Πέντε παρανοήσεις που έχουν οι άνθρωποι για τα VPN

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από παρανοήσεις που έχουν οι άνθρωποι για τα VPN. Το Διαδίκτυο λειτουργεί σε δίκτυα που σας δίνουν πρόσβαση σε κεντρικά αποθηκευμένα δεδομένα. Αλλά δεν είναι όλα τα δίκτυα ασφαλή για τα δεδομένα σας. Η πειρατεία και η κλοπή ψηφιακών πληροφοριών γίνονται επιθετικές στις μέρες μας.

Τα VPN σάς βοηθούν να αποκρύψετε την ταυτότητά σας ενώ δημιουργείτε ένα προστατευμένο δίκτυο για βελτιστοποίηση στο Διαδίκτυο, αποδεικνύοντας μεγάλη βοήθεια στη σημερινή εποχή. Είναι όμως τόσο καθαρό όσο ακούγεται; Ας μάθουμε.

Εδώ είναι η λειτουργία των VPN και οι πέντε παρανοήσεις που έχουν οι άνθρωποι για τα VPN.

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην
Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : PIA VPN Κριτική 2024: Ένα φτηνό VPN που είναι εξαιρετικό για περιστασιακούς χρήστες

10 καλύτερα VPN για Torrenting

Τα Καλύτερα δωρεάν VPN για PS4 & PS5

Τι είναι ένα VPN;

Λοιπόν, τι είναι ένα VPN ; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται στην πλήρη του μορφή, δηλαδή, Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο. Το VPN λειτουργεί για την απόκρυψη της διεύθυνσης IP και σας παρέχει ένα ιδιωτικό δίκτυο που εμποδίζει κάθε ανεπιθύμητη εξωτερική πρόσβαση ανακατευθύνοντας το δίκτυο στον διακομιστή VPN που γίνεται η πηγή.

Με το VPN, ακόμη και ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) θα επιτύχει μηδενικά αρχεία της πρόσφατης περιήγησής σας. Είναι λόγω της διαδικασίας κρυπτογράφησης. Ένα κλειδί κρυπτογράφησης είναι μια απαίτηση για την εξαγωγή οποιουδήποτε είδους πληροφοριών δεδομένων. Και με την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο που παρέχεται από το VPN, η παρακολούθηση δεδομένων δεν θα ήταν δυνατή.

Τι είναι ένα VPN; Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση πιο ζωντανά, εδώ είναι μια σύντομη από πέντε παρανοήσεις που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τα VPN.

1. Τα VPN είναι για παράνομα προγράμματα περιήγησης

Το VPN σάς παρέχει διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις ιδιωτικού δικτύου που είναι χρήσιμες πέρα ​​από τη λήψη πειρατικών ταινιών και εκπομπών ιστού. Το να αποκτήσετε την ελευθερία να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε σκοτεινή επιχείρηση ή παράνομη λήψη δεν είναι αυτό που ενθαρρύνει το VPN. Αναμφίβολα πολλοί έχουν εκμεταλλευτεί αυτό το προνόμιο για το περιβόητο έργο.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που έχετε κολλήσει στη χρήση δημόσιου wi-fi. Σε τέτοιες περιόδους, το VPN διατηρεί την ανωνυμία σας και προστατεύει τα δεδομένα σας από οποιαδήποτε πιθανή κλοπή, παρακολούθηση και επιτήρηση.

Σε ορισμένες χώρες, υπάρχει έγκυρος έλεγχος σχετικά με τη χρήση VPN. Αυτό συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση φιλοδοξεί να παρακολουθεί όλες τις διαδικτυακές δραστηριότητες.

2. Τα VPN Επιβραδύνουν το Διαδίκτυο

Τα VPN είναι μια πολύπλοκη τεχνολογία με πολύπλοκη λειτουργία. Κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας σε κωδικούς και τα δρομολογούν μέσω του διακομιστή VPN . Επομένως, γίνεται η αποκρυπτογράφηση του κώδικα. Η διαδικασία κρυπτογράφησης είναι συνήθως μεγάλη εφόσον εμπλέκεται ένας επιπλέον διακομιστής. Μπορεί να σας δώσει μια μικρή πτώση στην ταχύτητα.

Ωστόσο, εάν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον πλησιέστερο διακομιστή τοποθεσίας για το Διαδίκτυό σας, το αργό διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα πρόβλημα των παλιών ημερών. Τα επί πληρωμή VPN είναι μια καλύτερη επιλογή, καθώς εξυπηρετούν μια ποιοτική σύνδεση δικτύου που είναι πιο γρήγορη και ασφαλής.

3. Τα VPN σας δίνουν πλήρη ανωνυμία

Το VPN σε κάνει ανώνυμο αλλά όχι εντελώς. Ορισμένα VPN δεν συλλέγουν αρχεία καταγραφής και προσφέρουν αξιόπιστη ανωνυμία στους χρήστες τους. Ενώ ορισμένα VPN συλλέγουν αρχεία καταγραφής. Τα αρχεία καταγραφής παρέχουν ένα πλήρες ιστορικό διαδικτυακών δραστηριοτήτων με την πάροδο του χρόνου. Πολλά VPN επί πληρωμή έχουν καλύτερη απόδοση σε αυτόν τον τομέα από τις δωρεάν εκδόσεις.

Το θέμα της ψηφιακής ανωνυμίας είναι περίπλοκο και περιλαμβάνει πολλούς παράγοντες, όπως ο ISP, η κυβέρνηση, οι ιστότοποι κ.λπ. Και δεν γίνεται όλη η συλλογή πληροφοριών με επιβλαβείς προθέσεις. Η αποθήκευση δεδομένων είναι επίσης για την εξατομίκευση της εμπειρίας σας στο διαδίκτυο.

 καλύτερα VPN για Android

4. Τα δωρεάν VPN θα κάνουν τη δουλειά

Πολλοί πάροχοι δωρεάν VPN πωλούν τα δεδομένα των χρηστών τους με αντάλλαγμα χρήματα. Υπάρχει μια εκτεταμένη αγορά για δεδομένα συναλλαγών. Οι διαφημίσεις που βλέπετε στα VPN οφείλονται στα πωληθέντα δεδομένα για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων κατά τη χρήση του διακομιστή.

Ενώ οι επί πληρωμή επιλογές των VPN είναι γενικά προσεκτικές και προσφέρουν πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες τους. Τα επί πληρωμή VPN διατηρούνται μέσω των τελών συνδρομής και είναι λιγότερο πιθανό να επιλέξουν κυνικές αποφάσεις. Τα επί πληρωμή VPN παρέχουν επίσης καλύτερη ταχύτητα, ασφαλή υποδομή δικτύου, λειτουργία χωρίς διαφημίσεις και μακροπρόθεσμη πρόσβαση στους χρήστες τους.

καλύτερα VPN

5. Τα VPN σας προστατεύουν από τα πάντα

Το VPN είναι ένα εργαλείο που παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στην επισκεψιμότητά σας. Αλλά δεν σας δίνει την ελευθερία να περιηγηθείτε ανόητα. Σε κάνει μόνο ανώνυμο, όχι ανέγγιχτο. Ένα VPN δεν θα σας εμποδίσει να κοινοποιήσετε οικειοθελώς τα προσωπικά σας στοιχεία. Αν και ορισμένα επί πληρωμή VPN σας προειδοποιούν για αμφισβητήσιμες δραστηριότητες, αλλά δεν είναι αρκετά ισχυρά για να σας σταματήσουν εάν αποφασίσετε να εμπιστευτείτε ύποπτους συνδέσμους.

Ακόμα κι αν έχετε VPN, θα συνεχίσετε να χρειάζεστε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς . Ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι το καλύτερο εργαλείο για να σχηματίσετε μια άμυνα ενάντια στο κακόβουλο λογισμικό που μολύνει τη συσκευή σας. Όπως όλα, έτσι και τα VPN έρχονται με περιορισμούς.

συμπέρασμα

Τα VPN εξυπηρετούν κυρίως σε τρεις κατηγορίες, δηλαδή Ασφάλεια, Απόρρητο και Ανωνυμία. Αυτή η εποχή είναι της ψηφιοποίησης. Καθώς αυξάνεται η εμβέλεια του Διαδικτύου, καλλιεργεί ταυτόχρονα τα μειονεκτήματα. Αμέτρητες απάτες στον κυβερνοχώρο γίνονται με ένα μόνο κλικ. Είναι απαραίτητο για όλους να εφαρμόζουν βασικές προφυλάξεις ασφαλείας όσο είναι παρόντες στο Διαδίκτυο.

 Τα δωρεάν και επί πληρωμή VPN είναι μια ελκυστική ιδέα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας σας ενθαρρύνουν να δημιουργήσετε στρώματα προστασίας με εργαλεία ποιότητας. Το VPN και το λογισμικό προστασίας από ιούς έχει γίνει η ανάγκη μιας ώρας.

Χρειάζεστε πραγματικά λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας Windows ή Mac;

10 Συμβουλές για να βρείτε τον καλύτερο πάροχο VPN

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *