκληρό σας δίσκο. Αυτά αποθηκεύονται με μοναδικό σκοπό την εύκολη πρόσβαση αργότερα. Επιπλέον, παρά την προσπάθεια εκκαθάρισης της κρυφής μνήμης, αυτές θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται ξανά, ειδικά με τη συνεχή χρήση του Mac σας. Ας δούμε τα βήματα για τη διαγραφή της κρυφής μνήμης από την εφαρμογή Finder

Μεταβείτε στη γραμμή μενού της εφαρμογής Finder. Επιλέξτε την επιλογή Μετάβαση σε φάκελο και πληκτρολογήστε ~/Library/Caches .Διαγράψτε τα αρχεία που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο.

#5 Αποκτήστε περισσότερο χώρο στο δίσκο αδειάζοντας αρχεία τοπικής προσαρμογής

Τα αρχεία τοπικής προσαρμογής ή τα πακέτα γλωσσών μπορούν να διαγραφούν στο Mac σας με τα ακόλουθα βήματα.

Μεταβείτε στο παράθυρο Finder και επιλέξτε Εφαρμογές. Τώρα, πατήστε Ctrl+κλικ σε μια εφαρμογή. Επιλέξτε Εμφάνιση περιεχομένων πακέτου και επιλέξτε Πόροι. Βρείτε τα αρχεία που τελειώνουν σε .Iporj. Επιλέξτε τα αρχεία γλώσσας που δεν χρησιμοποιείτε. Σύρτε τα στον Κάδο απορριμμάτων.

Μπορείτε να τα διαγράψετε με ένα κλικ χρησιμοποιώντας το CleanMyMac X

#6 Κατάργηση αχρησιμοποίητων εφαρμογών

Αφαιρέστε τις αχρησιμοποίητες ή ανεπιθύμητες εφαρμογές και τα υπολείμματά τους από το Mac σας, για να ελευθερώσετε χώρο. Για να γινει αυτο

Μεταβείτε στο Finder και κάντε κλικ στο Applications. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να διαγράψετε. Σύρετε την στον Κάδο απορριμμάτων. Τέλος, αδειάστε τον Κάδο απορριμμάτων.

#7 Ενεργοποίηση αυτόματης άδειας απορριμμάτων

Εάν βρείτε κάποια δυσκολία στο μη αυτόματο άδειασμα του κάδου απορριμμάτων, μπορείτε να το ρυθμίσετε σε αυτόματο άδειασμα του Κάδου απορριμμάτων. Ωστόσο, τα αρχεία θα αποθηκευτούν για 30 ημέρες στον κάδο απορριμμάτων. Μπορείτε να το επαναφέρετε εντός 30 ημερών, διαφορετικά το αρχείο θα διαγραφεί οριστικά. Και για αυτό,

Μεταβείτε στο μενού της Apple και κάντε κλικ στο Σχετικά με αυτό το Mac. Επιλέξτε το κουμπί Διαχείριση κάτω από την καρτέλα Αποθήκευση . Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση , δίπλα στην επιλογή Αυτόματη άδειασμα απορριμμάτων .

#8 Εκκαθαρίστε το φάκελο “Λήψεις”.

Όταν κατεβάζουμε εφαρμογές, θα αποθηκεύονται μικρά ανεπιθύμητα αρχεία. Και τώρα ήρθε η ώρα να τα αφαιρέσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να ελευθερώσετε χώρο στο Mac σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Ανοίξτε το παράθυρο Finder και επιλέξτε Λήψεις. Κάντε δεξί κλικ στα αρχεία που δεν χρησιμοποιείτε. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Μετακίνηση στον Κάδο απορριμμάτων . Στη συνέχεια, Αδειάστε τον Κάδο απορριμμάτων.

#9 Διαγράψτε τα συνημμένα αλληλογραφίας

Διαγράψτε τα συνημμένα αλληλογραφίας και τα ανεπιθύμητα μεγάλα αρχεία που είναι συνδεδεμένα με την αλληλογραφία για να διαγράψετε τα επιπλέον gigabyte που είναι αποθηκευμένα στο Mac σας. Για να γινει αυτο,

Μεταβείτε στην εφαρμογή Mail και επιλέξτε Προτιμήσεις. Από την ενότητα Γενικά , επιλέξτε την επιλογή Κατάργηση μη επεξεργασμένων λήψεων . Τώρα, επιλέξτε Μετά τη διαγραφή του μηνύματος από το αναπτυσσόμενο μενού. Αφού διαγράψετε την αλληλογραφία, δεν θα μείνουν ανεπιθύμητα αρχεία.

#10 Χρήση εξωτερικής μονάδας δίσκου

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, η τελευταία σας επιλογή θα μπορούσε να είναι να αποκτήσετε την καλύτερη εξωτερική μονάδα δίσκου για αναβαθμισμένο χώρο αποθήκευσης. Τώρα μπορείτε να ελευθερώσετε το Mac σας μόνο με τα απαραίτητα αρχεία που χρειάζεστε για να παραμείνετε στη μονάδα δίσκου σας. Και μπορείτε να έχετε πρόχειρο τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο εάν έχετε μεγάλα έργα που συνεπάγονται τη χρήση μεγάλων δεδομένων.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς να ελευθερώσετε χώρο για το Big Sur στο Macbook Air;

Το Big Sur καταλαμβάνει ελεύθερο χώρο για έως και 16 GB χώρου, επομένως θα χρειαστείτε τουλάχιστον 20 GB ελεύθερου χώρου. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα προαναφερθέντα βήματα για να ελευθερώσετε χώρο στο Macbook σας.

Μπορείτε να καθαρίσετε χώρο στο δίσκο στο Macbook Pro χρησιμοποιώντας τον σκληρό δίσκο;

Ναι, μπορείτε να μεταφέρετε μεγάλα αρχεία στον σκληρό σας δίσκο για να ελευθερώσετε χώρο.

Μπορώ να δω τι καταλαμβάνει χώρο στο Mac;

Ναι, μπορείτε να δείτε από το Storage από το About this Mac στο Apple Menu στο Mac σας.

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την εκκαθάριση μνήμης σε Mac;

Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσα σε λίγα λεπτά. Ωστόσο, ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του αρχείου.

πρόγραμμα IPTV για Mac

Λήψη Deluge για Windows & Mac (τελευταία έκδοση)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4888

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *