Πώς να κάνετε Wave στο Facebook (επιτραπέζιοι υπολογιστές και κινητά)

Η έναρξη μιας συνομιλίας με κάποιον μέσω μιας πλατφόρμας κοινωνικών μέσων όπως το Facebook μπορεί να είναι εκφοβιστικό. Συχνά σκεφτόμαστε υπερβολικά τι να πούμε και πώς να συστηθούμε. Πίσω στην εποχή, το σπρώξιμο ήταν ένα πράγμα. Όταν δεν ήξερες πώς να ξεκινήσεις μια συζήτηση, μπορούσες απλώς να σπρώξεις κάποιον για να τραβήξεις την προσοχή του. Αν σας απαντήσουν, ξέρατε ότι ήταν έτοιμοι για μια συνομιλία και ήξερες από πού να ξεκινήσετε. Το poking έχει φύγει προ πολλού αλλά δεν έχει ξεχαστεί. Αντικαταστάθηκε με το wave emoji.

Το χαρακτηριστικό wave είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε μια συνομιλία από το σπρώξιμο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πείτε γεια στους φίλους, την οικογένειά σας, τους γνωστούς σας, ακόμα και τους ανθρώπους που δεν γνωρίζετε ακόμη χωρίς να αισθάνεστε άβολα. Αν κάποιος σου κάνει ένα χέρι στο Facebook, θεωρείται ευγενικό να σου ανταποδώσει το χέρι. Εάν δεν ξέρετε πώς να κυματίζετε στο Facebook, αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσει πώς να το κάνετε όχι μόνο στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας αλλά και στο κινητό σας τηλέφωνο, τόσο μέσω της εφαρμογής Facebook όσο και του Messenger.

Τι σημαίνει Waving στο Facebook;

Είναι αρκετά απλό. Ακριβώς όπως στον πραγματικό κόσμο, αν κάποιος σου κάνει ένα χέρι, σε χαιρετάει. Το wave emoji, το κίτρινο χέρι, είναι ένας εναλλακτικός και διασκεδαστικός τρόπος για να ξεκινήσετε μια συζήτηση. Σημαίνει γεια, αλλά ως σύμβολο, και φέρνει περισσότερο νόημα στη συνομιλία.

Απλώς πληκτρολογώντας “Hello” στη συνομιλία φαίνεται χωρίς συναισθήματα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν το συναίσθημα πίσω από τη λέξη, όπως τα emojis. Άλλωστε, γι’ αυτό λέγονται emojis. Σε πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, το κουνήματα είναι ένα χαρούμενο γεια, και συχνά γίνεται κατανοητό ως μια ευγενική πρόσκληση για μια ήρεμη συνομιλία. Γι’ αυτό ακριβώς είναι ένα τέλειο σύμβολο για να το χρησιμοποιήσετε όταν ξεκινάτε μια συνομιλία στο Facebook με οποιονδήποτε στη λίστα φίλων σας.

Πώς να στείλετε ένα κύμα στην εφαρμογή Facebook Messenger

Οι περισσότερες συνομιλίες στο Facebook πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής Messenger, η οποία είναι πολύ βολική. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο πώς να στείλετε ένα κύμα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Messenger.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Messenger στο Android ή το iPhone σας. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας στο Facebook.
 1. Το Messenger θα εμφανίσει αυτόματα τις πιο πρόσφατες συνομιλίες σας. Πατήστε τη συνομιλία με ένα άτομο στο οποίο θέλετε να στείλετε ένα κύμα.
 2. Εάν δεν είχατε πρόσφατες συνομιλίες με το συγκεκριμένο άτομο, μεταβείτε στο Ανθρωποι καρτέλα στο κάτω μέρος της οθόνης. Εδώ θα δείτε όλους τους ενεργούς φίλους αυτήν τη στιγμή. Πατήστε στο όνομα του φίλου στον οποίο θέλετε να στείλετε ένα κύμα.
 1. Όταν ανοίξει η συνομιλία με αυτό το άτομο, πατήστε το εικονίδιο emojiστο πλάι του χώρου όπου πληκτρολογείτε ένα μήνυμα.
 1. Το μενού emoji θα ανοίξει. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το κύμα εικονίδιο (που αντιπροσωπεύεται από ένα χέρι που κυματίζει) και αγγίξτε το.
 1. Πατήστε το εικονίδιο αποστολής και το κύμα θα σταλεί στον φίλο σας.

Και τέλος! Η αποστολή ενός Wave emoji μέσω της εφαρμογής Messenger είναι πολύ απλή.

Πώς να στείλετε ένα κύμα σε κάποιον χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Facebook

Εάν δεν έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Messenger στο smartphone σας, αλλά χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Facebook, μην ανησυχείτε, μπορείτε ακόμα να στείλετε ένα κύμα σε ένα άτομο στη λίστα φίλων σας. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στη συσκευή σας Android ή iOS.
 2. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι με τα διαπιστευτήριά σας στο Facebook.
 1. Πατήστε στο εικονίδιο του Messenger στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
 1. Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα συνομιλίας όπου μπορείτε να βρείτε το άτομο στο οποίο θέλετε να χειροκροτήσετε.
 2. Μόλις ανοίξει η συνομιλία, επιλέξτε το εικονίδιο emoji.
 1. Βρείτε και πατήστε το εικονίδιο Wave.
 1. Πατήστε το κουμπί αποστολής.

Θα παρατηρήσετε ότι τα τελευταία βήματα είναι τα ίδια όπως αν χρησιμοποιούσατε την εφαρμογή Messenger. Αυτό συμβαίνει επειδή το Facebook διασφάλισε ότι η συνομιλία τους είναι παρόμοια σε όλες τις πλατφόρμες, ώστε οι άνθρωποι να μην χρειάζεται να μάθουν νέους τρόπους για να κάνουν συνομιλίες στο διαδίκτυο.

Πώς να στείλετε το Wave στο Facebook χρησιμοποιώντας επιτραπέζιο υπολογιστή

Μπορείτε εικονικά να κουνάτε τους φίλους σας στο Facebook και από τον ιστότοπο του Facebook. Αυτή η ενότητα θα εξηγήσει πώς. Σημειώστε ότι δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε Windows, Linux ή MacOS, τα βήματα θα είναι τα ίδια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

 1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού της επιλογής σας και μεταβείτε στο σελίδα στο Facebook.
 2. Συνδεθείτε με τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας στο Facebook εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι.
 3. Εντοπίστε το Κουβέντα εικόνισμα. Βρίσκεται στην επάνω δεξιά πλευρά, ανάμεσα στο μενού και το εικονίδιο ειδοποίησης.
 1. Από τη λίστα των ενεργών συνομιλιών, επιλέξτε ένα άτομο στο οποίο θέλετε να χειριστείτε.
 2. Εάν δεν έχετε συνομιλήσει ποτέ με αυτό το άτομο στο παρελθόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στην καρτέλα συνομιλίας για να το βρείτε.
 1. Μόλις βρείτε τον φίλο με τον οποίο θέλετε να ξεκινήσετε μια συνομιλία, πατήστε το όνομά του για να ανοίξετε τη συνομιλία.
 2. Εντοπίστε το εικονίδιο emoji στο πλαίσιο κειμένου, ακριβώς εκεί που πληκτρολογείτε μηνύματα και κάντε κλικ σε αυτό.
 3. Μπορείτε είτε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω και να βρείτε το εικονίδιο του κύματος με μη αυτόματο τρόπο είτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης και να πληκτρολογήσετε Κύμα για να το βρείτε γρήγορα.
 1. Πατήστε το emoji Wave και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί αποστολής.

Και αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της αποστολής κύματος από μια φορητή ή επιτραπέζια πλατφόρμα Facebook. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Facebook το διατηρεί απλό, ώστε οι χρήστες του να μην μπερδεύονται όταν αλλάζουν από επιτραπέζιο υπολογιστή σε εφαρμογή και αντίστροφα.

Εάν κάποιος σας κάνει ένα χέρι και θέλετε να επιστρέψετε το κύμα, η διαδικασία είναι η ίδια. Βρείτε το εικονίδιο κύματος στο μενού emoji και στείλτε το. Είναι τόσο απλό.

Πώς να αποστείλετε ένα κύμα στο Facebook

Εάν στείλετε ένα κύμα κατά λάθος σε λάθος άτομο, μην ανησυχείτε, μπορείτε εύκολα να το αφαιρέσετε από τα εισερχόμενά του. Εάν είστε αρκετά γρήγοροι, μπορείτε να το αναιρέσετε ακόμη και πριν προλάβουν να το δουν. Δείτε πώς:

 1. Μεταβείτε στη συνομιλία σας και επιλέξτε το άτομο στο οποίο στείλατε το ανεπιθύμητο κύμα.
 2. Πατήστε στο κύμα εάν βρίσκεστε σε κινητή συσκευή ή τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω σε αυτό και θα δείτε τρεις τελείες, που είναι η Περισσότερο μενού.
 1. Κάντε κλικ ή πατήστε τις τρεις τελείες και επιλέξτε το Αφαιρώ επιλογή.
 1. Επιλέγω Unsend for All επιλογή όταν σας ζητηθεί και κάντε κλικ ή πατήστε το Αφαιρώ κουμπί.

Θα παρατηρήσετε ότι το μήνυμα αφαιρέθηκε από τα εισερχόμενα. Ωστόσο, ο παραλήπτης ενδέχεται να λάβει μια ειδοποίηση ότι δεν στείλατε ένα μήνυμα. Ανάλογα με τη σχέση σας με αυτό το άτομο, μπορεί να θέλετε να εξηγήσετε ότι στείλατε κάτι κατά λάθος.

Το να χαιρετάτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προσφέρει έναν πιο προσωπικό και πραγματικό τύπο αλληλεπίδρασης μεταξύ εσάς και των φίλων, της οικογένειάς σας, ακόμα και των αγνώστων. Επιπλέον, αν θέλετε να είστε επιπλέον δημιουργικοί, μπορείτε πάντα να μετατρέψετε το wave σας σε ένα είδος τέχνης προσθέτοντας περισσότερα emoji ή αστεία GIF.

Διαβάστε επίσης:Η λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές για να αφήσετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο να ευδοκιμήσει

Πώς να παίξετε παιχνίδια στο Facebook Messenger

9 τρόποι για να διορθώσετε το Facebook Messenger που δεν λειτουργεί

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *