Πώς να επαναφέρετε το Oculus Quest 2

Πώς να επαναφέρετε το Oculus Quest 2

Το Oculus Quest 2 είναι ένα αυτόνομο ακουστικό εικονικής πραγματικότητας που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android 10. Ενώ λειτουργεί ομαλά τις περισσότερες φορές, μπορεί να αντιμετωπίσετε σφάλματα ή το ίδιο το ακουστικό μπορεί να παγώσει. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά εάν πραγματοποιείτε λήψη περιεχομένου από το App Lab για να δοκιμάσετε παιχνίδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει πλήρως ακόμη .

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας τρόπος να επαναφέρετε τα ακουστικά VR εάν παγώσουν και ένας τρόπος να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ολόκληρης της συσκευής εάν όλα πάνε στραβά. Σημειώστε ότι η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα αφαιρέσει όλα τα αποθηκευμένα αρχεία από τη συσκευή και θα την επαναφέρει στην κατάσταση εκτός συσκευασίας, αλλά δεν θα χάσετε καμία αγορά. Φυσικά, μπορείτε πάντα να κατεβάσετε ξανά παιχνίδια στον λογαριασμό σας.

QUEST ME Desktop AMD Ryzen 5-3600 / 16GB / 256GB SSD / 1TB HDD / GeForce RTX 2060(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τρόπος Soft Reset the Quest 2

Για μικρές δυσλειτουργίες και προβλήματα λογισμικού , δεν χρειάζεται να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αντίθετα, απλώς δοκιμάστε μια μαλακή επαναφορά. Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό.

Το πρώτο είναι απλό:

Φορέστε το ακουστικό. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στη δεξιά πλευρά μέχρι να δείτε την οθόνη απενεργοποίησης . Επιλέξτε Επανεκκίνηση

Αυτό θα επανεκκινήσει τα ακουστικά και μπορεί να λύσει πολλά μικρά σφάλματα. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να επανεκκινήσετε τα ακουστικά σας ή είναι παγωμένα, υπάρχει άλλος τρόπος.

Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας στη δεξιά πλευρά των ακουστικών για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό, το σετ μικροφώνου-ακουστικού θα απενεργοποιηθεί. Περιμένετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, αλλά έως ένα λεπτό και, στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να ενεργοποιηθεί ξανά το σετ μικροφώνου-ακουστικού. 

Και οι δύο αυτές μέθοδοι θα επαναφέρουν απαλά το Quest 2. 

Desktop Quest Me (Intel Core i3-10100/8GB/240GB SSD + 1TB HDD/Intel UHD 630)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Oculus Quest 2

Εάν η εκτέλεση μαλακής επαναφοράς δεν επιλύσει το πρόβλημα, ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις των ακουστικών Oculus Quest 2. Αυτό το επιστρέφει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. με άλλα λόγια, η ίδια κατάσταση ήταν όταν το έβγαλες από το κουτί. Όλα τα ληφθέντα παιχνίδια, τα αποθηκευμένα δεδομένα και οι πληροφορίες λογαριασμού θα καταργηθούν.

Εάν είναι δυνατόν, αφιερώστε χρόνο για να συγχρονίσετε το Quest σας με τον ηλεκτρονικό σας λογαριασμό πριν κάνετε αυτό το βήμα. Εάν το κάνετε, οι φωτογραφίες σας θα αποθηκευτούν στον λογαριασμό σας Oculus και μπορείτε να τις ανακτήσετε αργότερα.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να πραγματοποιήσετε πλήρη επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων: μέσω της εφαρμογής Oculus ή στο ίδιο το σετ μικροφώνου-ακουστικού.

Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Quest 2 μέσω της εφαρμογής

Μια εφαρμογή Android και μια εφαρμογή Apple iPhone είναι διαθέσιμες για το Quest. Παρά την αλλαγή του ονόματος σε Meta, η εφαρμογή τηλεφώνου εξακολουθεί να ονομάζεται Oculus. Εάν το Oculus σας εμφανίζεται ως εγγεγραμμένη συσκευή, μπορείτε εύκολα να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μέσω της εφαρμογής για κινητά—αλλά σημειώστε ότι εάν το σετ μικροφώνου-ακουστικού σας παρουσιάζει πρόβλημα, αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει.

Ανοίξτε την εφαρμογή Oculus. Πατήστε Μενού > Συσκευές .Εάν έχετε συγχρονίσει περισσότερες από μία συσκευές Oculus με την εφαρμογή σας, επιλέξτε αυτήν που θέλετε να επαναφέρετε και πατήστε Σύνθετες ρυθμίσεις .

Πατήστε Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Εμφανίζεται μια οθόνη προειδοποίησης, η οποία σας ειδοποιεί ότι το Oculus θα διαγράψει όλες τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στα ακουστικά. Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να πραγματοποιήσετε την επαναφορά, πατήστε Επαναφορά.

Αφού ξεκινήσετε τη διαδικασία, τα ακουστικά θα την εκτελέσουν αυτόματα. Απλώς περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και, στη συνέχεια, μπορείτε να εκτελέσετε ξανά τη διαδικασία εγκατάστασης στο Quest 2 σας.

Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Quest 2 μέσω του ακουστικού

Εάν το Quest σας δεν μπορεί να συνδεθεί με την εφαρμογή ή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για άλλο λόγο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την επαναφορά μέσω του ακουστικού σας. 

Μια σημείωση σχετικά με τα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης: δεν υπάρχει τρόπος λήψης στιγμιότυπων οθόνης από το Oculus Quest 2 ενώ βρίσκεστε στην οθόνη εκκίνησης. Αυτά τα στιγμιότυπα οθόνης προέρχονται από την Oculus και αντιπροσωπεύουν πώς θα μοιάζει η οθόνη, αλλά μπορεί να είναι διαφορετικό όταν το κάνετε μόνοι σας. 

Απενεργοποιήστε το σετ μικροφώνου-ακουστικού Quest 2. Πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά λειτουργίας και μείωσης της έντασης ήχου μέχρι να ανοίξει το σετ μικροφώνου-ακουστικού στο μενού εκκίνησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά έντασης ήχου για να πλοηγηθείτε σε αυτό το μενού. Πατώντας το κουμπί λειτουργίας θα ενεργοποιηθεί μια επιλογή. Κατά τη δοκιμή, οι επιλογές που εμφανίστηκαν ήταν: Εκκίνηση συσκευής Πληροφορίες συσκευής Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεωνΕνημερωμένη φόρτωση Απενεργοποίηση

    Επιλέξτε Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και πατήστε το κουμπί λειτουργίας.

QUEST ME Desktop AMD Ryzen 5-3600 / 16GB / 256GB SSD / 1TB HDD / GeForce RTX 2060(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν θέλετε να συνεχίσετε, επιλέξτε Ναι, διαγραφή και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Μετά από αυτό, θα προχωρήσει η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μόλις ολοκληρωθεί, θα εκκινήσει και μπορείτε να εκτελέσετε ξανά τη ρύθμιση – ελπίζουμε χωρίς σφάλματα αυτή τη φορά – ή να προετοιμάσετε το Quest 2 για πώληση. 

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να επαναφέρετε το Quest 2. Εάν αυτές οι επισκευές εξακολουθούν να μην διορθώνουν τα προβλήματά σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Oculus. Το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στο υλικό και ίσως χρειαστεί να επισκευάσετε το Quest σας. 

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις Search Highlights στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *