Πώς να κρύψετε τους ακόλουθους στο Instagram

Πώς να κρύψετε τους ακόλουθους στο Instagram και να προστατέψετε το απόρρητό σας

Μη χάνετε τον χρόνο σας αναζητώντας ένα μαγικό κουμπί που θα κρύβει τους ακόλουθους στο Instagram — δεν υπάρχει. Αντίθετα, θα σας δείξουμε όλους τους τρόπους αντιμετώπισης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκρύψετε τους ακόλουθούς σας και την παρακάτω λίστα από άλλα άτομα, ανάλογα με το αν έχετε δημόσιο ή ιδιωτικό λογαριασμό στο Instagram.

Μπορείτε να κρύψετε τους ακολούθους σας στο Instagram;

Επί του παρόντος, το Instagram δεν παρέχει επίσημη λειτουργία “απόκρυψη ακολούθων” για τους γενικούς χρήστες του Instagram. Ωστόσο, υπήρξαν αναφορές και ενδείξεις ότι το Instagram μπορεί να βρίσκεται στα αρχικά στάδια δοκιμής μιας νέας λειτουργίας, ειδικά για επαληθευμένα προφίλ Instagram με μπλε σημάδια επιλογής. Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι έχουν δει ένα μήνυμα που αναφέρει, “Μόνο (όνομα χρήστη) μπορούν να δουν όλους τους ακόλουθούς τους” όταν βλέπουν ορισμένα προφίλ εταιρειών διασημοτήτων και βιντεοπαιχνιδιών.

Στιγμιότυπο οθόνης από την εφαρμογή Instagram Δεν βρέθηκαν χρήστες
Πώς να κρύψετε τους ακόλουθους στο Instagram

Σημειώστε ότι αυτή η δοκιμαστική φάση φαίνεται περιορισμένη και δεν είναι καθολική εφαρμογή. Η πλειονότητα των λογαριασμών Instagram, ακόμη και αυτοί με κατάσταση επαλήθευσης, δεν έχουν την επιλογή να κρύψουν τους ακόλουθούς τους. Επιπλέον, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στις λίστες ακολούθων αυτών των λογαριασμών που συμμετέχουν σε αυτήν τη δοκιμή.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

Διαβάστε επίσης : Πώς να κρύψετε τον λογαριασμό Instagram από την Αναζήτηση

Πώς λειτουργεί η αγορά Instagram; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πώς να κρύψετε τους ακόλουθους και τη λίστα με τους ακόλουθους στο Instagram

Για όσους ενδιαφέρονται για το απόρρητο του λογαριασμού τους – εκτός από τη λίστα των οπαδών σας, μπορείτε να αποκρύψετε τα likes και τις προβολές από τις αναρτήσεις σας στο Instagram και την κατάσταση της δραστηριότητάς σας από άλλους, ακόμα κι αν δεν έχετε ιδιωτικό λογαριασμό στο Instagram.

Εάν ο μοναδικός σας στόχος είναι η “απόκρυψη των ακολούθων μου”, ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δοκιμάσετε να τους αποκρύψετε από συγκεκριμένους χρήστες.

1. Κάντε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό

Ο ευκολότερος τρόπος για να περιορίσετε την ορατότητα της λίστας των ατόμων που σας ακολουθούν στο Instagram είναι να ορίσετε τον λογαριασμό σας σε ιδιωτικό. Αυτό διασφαλίζει ότι αυτές οι λίστες ακολούθων είναι προσβάσιμες μόνο σε όσους σας ακολουθούν, ενισχύοντας το απόρρητό σας στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Instagram ιδιωτικό. Οι οδηγίες είναι ίδιες για χρήστες iOS και Android.

 1. Ανοίξτε το Instagram στο smartphone σας.
 2. Πατήστε το εικονίδιο προφίλ που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της εφαρμογής Instagram για να ανοίξετε τη σελίδα του προφίλ σας.
 3. Ανοιξε το Μενού ρυθμίσεων πατώντας το τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
Στιγμιότυπο οθόνης από το μενού Ρυθμίσεις της εφαρμογής Instagram
 1. Στο Μενού ρυθμίσεωνπατήστε Μυστικότητα ή επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο (ανάλογα με την έκδοση της εφαρμογής που έχετε).
 2. Κάντε κύλιση στις ρυθμίσεις απορρήτου και επιλέξτε Απόρρητο λογαριασμού.
Στιγμιότυπο οθόνης από το μενού απορρήτου λογαριασμού της εφαρμογής Instagram
 1. Εναλλαγή του διακόπτη δίπλα Ιδιωτικός Λογαριασμός για να το ενεργοποιήσετε και να κάνετε το προφίλ σας ιδιωτικό.
Στιγμιότυπο οθόνης από την εφαρμογή Instagram μετατρέψτε τον λογαριασμό ιδιωτικού

Ορίζοντας τον λογαριασμό σας σε ιδιωτικό, δημιουργείτε ένα πιο κλειστό δίκτυο όπου μόνο οι εγκεκριμένοι ακόλουθοί σας μπορούν να δουν τους ακόλουθούς σας και αυτούς που ακολουθείτε. Ένα μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να εγκρίνετε με μη αυτόματο τρόπο κάθε νέο αίτημα οπαδού αφού ορίσετε τον λογαριασμό σας σε ιδιωτικό, κάτι που μπορεί να είναι χρονοβόρο.

2. Αφαιρέστε άτομα από το Instagram σας

Αφού κάνετε τον λογαριασμό σας στο Instagram ιδιωτικό, έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε ποιοι βλέπουν τους ακόλουθούς σας. Εάν υπάρχει ένας συγκεκριμένος χρήστης στη λίστα των ακολούθων σας τον οποίο θα προτιμούσατε να μην έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε εύκολα να τον αφαιρέσετε.

Για να αφαιρέσετε οπαδούς από το Instagram σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Ανοίξτε το Instagram και πατήστε το δικό σας Η φωτογραφία προφίλ κάτω δεξιά στην εφαρμογή Instagram.
 2. Πλοηγηθείτε στο Οπαδοί τμήμα στην κορυφή.
 3. Κάντε κύλιση στη λίστα και εντοπίστε το συγκεκριμένο άτομο που θέλετε να αφαιρέσετε.
 4. Επιλέγω Αφαιρώ δίπλα στο όνομα χρήστη του ατόμου που θέλετε να αφαιρέσετε.
Στιγμιότυπο οθόνης από την εφαρμογή Instagram αφαιρέστε έναν ακόλουθο
 1. Επιβεβαιώστε την ενέργειά σας πατώντας Αφαιρώ πάλι.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, αφαιρείτε αποτελεσματικά το επιλεγμένο άτομο από τη λίστα των ακολούθων σας. Αυτό περιορίζει την πρόσβασή τους στις λίστες των ακολούθων και των ακόλουθων σας, στις ιστορίες Instagram και στις αναρτήσεις σας. Ωστόσο, μπορούν να δουν τον αριθμό των ακολούθων στο προφίλ σας στο Instagram (τον αριθμό των ακολούθων που έχετε). Αυτή η μέθοδος παρέχει ένα επίπεδο ελέγχου σχετικά με το ποιος έχει πληροφορίες για τις δραστηριότητες του λογαριασμού σας, διατηρώντας παράλληλα τις προτιμήσεις απορρήτου σας.

Αυτή είναι μια αποτελεσματική λύση για τη διατήρηση ενός επιπέδου απορρήτου, αλλά λειτουργεί καλύτερα με ιδιωτικούς προσωπικούς λογαριασμούς. Εάν είστε δημιουργός περιεχομένου, επηρεαστής ή επωνυμία που στοχεύει σε ευρύτερη προβολή, μπορεί να είναι πιο ωφέλιμο να έχετε δημόσιο λογαριασμό. Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, δοκιμάστε μια άλλη λύση για να κρύψετε τους ακολούθους σας στο Instagram.

3. Αποκλεισμός ατόμων στο Instagram

Εάν διαθέτετε επαγγελματικό λογαριασμό ή εάν εργάζεστε για να αυξήσετε την απήχησή σας στο Instagram, η μετατροπή του λογαριασμού σας ως ιδιωτικός ενδέχεται να μην είναι καλή επιλογή.

Πώς να κρύψετε τους ακόλουθους στο Instagram

Σε αυτήν την περίπτωση, ο μόνος τρόπος για να κρύψετε τους ακολούθους σε έναν δημόσιο λογαριασμό στο Instagram είναι να αποκλείσετε συγκεκριμένα άτομα.

Αυτή είναι μια εναλλακτική προσέγγιση για όσους θέλουν να ελέγξουν ποιοι μπορούν να δουν τους ακόλουθούς τους και τις λίστες που ακολουθούν χωρίς να είναι εντελώς ιδιωτικοί στην εφαρμογή. Το προφανές μειονέκτημα εδώ είναι ότι δεν μπορείτε να κρύψετε τους ακόλουθούς σας από όλους ταυτόχρονα. Αντίθετα, θα πρέπει να μεταβείτε σε κάθε μεμονωμένο προφίλ και να το αποκλείσετε.

Δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε έναν χρήστη στο Instagram.

 1. Ανοίξτε το Instagram και πλοηγηθείτε στο προφίλ του χρήστη που θέλετε να αποκλείσετε.
 2. Στη σελίδα προφίλ τους, πατήστε το εικονίδιο με τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Πώς να κρύψετε τους ακόλουθους στο Instagram
Πώς να κρύψετε τους ακόλουθους στο Instagram
 1. Από τις επιλογές, επιλέξτε ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ. Το Instagram θα σας παρέχει την επιλογή να αποκλείσετε μόνο αυτόν τον συγκεκριμένο λογαριασμό ή όλους τους λογαριασμούς που μπορεί να δημιουργηθούν από τον χρήστη. Επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή και πατήστε ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ πάλι.

Μόλις αποκλειστεί, ο χρήστης δεν θα μπορεί να βρει τη σελίδα σας και, κατά συνέπεια, οι ακόλουθοί σας, οι λίστες που ακολουθούν και το περιεχόμενο στο Instagram θα αποκρύπτονται από αυτούς. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο αποκλεισμός ενός λογαριασμού επεκτείνεται επίσης σε όλους τους λογαριασμούς που συνδέονται με το ίδιο email ή αριθμό.

Αν και αυτή η μέθοδος κρύβει αποτελεσματικά τους οπαδούς σας, να έχετε κατά νου ότι ένας αποφασισμένος χρήστης μπορεί να δημιουργήσει έναν νέο λογαριασμό χρησιμοποιώντας διαφορετικό email ή αριθμό τηλεφώνου. Ο αποκλεισμός κάποιου στο Instagram όχι μόνο αποκρύπτει τους ακολούθους σας, αλλά τον εμποδίζει επίσης να έχει πρόσβαση στις αναρτήσεις, τις ιστορίες ή τους τροχούς σας, καθώς και τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας. Αυτή είναι μια πρακτική λύση για τον επιλεκτικό περιορισμό της πρόσβασης χωρίς να γίνει ιδιωτικός ολόκληρος ο λογαριασμός σας.

Εάν αργότερα αλλάξετε γνώμη, μπορείτε απλώς να μεταβείτε στη σελίδα τους και να τους ξεμπλοκάρετε.

Κρατήστε τους ακολούθους σας στο Instagram ιδιωτικούς

Παρόλο που το Instagram δεν προσφέρει έναν άμεσο τρόπο για να κρύψετε τους ακόλουθους και τις λίστες που ακολουθούν στο Instagram από άλλους χρήστες, αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

Είτε επιλέξετε να κάνετε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό, είτε να αφαιρέσετε συγκεκριμένους ακόλουθους είτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αποκλεισμού, ο στόχος είναι να διατηρήσετε το απόρρητό σας στο Instagram σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάθε μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα και τις εκτιμήσεις της, επομένως επιλέξτε την προσέγγιση που ευθυγραμμίζεται καλύτερα με την παρουσία σας στο διαδίκτυο και τους στόχους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πώς να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Threads ιδιωτικό

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *