Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ανενεργή κύλιση παραθύρου στα Windows 11

Τα Windows 10 εισήγαγαν μια μοναδική δυνατότητα στους χρήστες τους που ονομάζεται Inactive Window Scrolling. Η δυνατότητα επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν κύλιση στο παράθυρο του φόντου χωρίς να το φέρουν μπροστά.

Η ίδια δυνατότητα είναι επίσης διαθέσιμη στα νέα Windows 11, αλλά πρέπει να ενεργοποιηθεί με μη αυτόματο τρόπο από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Η ποιότητα είναι βολική για χρήστες που αγαπούν να κάνουν πολλές εργασίες και συχνά έχουν ανοιχτά πολλά Windows στον υπολογιστή τους.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η ανενεργή δυνατότητα κύλισης, οι χρήστες πρέπει να τοποθετούν το δείκτη του ποντικιού τους πάνω από οποιοδήποτε ανοιχτό παράθυρο και να χρησιμοποιούν τον τροχό του ποντικιού για να ξεκινήσουν την κύλιση. Αυτό απαλλάσσει τους χρήστες από την ταλαιπωρία της εναλλαγής μεταξύ των ανοιχτών Windows.

LOGITECH Wireless Mouse Blue

 

Βήματα για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της κύλισης ανενεργού παραθύρου στα Windows 11

Επομένως, εάν ενδιαφέρεστε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα κύλισης ανενεργού παραθύρου στον υπολογιστή σας με Windows 11, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τους δύο καλύτερους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ανενεργή κύλιση παραθύρου στα Windows 11 . Ας τσεκάρουμε.

LOGITECH Wireless Mouse Blue

 

1) Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την κύλιση ανενεργού παραθύρου μέσω των ρυθμίσεων

Θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 11 για να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα ανενεργής κύλισης παραθύρου σε αυτήν τη μέθοδο. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις .

 

2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Bluetooth και συσκευές παρακάτω.

 

3. Στο δεξιό παράθυρο, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ποντίκι .

 

4. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε τον διακόπτη εναλλαγής για Κύλιση ανενεργών παραθύρων όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω τους για να επιτρέψετε τη λειτουργία.

 

5. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε την Ανενεργή κύλιση, απενεργοποιήστε τον διακόπτη για Κύλιση ανενεργών παραθύρων όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω τους .

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ανενεργή κύλιση στα Windows 11.

 

Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Android μέσω Digital Wellbeing

2) Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την ανενεργή κύλιση μέσω μητρώου

Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον επεξεργαστή μητρώου για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ανενεργή λειτουργία κύλισης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Regedit. Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου από τη λίστα.

 

2. Στον Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στο:

ΥπολογιστήςHKEY_CURRENT_USERΠίνακας ελέγχου Επιφάνεια εργασίας

 

3. Στα δεξιά, κάντε διπλό κλικ στο πλήκτρο MouseWheenRouting DWORD.

 

4. Για να απενεργοποιήσετε την Ανενεργή κύλιση, πληκτρολογήστε 0 στο πεδίο Δεδομένα τιμής και κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ .

 

5. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά την ανενεργή κύλιση στη συσκευή σας, εισαγάγετε το 2 στο πεδίο Δεδομένα τιμής στο Βήμα 4.

 

Αυτό είναι! Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ανενεργή κύλιση στα Windows 11.

Η ανενεργή κύλιση στα Windows 11 είναι μια εξαιρετική δυνατότητα καθώς σας εξοικονομεί μερικά κλικ. Με ενεργοποιημένη αυτήν τη δυνατότητα, δεν χρειάζεται να κάνετε κλικ στο ανενεργό Παράθυρο για να ξεκινήσετε την κύλιση. Έτσι, αυτοί είναι οι δύο καλύτεροι τρόποι για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ανενεργή κύλιση στα Windows 11.

RAZER DeathAdder V2 Mini

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *