Σας μπλόκαρε κάποιος στο Instagram

Σας μπλόκαρε κάποιος στο Instagram; Πώς να ελέγξετε 7 μέθοδοι

Σημαντικά σημεία

  • Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τον λογαριασμό του ατόμου που υποπτεύεστε ότι σας έχει αποκλείσει, μπορεί να έχει αλλάξει το όνομα χρήστη, να έχει απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του ή να σας έχει αποκλείσει.
  • Για να επιβεβαιώσετε εάν ο λογαριασμός τους δεν έχει απενεργοποιηθεί ή διαγραφεί, μπορείτε να ζητήσετε από έναν κοινό φίλο να ελέγξει για τον λογαριασμό του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μοναδική τεχνική σύνδεσης προφίλ για αυτό το σκοπό.
  • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο προφίλ τους μέσω ενός παλιού DM για να δείτε αν έχουν αλλάξει το όνομα χρήστη τους. Εάν δεν μπορείτε να τους προσθέσετε ετικέτα ή να στείλετε αίτημα παρακολούθησης, αυτό επιβεβαιώνει ότι έχετε αποκλειστεί.

Υποψιάζεστε ότι κάποιος σας έχει μπλοκάρει στο Instagram; Το Instagram δεν σας επιτρέπει να δείτε μια λίστα με άτομα που σας έχουν αποκλείσει. Στην πραγματικότητα, η πλατφόρμα δεν θα σας ειδοποιεί καν όταν κάποιος σας μπλοκάρει. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο Instagram.

Αναζητήστε το όνομα χρήστη τους

Εάν αναζητήσετε το προφίλ του ατόμου που υποπτεύεστε ότι σας έχει αποκλείσει αλλά δεν μπορείτε να το εντοπίσετε, υπάρχουν τέσσερις πιθανοί λόγοι: το άτομο μπορεί να έχει απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του, το Instagram μπορεί να έχει απαγορεύσει τον λογαριασμό του, μπορεί να έχει αλλάξει το όνομα χρήστη ή μπορεί όντως να σε έχουν μπλοκάρει.

Για να προσδιορίσετε ποιες από αυτές τις πιθανότητες ισχύει για την κατάστασή σας, πρέπει να τις αποκλείσετε μία προς μία.

Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός τους είναι ακόμα ενεργός

Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τον λογαριασμό ενός ατόμου μέσω αναζήτησης, αξίζει να ελέγξετε αν ο εν λόγω λογαριασμός εξακολουθεί να υπάρχει στο Instagram ή έχει απενεργοποιηθεί ή καταργηθεί. Στο παρελθόν, η δημιουργία ενός νέου λογαριασμού για αναζήτηση προφίλ ήταν μια επιλογή. Ωστόσο, το Instagram αποκλείει πλέον κάθε νέο λογαριασμό που δημιουργείτε για αυτόν τον σκοπό, εμποδίζοντάς σας να επαληθεύσετε εάν έχετε αποκλειστεί.

Επομένως, θα πρέπει να ζητήσετε από κοινούς φίλους να επιβεβαιώσουν εάν ο λογαριασμός του ατόμου εξακολουθεί να υπάρχει. Εάν δεν μπορούν να τον βρουν, ο λογαριασμός πιθανότατα έχει διαγραφεί ή απενεργοποιηθεί προσωρινά αντί να αποκλειστείτε εσείς. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα το άτομο να έχει αποκλείσει και τους κοινούς φίλους σας που σας βοηθούν στον έλεγχο του λογαριασμού.

Για να αποκλείσετε αυτήν την πιθανότητα, μπορείτε να επιχειρήσετε να αναζητήσετε τον λογαριασμό τους απευθείας χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό σύνδεσμο προφίλ.

Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο Instagram Unique Profile

Κατά τη ρύθμιση του λογαριασμού σας στο Instagram, σας εκχωρείται μια μοναδική διεύθυνση URL που περιλαμβάνει το όνομα χρήστη σας. Η αντικατάσταση του ονόματος χρήστη στον σύνδεσμο προφίλ με τη λαβή λογαριασμού του ατόμου που υποπτεύεστε ότι έχει αποκλείσει, θα πρέπει να σας μεταφέρει στον λογαριασμό του —αν υπάρχει.

Εάν ανοίξετε το Instagram στο πρόγραμμα περιήγησής σας και αναζητήσετε το προφίλ τους με έναν άμεσο σύνδεσμο, είτε θα δείτε απευθείας το προφίλ τους είτε το μήνυμα: “Συγγνώμη, αυτή η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη”.

Ο λογαριασμός δεν εμφανίζεται με μοναδική διεύθυνση URL στο Instagram

Για να επιβεβαιώσετε εάν ο λογαριασμός υπάρχει ή όχι, αποσυνδεθείτε από το Instagram και αναζητήστε την ίδια διεύθυνση URL σε μια νέα καρτέλα. Θα δείτε το ίδιο μήνυμα εάν ο λογαριασμός είναι απενεργοποιημένος (ή δεν υπάρχει πλέον). Αν δείτε το προφίλ τους αυτή τη φορά, όμως, σας έχουν μπλοκάρει.

Όταν κάποιος αλλάζει το όνομα χρήστη του, αλλάζει αυτόματα και το όνομα του URL. Έτσι, εάν έχουν αλλάξει πρόσφατα το όνομα χρήστη τους, οι παραπάνω μέθοδοι δεν θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε το προφίλ τους.

Επιβεβαιώστε ότι δεν έχουν αλλάξει το όνομα χρήστη τους

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τον λογαριασμό του φίλου σας μέσω της γραμμής αναζήτησης και οι φίλοι σας αντιμετωπίζουν επίσης το ίδιο πρόβλημα, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσετε ότι το άτομο δεν έχει αλλάξει το όνομα χρήστη του στο Instagram.

Όταν είστε αποκλεισμένοι, οι προηγούμενες συνομιλίες σας δεν εξαφανίζονται. Έτσι, αν θυμάστε να ανταλλάξετε συνομιλίες μέσω DM, ανοίξτε τα μηνύματά σας και μεταβείτε στο προφίλ τους.

Εφόσον μπορείτε να μάθετε εάν κάποιος έχει αλλάξει το όνομα χρήστη του με αυτόν τον τρόπο, σίγουρα θα έχετε αποκλειστεί εάν το αλλαγμένο όνομά του δεν εμφανιστεί κατά την αναζήτηση του λογαριασμού του.

Βεβαιωθείτε ότι δεν σας έχουν απλώς Unfollow

Όταν κάποιος σας κάνει unfollow στο Instagram και έχει ορίσει τον λογαριασμό του ως ιδιωτικό, δεν θα μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις του και θα δείτε ένα μήνυμα που θα αναφέρει “Αυτός ο λογαριασμός είναι ιδιωτικός”. Επομένως, θα πρέπει να αποκλείσετε το ενδεχόμενο να σας έχουν κάνει απλώς unfollow. Για να το επιβεβαιώσετε, επισκεφτείτε το προφίλ τους και πατήστε στο Ακολουθηστε κουμπί.

Εάν σας έχουν κάνει unfollow, το αίτημα σας για παρακολούθηση θα σταλεί και θα το παρατηρήσετε Ακολουθηστε το κουμπί αλλάζει σε Ζητείται. Ωστόσο, εάν σας έχουν αποκλείσει, το αίτημα παρακολούθησης θα ακυρωθεί αμέσως μόλις το στείλετε, προκαλώντας Ζητείται κουμπί για επιστροφή Ακολουθηστε μόλις το πατήσετε.

Κοιτάξτε μέσω Κοινόχρηστων Ομαδικών συνομιλιών Instagram

Όταν κάποιος σας αποκλείει στο Instagram και συμμετέχει σε μια ομαδική συνομιλία μαζί σας, το Instagram του δίνει την επιλογή να αποχωρήσει από τη συνομιλία. Εάν αποφασίσουν να φύγουν, δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με την αναχώρησή τους, αλλά θα διαπιστώσετε ότι ο λογαριασμός τους δεν είναι πλέον ορατός στην ομαδική συνομιλία.

Ωστόσο, εάν επιλέξουν να παραμείνουν στην ομαδική συνομιλία, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να βλέπετε το προφίλ τους και όλα τα μηνύματα που στέλνουν στην ομαδική συνομιλία. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τα μηνύματά τους απαντώντας ή αντιδρώντας σε αυτά.

Εάν παρατηρήσετε ότι το άτομο που υποψιάζεστε ότι συμμετέχει ενεργά στην ομαδική συνομιλία που μοιράζεστε, αλλά στο προφίλ του εμφανίζεται η ένδειξη “Αυτός ο λογαριασμός είναι ιδιωτικός”, σημαίνει ότι είτε σας έχει διακόψει την παρακολούθηση είτε σας έχει αποκλείσει.

Ακόμα κι αν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο Instagram, μπορείτε να του στείλετε μήνυμα. Ωστόσο, δεν θα λάβουν αυτά τα μηνύματα στο τέλος τους. Επομένως, εάν μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε κάποιον, μην υποθέσετε ότι δεν έχετε αποκλειστεί.

Αναφέρετε και προσθέστε ετικέτα στον λογαριασμό

Όταν οι άνθρωποι σας μπλοκάρουν στο Instagram, δεν μπορείτε να τους αναφέρετε ή να τους προσθέσετε ετικέτα στις αναρτήσεις ή τα σχόλιά σας. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να μάθετε αν κάποιος σας έχει μπλοκάρει. Ωστόσο, το να κάνετε έναν λογαριασμό ιδιωτικό έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Εάν δεν μπορείτε να προσθέσετε ετικέτα ή να αναφέρετε κάποιον σε μια ανάρτηση στο Instagram, αναζητήστε το όνομα χρήστη ή το προφίλ του. Εάν ο λογαριασμός υπάρχει αλλά δεν μπορείτε να δείτε αναρτήσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε αποκλειστεί.

Το Instagram δεν σας ειδοποιεί όταν κάποιος σας αποκλείει στο Instagram, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές απλές μεθόδους για έλεγχο. Αν ανακαλύψετε ότι αποκλειστήκατε από κάποιον με τον οποίο είστε κοντά, ρωτήστε και δείτε αν θα σας ξεμπλοκάρει.

Εάν η σχέση σας με κάποιον αμαυρωθεί ή αρνείται να σας ξεμπλοκάρει, είναι σημαντικό να σεβαστείτε την απόφασή του—είτε συμφωνείτε με αυτήν είτε όχι. Τέλος, όταν κάποιος σας μπλοκάρει στο Instagram, το άτομο αποκλείεται αυτόματα και από την πλευρά σας. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανταποδώσετε και να τους μπλοκάρετε πίσω.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *