Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη μικρογραφιών στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)

Εάν χρησιμοποιείτε λειτουργικό σύστημα Windows, ίσως γνωρίζετε ότι το λειτουργικό σύστημα διατηρεί μια βάση δεδομένων μικρογραφιών για όλα τα αρχεία πολυμέσων που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας. Όχι μόνο τα αρχεία πολυμέσων, αλλά τα Windows διατηρούν επίσης ένα αντίγραφο των μικρογραφιών των εγγράφων σας σε μια βάση δεδομένων προσωρινής μνήμης.

Οι μικρογραφίες για τα αρχεία σας στα Windows 11 δημιουργήθηκαν αυτόματα για να σας δείξουν μια προεπισκόπηση των αρχείων πολυμέσων ή του εγγράφου. Αυτό σας εξοικονομεί την ανάγκη να μετονομάσετε ή να ανοίξετε αρχεία για να μάθετε τι υπάρχει μέσα τους. Κάθε φορά που ανοίγετε έναν φάκελο που περιέχει εικόνες, βίντεο ή έγγραφα, τα Windows 11 επιλέγουν τη μικρογραφία απευθείας από τη βάση δεδομένων μικρογραφιών και σας την εμφανίζουν.

Ενώ η λειτουργικότητα είναι χρήσιμη, η προσωρινή μνήμη μικρογραφιών είναι επιρρεπής σε καταστροφή. Εάν το αρχείο προσωρινής αποθήκευσης μικρογραφιών καταστραφεί για κάποιο λόγο, οι μικρογραφίες του αρχείου δεν θα φορτωθούν και θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τις μικρογραφίες που λείπουν. Εάν αντιμετωπίζετε ήδη προβλήματα που σχετίζονται με τις μικρογραφίες στα Windows 11, οι πιθανότητες είναι ότι η βάση δεδομένων της προσωρινής μνήμης μικρογραφιών έχει γίνει πολύ μεγάλη ή έχει καταστραφεί.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις προεπισκοπήσεις μικρογραφιών της γραμμής εργασιών στα Windows 11

Πώς να διορθώσετε τις μικρογραφίες PDF που δεν εμφανίζονται στα Windows

3 τρόποι εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης μικρογραφιών στα Windows 11

Έτσι, για να διορθώσετε το πρόβλημα με τις μικρογραφίες που λείπει στα Windows 11 σας, πρέπει να διαγράψετε και να επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη των μικρογραφιών. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με την εκκαθάριση και την επαναφορά της προσωρινής μνήμης μικρογραφιών στα Windows 11. Ας το ελέγξουμε.

1) Ενεργοποιήστε τις μικρογραφίες μέσω της επιλογής File Explorer

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τις μικρογραφίες που λείπει στα Windows 11, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι μικρογραφίες είναι ενεργοποιημένες στο σύστημά σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Επιλογές Εξερεύνηση αρχείων .

2. Στις επιλογές Εξερεύνηση αρχείων, μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Στις Ρυθμίσεις για προχωρημένους, καταργήστε την επιλογή “Να εμφανίζονται πάντα εικονίδια, ποτέ μικρογραφίες” .

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και στη συνέχεια στο Ok .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις μικρογραφίες στα Windows 11 σας.

2) Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη μικρογραφιών μέσω του βοηθητικού προγράμματος εκκαθάρισης δίσκου

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε το βοηθητικό πρόγραμμα Εκκαθάριση δίσκου για να διαγράψουμε την προσωρινή μνήμη μικρογραφιών. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Εκκαθάριση δίσκου . Στη συνέχεια, ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

2. Επιλέξτε τη μονάδα εγκατάστασης συστήματος και κάντε κλικ στο κουμπί Ok .

3. Στην ενότητα File to delete, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε την επιλογή Thumbnails . Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποεπιλέξει όλες τις άλλες επιλογές .

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Ok για να εκτελέσετε τη διαδικασία εκκαθάρισης.

Αυτό είναι! Αυτό θα διαγράψει αμέσως την προσωρινή μνήμη μικρογραφιών που είναι αποθηκευμένη στη μονάδα δίσκου σας.

3) Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη μικρογραφιών μέσω της γραμμής εντολών

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης μικρογραφιών που είναι αποθηκευμένη στα Windows 11. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε τη Γραμμή εντολών. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .

2. Στη γραμμή εντολών, εκτελέστε τις εντολές μία προς μία:

taskkill /f /im explorer.exe

από / f / s / q / a% LocalAppData% MicrosoftWindowsExplorerthumbcache _ *. db

ξεκινήστε το explorer.exe

3. Τα παραπάνω τρία σχόλια θα σταματήσουν τη διαδικασία του Windows Explorer, το δεύτερο θα διαγράψει την προσωρινή μνήμη μικρογραφιών και το τρίτο θα ξεκινήσει ξανά τον Windows Explorer.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε και να επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη μικρογραφιών στα Windows 11 μέσω της γραμμής εντολών.

Έτσι, αυτοί είναι οι λίγοι καλύτεροι τρόποι εκκαθάρισης και επαναφοράς της προσωρινής μνήμης μικρογραφιών στον υπολογιστή Windows 11. Αυτές οι μέθοδοι θα διορθώσουν προβλήματα μικρογραφιών που λείπουν στον υπολογιστή σας με Windows 11. Εάν έχετε κολλήσει στα βήματα, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *