προαιρετικές δυνατότητες στα Windows

Πώς να διορθώσετε προαιρετικές δυνατότητες που δεν εγκαθίστανται στα Windows 11 (10 Μέθοδοι)

Οι προαιρετικές λειτουργίες είναι βασικά λειτουργικότητα που μπορείτε να ενεργοποιήσετε εάν θέλετε. Ενώ οι περισσότερες από τις προαιρετικές δυνατότητες για τα Windows 11 στοχεύουν ισχυρούς χρήστες και διαχειριστές IT, ορισμένες δυνατότητες μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες για τους τακτικούς χρήστες.

Για παράδειγμα, υπάρχει μια λειτουργία αυτόματου HDR που μπορεί να είναι χρήσιμη στα παιχνίδια, μια λειτουργία ασύρματης οθόνης που σας επιτρέπει να μεταδώσετε την οθόνη του τηλεφώνου σας σε έναν υπολογιστή κ.λπ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ενεργοποιώντας προαιρετικές λειτουργίες στα Windows 11.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες ανέφεραν πρόσφατα ότι τα Windows 11 δεν τους επιτρέπουν να εγκαταστήσουν προαιρετικές λειτουργίες. Οι χρήστες είπαν επίσης ότι τα Windows 11 επιστρέφουν ένα σφάλμα κατά την προσθήκη προαιρετικών λειτουργιών.

Πώς να διορθώσετε προαιρετικές δυνατότητες που δεν εγκαθίστανται στα Windows 11

Ακόμη και όταν τα σφάλματα δεν εμφανίζονται, τα Windows 11 χρειάζονται για πάντα για να προσθέσουν μια προαιρετική δυνατότητα. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο. Παρακάτω, είναι οι καλύτερες επιδιορθώσεις για προαιρετικές δυνατότητες που δεν εγκαθίστανται στα Windows 11.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Δεν γίνεται λήψη ενημερώσεων των Windows 11:Πώς να το διορθώσετε

Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου στα Windows 11

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Εάν τα Windows 11 αργούν να εγκαταστήσουν την προαιρετική δυνατότητα ή εάν εμφανίζουν μήνυμα σφάλματος, συνιστάται να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Ίσως ένα σφάλμα εμποδίζει τα Windows 11 να εγκαταστήσουν τις προαιρετικές δυνατότητες. Επίσης, οι εφαρμογές και οι διεργασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο ενδέχεται να έρχονται σε διένεξη με τη διαδικασία εγκατάστασης της Προαιρετικής δυνατότητας.

Επομένως, πριν δοκιμάσετε τις επόμενες μεθόδους, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση, προσθέστε ξανά την προαιρετική δυνατότητα.

2. Ελέγξτε εάν το Διαδίκτυό σας λειτουργεί

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Εάν τα Windows 11 δεν μπορούν να εγκαταστήσουν τις προαιρετικές δυνατότητες, ήρθε η ώρα να ελέγξετε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα Windows 11 βασίζονται σε σύνδεση στο διαδίκτυο για τη λήψη και εγκατάσταση των προαιρετικών λειτουργιών στη συσκευή σας.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να έχετε μια ενεργή και σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο κατά την εγκατάσταση. Μπορείτε να ελέγξετε την καρτέλα Δίκτυο στη Διαχείριση εργασιών για να επιβεβαιώσετε εάν το Διαδίκτυο λειτουργεί.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησής σας και να επισκεφθείτε fast.com. Ο ιστότοπος θα σας δείξει την τρέχουσα ταχύτητα Διαδικτύου μαζί με το Ping. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλους ιστότοπους δοκιμών ταχύτητας, αλλά το fast.com είναι καλύτερη επιλογή και πολύ ακριβής.

3. Απενεργοποιήστε τη σύνδεση με μέτρηση

Στα Windows 11, έχετε μια μετρημένη σύνδεση που μειώνει σημαντικά την κατανάλωση Διαδικτύου. Αυτή η λειτουργία υποτίθεται ότι αποφεύγει επιπλέον λογαριασμούς στο διαδίκτυο για μεγαλύτερη κατανάλωση δεδομένων από τα επιτρεπόμενα όρια.

Η σύνδεση Metered μπορεί να είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή σας. Ως εκ τούτου, δεν γίνεται λήψη και εγκατάσταση των προαιρετικών δυνατοτήτων. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η μετρημένη σύνδεση είναι απενεργοποιημένη στα Windows 11.

Απενεργοποιήστε τη μετρημένη σύνδεση

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 • Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Δίκτυο & Διαδίκτυο.
 • Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο συνδεδεμένο WiFi.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Σύνδεση με μέτρηση τμήμα και απενεργοποιήστε την εναλλαγή διπλα σε ΑΥΤΟ.

Αυτό θα απενεργοποιήσει τη σύνδεση Metered στα Windows 11. Τώρα, μεταβείτε στο Windows Update και εγκαταστήστε τις προαιρετικές δυνατότητες.

4. Εκτελέστε το Windows Update Troubleshooter

Στα Windows 11, έχετε ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ενημέρωσης που εντοπίζει και διορθώνει προβλήματα που σχετίζονται με ενημερώσεις συσκευής. Η εκτέλεση του Windows Update Troubleshooter θα διορθώσει επίσης το πρόβλημα της μη λήψης ή εγκατάστασης των προαιρετικών δυνατοτήτων. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις των Windows και μεταβείτε στο Σύστημα αυτί.

Σύστημα

2. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων

4. Βρείτε Ενημερωμένη έκδοση για Windows και κάντε κλικ στο Τρέξιμο κουμπί δίπλα του.

Τρέξιμο

Αυτό είναι! Αυτό θα εκτελέσει το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων ενημέρωσης των Windows και πιθανώς θα διορθώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

5. Επαναφέρετε τα στοιχεία του Windows Update

Η επαναφορά των στοιχείων του Windows Update θα διαγράψει όλα τα περιεχόμενα που είναι αποθηκευμένα στους φακέλους SoftwareDistribution και catroot2. Εδώ διατηρούνται οι ληφθείσες ενημερώσεις πριν από την εγκατάσταση.

Επομένως, εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη ή εγκατάσταση των Προαιρετικών δυνατοτήτων στα Windows, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τα στοιχεία του Windows Update. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε PowerShell στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο Powershell και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτέλεση ως Διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει το βοηθητικό πρόγραμμα Powershell, εκτελέστε αυτές τις εντολές μία προς μία:

 • καθαρή στάση wuauserv
 • net stop cryptSvc
 • bits καθαρού τερματισμού
 • net stop msiserver
 • ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
 • ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old
 • καθαρή εκκίνηση wuauserv
 • καθαρή εκκίνηση cryptSvc
 • καθαρά bits έναρξης
 • net start msiserver

Εκτελέστε την εντολή

Αυτό θα επαναφέρει τα στοιχεία ενημέρωσης των Windows. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για επανεκκίνηση των υπηρεσιών Windows Update.

6. Τροποποιήστε τις Ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας

Εάν η πολιτική “Απόκρυψη δυνατοτήτων των Windows” είναι ενεργή, δεν θα βρείτε τις προαιρετικές δυνατότητες. Ακόμα κι αν καταφέρετε να το βρείτε, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την εγκατάστασή τους. Ως εκ τούτου, πρέπει να ελέγξετε και να απενεργοποιήσετε την πολιτική “Απόκρυψη δυνατοτήτων των Windows” για να διορθώσετε προαιρετικές λειτουργίες που δεν εγκαθιστούν τα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Επεξεργαστής πολιτικής τοπικής ομάδας. Στη συνέχεια, ανοίξτε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

Επεξεργαστής πολιτικής τοπικής ομάδας

2. Όταν ανοίξει το Local Group Policy Editor, μεταβείτε σε αυτήν τη διαδρομή:

User Configuration\Administrative Templates\Control Panel\Programs

πλοηγηθείτε σε αυτό το μονοπάτι

3. Στη συνέχεια, στη δεξιά πλευρά, βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο Απόκρυψη “Δυνατότητες των Windows” πολιτική.

Κρύβω "Χαρακτηριστικά των Windows"

4. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε άτομα με ειδικές ανάγκες και κάντε κλικ στο Ισχύουν κουμπί.

άτομα με ειδικές ανάγκες

Αυτό είναι! Τώρα κλείστε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικών τοπικής ομάδας και προσπαθήστε να εγκαταστήσετε ξανά τις προαιρετικές δυνατότητες. Αυτή τη φορά, θα εγκατασταθούν χωρίς σφάλμα.

7. Πραγματοποιήστε αλλαγές στο πρόγραμμα εγκατάστασης λειτουργικών μονάδων των Windows

Το Windows Modules Installer ή το TrustedInstaller είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει την εγκατάσταση, την τροποποίηση και την αφαίρεση ενημερώσεων και προαιρετικών στοιχείων των Windows. Ασχολείται επίσης με τις προαιρετικές δυνατότητες που θέλετε να προσθέσετε. Ως εκ τούτου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία εκτελείται στη συσκευή σας.

1. Ανοίξτε την αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Υπηρεσίες. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Υπηρεσίες εφαρμογή από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

Υπηρεσίες

2. Στην οθόνη Υπηρεσίες, βρείτε το Πρόγραμμα εγκατάστασης μονάδων Windows επιλογή.

Πρόγραμμα εγκατάστασης μονάδων Windows

3. Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο ‘Windows Modules Installer’.

4. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε Αυτόματο κάτω από τον τύπο εκκίνησης. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

Αυτόματο

Αυτό είναι! Τώρα κλείστε την εφαρμογή Υπηρεσίες και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση, προσπαθήστε να προσθέσετε τις προαιρετικές δυνατότητες.

8. Εκτελέστε την εντολή SFC

Το SFC ή το System File Checker είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που επιλύει κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Εάν τα Windows 11 δεν εγκαθιστούν τις προαιρετικές δυνατότητες λόγω κατεστραμμένων αρχείων συστήματος, η εκτέλεση της εντολής SFC θα βοηθούσε. Δείτε πώς να εκτελέσετε το εργαλείο.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε CMD. Κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε «Εκτέλεση ως διαχειριστής».

Εκτέλεση ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε sfc /scannow και πατήστε Enter.

sfc /scannow

Αυτό είναι! Αυτό θα εκτελέσει το βοηθητικό πρόγραμμα SFC στα Windows 11. Το εργαλείο θα εντοπίσει και θα διορθώσει αυτόματα τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος.

9. Εκτελέστε το εργαλείο DISM

Το DISM ή το Deployment Image Servicing and Management είναι ένα εργαλείο που προορίζεται να διορθώσει προβλήματα που δεν θα κάνει το SFC. Εάν η παραπάνω εντολή εμφανίσει σφάλμα, πρέπει να εκτελέσετε αυτό το εργαλείο. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε την αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε CMD. Κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε «Εκτέλεση ως διαχειριστής».

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

επικολλήστε τη δεδομένη εντολή

Αυτό είναι! Η εντολή μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί, ανάλογα με τις προδιαγραφές και τα αρχεία του υπολογιστή σας. Πρέπει να περιμένετε υπομονετικά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

10. Ενημερώστε τα Windows 11

Ελεγχος για ενημερώσεις

Εάν χρησιμοποιείτε τις εκδόσεις Dev ή Beta των Windows 11, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα. Είναι σύνηθες για τους χρήστες των Windows 11 να αντιμετωπίζουν περιστασιακά ζητήματα όπως BSOD, καθυστερήσεις συστήματος κ.λπ.

Υπάρχει περίπτωση η έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε να έχει σφάλμα που εμποδίζει την εγκατάσταση προαιρετικών λειτουργιών στη συσκευή σας. Μπορείτε να εξαλείψετε τέτοια σφάλματα ενημερώνοντας το λειτουργικό σας σύστημα Windows.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να μεταβείτε στο κανάλι Beta ή Release Preview χρησιμοποιώντας μια έκδοση Dev. Συνιστάται η χρήση μιας έκδοσης προεπισκόπησης έκδοσης, επειδή αυτές οι εκδόσεις έχουν συγκριτικά λιγότερα σφάλματα και δυσλειτουργίες από τις εκδόσεις Dev ή Beta.

Για να ενημερώσετε τα Windows 11, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Windows Update > Έλεγχος για ενημέρωση. Συνιστάται να εγκαταστήσετε όλες τις εκκρεμείς ενημερώσεις στη συσκευή σας. Μετά την ενημέρωση, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά τις προαιρετικές δυνατότητες.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε την Εξερεύνηση αρχείων που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11

Αυτές είναι οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για να διορθώσετε προαιρετικές λειτουργίες που δεν εγκαθίστανται στα Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την εγκατάσταση προαιρετικών λειτουργιών των Windows, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Τα Windows 11 συνεχίζουν να εγκαθιστούν την ίδια ενημέρωση; 6 τρόποι για να το διορθώσετε

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *