Πώς να καταλάβετε εάν μια εικόνα έχει υποστεί Photoshop

Αυτή τη στιγμή, ζούμε σε έναν κόσμο όπου όλοι κρατούν ένα smartphone με κάμερα τύπου DSLR. Αν κοιτάξουμε κοντά, θα ανακαλύψουμε ότι τα παιδιά σήμερα μαθαίνουν πώς να κάνουν κλικ σε τέλειες φωτογραφίες και ξέρουν επίσης πώς να χρησιμοποιούν το photoshop. Αναμφίβολα, το Photoshop είναι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας που διατίθεται για τον υπολογιστή, το οποίο έχει σχεδιαστεί εκτενώς για φωτογράφους και σχεδιαστές.

Photoshop Πώς να αλλάξετε το φόντο σε μια εικόνα χρησιμοποιώντας το(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το καλό με το Photoshop είναι ότι μπορεί να μετατρέψει τις χειρότερες εικόνες σε καλές. Όποιος ξέρει πώς να χρησιμοποιεί το Photoshop μπορεί εύκολα να μεταμορφώσει οποιαδήποτε εικόνα. Ωστόσο, το Photoshop μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με λανθασμένες προθέσεις και πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το Photoshop για χειρισμό φωτογραφιών.

Συνήθως, τα ψεύτικα του Photoshop είναι ακίνδυνα, αλλά μερικές φορές, το Photoshop μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακές προθέσεις, όπως η δημιουργία πλαστών εγγράφων, χειριστικών εικόνων, άλλων παράνομων πραγμάτων κ.λπ. Το χειρότερο είναι ότι το Photoshop δεν προορίζεται μόνο για τους ειδικούς. Με αυτό, θέλουμε να πούμε ότι ο καθένας μπορεί να μάθει τα βασικά του photoshop και να το χρησιμοποιήσει για κακές προθέσεις.

Smartphone Huawei P Smart S 128GB Dual Sim 4G+ – Midnight Black(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να καταλάβετε εάν μια εικόνα έχει υποστεί Photoshop

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εικόνες με photoshop. Λοιπόν, ας ελέγξουμε αν μια φωτογραφία έχει γίνει photoshop.

1. Οπτική Επιθεώρηση

Πώς να μετατρέψετε αρχεία PNG σε JPG στα Windows 11 (4 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Δεν έχει σημασία πόσο προσπαθεί ο ειδικός του Photoshop. θα αφήσουν κάποια σημεία στις επεξεργασμένες εικόνες. Σε αυτή την περίπτωση, η οπτική επιθεώρηση γίνεται το κύριο πράγμα για τον εντοπισμό φωτογραφιών που έχουν υποστεί photoshop.

Μια απλή οπτική επιθεώρηση θα σας πει πολλά για την εικόνα, συμπεριλαμβανομένου του εάν έχει υποστεί photoshop ή όχι. Εάν έχετε μια αίσθηση Photoshop μετά από κατάλληλη οπτική επιθεώρηση, τότε είναι σίγουρο ότι η εικόνα έχει γίνει photoshop.

Τι είναι μια τηλεόραση υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR) 4K;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Ελέγξτε για τις καμπύλες & λυγισμένες επιφάνειες

Λοιπόν, η περικοπή γύρω από τις άκρες ή η καμπυλότητα των επιφανειών δεν είναι εύκολη διαδικασία. Όταν η επεξεργασία του Photoshop πηγαίνει σωστά, η καμπυλότητα ή η κάμψη του φωτός μπορεί να δώσει όμορφα αποτελέσματα, αλλά όταν πάει στραβά, θα ήταν ένα προφανές δώρο.

Πρέπει να κοιτάξετε το φόντο ή τις άκρες για να εντοπίσετε τα σφάλματα. Οι υπερβολικά ευκρινείς ή οδοντωτές άκρες είναι ενδεικτικές ενδείξεις ότι η εικόνα έχει υποστεί photoshop.

Πώς να αλλάξετε την εικόνα του προφίλ σας στο Google(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Ψάξτε για τις σκιές

 

Μια άλλη καλύτερη μέθοδος για να εντοπίσετε μια φωτογραφία που έχει υποστεί photoshop είναι η εξέταση του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρά το φως. Μπορείτε να εντοπίσετε γρήγορα εάν ένα αντικείμενο έχει προστεθεί σε μια εικόνα κοιτάζοντας τις σκιές της.

Ένα αντικείμενο που δεν έχει σκιά είναι ένα από τα ενδεικτικά σημάδια χειραγώγησης φωτογραφίας. Ο χειρισμός των σκιών είναι δύσκολος και οι ειδικοί του Photoshop αποτυγχάνουν να εφαρμόσουν τις κατάλληλες σκιές. Επίσης, εάν το αντικείμενο στην εικόνα έχει σκιές, ελέγξτε για σφάλματα στις σκιές.

4. Χρησιμοποιήστε το FotoForensics

 

Το FotoForensics είναι ένα από τα καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία που εκτελεί μερικές δοκιμές σε μια ανεβασμένη εικόνα. Το υπέροχο με το FotoForensics είναι ότι εμφανίζει τον χάρτη θερμότητας συμπίεσης ως έξοδο.

Ο ιστότοπος εμφανίζει τα τελικά αποτελέσματα σε μορφή JPEG, η οποία υποδεικνύει το επίπεδο συμπίεσης που χρησιμοποιείται στην εικόνα. Πρέπει να ελέγξετε τα μέρη που φαίνονται πιο φωτεινά από τα υπόλοιπα. Εάν βρείτε κάποια μέρη που φαίνονται πιο φωτεινά, υποβάλλονται σε επεξεργασία από το Photoshop ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο επεξεργασίας εικόνας.

5. Ελέγξτε τα Μεταδεδομένα ή τα Δεδομένα Exif

 

Επιτρέψτε μου να περιγράψω πρώτα τις πληροφορίες Meta. Όταν καταγράφουμε μια εικόνα μέσω κάμερας ή smartphone, προστίθενται αυτόματα μεταδεδομένα όπως ημερομηνία, ώρα, λειτουργία κάμερας, γεωγραφική θέση, επίπεδο ISO κ.λπ.

Μερικές φορές, τα Μεταδεδομένα εμφανίζουν επίσης τον προμηθευτή λογισμικού που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία των εικόνων. Για να δείτε τα Μεταδεδομένα ή τα δεδομένα Exif, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο . Το διαδικτυακό πρόγραμμα προβολής μεταδεδομένων εικόνας θα σας δείξει όλα τα μεταδεδομένα μιας συγκεκριμένης εικόνας. Εάν η εικόνα έχει υποστεί επεξεργασία, το διαδικτυακό εργαλείο θα σας δείξει το όνομα ή τον προμηθευτή του λογισμικού.

Έτσι, αυτές είναι οι καλύτερες μέθοδοι για να μάθετε εάν μια εικόνα έχει υποστεί photoshop ή όχι. Εάν γνωρίζετε άλλους τρόπους για να βρείτε τα “Photoshop Fakes”, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *