Πώς να βρείτε τις διαθέσιμες θέσεις μνήμης στα Windows 11

Η RAM ή η μνήμη τυχαίας πρόσβασης είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία υλικού που καθορίζουν την απόδοση του υπολογιστή σας. Συνήθως, 4 GB μνήμης RAM σε έναν υπολογιστή είναι αρκετά για την καθημερινή δραστηριότητα, αλλά αν θέλετε να εκτελείτε βαρύ λογισμικό όπως το Photoshop, το Adobe Premiere Pro κ.λπ., συνιστάται να έχετε τουλάχιστον 8 GB μνήμης RAM.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μερικές φορές μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ή να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM στον υπολογιστή σας Windows 11 . Ενώ η προσθήκη περισσότερης μνήμης RAM σε έναν υπολογιστή είναι αρκετά εύκολη, η μητρική σας πλακέτα θα πρέπει να έχει μια πρόσθετη υποδοχή μνήμης. Εάν η μητρική σας πλακέτα δεν έχει επιπλέον υποδοχή μνήμης, η αγορά ενός νέου RAM Stick δεν έχει νόημα.

Το επόμενο βήμα της Google: Προσθήκη γλωσσικών δεξιοτήτων AI σε ρομπότ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2 τρόποι για να βρείτε διαθέσιμες θέσεις μνήμης στα Windows 11

Επομένως, πριν αγοράσετε ένα νέο stick RAM, βεβαιωθείτε ότι η μητρική σας έχει μια επιπλέον υποδοχή για τη νέα προσθήκη. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να ανοίξετε το πλαίσιο του υπολογιστή σας για να ελέγξετε τη διαθέσιμη υποδοχή RAM. πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε το Task Manager είτε το CMD/PowerShell για να ελέγξετε τη διαθέσιμη υποδοχή μνήμης στα Windows 11.

1) Ελέγξτε τις διαθέσιμες θέσεις μνήμης μέσω του Task Manager

Οι 7 καλύτεροι ιστότοποι με λίστες θέσεων εργασίας για εφήβους(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση εργασιών των Windows 11 για να ελέγξετε τις διαθέσιμες υποδοχές μνήμης. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Task Manager . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Task Manager από τη λίστα.

 

2. Στη Διαχείριση εργασιών, μεταβείτε στην καρτέλα Performance στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

 

3. Στην οθόνη Επιδόσεις, επιλέξτε Μνήμη .

 

4. Στο δεξιό παράθυρο, κάντε κύλιση προς τα κάτω και ελέγξτε τις υποδοχές που χρησιμοποιούνται .

Οι 7 καλύτεροι ιστότοποι με λίστες θέσεων εργασίας για εφήβους(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι! Η ενότητα που χρησιμοποιούνται υποδοχές θα δείξει εάν η μητρική σας πλακέτα έχει ή όχι επιπλέον υποδοχή μνήμης.

2) Βρείτε τις διαθέσιμες θέσεις μνήμης μέσω του PowerShell

Όπως και το Task Manager, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell για να βρείτε διαθέσιμες υποδοχές μνήμης στα Windows 11. Απλώς ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε PowerShell . Στη συνέχεια, ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell από τη λίστα επιλογών.

 

2. Στο PowerShell, εκτελέστε την εντολή:

Get-WmiObject -Class “Win32_PhysicalMemoryArray”

 

3. Το ψηφίο κάτω από τις Συσκευές μνήμης υποδηλώνει τον συνολικό αριθμό των υποδοχών μνήμης στη μητρική σας πλακέτα.

Μεταλλική Θήκη με 6 θέσεις για Ποτήρια Κρασιού με σχέδιο Bar σε μαύρο χρώμα, 65x13x36 cm(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PowerShell των Windows 11 για να βρείτε τις διαθέσιμες υποδοχές μνήμης.

3. Βρείτε τις διαθέσιμες θέσεις μνήμης μέσω της γραμμής εντολών

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών για να βρείτε διαθέσιμες υποδοχές μνήμης σε υπολογιστές με Windows 11. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Γραμμή εντολών από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

 

2. Στη γραμμή εντολών, επικολλήστε τη δεδομένη εντολή και πατήστε το κουμπί Enter .

wmic Memphysical αποκτήστε MaxCapacity, MemoryDevices

 

3. Το ψηφίο κάτω από τη στήλη Memory Devices υποδεικνύει τη συνολική υποδοχή μνήμης στη μητρική σας πλακέτα.

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βρείτε τις διαθέσιμες υποδοχές μνήμης στα Windows 11 μέσω του βοηθητικού προγράμματος Command Prompt.

 

Πριν αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας, είναι καλύτερο να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το σύστημά σας. Συνιστάται να ελέγξετε τις πλήρεις προδιαγραφές του υπολογιστή σας στα Windows 11 πριν αναβαθμίσετε τα στοιχεία υλικού. Λοιπόν, αυτό είναι όλο για το πώς μπορείτε να βρείτε τις διαθέσιμες υποδοχές μνήμης στα Windows 11. 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4887

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *