Πώς να κατεβάσετε βίντεο YouTube Shorts (για κινητά και υπολογιστή)

Πώς να κατεβάσετε βίντεο YouTube Shorts (για κινητά και υπολογιστή)

Θέλετε να κατεβάσετε βίντεο YouTube Shorts απευθείας στην κινητή συσκευή, τον φορητό υπολογιστή ή τον υπολογιστή σας; Τα YouTube Shorts έγιναν τεράστια επιτυχία όταν παρουσιάστηκαν το 2020. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, πέτυχαν πάνω από 5 τρισεκατομμύρια προβολές συνολικά. Το περιεχόμενο αυτών των Shorts είναι ποικίλο και όλοι μπορούν να βρουν κάτι ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουν γρήγορα. Σε τελική ανάλυση, ένα YouTube Short είναι ένα βίντεο σύντομης μορφής και διαρκεί μόνο 60 δευτερόλεπτα. Αλλά αυτό είναι αρκετό για κάποια γρήγορη ψυχαγωγία ή ένα γρήγορο μάθημα.

Με αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε τον πιο εύκολο και βολικό τρόπο για να κατεβάσετε όλο αυτό το εκπληκτικό περιεχόμενο. Επίσης, φροντίστε να ανατρέξετε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης λιστών αναπαραγωγής YouTube. Χρειάζονται μόνο μερικά απλά βήματα για να πραγματοποιήσετε λήψεις από επιτραπέζιους υπολογιστές ή smartphone και πραγματικά δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε Android, iPhone ή μηχάνημα Windows.

Πώς να κατεβάσετε τα σορτς YouTube από το YouTube Studio

Εάν είστε δημιουργός περιεχομένου και δημοσιεύετε τακτικά στο YouTube, τότε είστε ήδη εξοικειωμένοι με το YouTube Studio. Μέσω αυτού, μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο της διαδικτυακής σας παρουσίας στο YouTube, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα δικά σας βίντεο και μικρού μήκους. Δυστυχώς, το YouTube δεν διαθέτει ξεχωριστή επιλογή αποθήκευσης και αυτό σημαίνει ότι αν διαγράψετε ένα βίντεο ή ένα σύντομο μήνυμα από το κανάλι σας στο YouTube, μπορεί να το χάσετε για πάντα. Για να το αποτρέψετε, κατεβάστε το short στον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας και αποθηκεύστε το. Δείτε πώς:

  1. Μεταβείτε στο YouTube Studio. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στο YouTube ή από το απευθείας σύνδεσμος.
  2. Επιλέγω Περιεχόμενο από την αριστερή στήλη.
  1. Στην επόμενη σελίδα θα εμφανιστεί όλο το περιεχόμενο που ανεβάσατε στο YouTube. Βρείτε το βίντεο ή ένα σύντομο βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος για να βρείτε το περιεχόμενο στο κανάλι σας. Αν χρησιμοποιήσατε #shorts για να προσθέσετε ετικέτες στο σύντομο βίντεό σας, θα είναι ακόμα πιο εύκολο να το βρείτε.
  2. Τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω από το βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε και κάντε κλικ στο τρεις τελείες μενού.
  1. Επιλέγω Κατεβάστε από το αναπτυσσόμενο μενού.

Το YouTube θα ξεκινήσει να κατεβάζει το σύντομο βίντεό σας δωρεάν.

Εάν χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο ή tablet, θα πρέπει να κατεβάσετε μια εφαρμογή YouTube Studio. Δείτε πώς μπορείτε να κατεβάσετε τα σορτς YouTube με την εφαρμογή για κινητά:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή YouTube Studio και επιλέξτε Περιεχόμενο στο κάτω μέρος της οθόνης.
  1. Βρείτε ένα βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε και πατήστε το τρεις τελείες διπλα σε ΑΥΤΟ.
  1. Παρακέντηση Αποθήκευση στη Συσκευή για να ξεκινήσει η λήψη.

Το YouTube θα κατεβάσει το σύντομο βίντεό σας στην κινητή συσκευή ή το tablet σας. Αυτά τα βήματα είναι τα ίδια για συσκευές Android και iOS.

Τι γίνεται όμως αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα σορτς YouTube που δεν είναι δικά σας; Το YouTube Studio δεν βοηθάει λοιπόν.

Πώς να κατεβάσετε βίντεο YouTube Shorts σε υπολογιστή Windows και Mac

Αν θέλετε να κατεβάσετε το YouTube Shorts από τους αγαπημένους σας δημιουργούς περιεχομένου, στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακά εργαλεία τρίτων. Δυστυχώς, το YouTube δεν μας δίνει την επιλογή να κατεβάσουμε απευθείας βίντεο. Γι’ αυτό θα χρειαστείτε εξωτερική βοήθεια για να το κάνετε. Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές λήψης YouTube και ιστότοποι εκεί έξω που λειτουργούν τόσο σε υπολογιστές Windows όσο και σε υπολογιστές Apple. Μερικοί θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας σορτς δωρεάν, ενώ άλλοι μπορεί να σας ζητήσουν μια μικρή χρέωση.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα καλό και αξιόπιστο πρόγραμμα λήψης YouTube που όχι μόνο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας αλλά και θα είναι απαλλαγμένο από κακόβουλο λογισμικό. Προσέχετε τι χρησιμοποιείτε για να μην μολύνετε τον υπολογιστή σας.

Χρησιμοποιώντας την Shortnoob Πρόγραμμα λήψης ιστότοπου YouTube

Ένας από τους πιο αξιόπιστους ιστότοπους για λήψη βίντεο και σορτς από το YouTube είναι ο Shortnoob. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

  1. μεταβείτε στο Ιστοσελίδα Shortsnoob.
  2. Θα πρέπει να ανοίξετε το YouTube σε μια ξεχωριστή καρτέλα του προγράμματος περιήγησης και να αποκτήσετε πρόσβαση στο short που θέλετε να κατεβάσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Μερίδιο κουμπί.
  1. Όταν εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο συνδέσμου, επιλέξτε το αντίγραφο κουμπί. Αυτό θα αντιγράψει τον τρέχοντα σύνδεσμο βίντεο Shorts.
  1. Τώρα επιστρέψτε στην καρτέλα Shortsnoob και επικολλήστε τη διεύθυνση URL στη γραμμή αναζήτησης. Πάτα το Αναζήτηση κουμπί.
  1. Επιλέξτε την ποιότητα βίντεο στην οποία θέλετε να κατεβάσετε το σύντομο και κάντε κλικ στο Κατεβάστε κουμπί.

Και τέλος! Ο ιστότοπος Shortsnoob θα κατεβάσει αυτόματα το επιλεγμένο short. Τώρα μπορείτε να βρείτε το βίντεο στον φάκελο λήψης και να κάνετε διπλό κλικ για να το παίξετε από τον υπολογιστή σας.

Υπάρχουν παρόμοιοι ιστότοποι που σας επιτρέπουν να κατεβάζετε Shorts και βίντεο YouTube στον υπολογιστή ή στην κινητή συσκευή σας μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Μερικά από τα πιο δημοφιλή εκτός από το Shortnoob είναι 8 Πρόγραμμα λήψης και Savetube. Ανεξάρτητα από το ποια χρησιμοποιείτε, δεν μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μορφών βίντεο. Το βίντεο που κατεβάζετε θα αποθηκευτεί σε μορφή .mp4.

Χρησιμοποιώντας την Πρόγραμμα λήψης βίντεο 4K App

Εάν κατεβάζετε τακτικά βίντεο και σορτς από το YouTube και τα θέλετε σε υψηλή ποιότητα, ίσως θα θέλετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή υπολογιστή που θα σας βοηθήσει να το κάνετε πιο γρήγορα και χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία. Το 4K Video Downloader είναι μια καλή επιλογή και λειτουργεί σε macOS, Windows και Linux OS. Είναι επίσης σχεδιασμένο για λήψη βίντεο TikTok ή Καρούλια Instagram. Το 4K Video Downloader έχει περισσότερες επιλογές ποιότητας λήψης από απλά διαδικτυακά εργαλεία και θα σας επιτρέψει να μετατρέψετε βίντεο YouTube σε μορφή mp3 και να τα αποθηκεύσετε μόνο ως ήχου.

Μόλις εγκαταστήσετε το πρόγραμμα λήψης βίντεο 4K, τα βήματα για να κατεβάσετε τα σορτς YouTube είναι τα ίδια με τη χρήση του ιστότοπου. Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του short στο λογισμικό και πατήστε το κουμπί λήψης αφού επιλέξετε την ποιότητα του βίντεο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το 4k Video Downloader δεν είναι μια δωρεάν εφαρμογή, αν και μπορείτε να το δοκιμάσετε με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών. Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές άδειας που μπορείτε να αγοράσετε σε διαφορετικές τιμές. Η επιλογή μιας άδειας θα επηρεάσει τη διάρκειά της (ένα έτος ή διάρκεια ζωής), τον αριθμό των βίντεο που μπορείτε να κατεβάσετε, την επιλογή ταυτόχρονης λήψης πολλών βίντεο, τη λήψη λίστας αναπαραγωγής, τη λήψη υποτίτλων και ούτω καθεξής.

Πώς να κατεβάσετε το YouTube Shorts στο Android

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους όπως το Shortsnoob και στην κινητή συσκευή σας. Απλώς ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του τηλεφώνου σας, όπως το Opera ή το Google Chrome και ακολουθήστε τα ίδια βήματα που περιγράφονται παραπάνω. Δυστυχώς, η Επίσημη εφαρμογή YouTube δεν υποστηρίζει πλέον τη λήψη σορτς, επομένως θα πρέπει να καταφύγετε σε εφαρμογές τρίτων.

Η καλύτερη εφαρμογή τρίτων για τη λήψη σορτς YouTube σε συσκευές Android είναι η εφαρμογή λήψης σορτς Tube. Μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν στο Google Play Store.

Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή YouTube και βρείτε το Short που θέλετε να κατεβάσετε. Κάνε κλικ στο Μερίδιο κουμπί για να λάβετε τον σύνδεσμο προς αυτό.
  1. Επιλέγω Αντιγραφή συνδέσμου.
  1. Εκκινήστε την εφαρμογή λήψης Tube Shorts και επικολλήστε τη διεύθυνση URL του βίντεο στο πεδίο αναζήτησης. Πατήστε το Αναζήτηση και το βίντεο θα ανοίξει.
  1. Πατήστε το Κατεβάστε αυτό το Shorts από εδώ κουμπί.
  1. Εάν σας ζητηθεί, επιτρέψτε σε αυτήν την εφαρμογή πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας.

Θα βρείτε τα Shorts στον φάκελο λήψεων του τηλεφώνου σας. Από εδώ μπορείτε να το μετακινήσετε ή να το πατήσετε για να το παρακολουθήσετε σε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων ή μια εφαρμογή Gallery.

Πώς να κατεβάσετε βίντεο YouTube Shorts σε iOS

Παρόλο που μπορεί να βρείτε πολλές εφαρμογές λήψης YouTube στο App Store, πιθανότατα θα λάβετε ένα σφάλμα αν προσπαθήσετε να τις χρησιμοποιήσετε. Επίσης, τα διαδικτυακά εργαλεία λήψης YouTube δεν θα λειτουργούν σε iPhone ή iPad. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο λήψης YouTube για να κάνετε λήψη Shorts στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια να μεταφέρετε τα αρχεία στο iPhone σας.

Εάν αυτό είναι πολύ χρονοβόρο για εσάς, σκεφτείτε να γίνετε μέλος του YouTube premium. Η συνδρομή Premium επιτρέπει λήψεις απευθείας από το YouTube σε οποιαδήποτε συσκευή. Εάν δεν θέλετε να δεσμευτείτε να πληρώσετε μόνο για τη λήψη ενός ή δύο βίντεο, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε τη δοκιμή YouTube Premium. Εάν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν, η δοκιμαστική περίοδος διαρκεί για έναν ολόκληρο μήνα. Απλώς φροντίστε να ακυρώσετε τη συνδρομή σας προτού σας χρεώσουν για τον επόμενο κύκλο χρέωσης.

Με τη λήψη βίντεο YouTube Shorts στην κινητή συσκευή ή τον υπολογιστή σας, μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο ανά πάσα στιγμή! Η διαδικασία είναι απλή και απλή και υποστηρίζει ακόμη και γρήγορες λήψεις αν θέλετε να απαθανατίσετε μια στιγμή με ελάχιστη φασαρία. Τώρα που έχετε τις γνώσεις για το πώς να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε να εξερευνάτε τα διάφορα Σύντομα βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες και αποθηκεύστε αυτά που σας αρέσουν. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι οποιαδήποτε χρήση πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες και τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του YouTube.

Διαβάστε επίσης :Πώς να απενεργοποιήσετε τα Shorts YouTube

Πώς να απενεργοποιήσετε το YouTube Shorts στην εφαρμογή YouTube

YouTube, Το Instagram σχεδιάζει να αποτρέψει την κοινή χρήση βίντεο στο TikTok

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα DirectVortex.gr

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *