Πώς να προστατέψετε τα αρχεία Google Drive με κωδικό πρόσβασης

Πώς να προστατέψετε τα αρχεία Google Drive με κωδικό πρόσβασης το 2024

Το Google Drive είναι μια εξαιρετική υπηρεσία cloud. Προσφέρει 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και κάθε άλλο τύπο αρχείου.

Παρόλο που το Google Drive είναι ασφαλές και απαιτεί κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια των αποθηκευμένων αρχείων σας προσθέτοντας έναν κωδικό πρόσβασης σε αυτά.

Δεν υπάρχει άμεση επιλογή προσθήκης κωδικών πρόσβασης στα αρχεία σας στο Google Drive, αλλά μερικές λύσεις εξακολουθούν να σας επιτρέπουν να το κάνετε.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αποκρύψετε αρχεία στο Google Drive

Πώς να προστατέψετε τα αρχεία Google Drive με κωδικό πρόσβασης

Επομένως, εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη ασφάλεια στα αρχεία σας στο Google Drive, θα πρέπει να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης πριν από τη μεταφόρτωση. Ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι για την προστασία των αρχείων του Google Drive με κωδικό πρόσβασης.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας το VPN ειναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Διαβάστε επίσης :Πώς να κρύψετε αρχεία στο Google Drive

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του Google Drive

>> Ελα στο Viper <<  

1. Περιορίστε την πρόσβαση στα αρχεία στο Google Drive

Εφόσον το Google Drive δεν υποστηρίζει επίσημα αρχεία προστασίας με κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση στα αρχεία. Ο περιορισμός της πρόσβασης στα αρχεία στο Google Drive είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα αρχεία σας. Δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση σε αρχεία στο Google Drive.

1. Ανοίξτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης και επισκεφτείτε το Ιστότοπος Google Drive.

Ιστότοπος Google Drive

2. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο Google Drive στο οποίο θέλετε Περιορισμός πρόσβασης και επιλέξτε Λήψη συνδέσμου.

3. Τώρα, στη Γενική Πρόσβαση, επιλέξτε Περιορισμένος και κάντε κλικ στο Εγινε κουμπί.

Περιορισμένος

4. Εάν θέλετε να μοιραστείτε το περιορισμένο αρχείο με τον φίλο σας, εισάγετε τη διεύθυνση email τους στο πεδίο Προσθήκη ατόμων και ομάδων.

εισάγετε τη διεύθυνση email τους

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση σε αρχεία στο Google Drive. Εάν δεν έχετε μοιραστεί το αρχείο σας με κανέναν, μόνο εσείς μπορείτε να δείτε το αρχείο του Google Drive από τη διεύθυνση URL.

2. Αρχεία προστασίας με κωδικό πρόσβασης μέσω Φόρμες Google

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Φόρμες Google για να δημιουργήσετε μια φόρμα που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και να προσθέσετε τον σύνδεσμο κοινής χρήσης του Google Drive μέσα σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσει τις Φόρμες Google με κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσει πρόσβαση στο αρχείο Google Drive. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο (+ Νέο) κουμπί στο Google Drive.

(+ Νέο)

2. Από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο Φόρμες Google > Κενή φόρμα.

Φόρμες Google > Κενή φόρμα

4. Στη συνέχεια, πατήστε στο πεδίο που λέει Ερώτηση χωρίς τίτλο και προσθέστε τα στοιχεία του κωδικού πρόσβασης. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα του και επιλέξτε Σύντομη απάντηση.

'Σύντομη απάντηση'

5. Στην κάτω δεξιά γωνία, ενεργοποιήστε το Απαιτείται μεταβάλλω. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα και επιλέξτε Επικύρωση απόκρισης.

ενεργοποιήστε την εναλλαγή

6. Τώρα, θα βρείτε μερικές ακόμη επιλογές στη φόρμα σας. Για να χρησιμοποιήσετε το Κείμενο ως κωδικό πρόσβασης, κάντε κλικ στο Αριθμός αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Κείμενο.

επιλέξτε

7. Τώρα, εισάγετε το Κωδικός πρόσβασης στο πεδίο κειμένου. Εισάγετε το μήνυμα λανθασμένου κωδικού πρόσβασης στο πεδίο κειμένου Προσαρμοσμένο σφάλμα.

εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης

8. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις καρτέλα, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

κάντε κλικ στην καρτέλα Ρυθμίσεις

9. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω στην Παρουσίαση και κάντε κλικ στο Επεξεργασία κουμπί δίπλα στο Μήνυμα επιβεβαίωσης.

Μήνυμα επιβεβαίωσης

10. Στο πεδίο Μήνυμα επιβεβαίωσης, εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του Google Drive και κάντε κλικ στο Αποθηκεύσετε κουμπί.

εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του Google Drive

11. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Στείλετε κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία.

κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή

12. Τώρα μεταβείτε στο Σύνδεσμος καρτέλα στη φόρμα Αποστολή και αντιγράψτε τον σύνδεσμο των Εγγράφων Google.

μετάβαση στην καρτέλα συνδέσμου

Αυτό είναι! Αφού λάβετε τον σύνδεσμο των Εγγράφων Google, μπορείτε να τον στείλετε σε οποιονδήποτε άλλο χρήστη. Όταν κάποιος ανοίξει τη φόρμα, θα του ζητηθεί να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης. Οι χρήστες που εισάγουν τον σωστό κωδικό πρόσβασης θα λάβουν τη διεύθυνση URL του αρχείου Google Drive.

3. Κωδικός πρόσβασης Προστατέψτε τα Αρχεία του Google Drive πριν από τη μεταφόρτωση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμπιεστές αρχείων για να δημιουργήσετε ένα αρχείο ZIP/RAR που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης που περιέχει τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα έγγραφά σας κ.λπ. Αφού δημιουργήσετε ένα αρχείο RAR ή ZIP που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να το ανεβάσετε στο Google Drive. Με αυτόν τον τρόπο, όταν κάποιος κάνει λήψη του αρχείου ZIP/RAR από τον σύνδεσμο Google Drive, θα του ζητηθεί να εισαγάγει τον κωδικό πρόσβασης για πρόσβαση στα αρχεία.

1. Καταρχήν, κατεβάστε και εγκαταστήστε το WinRAR στον υπολογιστή σας με Windows.

2. Μόλις εγκατασταθεί, μεταβείτε στο αρχείο που θέλετε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Προσθήκη στο αρχείο.

'Προσθήκη στο αρχείο'

3. Κάντε κλικ στο Ορίστε κωδικό στο όνομα και τις παραμέτρους του αρχείου.

Ορίστε κωδικό

4. Στη γραμμή εντολών Enter password, εισάγετε και ξαναπληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

εισάγετε και ξαναπληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης

5. Τώρα, στη γραμμή εντολών Αρχειοθέτηση με κωδικό πρόσβασης, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για την προστασία με κωδικό πρόσβασης οποιωνδήποτε αρχείων στα Windows 11. Μετά την προστασία του αρχείου με κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να το ανεβάσετε στο Google Drive και να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο αρχείου. Οι χρήστες που κάνουν λήψη του αρχείου ZIP θα κληθούν να εισαγάγουν τον κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσουν τα αρχεία.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλους συμπιεστές αρχείων τρίτων στα Windows 11 για να δημιουργήσετε ένα αρχείο RAR/ZIP που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.

4. Προστατέψτε τα αρχεία του Microsoft Office με κωδικό πρόσβασης πριν από τη μεταφόρτωση

Εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε αρχεία του Microsoft Office στον λογαριασμό σας στο Google Drive, μπορείτε να τα προστατέψετε με κωδικό πρόσβασης πριν τα ανεβάσετε.

Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για αρχεία MS Office που προστατεύουν με κωδικό πρόσβασης στα Windows. Έχουμε κοινοποιήσει τα βήματα για τα αρχεία Excel, αλλά τα βήματα παραμένουν τα ίδια για άλλα αρχεία του Microsoft Office.

Μόλις τα αρχεία του MS Office προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να τα ανεβάσετε στον λογαριασμό σας στο Google Drive.

Μπορείτε εύκολα να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης τα αρχεία σας στο Google Drive ακολουθώντας τα κοινά μας βήματα. Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια εάν γνωρίζετε άλλους τρόπους προστασίας των αρχείων του Google Drive με κωδικό πρόσβασης.

Διαβάστε επίσης :

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *