Πώς να αποκλείσετε την πρόσβαση σε αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης στα Windows 11

Πώς να αποκλείσετε την πρόσβαση σε αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης στα Windows 11

Οι εξωτερικοί δίσκοι HDD/SSD ή USB χρησιμοποιούνταν συχνά για την αποθήκευση και τη μεταφορά αρχείων από έναν υπολογιστή σε άλλο. Ενώ οι φορητές συσκευές αποθήκευσης είναι χρήσιμες καθώς σας προσφέρουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μολύνουν και τον υπολογιστή σας.

Σε περίπτωση απουσίας σας, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στον φορητό υπολογιστή/υπολογιστή σας, να συνδέσει τη μονάδα USB και να μεταφέρει κακόβουλο λογισμικό ή keylogger στο σύστημά σας. Για να αποτρέψετε τέτοια πράγματα, τα Windows 11 σάς παρέχουν μια επιλογή να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στις αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης.

Έτσι, εάν ο υπολογιστής/φορητός υπολογιστής Windows 11 συχνά αφήνεται χωρίς επίβλεψη, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση σε αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με τον αποκλεισμό της πρόσβασης σε μονάδες USB στα Windows 11. Ας το ελέγξουμε.

[WooZoneProducts asin=”amz-B08CMVZDLM”][/WooZoneProducts]

Βήματα για τον αποκλεισμό της πρόσβασης σε αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης στα Windows 11

Για να αρνηθούμε την πρόσβαση σε αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης στα Windows 11, πρέπει να κάνουμε μερικές αλλαγές στην Πολιτική τοπικής ομάδας. Επομένως, προτού ακολουθήσετε τα βήματα, φροντίστε να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Local Group Policy Editor . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Επεξεργαστής πολιτικής τοπικής ομάδας από τη λίστα.

Apple, Google, & Η Microsoft επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται χωρίς κωδικό πρόσβασης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Στο Local Group Policy Editor, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή :

Διαμόρφωση υπολογιστή > Πρότυπα διαχείρισης > Σύστημα > Πρόσβαση σε αφαιρούμενο χώρο αποθήκευσης

 

3. Τώρα, στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε την πολιτική “Όλες οι κατηγορίες αφαιρούμενων αποθηκευτικών χώρων: Άρνηση κάθε πρόσβασης” .

 

4. Μόλις βρεθεί, κάντε διπλό κλικ στην πολιτική. Στο παράθυρο της πολιτικής Όλες οι αφαιρούμενες κατηγορίες αποθήκευσης: Απαγόρευση όλων των προσβάσεων, επιλέξτε « Ενεργοποιημένο » και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή .

 

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις παραπάνω αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11.

Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Android μέσω Digital Wellbeing(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση σε αφαιρούμενες μονάδες αποθήκευσης;

Για να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση σε αφαιρούμενες μονάδες αποθήκευσης, πρέπει να επαναφέρετε τις αλλαγές που έχετε κάνει στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τις αλλαγές.

1. Ανοίξτε το Local Group Policy Editor στον υπολογιστή σας με Windows 11.

 

2. Στον Επεξεργαστή πολιτικών τοπικής ομάδας, μεταβείτε στο Computer Configuration > Administrative Templates > System > Removable Storage Access .

 

3. Στα δεξιά, κάντε διπλό κλικ στις κλάσεις All Removable Storage: Deny all access Policy.

 

4. Στο επόμενο παράθυρο, επιλέξτε Not configured και κάντε κλικ στο κουμπί Apply .

 

Αυτό είναι! Αυτό θα επιτρέψει την πρόσβαση σε αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης στα Windows 11 σας.

 

Επομένως, αυτά είναι τα εύκολα βήματα για να αρνηθείτε ή να επιτρέψετε την πρόσβαση σε αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης στον υπολογιστή σας Windows 11. Η μέθοδος θα εμποδίσει την πρόσβαση σε όλες τις αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού HDD/SSD. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την άρνηση πρόσβασης σε αφαιρούμενες συσκευές στα Windows 11, ενημερώστε μας στα σχόλια.

[WooZoneProducts asin=”amz-B09BJFP67H”][/WooZoneProducts]

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *