γονικό έλεγχο στα Windows

Πώς να ρυθμίσετε τους γονικούς ελέγχους στα Windows 11 (Πλήρης οδηγός)

Εάν έχετε παιδιά, ίσως χρειαστεί να τους δώσετε τον φορητό υπολογιστή σας για να παίξουν παιχνίδια ή να παρακολουθήσουν μερικά βίντεο με θέμα τα παιδιά στο YouTube. Δεν θα είναι πρόβλημα να παρακολουθείτε τι κάνουν τα παιδιά σας με τον φορητό υπολογιστή σας, αλλά τι γίνεται αν δεν έχετε χρόνο να παρακολουθείτε τη χρήση του υπολογιστή του παιδιού σας;

Αν ανησυχείτε ότι τα παιδιά σας περνούν πολύ χρόνο παίζοντας παιχνίδια υπολογιστή ή μπορεί μερικές φορές να συναντήσουν ακατάλληλο περιεχόμενο στον ιστό, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ρυθμίσετε τους Γονικούς ελέγχους στα Windows 11.

Πώς να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο στα Windows 11

Δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε καμία αποκλειστική εφαρμογή για να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο στον υπολογιστή σας με Windows 11. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν Παιδικό λογαριασμό και να ρυθμίσετε τις δυνατότητες γονικού ελέγχου. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην
Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Διαβάστε επίσης:Πώς να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο στο PS5

Eνεργοποιήσετε τους Γονικούς ελέγχους στο Kodi

1. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για το παιδί σας

Το πρώτο βήμα για τη ρύθμιση του Γονικού ελέγχου είναι η δημιουργία λογαριασμού για το παιδί σας. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για το παιδί σας στα Windows 11.

1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στα Windows 11 σας.

Ρυθμίσεις

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Λογαριασμοί > Οικογένεια.

Λογαριασμοί > Οικογένεια

4. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε Δημιουργήστε ένα για ένα παιδί.

Δημιουργήστε ένα για ένα παιδί

5. Τώρα, εισαγάγετε τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασης για το νέο λογαριασμό.

Αυτό είναι! Αυτό τελειώνει τα βήματα για τη δημιουργία λογαριασμού για το παιδί σας στα Windows 11.

2. Ρυθμίστε τους Γονικούς ελέγχους των Windows 11

Μόλις ολοκληρώσετε τη δημιουργία ενός λογαριασμού για το παιδί σας, ήρθε η ώρα να ρυθμίσετε τις λειτουργίες Γονικού ελέγχου. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στα Windows 11 σας.

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Λογαριασμοί > Οικογένεια.

Λογαριασμοί > Οικογένεια

Εφαρμογή οικογενειακής ασφάλειας

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Sign in to Family Safety και εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας Microsoft.

3. Τρόπος διαμόρφωσης των επιλογών γονικού ελέγχου

Τώρα που έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό Family Safety. μπορείτε να διαμορφώσετε τις επιλογές γονικού ελέγχου. Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός του παιδιού σας είναι συνδεδεμένος σε μια συσκευή.

Εάν θέλετε να παρακολουθείτε τον λογαριασμό του παιδιού σας από τον υπολογιστή σας, συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά του. Τώρα μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί > Οικογένεια και άλλοι χρήστες και κάντε κλικ στη Διαχείριση οικογενειακών ρυθμίσεων στο διαδίκτυο ή καταργήστε έναν λογαριασμό. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. Μεταβείτε στον λογαριασμό του παιδιού σας, τον οποίο θέλετε να ελέγξετε.

Εφαρμογή οικογενειακής ασφάλειας

2. Η καρτέλα Επισκόπηση θα σας εμφανίσει το γενικές πληροφορίες σχετικά με τον λογαριασμό του παιδιού σας. Μπορείτε να δείτε τον χρόνο οθόνης, ποια παιχνίδια παίζει το παιδί σας και ούτω καθεξής. Για να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση χρόνου οθόνης, πατήστε στο Ενεργοποιήστε την Αναφορά δραστηριότητας.

Ενεργοποιήστε την Αναφορά δραστηριότητας

3. Εάν θέλετε να περιορίσετε τον χρόνο οθόνης, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Ημέρα. Στη συνέχεια, ορίστε το χρόνο οθόνης σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Πρέπει να ορίσετε πόσο χρόνο μπορεί να περάσει το παιδί σας χρησιμοποιώντας μια συσκευή.

Ημέρα

Χρόνος οθόνης

5. Αφού ρυθμίσετε το Screen Time, μπορείτε να μετακινηθείτε στο Φίλτρα περιεχομένου (Edge) Ενότητα. Το φιλτράρισμα περιεχομένου θα λειτουργήσει μόνο εάν το παιδί σας χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης Edge.

Φίλτρα περιεχομένου (Edge)

6. Στην ενότητα Φίλτρα περιεχομένου, μπορείτε να περιορίσετε τους ιστότοπους και τις εφαρμογές που μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εναλλαγή σε Φιλτράρετε ακατάλληλους ιστότοπους και αναζητήσεις. Εάν δεν θέλετε το παιδί σας να επισκεφτεί συγκεκριμένο ιστότοπο, απλώς εισαγάγετε τη διεύθυνση URL στη λίστα Αποκλεισμένοι ιστότοποι.

Φιλτράρετε ακατάλληλους ιστότοπους και αναζητήσεις

7. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Επιτρεπόμενοι ιστότοποι και προσθέστε τους ιστότοπους που πιστεύετε ότι είναι ασφαλείς για προβολή των παιδιών σας. Μπορείτε να το διαμορφώσετε μόνο εάν θέλετε τα παιδιά σας να βλέπουν επιλεγμένους ιστότοπους.

Επιτρεπόμενοι ιστότοποι

Επομένως, αυτός ο οδηγός αφορά τη ρύθμιση του Γονικού ελέγχου στα Windows 11. Μπορείτε να ρυθμίσετε τους Γονικούς ελέγχους για να κρατάτε τα παιδιά σας ασφαλή στα Windows 11. Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια σχετικά με αυτό το θέμα.

Διαβάστε επίσης :Τρόπος μη αυτόματης ενημέρωσης της ασφάλειας των Windows στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *