Πώς να μάθετε έναν άγνωστο αριθμό καλούντος

Δεν αρέσει σε πολλούς να απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις που προέρχονται από άγνωστους καλούντες. Ίσως σας προκαλεί άγχος ή ίσως θέλετε να αποφύγετε τον κίνδυνο να μιλήσετε με έναν τηλεπωλητή ή να απαντήσετε σε μια αυτοματοποιημένη κλήση . Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθετε το όνομα και τον αριθμό του καλούντος.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να μάθετε τον αριθμό ενός άγνωστου καλούντος. Μπορείτε να καλέσετε ειδικές υπηρεσίες που συνδέονται με δημόσιες βάσεις δεδομένων, να ελέγξετε ορισμένους ιστότοπους ή να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές αναγνώρισης κλήσεων . Προσδιορίστε τον καλούντα σας και σταματήστε τους τυχαίους αγνώστους να σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο σας.

1. Πληκτρολογήστε *69

Εάν χρησιμοποιήσατε ποτέ το *67 για να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας όταν καλείτε κάποιον, ίσως να είστε εξοικειωμένοι και με το *69. Αυτή η υπηρεσία είναι το αντίθετο του *67. Πληκτρολογώντας *69 αμέσως μετά από μια αναπάντητη κλήση από έναν άγνωστο καλούντα, μπορείτε να εντοπίσετε τον αριθμό του, καθώς και το όνομα και τη διεύθυνσή του, εάν αναφέρονται σε μια δημόσια βάση δεδομένων. Η υπηρεσία λειτουργεί ακόμη και για ανώνυμες ή κρυφές κλήσεις. Μπορείτε να αποκαλύψετε έναν κρυφό αριθμό τηλεφώνου και την ακριβή ώρα που σας κάλεσαν.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να τους καλέσετε και να επαληθεύσετε εάν η κλήση ήταν απάτη ή ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Μην περιμένετε μια πολιτισμένη συζήτηση με spammers και απατεώνες. Δεν θα τους πείσετε να σας αφαιρέσουν από τη λίστα κλήσεων. Αντίθετα, μπλοκάρετε τον αριθμό τους για να μην λαμβάνετε ποτέ ξανά ανεπιθύμητες κλήσεις.

Λάβετε υπόψη ότι δεν προσφέρουν όλες οι εταιρείες τηλεφωνίας αυτήν την υπηρεσία και ορισμένες ενδέχεται να χρεώνουν για αυτήν ανάλογα με το τηλεφωνικό σας πρόγραμμα. Μην εκπλαγείτε από το πρόσθετο κόστος στον επόμενο τηλεφωνικό σας λογαριασμό. Η υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και λειτουργεί τόσο για κινητά όσο και για σταθερά.

2. Πληκτρολογήστε *57

Παρόμοια με το *69, αυτή η υπηρεσία προσφέρεται μόνο από ορισμένες εταιρείες τηλεφωνίας και με επιπλέον χρέωση. Η διαφορά είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το *57 μόνο όταν είστε σίγουροι ότι ο άγνωστος καλών σας παρενοχλεί. Αυτό συμβαίνει επειδή η κλήση *57 θα σας συνδέσει αυτόματα με τους τοπικούς αξιωματούχους επιβολής του νόμου. Στη συνέχεια, η αστυνομία θα μπορεί να παρακολουθεί τις ανεπιθύμητες κλήσεις που λαμβάνετε και να τις ενεργεί. Εάν αυτή είναι η υπηρεσία που χρειάζεστε, φροντίστε να επικοινωνήσετε με την τοπική αστυνομία αφού πληκτρολογήσετε *57 για να επιβεβαιώσετε ότι χρειάζεστε τις υπηρεσίες της.

Χρησιμοποιήστε το *57 με προσοχή και μόνο όταν είστε απολύτως βέβαιοι ότι χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια για να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις.

13 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Truecaller για Android

3. Επικοινωνήστε με την τηλεφωνική εταιρεία

Ο πάροχος τηλεφωνικών υπηρεσιών σας μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τον αριθμό ενός άγνωστου καλούντος. Θα σας παράσχουν το αρχείο καταγραφής των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων, με τον ακάλυπτο αριθμό άγνωστου καλούντος. Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να πάρετε το θέμα στα χέρια σας, αλλά η τηλεφωνική εταιρεία μπορεί να σας δώσει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Εάν οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες, μπορείτε να μάθετε το όνομα και τη διεύθυνση του ενοχλητικού καλούντος, καθώς και την τηλεφωνική εταιρεία του.

Οι εταιρείες τηλεφωνίας μπορούν επίσης να παρέχουν την υπηρεσία Anonymous Caller ID. Αυτό σημαίνει ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, το τηλέφωνό σας θα ελέγχει τη γνησιότητα κάθε κλήσης που γίνεται στον αριθμό σας. Εάν κάποιος προσπαθήσει να σας καλέσει από έναν κρυφό αριθμό, η υπηρεσία Anonymous Caller ID θα τον αναγκάσει να αποκαλύψει τον αριθμό του προτού πραγματοποιηθεί η σύνδεση με το τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να δείτε το αναγνωριστικό καλούντος στην οθόνη του τηλεφώνου σας.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις αυτοματοποιημένες κλήσεις με μια επιπλέον μηνιαία χρέωση. Αλλά να θυμάστε ότι αυτή η υπηρεσία είναι ακόμα νέα και μπορεί να μην είναι 100% αξιόπιστη.

4. Εγκαταστήστε μια εφαρμογή

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε ως εργαλεία παρακολούθησης αριθμών τηλεφώνου. Αυτές οι εφαρμογές θα αναζητήσουν τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων για πληροφορίες σχετικά με άγνωστους καλούντες και θα εμφανίσουν τα στοιχεία τους, όπως όνομα, διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να αναφέρετε και να αποκλείσετε τους spammers, τους τηλεπωλητές ή τις αυτοματοποιημένες κλήσεις.

Επιλέξτε την εφαρμογή άγνωστης αναγνώρισης κλήσης με σύνεση, καθώς οι περισσότερες από αυτές δεν είναι συνδεδεμένες σε πλούσιες βάσεις δεδομένων και τηλεφωνικούς καταλόγους. Διαβάστε τις κριτικές της εφαρμογής και δείτε ποιες είναι οι εμπειρίες των άλλων. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες εφαρμογές είναι δωρεάν, αλλά άλλες έχουν προγράμματα μηνιαίων πληρωμών. Ακολουθούν διάφορες εφαρμογές που έχουν δοκιμαστεί και επαληθευτεί από τους χρήστες:

1. BeenVerified

Αυτή η εφαρμογή είναι μια εξαιρετική επιλογή για την απόκτηση στοιχείων ενός άγνωστου, αλλά εμφανιζόμενου αριθμού. Θα σας γλιτώσει από τη μη αυτόματη αναζήτηση του αριθμού τηλεφώνου και των λεπτομερειών πίσω από αυτόν. Το BeenVerified έχει μια βάση δεδομένων με δισεκατομμύρια αριθμούς τηλεφώνου και σε δύο μόλις βήματα θα σας ενημερώσει ποιος βρίσκεται πίσω από μια ανεπιθύμητη τηλεφωνική κλήση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πλοηγηθείτε στη γραμμή αναζήτησης, να πληκτρολογήσετε τον αριθμό τηλεφώνου και να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι η εφαρμογή να εμφανίσει όλες τις πληροφορίες.

2. Spokeo

Αυτή είναι μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή για smartphone που μπορεί να παρακολουθεί αριθμούς τηλεφώνου. Έχει μια επιλογή αντίστροφης αναζήτησης τηλεφώνου, όπου μόλις εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου, θα εμφανίσει τα στοιχεία όπως το όνομα του καλούντος, τη διεύθυνσή του, την τρέχουσα τοποθεσία, τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα.

3. TrapCall

Το TrapCall είναι μια εφαρμογή που μπορεί να αποκαλύψει αποκλεισμένους και κρυφούς αριθμούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή εάν δεν εμφανίζεται το αναγνωριστικό καλούντος. Εκτός από την αποκάλυψη ιδιωτικών αριθμών, το TrapCall προσφέρει και άλλες υπηρεσίες. Μπορεί να μπλοκάρει αυτόματα τους ανεπιθύμητους αριθμούς και να καταγράφει τις κλήσεις. Το TrapCall είναι διαθέσιμο τόσο για συσκευές iOS όσο και για Android.

4. TrueCaller

Αυτή η εφαρμογή είναι παρόμοια με το TrapCall. Απλώς θα κάνει όλες τις κλήσεις να περάσουν από την εφαρμογή και θα αποκαλύψει τους αριθμούς τηλεφώνου. Διαθέτει επίσης μια λίστα ανεπιθύμητων μηνυμάτων που βασίζεται στις αναφορές της κοινότητας και θα σας ειδοποιεί για τυχόν ανεπιθύμητες κλήσεις. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή, το τηλέφωνό σας πρέπει να έχει συνεχή πρόσβαση σε wifi ή τουλάχιστον σε δίκτυο 3G.

5. Ελέγξτε τους ιστότοπους

Εάν δεν θέλετε να εγκατασταθεί μια επιπλέον εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε πάντα να επιλέξετε τη μη αυτόματη αναζήτηση αριθμών τηλεφώνου μέσω συγκεκριμένων ιστότοπων. Υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι για τον προσδιορισμό ενός αριθμού τηλεφώνου , οπότε φροντίστε να ελέγξετε το άρθρο μας σχετικά με τους καλύτερους από αυτούς. Ορισμένες από τις εφαρμογές που αναφέρθηκαν προηγουμένως, όπως το TrueCaller, έχουν τους ιστότοπούς τους με πλούσιες βάσεις δεδομένων.

Εδώ είναι μερικά ιστοτόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τους αριθμούς τηλεφώνου:

  • Numlookup
  • Whitepages
  • Caller ID

Αυτοί οι ιστότοποι προσφέρουν συνήθως δωρεάν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες, όπως την προέλευση του αριθμού και τον τύπο του αριθμού. Για να λάβετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες, μπορεί να χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό ή να πληρώσετε μια συνδρομή.

Εάν καλέσετε έναν άγνωστο αριθμό και ακούσετε ένα ηχητικό μήνυμα που σας ενημερώνει για την ταυτότητα της επιχείρησης, μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο της επιχείρησης για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητα του αριθμού.

6. Σίγαση Άγνωστων Καλούντων

Για όλους τους χρήστες iPhone εκεί έξω, δεν χρειάζεται να σας απασχολεί η ανακάλυψη άγνωστων αριθμών εάν θέλετε να αποκλείσετε άγνωστες κλήσεις. Η Apple δημιούργησε ένα προσεγμένο μικρό χαρακτηριστικό για τις συσκευές της, που ονομάζεται Silence Unknown Callers. Αυτό σημαίνει ότι όταν σας καλεί ένας αριθμός που δεν βρίσκεται στη λίστα επαφών σας, το τηλέφωνό σας απλά δεν θα κουδουνίσει. Μπορούν ακόμα να αφήσουν ένα τηλεφωνητή, να σας στείλουν ένα SMS και να εγγραφούν ως αναπάντητη κλήση.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα:

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μετά στο Τηλέφωνο.

2. Επιλέξτε την επικεφαλίδα Silence Unknown Callers.

3. Σύρετε την εναλλαγή δίπλα στην επικεφαλίδα για να την ενεργοποιήσετε.

Εάν δεν μπορείτε να μάθετε ποιος σας τηλεφώνησε και δεν θέλετε να απαντήσετε σε τυχαίους αγνώστους, απλώς σιωπήστε τους.

Διαβάστε επίσης :20+ Καλύτεροι Κρυφοί Μυστικοί Κώδικες iPhone

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *