Τα καλύτερα Smartwatches και Fitness Trackers με οθόνες οξυγόνου

Η παρακολούθηση του οξυγόνου του αίματος έγινε πιο κρίσιμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Αλλά ακόμη και πριν ο ιός εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, πολλά έξυπνα ρολόγια και ιχνηλάτες γυμναστικής περιλάμβαναν οξύμετρα (αισθητήρες οξυγόνου και οθόνες).

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε τη λίστα με τα καλύτερα έξυπνα ρολόγια και ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης με οθόνες οξυγόνου και γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας.

Τι είναι μια οθόνη παρακολούθησης οξυγόνου και τι κάνει;

Τα έξυπνα ρολόγια έχουν εξελιχθεί από απλά αξεσουάρ μόδας σε ολοκληρωμένους ιχνηλάτες υγείας που λειτουργούν σαν ιατρικές συσκευές. Εκτός από την τυπική παρακολούθηση ύπνου και παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού, τα σύγχρονα έξυπνα ρολόγια και οι ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης περιλαμβάνουν πλέον σε βάθος μετρήσεις υγείας, όπως ο κορεσμός του οξυγόνου του αίματος.

Οι οθόνες και οι αισθητήρες οξυγόνου μετρούν τα επίπεδα κορεσμού οξυγόνου. Αυτοί οι αισθητήρες ονομάζονται επίσης παλμικά οξύμετρα ή αισθητήρες SpO2 και χρησιμοποιούν φως για να μετρήσουν τον σφυγμό σας και τα επίπεδα κορεσμού οξυγόνου στο αίμα σας. Στη συνέχεια, αυτή η μέτρηση εμφανίζεται σε εσάς ως ποσοστό, βαθμολογία ή γράφημα.

Μια κανονική ένδειξη είναι μεταξύ 95% και 100% για τους περισσότερους ανθρώπους, αν και ορισμένες ιατρικές καταστάσεις μπορεί να μειώσουν την αναμενόμενη τιμή. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας πει ποιες αποδεκτές τιμές πρέπει να προσέχετε.

Εδώ είναι οι κορυφαίες επιλογές μας αν ψάχνετε για το καλύτερο smartwatch με αισθητήρα οξυγόνου αίματος.

δωρεάν εφαρμογές καλής υγείας για Android

Καλύτερες Διατροφικές Εφαρμογές Android για απώλεια βάρους

1. Garmin Forerunner 255 : Το καλύτερο για τους λάτρεις των σπορ

Εάν ανησυχείτε για τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας, η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα βελτιώσετε. Ένα από τα καλύτερα αθλητικά έξυπνα ρολόγια σήμερα είναι το Garmin Forerunner 255 . Διαφημίζεται ως ρολόι τρεξίματος, αλλά είναι επίσης κατάλληλο για οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα, όπως κολύμπι (το ρολόι είναι αδιάβροχο έως 5 ATM) ή ποδηλασία βουνού (χάρη στον ενσωματωμένο ιχνηλάτη GPS).

Το Forerunner 255 διαπρέπει τόσο στην παρακολούθηση δραστηριότητας όσο και στην παρακολούθηση της υγείας. Η αποκλειστική λειτουργία Body Batter της Garmin παρακολουθεί τα επίπεδα ενέργειάς σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τις καλύτερες ώρες για άσκηση και ξεκούραση. Ενώ η ολοήμερη λειτουργία Pulse Ox είναι υπεύθυνη για τη συχνή παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα (κάθε 5-15 λεπτά).

Με συνεχή παρακολούθηση SpO2 και περιστασιακή παρακολούθηση GPS, αυτό το ρολόι μπορεί να σας διαρκέσει έως και μια ολόκληρη εβδομάδα με μία μόνο φόρτιση, κάτι που είναι εντυπωσιακό για ένα smartwatch γεμάτο με αυτές τις δυνατότητες. Με αυτές τις λειτουργίες που καταναλώνουν μπαταρία απενεργοποιημένες, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Forerunner 255 αυξάνεται σε δύο εβδομάδες.

Στα αρνητικά, το Forerunner 255 είναι περισσότερο ένα ρολόι γυμναστικής παρά ένα smartwatch με την παραδοσιακή του έννοια. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να θεωρήσουν ότι είναι ογκώδες να φορούν τη νύχτα και η έλλειψη οθόνης αφής μπορεί να σας αποθαρρύνει.

2. Garmin Venu 2 : Καλύτερο Smartwatch Garmin

Για όσους θέλουν το καλύτερο και των δύο κόσμων—εξαιρετικές λειτουργίες παρακολούθησης υγείας και παρακολούθησης δραστηριότητας της Garmin και παραδοσιακή εμφάνιση smartwatch—συνιστούμε να ελέγξετε το Garmin Venu 2 .

Αυτό το premium smartwatch της Garmin διαθέτει επίσης δυνατότητα παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης 24/7. Σε αντίθεση με το Forerunner, το Venu 2 έχει όμορφη οθόνη AMOLED και συνδυάζει οθόνη αφής και κουμπιά για καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Το Venu 2 έρχεται με διάρκεια μπαταρίας 11 ημερών, η οποία φαίνεται σαν ένας καλός συμβιβασμός και θα πρέπει να σας κρατήσει περισσότερο από μια εναλλακτική λύση Fitbit . Το έξυπνο ρολόι διατηρεί επίσης το πρότυπο για τις μετρήσεις και τις λειτουργίες Garmin, όπως η βαθμολογία ύπνου, η μπαταρία του σώματος και η ηλικία φυσικής κατάστασης. Αν θέλετε μια πλήρη εμπειρία smartwatch, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στο Venu 2 Plus, το οποίο διαθέτει μικρόφωνο και ηχείο για την απάντηση κλήσεων και τη χρήση του Amazon Alexa (ή άλλων φωνητικών βοηθών).

3. Fitbit Versa 4 : Καλύτερη αξία

Το Fitbit Versa 4 είναι ένα νεότερο μοντέλο ενός smartwatch με γνώμονα τη φυσική κατάσταση που μπορεί να τα κάνει όλα (ή σχεδόν όλα). Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό το έξυπνο ρολόι για ακριβείς μετρήσεις παρακολούθησης δραστηριότητας και παρακολούθησης της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης ύπνου, της ανάλυσης επιπέδου στρες, της παρακολούθησης μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού και της παρακολούθησης οξυγόνου στο αίμα.

Ωστόσο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Fitbit SpO2 και το ρολόι για το τελευταίο. Δεν υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού SpO2, αλλά θα δείτε την πιο πρόσφατη βαθμολογία στην πρόσοψη του ρολογιού και θα έχετε πρόσβαση στις νυχτερινές μέσες μετρήσεις στην εφαρμογή.

Άλλα πλεονεκτήματα που θα έχετε με το Fitbit Versa 4 περιλαμβάνουν 5 ATM αντοχή στο νερό, ενσωματωμένο ηχείο και μικρόφωνο, βοηθούς φωνής, ενσωματωμένο GPS και Fitbit Pay. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες εάν είστε έτοιμοι να πληρώσετε για το Fitbit Premium.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των έξι ημερών δεν είναι υπερβολικά εντυπωσιακή, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετή εάν δεν διαθέτετε πράγματα όπως GPS 24/7. Εάν έχετε ήδη τον προκάτοχό του Versa 3, μπορείτε πιθανώς να παραλείψετε το Versa 4 και να περιμένετε για το smartwatch επόμενης γενιάς από το Fitbit με πιο εφικτές αναβαθμίσεις.

4. Amazfit Bip U Pro : Καλύτερο Budget Smartwatch

Αν ψάχνετε για ένα έξυπνο ρολόι με προϋπολογισμό που μπορεί να παρακολουθεί τον κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα σας, δοκιμάστε το Amazfit Bip U Pro . Αυτό το οικονομικό ρολόι έρχεται με πολλά προνόμια και από τους δύο κόσμους.

Από την πλευρά της παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης, το ρολόι προσφέρει πάνω από 60 λειτουργίες παρακολούθησης σπορ και πολλές λειτουργίες ευεξίας, όπως παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, SpO2, παρακολούθηση ύπνου, παρακολούθηση αναπνοής, μέτρηση βημάτων και πολλά άλλα. Όσον αφορά τις έξυπνες λειτουργίες, θα απολαύσετε ενσωμάτωση Alexa, αντικατοπτρισμό ειδοποιήσεων, έλεγχο μουσικής και κλείστρο κάμερας.

Το Amazfit Bip U Pro είναι ένα βασικό έξυπνο ρολόι με μινιμαλιστική σχεδίαση και δεν θα έχετε καμία premium λειτουργία εδώ. Ωστόσο, προσφέρει πολλά για την τιμή του και είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για κάποιον με προϋπολογισμό.

5. Withings ScanWatch : Το καλύτερο για ιατρικούς σκοπούς

Το Withings ScanWatch δεν είναι το κανονικό σας smartwatch με εφαρμογές και έξυπνες λειτουργίες. Αντίθετα, αυτό είναι ένα υβριδικό έξυπνο ρολόι κατασκευασμένο ειδικά για την ακριβή μέτρηση του καρδιακού παλμού σας (24/7), του κορεσμού του οξυγόνου του αίματος, της αναπνοής και της κίνησης. Αυτό είναι το μόνο έξυπνο ρολόι στη λίστα μας με παρακολούθηση SpO2 εγκεκριμένη από την FDA. τόσο ακριβείς είναι οι μετρήσεις.

Το Withings ScanWatch συνδυάζει ένα κανονικό ρολόι, μια ιατρική συσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει καταστάσεις υγείας και ορισμένες βασικές λειτουργίες παρακολούθησης δραστηριότητας. Το ρολόι έχει μια μικροσκοπική οθόνη, επομένως όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με την υγεία πρέπει να προβάλλονται στο smartphone σας. Εάν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε, θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τις 30 ημέρες διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

6. Samsung Galaxy Watch 5 : Το καλύτερο για Android

Εάν είστε χρήστης Android που αναζητάτε ένα έξυπνο ρολόι αποκλειστικά για Android, το Samsung Galaxy Watch 5 και το Samsung Galaxy Watch 5 Pro είναι οι καλύτερες επιλογές σας.

Η Samsung πρόσθεσε έναν γελοίο αριθμό αισθητήρων υγείας όπως το HRM για τη μέτρηση του καρδιακού σας ρυθμού, το ΗΚΓ για να πει τον καρδιακό σας ρυθμό, το BIA για τη μέτρηση της σύστασης του σώματός σας, τους αισθητήρες θερμοκρασίας δέρματος και τον αισθητήρα SpO2 που μπορεί να μετρήσει τον κορεσμό σας σε οξυγόνο στο αίμα σας σε πραγματικό χρόνο .

Ο αισθητήρας οξυγόνου της Samsung σάς επιτρέπει να μετράτε τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας επί τόπου, τη νύχτα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή συνεχώς στο παρασκήνιο όλη την ημέρα. Εάν επιλέξετε να κάνετε το δεύτερο, η μπαταρία του Galaxy Watch 5 σας θα συνεχίσει να διαρκεί έως και 3 ημέρες με μία μόνο φόρτιση.

Μεταξύ άλλων προνομίων είναι το φιλικό προς τον χρήστη Wear OS 3.5, το Google Assistant, το Wallet, το ενσωματωμένο GPS και το προαιρετικό LTE. Το ρολόι είναι στην πιο παχιά πλευρά και μπορεί να χρειαστεί να το συνηθίσετε αν θέλετε να το φοράτε για παρακολούθηση ύπνου τη νύχτα. Ταυτόχρονα, το κάτω μέρος του Galaxy Watch 5 είναι ελαφρώς πεπλατυσμένο, γεγονός που κάνει τις μετρήσεις πιο ακριβείς από ό,τι μπορούν να παρέχουν άλλα ρολόγια (ιδιαίτερα το Samsung Galaxy Watch 4).

7. Apple Watch Series 8 : Το καλύτερο για iOS

Μία από τις καλύτερες και πιο προφανείς επιλογές smartwatch για τους χρήστες iPhone είναι το Apple Watch Series 8 . Αν και η αναβάθμιση από τη Σειρά 7 δεν είναι τεράστια, το Apple Watch Series 8 είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα πρώτο smartwatch για κάθε χρήστη iOS.

Ως συνήθως, το Apple Watch υπερέχει στο σχεδιαστικό τμήμα—το ρολόι αλουμινίου διαθέτει πολλαπλά μεγέθη και επιλογές ζωνών, μια υπέροχη οθόνη πάντα ανοιχτή με φωτεινότητα 1000 nit και λεπτότερο πλαίσιο από τον προκάτοχό του.

Λαμβάνετε πολλούς αισθητήρες που σχετίζονται με την υγεία και τη φυσική κατάσταση, όπως επιταχυνσιόμετρο, φωτισμό περιβάλλοντος, βαρόμετρο, υψόμετρο, πυξίδα, ΗΚΓ, γυροσκόπιο, αισθητήρα καρδιακών παλμών, αισθητήρα οξυγόνου αίματος και θερμόμετρο. Εκτός από την τυπική παρακολούθηση ύπνου και παλμών, το Apple Watch σάς επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε τους εμμηνορροϊκούς σας κύκλους. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν ανίχνευση σύγκρουσης/πτώσης και SOS έκτακτης ανάγκης, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να καλείτε γρήγορα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πατώντας και κρατώντας πατημένο το πλευρικό κουμπί.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτού του premium ρολογιού είναι η σχετικά μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας του (θα πρέπει να φορτίζετε το ρολόι σας κάθε μέρα) και είναι συμβατό μόνο με συσκευές iOS.

Οι καλύτεροι ιχνηλάτες γυμναστικής με οθόνες οξυγόνου

Ας υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεστε μόνο για τη φυσική πλευρά των πραγμάτων και δεν χρειάζεται να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και ενημερώσεις για το wearable σας. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν ιχνηλάτη γυμναστικής αντί για ένα smartwatch.

Τα Fitness Tracker έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για να παρακολουθούν την υγεία και την άσκησή σας. Συνήθως διαθέτουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και συχνά είναι φθηνότερα από τα smartwatches. Εδώ είναι οι κορυφαίες επιλογές μας για τους πιο πρόσφατους ιχνηλάτες γυμναστικής με αισθητήρες οξυγόνου.

8. Fitbit Charge 5 : Καλύτερο συνολικά

Το Fitbit Charge 5 είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γυμναστήριο με όμορφο σχεδιασμό, ευανάγνωστη οθόνη στο έντονο φως της ημέρας και ένα εντυπωσιακό σύνολο χαρακτηριστικών για την τιμή.

Όσον αφορά τις μετρήσεις υγείας, το Charge 5 έχει πολλούς αισθητήρες που θα βρείτε συνήθως σε πιο ακριβές συσκευές, όπως η συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών ΗΚΓ ή ο αισθητήρας SpO2. Η λειτουργία Daily Readiness Score το καθιστά εξαιρετικό σύντροφο άσκησης, καθώς σας δίνει μια επισκόπηση της φυσικής κατάστασης του σώματός σας και πόσο έτοιμοι είστε για προπόνηση. Η βαθμολογία βασίζεται σε τρεις κύριες μετρήσεις – κόπωση φυσικής κατάστασης, μεταβλητότητα καρδιακού ρυθμού και πρόσφατο ύπνο.

Αν γυμνάζεστε συχνά σε εξωτερικούς χώρους με έντονο φως της ημέρας ή κάνετε πεζοπορίες, θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το πόσο εύκολο είναι να διαβάσετε τη φωτεινή, πάντα ανοιχτή έγχρωμη οθόνη αφής του Charge 5.

Μπορείτε ακόμα να συνδέσετε το Charge 5 και το smartphone σας μέσω Bluetooth και να το χρησιμοποιήσετε για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, λήψη ειδοποιήσεων και ακόμη και εύρεση του τηλεφώνου σας όταν το τοποθετείτε λάθος . Προσθέστε διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 7 ημέρες και ελκυστική τιμή και θα αποκτήσετε την καλύτερη συσκευή Fitbit στην αγορά.

9. Garmin Vivosmart 4 : Best Lightweight Fitness Tracker

Για κάτω από $100, το Vivosmart 4 της Garmin είναι το φθηνότερο πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης Garmin με οθόνη οξυγόνου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε τα επίπεδα κορεσμού οξυγόνου στο αίμα σας με μερικά απλά βήματα: στο μενού, επιλέξτε το εικονίδιο της καρδιάς και επιλέξτε την επιλογή Pulse Ox. Στη συνέχεια, ο ιχνηλάτης θα σας ζητήσει να μείνετε ακίνητοι όσο χρειάζεται ανάγνωση.

Εκτός από το SpO2, το Vivosmart μπορεί να παρακολουθεί βήματα, θερμίδες, ύπνο, δεδομένα καρδιακών παλμών και επίπεδα στρες. Η αποκλειστική λειτουργία της Garmin Body Battery θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πότε το σώμα σας είναι έτοιμο για μια βαριά προπόνηση και πότε θα πρέπει να το χαλαρώσετε.

Το κύριο σημείο πώλησης του Vivosmart 4 είναι το λεπτό και ελαφρύ μέγεθός του. Σε σύγκριση με άλλους ιχνηλάτες γυμναστικής και έξυπνα ρολόγια στη λίστα μας, αυτό είναι το πιο ελαφρύ και, επομένως, πιο άνετο για να φορεθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 7 ημερών με μία μόνο φόρτιση (με απενεργοποιημένη την παρακολούθηση ύπνου Pulse Ox) είναι επίσης ένα πλεονέκτημα.

Όπως όλα τα wearable Garmin, το Vivosmart 4 είναι συμβατό με συσκευές iOS και Android και διαθέτει πολλές έξυπνες λειτουργίες όπως ειδοποιήσεις smartphone, έλεγχο μουσικής, πρόγνωση καιρού και εύρεση εφαρμογών του τηλεφώνου μου.

10. Huawei Band 6 : Best Budget Fitness Tracker

Έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε έναν αξιοπρεπή ιχνηλάτη φυσικής κατάστασης για να σας δώσει δεδομένα για τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα; Θα πρέπει να δοκιμάσετε το Huawei Band 6 . Με παρόμοια τιμή με τα οξύμετρα μίας χρήσης, το Huawei Band 6 είναι επίσης ένας εξαιρετικός ανιχνευτής δραστηριότητας με ικανότητες παρακολούθησης καρδιακών παλμών, θερμίδων, SpO2 και ύπνου.

Το Huawei Band 6 είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν έναν ιχνηλάτη γυμναστικής με προσανατολισμό σε εξωτερικούς χώρους. Όταν αναλύετε τις υπαίθριες δραστηριότητές σας, το Band 6 θα σας παρέχει πολλές πολύτιμες λεπτομέρειες, όπως ρυθμό, μήκος βήματος, πίεση προπόνησης και αποκατάσταση.

Το fitness tracker έχει 96 λειτουργίες προπόνησης, κάτι που είναι εντυπωσιακό για ένα οικονομικό wearable. Θα απολαύσετε επίσης μια μεγάλη οθόνη AMOLED με ζωντανά χρώματα ορατά ακόμα και στο έντονο φως της ημέρας, καθιστώντας την ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες.

Το μόνο πρόβλημα με αυτό το πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσετε το Huawei Band 6 στη Βόρεια Αμερική, καθώς μπορείτε να το αποκτήσετε μόνο με εισαγωγή. Ωστόσο, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια έξυπνη φορητή συσκευή με προϋπολογισμό αλλά με πολλές δυνατότητες, αν βρίσκεστε στην Ευρώπη.

Ποιο Smartwatch / Fitness Tracker πρέπει να αγοράσετε;

Ακόμη και η λίστα με τις κορυφαίες επιλογές μας είναι υποκειμενική και το μόνο άτομο που μπορεί να πει ποιο smartwatch ή πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης είναι το καλύτερο για εσάς είναι ο εαυτός σας. Συνιστούμε να δημιουργήσετε μια λίστα με τα βασικά χαρακτηριστικά για εσάς, να ορίσετε το όριο τιμής και, στη συνέχεια, να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή από τα wearable που ταιριάζουν στο λογαριασμό.

Οι καλύτερες οθόνες παιχνιδιών

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *