Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Λίστα ανάγνωσης" του Google Chrome

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Λίστα ανάγνωσης” του Google Chrome

Εάν συνεχίζετε να συναντάτε ενδιαφέροντα άρθρα που θα θέλατε να διαβάσετε αργότερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία Λίστας ανάγνωσης του Google Chrome αντί για μια ξεχωριστή υπηρεσία ανάγνωσης αργότερα. Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Λίστας ανάγνωσης του Google Chrome.

Τι είναι η Λίστα ανάγνωσης του Chrome;

Η Λίστα ανάγνωσης είναι η εναλλακτική της Google σε εφαρμογές που θα διαβάσουν αργότερα, όπως το Pocket. Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε ιστοσελίδες σε μια ειδική σελίδα της Λίστας ανάγνωσης και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις σελίδες αργότερα, ακόμη κι αν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Το πλεονέκτημα της χρήσης της Λίστας ανάγνωσης του Chrome είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας Google για να συγχρονίσετε τη λίστα μεταξύ διαφόρων συσκευών. Εάν χρησιμοποιείτε το Chrome ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας σε Microsoft Windows, Mac, iPhone και Android, τότε η λίστα ανάγνωσης θα σας ακολουθεί παντού.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα συγχρονισμού, χρειάζεται μόνο να συνδεθείτε στο Chrome σε όλες τις συσκευές. Μπορείτε να ξεκινήσετε να διαβάζετε ένα άρθρο στη συσκευή σας iOS, να το αποθηκεύσετε στη Λίστα ανάγνωσης του Chrome και να συνεχίσετε να το διαβάζετε στον υπολογιστή σας αργότερα.

Άλλα προγράμματα περιήγησης, όπως το Safari, έχουν επίσης αυτή τη δυνατότητα, αλλά το Chrome είναι πολύ πιο δημοφιλές και διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες, γι’ αυτό η λειτουργία Λίστας ανάγνωσης απευθύνεται σε περισσότερους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε για μια νέα υπηρεσία – αυτή η δυνατότητα είναι ενσωματωμένη στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σας, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | Πάρε τώρα την προσφορά απο το NORDVPN

Έχεις οποιαδήποτε απορία; Έλα στο forum του directvortex

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Τα καλύτερα VPN για το Google Chrome

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Λίστα ανάγνωσης στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome στην επιφάνεια εργασίας

Εάν χρησιμοποιείτε το Chrome σε Windows, Mac ή Linux, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Λίστας ανάγνωσης. Αρχικά, ανοίξτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο Google Chrome σε μια νέα καρτέλα . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση πλαϊνού πλαισίου στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων.

Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Λίστα ανάγνωσης στο επάνω μέρος του πλαϊνού πλαισίου. Για να προσθέσετε μια ιστοσελίδα στη λίστα ανάγνωσης, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη τρέχουσας καρτέλας. Αυτή η σελίδα θα εμφανιστεί στην ενότητα Μη αναγνωσμένα στη Λίστα ανάγνωσης του Chrome

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε ανοιχτή καρτέλα στο Chrome και να επιλέξετε Προσθήκη καρτέλας στη λίστα ανάγνωσης. Αυτό θα το προσθέσει στη λίστα με τις αποθηκευμένες σελίδες στη Λίστα ανάγνωσης του Chrome.

Σε παλαιότερες εκδόσεις του Chrome, έπρεπε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το αστέρι ή να ενεργοποιήσετε τη γραμμή σελιδοδεικτών για να δείτε τη λειτουργία της λίστας ανάγνωσης. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον με τις νεότερες εκδόσεις. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λίστα ανάγνωσης και να τη διαχειριστείτε ακόμα κι αν έχετε απενεργοποιήσει τη λειτουργία της γραμμής εμφάνισης σελιδοδεικτών.

Μόλις προστεθεί ένα άρθρο στη Λίστα ανάγνωσης, μπορείτε εύκολα να το επισημάνετε ως αναγνωσμένο ή να το διαγράψετε. Για να εμφανίσετε τη λίστα ανάγνωσης στο Chrome, κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση πλαϊνού πλαισίου στη δεξιά πλευρά της γραμμής διευθύνσεων. Επιλέξτε την καρτέλα Λίστα ανάγνωσης και μετακινήστε τον κέρσορα πάνω από τις σελίδες που διαβάσατε.

Αυτό θα αποκαλύψει δύο νέα κουμπιά – Επισήμανση ως αναγνωσμένου (το εικονίδιο του σημάδι επιλογής) και Διαγραφή (το εικονίδιο σταυρού). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε άρθρα από τη λίστα μη αναγνωσμένων ή για να τα διαγράψετε από τη λίστα ανάγνωσης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Λίστα ανάγνωσης του Chrome στο Android

Μπορείτε να ανοίξετε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο Chrome για Android και να την προσθέσετε στη λίστα ανάγνωσης. Για να το κάνετε αυτό στο Chrome, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας. Τώρα πατήστε το εικονίδιο κάτω βέλους, το οποίο θα κατεβάσει τη σελίδα στο τηλέφωνό σας.

Όταν θέλετε να το διαβάσετε ξανά, ανοίξτε το Chrome, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Λήψεις. Τα αποθηκευμένα άρθρα θα εμφανιστούν εδώ. Παρόλο που αυτή η δυνατότητα δεν φέρει ρητά την ένδειξη “Λίστα ανάγνωσης” στο Chrome για Android, είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο πράγμα.

Θα παρατηρήσετε ότι τα αποθηκευμένα άρθρα σας θα συγχρονίζονται απρόσκοπτα με άλλες πλατφόρμες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Λίστα ανάγνωσης του Chrome σε iPhone και iPad

Στο Chrome για iPhone και iPad, η χρήση της Λίστας ανάγνωσης είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να ανοίξετε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και να πατήσετε το εικονίδιο Κοινή χρήση στην επάνω δεξιά γωνία. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο φύλλο κοινής χρήσης και πατήστε Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης.

Αυτό θα αποθηκεύσει το άρθρο σας για ανάγνωση αργότερα. Μπορείτε να προβάλετε αυτά τα άρθρα πατώντας το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου και επιλέγοντας Λίστα ανάγνωσης.

Πώς να αφαιρέσετε τη λίστα ανάγνωσης από τη γραμμή σελιδοδεικτών του Chrome

Διόρθωση του Google Chrome συνεχίζει να κολλάει στα Windows 11 

15 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Google Chrome

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *