Google Chrome

Τι είναι η ειδοποίηση “Κρίσιμο σφάλμα του Google Chrome”;

Εμφανίζει περιστασιακά ο υπολογιστής σας μια ασυνήθιστη ειδοποίηση “Κρίσιμο σφάλμα του Google Chrome” όταν χρησιμοποιείτε το Google Chrome; Θα εξηγήσουμε τι σημαίνει το μήνυμα σφάλματος και θα αναφέρουμε ορισμένους παράγοντες που ευθύνονται για το σφάλμα. Θα μάθετε επίσης να σταματάτε οριστικά να εμφανίζεται το μήνυμα σφάλματος στον υπολογιστή σας.

Τι είναι η ειδοποίηση “Κρίσιμο σφάλμα του Google Chrome”;

Η ειδοποίηση ανακοινώνει ότι ένα απροσδιόριστο «σύστημα ασφαλείας» απέκλεισε μια απειλητική παραβίαση δεδομένων στον υπολογιστή σας. Προειδοποιεί επίσης ότι εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρή απειλή για τα προσωπικά σας δεδομένα και υπολογίζει ότι επικοινωνήστε αμέσως με έναν συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου υποστήριξης της Microsoft.

Μια προσεκτική εξέταση του μηνύματος σφάλματος αποκαλύπτει πολλές κόκκινες σημαίες. Αρχικά, γιατί να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Microsoft για ένα σφάλμα του Google Chrome; Είναι σαν να επισκέπτεστε ένα Apple Store για να φτιάξετε το τηλέφωνό σας Samsung. Αψηφά τη λογική και δεν έχει νόημα.

Ο ψεύτικος αριθμός τηλεφώνου υποστήριξης της Microsoft είναι η δεύτερη κόκκινη σημαία. Η Microsoft διατηρεί ένα ηλεκτρονικό κατάλογο των τοποθεσιών των γραφείων του και παγκόσμιους αριθμούς τηλεφώνου εξυπηρέτησης πελατών. Ο αριθμός τηλεφώνου Υποστήριξης της Microsoft στο μήνυμα κρίσιμου σφάλματος του Google Chrome δεν βρίσκεται στον ιστότοπο της Microsoft.

Μπορείτε να εκτελέσετε τους αριθμούς τηλεφώνου μέσω οποιασδήποτε εφαρμογής αναγνώρισης κλήσης ή εργαλείου αναζήτησης αριθμών τηλεφώνου που βασίζεται στον ιστό. Τα εργαλεία θα αναγνωρίσουν τους αριθμούς τηλεφώνου στην ειδοποίηση ως απάτη ή απάτη.

Τέλος, η ειδοποίηση έχει συνήθως πολλά ορθογραφικά και γραμματικά λάθη – ένα κοινό χαρακτηριστικό των ψεύτικων ιστότοπων και των επιθέσεων phishing.

Πώς να ελέγξετε την έκδοση του Google Chrom

Κρίσιμο σφάλμα Google Chrome: Παραμονή ασφαλής στο διαδίκτυο

Ακολουθούν τα πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε όταν βλέπετε την κόκκινη απάτη/ειδοποίηση στην οθόνη του κρίσιμου σφάλματος του Google Chrome.

Μην καλείτε τον συνημμένο αριθμό τηλεφώνου

Εάν επικοινωνήσετε με τον κυβερνοεγκληματία, θα σας παρασύρουν να του παραχωρήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Μπορεί ακόμη και να σας ζητήσουν να πληρώσετε ένα τέλος υπηρεσιών για να διορθώσετε ανύπαρκτες απειλές ασφαλείας. Μπορεί επίσης να εξαπατηθείτε για να εγκαταστήσετε ένα keylogger, ένα adware, το spyware ή άλλες μορφές κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Οι χάκερ και οι απατεώνες χρησιμοποιούν keyloggers για να καταγράψετε εξ αποστάσεως πατήματα πλήκτρων και να κλέψετε τους κωδικούς πρόσβασης, τις συνδέσεις τραπεζών και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Το λογισμικό κατασκοπείας μπορεί να στείλει πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Chrome με πολλά προφίλ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σερφάρετε στον Ιστό με ασφάλεια

Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και αποφύγετε ιστότοπους που δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση HTTPS. Η Google ενημερώνει συχνά το Chrome για να διορθώσει τα κενά ασφαλείας ή τα τρωτά σημεία που εκμεταλλεύονται εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Οπότε, είναι καλή ιδέα πάντα διατηρείτε το Chrome ενημερωμένο στον υπολογιστή σου.

Εισαγω chrome://settings/help στη γραμμή διευθύνσεων, περιμένετε έως ότου το Chrome κατεβάσει οποιαδήποτε διαθέσιμη ενημέρωση και επιλέξτε Επανεκκίνηση.

Αναγκαστικό κλείσιμο και επανεκκίνηση του Google Chrome

Στα Windows, ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών (πατήστε Ctrl + Βάρδια + Esc), επιλέξτε Google Chrome και επιλέξτε Τέλος εργασίας.

Εάν χρησιμοποιείτε Mac, πατήστε Εντολή + Επιλογή + Διαφυγήεπιλέξτε Google Chromeκαι επιλέξτε Αναγκαστική διακοπή.

Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης

Η διαγραφή των δεδομένων περιήγησής σας καταργεί τους κακόβουλους ιστότοπους που ενεργοποιούν την απάτη τεχνικής υποστήριξης από το Chrome και τις συσκευές που συγχρονίζονται με τον Λογαριασμό σας Google. Αυτό θα εξαλείψει τις πιθανότητες να επισκεφθείτε ξανά κατά λάθος τον κακόβουλο ιστότοπο.

  1. Επικόλληση chrome://settings/clearBrowserData στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome και πατήστε Εισαγω ή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο πληκτρολόγιό σας.
  2. Επίλεξε το Ιστορικό περιήγησης, Cookies και άλλα δεδομένα ιστότοπουκαι Αποθηκευμένες εικόνες και αρχεία πλαίσια ελέγχου.
  3. Επιλέγω Συνεχώς στο αναπτυσσόμενο μενού «Εύρος χρόνου» και επιλέξτε το Καθαρισμός δεδομένων κουμπί.

Εκτελέστε μια σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας με πολλούς τρόπους μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται “πειρατεία προγράμματος περιήγησης”. Ο υπολογιστής σας πιθανόν να έχει μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό, εάν το Chrome συνεχίσει να αλλάζει τη μηχανή αναζήτησής του ή να σας ανακατευθύνει σε σελίδες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από το Chrome

Χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από ιούς για να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό και δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα (PUP) προκαλώντας την ανακατεύθυνση της διαφήμισης.

Επαναφέρετε το Google Chrome στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις

Η επαναφορά του προγράμματος περιήγησης ιστού μπορεί να αποτρέψει την επανεμφάνιση του κρίσιμου σφάλματος του Google Chrome.

  1. Επικόλληση chrome://settings/reset στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome και πατήστε Εισαγω ή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
  2. Επιλέγω Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στις αρχικές προεπιλογές τους.
  3. Επιλέγω Επαναφορά ρυθμίσεων να προχωρήσει.

Η επαναφορά του Google Chrome θα αλλάξει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης, θα απενεργοποιήσει τις επεκτάσεις τρίτων και θα διαγράψει τα cookie ιστότοπου και τα δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης. Η λειτουργία δεν θα διαγράψει τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης ή τους σελιδοδείκτες.

Μην Πέφτεις Θύμα

Αγνοήστε το κρίσιμο σφάλμα του Google Chrome κάθε φορά που εμφανίζεται στην οθόνη σας. Εάν η ειδοποίηση συνεχίζει να εμφανίζεται, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο κατά του κακόβουλου λογισμικού για να σαρώσετε (και να εξαλείψετε) το υποκείμενο κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Ο ολοκληρωμένος οδηγός μας για βελτίωση του απορρήτου και της ασφάλειας στο διαδίκτυο έχει πιο πρακτικές συμβουλές για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους, την οικογένεια και τους αγαπημένους σας, ώστε να μην πέσουν θύματα της απάτης κρίσιμων σφαλμάτων του Google Chrome.

Η Google συνεχίζει να ζητά να συμπληρώσει την εικόνα Captcha;

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *