Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στη γραμμή εργασιών των Windows

How to Add Shortcuts to the Windows Taskbar

Η γραμμή εργασιών στα Windows 10 και 11 είναι πάντα ορατή, δίνοντάς σας γρήγορη πρόσβαση σε οτιδήποτε προσθέσετε σε αυτήν. Πώς όμως δημιουργείτε συντομεύσεις στη γραμμή εργασιών των Windows;

Εάν διαθέτετε βασικά προγράμματα, φακέλους, αρχεία και ιστότοπους στους οποίους θέλετε να μεταβείτε όποτε θέλετε, πρέπει να συνδεθείτε με αυτά στη γραμμή εργασιών. Τα προγράμματα και οι ιστότοποι προστίθενται ευκολότερα, ενώ τα αρχεία και οι φάκελοι είναι ελαφρώς πιο δύσκολα.

Ανατρέξτε στο παρακάτω σεμινάριο για να μάθετε πώς να δημιουργείτε συντομεύσεις στη γραμμή εργασιών των Windows 10 και στη γραμμή εργασιών των Windows 11.

Καρφιτσώστε τη συντόμευση στη γραμμή εργασιών μέσω του μενού Έναρξη

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια συντόμευση γραμμής εργασιών για ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να την καρφιτσώσετε μέσω του μενού Έναρξη.

Για να το κάνετε αυτό, απλώς ανοίξτε το μενού Έναρξη και εντοπίστε την εφαρμογή. Στα Windows 11, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τη λίστα Όλες οι εφαρμογές σας , εάν δεν υπάρχει μεταξύ των καρφιτσωμένων στοιχείων Έναρξης. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Περισσότερα > Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών στο μενού περιβάλλοντος.

Η συντόμευση θα πρέπει να εμφανιστεί αμέσως στη γραμμή εργασιών. Επαναλάβετε για οποιαδήποτε άλλα προγράμματα θέλετε να προσθέσετε.

Καρφιτσώστε τα προγράμματα που εκτελούνται στη γραμμή εργασιών

Ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε μια συντόμευση σε ένα πρόγραμμα είναι να το καρφιτσώσετε στη γραμμή εργασιών ενώ το εκτελείτε. Απλώς κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών , και θα πρέπει να παραμείνει εκεί ακόμα και αφού κλείσετε την εφαρμογή.

Καρφιτσώστε τις συντομεύσεις επιφάνειας εργασίας στη γραμμή εργασιών

Εάν η συντόμευση σε ένα πρόγραμμα υπάρχει ήδη στην επιφάνεια εργασίας, τα Windows σάς επιτρέπουν να την προσθέσετε στη γραμμή εργασιών με μερικά κλικ. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ σε ένα στοιχείο και επιλέξτε Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών .

Καρφιτσώστε προγράμματα στη γραμμή εργασιών μέσω του φακέλου εφαρμογών

Τα Windows 10 και 11 διαθέτουν έναν ειδικό φάκελο Εφαρμογές που παραθέτει όλες τις εφαρμογές του Microsoft Store και τις εφαρμογές που δεν ανήκουν στον υπολογιστή σας. Ο φάκελος παραθέτει επίσης εφαρμογές που συνήθως δεν θα βρείτε στο μενού Έναρξη—π.χ. τον Πίνακα Ελέγχου και την κονσόλα Γραμμής εντολών .

1. Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows Key + R για να ανοίξετε το πλαίσιο Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε shell:AppsFolder και επιλέξτε OK .

3. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή που θέλετε να καρφιτσώσετε στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών .

Καρφιτσώστε εφαρμογές στη γραμμή εργασιών μέσω της Εξερεύνησης αρχείων

Είναι επίσης δυνατή η δημιουργία συντομεύσεων στη γραμμή εργασιών μέσω του File Explorer για ένα παραδοσιακό πρόγραμμα επιτραπέζιου υπολογιστή αφού εντοπίσετε το κύριο εκτελέσιμο αρχείο του (EXE). Συνήθως είναι πιο γρήγορο να καρφιτσώσετε εφαρμογές από το μενού Έναρξη, αλλά περιστασιακά θα συναντήσετε μια εφαρμογή που δεν εμφανίζεται εκεί.

Παρακολουθήστε τον φάκελο εγκατάστασης του προγράμματος. Τα Windows εγκαθιστούν εφαρμογές στους καταλόγους Program Files και Program Files (x86) από προεπιλογή, επομένως ελέγξτε πρώτα αυτές τις θέσεις.

Εντοπίστε το εκτελέσιμο αρχείο που εκκινεί το πρόγραμμα όταν κάνετε διπλό κλικ σε αυτό. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών . Στα Windows 11, πρέπει πρώτα να επιλέξετε Εμφάνιση περισσότερων επιλογών .

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον κρυφό φάκελο WindowsApps και να δημιουργήσετε συντομεύσεις για τις εφαρμογές του Microsoft Store με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, σας συνιστούμε να το αποφύγετε, καθώς είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ φακέλων και αρχείων εντός του καταλόγου.

 

Καρφιτσώστε φακέλους και αρχεία στη γραμμή εργασιών

Σε αντίθεση με τα προγράμματα, τα Windows 10 και 11 δεν σας επιτρέπουν να καρφιτσώσετε αρχεία και φακέλους στη γραμμή εργασιών, εκτός εάν εκτελέσετε ένα μικροσκοπικό “hack” σε κάθε στοιχείο που θέλετε να προσθέσετε. Έχετε μερικούς τρόπους για να το κάνετε αυτό.

Χρησιμοποιήστε τον Οδηγό δημιουργίας συντομεύσεων

Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή και επιλέξτε Νέο > Συντόμευση .

Αντιγράψτε και επικολλήστε τη διαδρομή αρχείου ή φακέλου ή χρησιμοποιήστε το κουμπί Αναζήτηση για να το προσθέσετε.

Προσθέστε τη λέξη « εξερευνητής » (χωρίς εισαγωγικά) στο μπροστινό μέρος της διαδρομής του αρχείου ή του φακέλου. Φροντίστε να κρατήσετε ένα ενιαίο διάστημα μεταξύ τους.

Εκχωρήστε ένα όνομα και επιλέξτε Τέλος .

Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση αρχείου ή φακέλου και επιλέξτε Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών .

Δημιουργία και τροποποίηση συντόμευσης

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και επισκεφτείτε τη θέση του αρχείου ή του φακέλου. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt και σύρετε και αποθέστε το στοιχείο στην επιφάνεια εργασίας για να δημιουργήσετε μια συντόμευση.

Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση και επιλέξτε Ιδιότητες .

Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να σύρετε αρχεία χρησιμοποιώντας το δεξί κουμπί του ποντικιού. Όταν απελευθερώνετε το αρχείο στη θέση προορισμού, τα Windows ανοίγουν ένα μενού που σας ρωτά εάν θέλετε να μετακινήσετε, να αντιγράψετε ή να δημιουργήσετε μια συντόμευση.

Μεταβείτε στην καρτέλα Συντόμευση . Προσθέστε τη λέξη ” εξερευνητής ” (χωρίς εισαγωγικά) στο μπροστινό μέρος της διαδρομής του αρχείου ή του φακέλου μέσα στο πεδίο Στόχος . Φροντίστε να κρατήσετε ένα ενιαίο διάστημα μεταξύ τους.

Επιλέξτε Εφαρμογή > ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση και επιλέξτε Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών.

Σημείωση : Οι καρφιτσωμένοι φάκελοι της γραμμής εργασιών θα εμφανίσουν το γενικό εικονίδιο του File Explorer. Για να το αλλάξετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες της συντόμευσης και χρησιμοποιήστε το κουμπί Αλλαγή εικονιδίου κάτω από την καρτέλα Συντομεύσεις . Μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσαρμογή των εικονιδίων στα Windows 10 και 11 .

Πώς να σαρώσετε ένα μεμονωμένο αρχείο ή φάκελο με την ασφάλεια των Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Καρφιτσώστε ιστοτόπους στη γραμμή εργασιών

Εάν χρησιμοποιείτε Microsoft Edge, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενσωματωμένη επιλογή για να προσθέσετε ιστότοπους στη γραμμή εργασιών. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης, όπως το Google Chrome ή το Mozilla Firefox, πρέπει να βασιστείτε σε μια λύση παρόμοια με την προσθήκη αρχείων και φακέλων.

Microsoft Edge

Φορτώστε τον ιστότοπο ή την εφαρμογή στο Edge. Ανοίξτε το μενού Edge (επιλέξτε τρεις κουκκίδες στη δεξιά γωνία της γραμμής εργαλείων του προγράμματος περιήγησης).

Επιλέξτε Περισσότερα εργαλεία > Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών .

Αλλα προγράμματα περιήγησης

Ανοίξτε τον οδηγό δημιουργίας συντόμευσης. Αντιγράψτε και επικολλήστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Προσθέστε τη λέξη « εξερευνητής » (χωρίς εισαγωγικά) στο μπροστινό μέρος της διεύθυνσης URL, διατηρώντας ένα κενό ενδιάμεσο.

Εκχωρήστε ένα όνομα και επιλέξτε Τέλος .

Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση ιστότοπου και επιλέξτε Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών .

Καρφιτσώστε ιστοτόπους ως εφαρμογές στη γραμμή εργασιών

Εάν χρησιμοποιείτε Google Chrome ή Microsoft Edge, μπορείτε να “εγκαταστήσετε” ιστότοπους ως προοδευτικές εφαρμογές ιστού (ή PWA) και στη συνέχεια να τους προσθέσετε στη γραμμή εργασιών χωρίς καμία τροποποίηση. Τα PWA αθλούνται επίσης favicon ιστοτόπων, καθιστώντας ευκολότερη τη διάκριση μεταξύ ιστότοπων.

Google Chrome

Φορτώστε τον ιστότοπο στο Chrome. Ανοίξτε το μενού του Chrome και επιλέξτε Περισσότερα εργαλεία > Δημιουργία συντόμευσης .

Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο Άνοιγμα ως παράθυρο και επιλέξτε Δημιουργία .

Κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο και επιλέξτε Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών .

Microsoft Edge

Φορτώστε τον ιστότοπο στο Edge. Ανοίξτε το μενού Edge και επιλέξτε Εφαρμογές > Εγκατάσταση αυτού του ιστότοπου ως εφαρμογής .

Επιλέξτε Εγκατάσταση για επιβεβαίωση.

Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Να επιτρέπεται .

Άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές, αρχεία και ιστότοπους

Τώρα που ξέρετε πώς να προσθέτετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές, αρχεία και ιστότοπους στη γραμμή εργασιών των Windows, μην ξεχάσετε να τις αναδιατάξετε σύροντάς τις γύρω. Μπορείτε επίσης να ξεκαρφιτσώσετε τα εικονίδια της γραμμής εργασιών κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέγοντας Ξεκαρφίτσωμα από τη γραμμή εργασιών . Εκτός από τις συντομεύσεις, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 10 και 11 και να κάνετε πολλά περισσότερα.

Πώς να μετακινήσετε τη γραμμή εργασιών των Windows 11 προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και να προσαρμόσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *