Πώς να καθαρίσετε τις θύρες USB του υπολογιστή σας

Αφού το χρησιμοποιήσετε για λίγο, οποιοσδήποτε υπολογιστής θα σκονιστεί. Ίσως σκουπίζετε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά του μηχανήματός σας, αλλά μπαίνετε μέσα στις θύρες USB; Η αποτυχία καθαρισμού των θυρών USB μπορεί να προκαλέσει κακές συνδέσεις USB και ακόμη και να σκοτώσει τις θύρες.

Τα καλά νέα είναι ότι οι θύρες USB καθαρίζονται εύκολα. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να το κάνετε και θα πρέπει να το κάνετε τουλάχιστον μία φορά το μήνα (ή ίσως πιο συχνά εάν έχετε κατοικίδια που χύνονται πολύ).

Πώς να καθαρίσετε τις θύρες USB του υπολογιστή σας

Παρόλο που υπάρχουν εξειδικευμένα εργαλεία για τον καθαρισμό των θυρών USB του υπολογιστή σας, δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα καθαρίσετε με μερικά βασικά είδη που πιθανώς έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:

Τσιμπιδάκια
Οδοντογλυφίδα
Q-Tips ή βαμβακερές μπατονέτες
Πανάκια χωρίς χνούδι
Πεπιεσμένος αέρας
Ισοπροπυλική αλκοόλη

Ξεκινήστε με τσιμπιδάκια

Το πρώτο βήμα για τον καθαρισμό οποιασδήποτε θύρας USB, είτε USB-C , USB-A ή ακόμα και της συχνά ξεχασμένης USB-B, είναι να απενεργοποιήσετε την τροφοδοσία του υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή σας. Εάν πρόκειται για φορητό υπολογιστή και έχετε την επιλογή, αφαιρέστε την μπαταρία.

Το επόμενο βήμα είναι να πάρετε ένα τσιμπιδάκι και να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια υπολειμμάτων που είναι ορατά στο μάτι. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κουνελάκια σκόνης, τούφες από τρίχες κατοικίδιων ζώων, ακόμη και κομμάτια φαγητού. Εάν μια συσκευή USB έχει σπάσει μέσα στη θύρα, αφαιρέστε όλα τα κομμάτια που έχουν απομείνει πίσω. Προσέξτε να μην γρατσουνίσετε τις επαφές με το τσιμπιδάκι. Τα τσιμπιδάκια με καουτσούκ είναι προτιμότερα από τα παραδοσιακά τσιμπιδάκια.

Χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα

Μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτί πεπιεσμένου αέρα από σχεδόν οποιοδήποτε παντοπωλείο ή μεγάλο κατάστημα. Μπορείτε ακόμη και να παραλάβετε ολόκληρες θήκες στο Amazon αν χρειαστεί. Τα δοχεία περιλαμβάνουν έναν μακρύ, στενό σωλήνα μέσα από τον οποίο ρέει ο αέρας. Χρησιμοποιήστε αυτό το ακροφύσιο για να γωνίσετε τον αέρα στη θύρα USB.

Κρατήστε το δοχείο υπό γωνία, ώστε η συμπύκνωση να μην διαρρεύσει στη θύρα. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να φυσάτε υπό γωνία, ερχόμενοι στη θύρα από τα πλάγια, αντί να φυσάτε ευθεία για να αποφύγετε να φυσάτε τα υπολείμματα βαθύτερα στις θύρες. Αυτό θα φροντίσει για πολλή σκόνη και συντρίμμια και θα χαλαρώσει οτιδήποτε μπορεί να έχει κολλήσει πιο βαθιά στο λιμάνι.

Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα

Για τις τυπικές θύρες USB-A, μια μπατονέτα ή Q-Tip μπορεί να αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα που αφήνει πίσω του ο πεπιεσμένος αέρας. Βουτήξτε το σε λίγη ισοπροπυλική αλκοόλη πριν το τοποθετήσετε. Οποιαδήποτε τυπική συγκέντρωση θα έχει αποτέλεσμα, αλλά έχετε κατά νου ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις αλκοόλ στεγνώνουν πιο γρήγορα – και πρέπει να περιμένετε να στεγνώσει τελείως η θύρα πριν ενεργοποιήσετε ξανά τον υπολογιστή σας.

Το οινόπνευμα εντριβής διασπά τα έλαια και τη συσσώρευση βρωμιάς στον σύνδεσμο, ειδικά αυτά που προέρχονται από επαφή με το δέρμα. Αυτό θα καθαρίσει τη θύρα και θα εξασφαλίσει καλύτερη σύνδεση χωρίς τον κίνδυνο ζημιάς που συνοδεύει το νερό. Εάν πρέπει να στεγνώσετε τη θύρα πιο γρήγορα, χρησιμοποιήστε ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι και όχι άλλη μπατονέτα. Κάτι τέτοιο μπορεί να αφήσει πίσω κομμάτια βαμβακιού.

Ως εναλλακτική λύση στο αλκοόλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό επαφής (που βρίσκεται στα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών) για να καθαρίσετε.

Πώς να καθαρίσετε τη θύρα USB-C ή Lightning του Android ή του iPhone σας

Τα προηγούμενα βήματα λειτουργούν καλά για τον καθαρισμό των θυρών στα περισσότερα μηχανήματα Windows και φορητούς υπολογιστές , αλλά δεν λειτουργούν τόσο καλά για φορητές συσκευές. Ο κύριος λόγος είναι ότι τα τηλέφωνα χρησιμοποιούν πολύ στενές θύρες USB-C ή Lightning και μια μπατονέτα δεν χωράει μέσα. Αυτό ισχύει και για τα περισσότερα σύγχρονα Macbook.

Υπάρχει μια πιο εύκολη λύση, η οποία έρχεται με τη μορφή της καθημερινής σας οδοντογλυφίδας.

Πώς να καθαρίσετε τα gadget σας με μια οδοντογλυφίδα

Μια οδοντογλυφίδα είναι ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τη θύρα φόρτισης της κινητής συσκευής σας. Το τηλέφωνο σταματά να φορτίζει ή να λειτουργεί επειδή η θύρα είναι γεμάτη με υπολείμματα και χνούδια τσέπης. Μια οδοντογλυφίδα θα μπορεί να παγιδεύσει αυτό το χνούδι και να το τραβήξει έξω.

Εάν έχετε φέρει ποτέ το τηλέφωνό σας για επισκευή, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ένα από τα πρώτα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που λαμβάνουν οι τεχνικοί της Apple είναι να ελέγξουν εάν έχετε καθαρές θύρες USB. Αν βρουν συντρίμμια μέσα, χρησιμοποιούν ένα πλαστικό γάντζο που λειτουργεί σαν οδοντογλυφίδα.

Προσέξτε να μην σπάσετε την οδοντογλυφίδα μέσα στη θύρα ή να την πιέσετε στις επαφές, διαφορετικά μπορεί να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό.

Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα

Μια άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Βουρτσίζοντας απαλά τις θύρες USB, μπορείτε να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από το εσωτερικό τους χωρίς κίνδυνο βλάβης. Τα ηλεκτρονικά ξεσκονόπανα (όπως ένα οικιακό ξεσκονόπανο, αλλά σε μικρότερη κλίμακα) μπορούν να εξυπηρετήσουν τον ίδιο σκοπό.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ καθαρισμού ηλεκτρονικών ειδών σχεδόν καθόλου στο Amazon που θα σας παρέχει όλα τα εργαλεία καθαρισμού που μπορεί να χρειαστείτε για τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας.

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα

Η χρήση μιας εξειδικευμένης ηλεκτρικής σκούπας είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τον καθαρισμό μιας θύρας USB. Αυτές οι μικρές, φορητές συσκευές παρέχουν αρκετή αναρρόφηση για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά και τα συντρίμμια της συσκευής σας χωρίς να διακινδυνεύσετε κανένα επίπεδο βλάβης. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή συνολικά, αλλά κατατάσσεται τόσο χαμηλά σε αυτήν τη λίστα επειδή είναι λιγότερο κοινές από τις άλλες προμήθειες.

Είτε το καλώδιο USB σας δεν αναγνωρίζεται είτε έχετε απλώς μια ελαττωματική θύρα, ο διαχειριστής συσκευών πιστεύει ότι είναι εντάξει , η λύση βρίσκεται συχνά στον καθαρισμό. Ενώ μπορεί να πραγματοποιείτε σάρωση ρουτίνας για ιούς για να απαλλάξετε το λογισμικό σας από οτιδήποτε δυσάρεστο, θα πρέπει επίσης να εφαρμόσετε τον καθαρισμό υλικού στη ρουτίνα σας. Απλώς αναρωτηθείτε: είναι καθαρή η μητρική πλακέτα;

Διαβάστε επίσης :Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο iPhone & iPad [2022]

Η θύρα USB-C του iPhone 15 θα μπορούσε να έχει περιορισμούς

Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του Firefox;

Το iPhone 15 θα διαθέτει ενίσχυση ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων με USB-C

6 Καλύτεροι προσαρμογείς USB σε HDMI για Windows και Mac

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα DirectVortex.gr

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4903

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *