Πώς να μορφοποιήσετε αλλάζοντας τον τύπο μορφής μιας μονάδας USB

Για πολλούς χρήστες, η διαδικασία μορφοποίησης είναι πολύ απλή και για πολλούς η όλη διαδικασία είναι αρκετά δύσκολη. Ως εκ τούτου, σήμερα θα εξηγήσουμε πώς να διαμορφώσετε μια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης και πώς να το κάνετε αλλάζοντας το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείτε. Από προεπιλογή, το USB, ο εξωτερικός σκληρός δίσκος ή η κάρτα μνήμης θα χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο σύστημα αρχείων, το οποίο μπορεί να είναι FAT32, NTFS, exFAT ή κάποιο άλλο από τα διάφορα.

Τώρα το πρόβλημα εμφανίζεται όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μία από αυτές τις μονάδες σε μια συσκευή που δεν είναι συμβατή με το σύστημα αρχείων της. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να διαμορφώσετε τη μονάδα απλώς αλλάζοντας αυτό το σύστημα για ένα που είναι συμβατό, μια σχετικά απλή διαδικασία στην οποία θα σας καθοδηγήσουμε βήμα προς βήμα.

Android Tv Box Blow(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα καλά νέα αυτής της διαδικασίας είναι ότι το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας έχει σίγουρα ήδη ένα εγγενές εργαλείο για τη μορφοποίηση μονάδων αλλάζοντας το σύστημα αρχείων του. Δεν θα χρειαστεί να κατεβάσετε τίποτα περίπλοκο για να το κάνετε. Αλλά τα κακά νέα είναι ότι θα πρέπει πάντα να διαμορφώνετε, έτσι θα χάσετε όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν στη μονάδα USB, στη μνήμη SD ή στον εξωτερικό σκληρό δίσκο στον οποίο θέλετε να το κάνετε.

Ως εκ τούτου, αυτό το άρθρο απευθύνεται σε χρήστες με λιγότερη τεχνολογική εμπειρία και εδώ θα επικεντρωθούμε στα Windows, το πιο χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Λοιπόν, τώρα χωρίς να χάσουμε πολύ χρόνο, ας ξεκινήσουμε.

Πώς να σκουπίσετε μια μονάδα δίσκου στα Windows 10/11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήματα για τη μορφοποίηση και την αλλαγή του τύπου μορφής μιας μονάδας USB

Εάν χρησιμοποιείτε Windows, πρέπει πρώτα να ανοίξετε το My Computer ή This PC. Αν δεν έχετε άμεση πρόσβαση, μπορείτε να το βρείτε ανοίγοντας το μενού έναρξης και πληκτρολογώντας εξερευνητής, οπότε θα είναι το πρώτο που τα Windows θα σας εμφανίσουν ως το καλύτερο.

1. Επίσης, ακόμα και όταν τοποθετείτε ένα USB στον υπολογιστή σας , θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα σας ρωτάει αν θέλετε να το ανοίξετε.

2. Μόλις μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησης αρχείων, εντοπίστε πού έχετε τη μονάδα USB, το SD ή τον εξωτερικό σκληρό δίσκο όπου θέλετε να αλλάξετε το σύστημα αρχείων.

 

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη μονάδα αποθήκευσης που θέλετε να μορφοποιήσετε και αλλάξτε το σύστημα αρχείων για να εμφανιστούν οι επιλογές με το αναδυόμενο μενού. Σε αυτό το μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφή .

Πώς να αλλάξετε τη μορφή ώρας 24 ωρών WhatsApp σε 12 ώρες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Σε αυτό το εργαλείο, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Σύστημα αρχείων , συγκεκριμένα στο σύστημα που έχετε επιλέξει για να ανοίξετε ένα παράθυρο με νέα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο νέο σύστημα αρχείων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

 

5. Αφού επιλέξετε το σύστημα αρχείων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στο Έναρξη για να μορφοποιήσετε τη μονάδα και να αλλάξετε το σύστημα αρχείων.

ΣΕΤ BOSCH B1ZAI1251W/B1ZAO1251W(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε μια γρήγορη ή αργή μορφή ανάλογα με το πόσο επιμελώς θέλετε να διαγράψετε τα προηγούμενα δεδομένα για να αλλάξετε το σύστημα αρχείων. Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μορφοποιήσετε αλλάζοντας τον τύπο μορφής μιας μονάδας USB.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Και αν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτό το σεμινάριο με τους φίλους και την οικογένειά σας.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *