The fire screen in DuckDuckGo.

Τι είναι το DuckDuckGo και είναι ασφαλές;

Τα ψηφιακά σας αποτυπώματα παρακολουθούνται στενά και το το απόρρητο των διαδικτυακών δραστηριοτήτων είναι μια πιεστική ανησυχία για πολλούς. DuckDuckGo,μια μηχανή αναζήτησης με επίκεντρο το απόρρητουπόσχεται μια λύση σε όσους ανησυχούν για την παρακολούθηση και χρήση του ιστορικού αναζήτησής τους για στοχευμένη διαφήμιση ή άλλους σκοπούς.

Αλλά το DuckDuckGo καλύπτει πραγματικά αυτή τη μεγάλη παραγγελία; Είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση σε γίγαντες μηχανών αναζήτησης όπως η Google και η Bing; Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Τι είναι το DuckDuckGo;

Το DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης που δίνει προτεραιότητα στο απόρρητο των χρηστών, αποφεύγοντας τη συλλογή και χρήση προσωπικών δεδομένων για διαφημίσεις. Προωθεί τον εαυτό του ισχυριζόμενος ότι σας προσφέρει μια ιδιωτική, ασφαλή εμπειρία αναζήτησης, διακρίνοντας τον εαυτό του από τους ανταγωνιστές του επειδή δεν παρακολουθεί τους χρήστες του.

Το DuckDuckGo ξεκίνησε ως ένα μικρό έργο για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας αναζήτησης μειώνοντας τα ανεπιθύμητα μηνύματα και προστατεύοντας το απόρρητο των χρηστών. Έγινε δημοτικότητα με τα χρόνια, ειδικά τώρα που το απόρρητο των χρηστών είναι μέρος της συζήτησης πιο συχνά από ό,τι στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Διαβάστε επίσης : Κατεβάστε το DuckDuckGo για Windows

Εδώ είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά απορρήτου του DuckDuckGo:

  • Χωρίς εντοπισμό: Σε αντίθεση με πολλές μηχανές αναζήτησης, το DuckDuckGo δεν παρακολουθεί τις αναζητήσεις σας ούτε τις συνδέει με τα προσωπικά σας στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι το ιστορικό αναζήτησής σας δεν χρησιμοποιείται για την προσαρμογή διαφημίσεων ή αποτελεσμάτων για εσάς.
  • Κρυπτογράφηση: Οι αναζητήσεις που γίνονται μέσω του DuckDuckGo είναι κρυπτογραφημένες. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και βοηθά να κάνετε τη δραστηριότητα αναζήτησής σας πιο ιδιωτική.
  • Ενσωματωμένη προστασία μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Το DuckDuckGo αποκλείει τους ιχνηλάτες κοινωνικών μέσων που είναι ενσωματωμένοι σε ιστότοπους. Αυτό εμποδίζει το Facebook να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας στον ιστό.
  • Βαθμολογίες βαθμολόγησης απορρήτου: Κάθε ιστότοπος που επισκέπτεστε μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης DuckDuckGo λαμβάνει βαθμό απορρήτου από Α έως ΣΤ. Αυτή η βαθμολογία σάς βοηθά να κατανοήσετε τις πρακτικές απορρήτου του ιστότοπου με μια ματιά.
  • Παγκόσμιος έλεγχος απορρήτου (GPC): Υποστηρίζει GPC, το οποίο σας επιτρέπει να κοινοποιείτε αυτόματα τις προτιμήσεις απορρήτου σε ιστότοπους, ζητώντας να μην πωλούνται ή κοινοποιούνται τα δεδομένα περιήγησής σας.
  • Δικαιώματα διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM).: Το DuckDuckGo διαχειρίζεται τα δικαιώματα που σχετίζονται με τα ψηφιακά δικαιώματα, ώστε να έχετε τον έλεγχο των ρυθμίσεων πρόσβασης και διανομής περιεχομένου.
  • Αναζήτηση για την πρόληψη διαρροών: Όταν κάνετε κλικ σε ένα αποτέλεσμα στο DuckDuckGo, αποτρέπει την κοινή χρήση των όρων αναζήτησής σας με τον ιστότοπο που επισκέπτεστε, μια κοινή πρακτική σε άλλες μηχανές αναζήτησης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητό σας.
  • Υπηρεσίες τοποθεσίας συσκευής: Μερικές φορές χρειάζεστε μια πιο τοπική αναζήτηση, η οποία απαιτεί να γνωρίζετε την τοποθεσία σας. Το DuckDuckGo θα σας ζητήσει να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με έναν ιστότοπο αντί να το κάνει απλώς αυτόματα. Το DuckDuckGo επίσης δεν θα αποθηκεύει τα στοιχεία της τοποθεσίας σας στους διακομιστές του.

Γιατί το απόρρητο έχει σημασία στις μηχανές αναζήτησης

Οι μηχανές αναζήτησης είναι μια πύλη στο διαδίκτυο. Αυτή η ευκολία, ωστόσο, έρχεται σε βάρος του προσωπικού απορρήτου. Οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης συλλέγουν δεδομένα από χρήστες, όπως ερωτήματα αναζήτησης, ιστορικό περιήγησης, τοποθεσίες, ακόμη και πληροφορίες συσκευής.

Αυτή η συλλογή δεδομένων καθοδηγείται από το επιχειρηματικό μοντέλο της δημιουργίας εσόδων από πληροφορίες χρηστών μέσω στοχευμένης διαφήμισης, το οποίο εγείρει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο. Η κύρια ανησυχία είναι ότι τα δεδομένα σας χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός προφίλ του εαυτού σας.

Αυτό το προφίλ μπορεί να περιλαμβάνει προσωπικές λεπτομέρειες σχετικά με τα ενδιαφέροντά σας, τις συνήθειες, τις συμπεριφορές, τα προβλήματα υγείας, την οικονομική κατάσταση και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Επιτρέπει διαφημίσεις υψηλής στόχευσης, κάτι που είναι ωφέλιμο για το μάρκετινγκ αλλά τρομερό για το δικαίωμά σας στην ιδιωτική ζωή.

Επίσης, η συλλογή και αποθήκευση των προσωπικών σας δεδομένων από τις μηχανές αναζήτησης εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια. Τι θα συμβεί αν σας δεδομένα εκτίθενται σε παραβίαση δεδομένων? Οι ευαίσθητες πληροφορίες σας εκτίθενται, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κλοπή ταυτότητας, οικονομική απώλεια ή χειρότερα.

Υπάρχει επίσης η ανησυχία της παρακολούθησης και της λογοκρισίας. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι μηχανές αναζήτησης αναγκάστηκαν από τις κυβερνητικές αρχές να παραδώσουν δεδομένα οδηγώντας σε ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες για την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.

Περιορισμοί και παρανοήσεις του DuckDuckGo

Ως απάντηση σε αυτές τις ανησυχίες, το DuckDuckGo έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα του με θεμελιώδη αρχή το απόρρητο. Ωστόσο, η εστίασή του στο απόρρητο οδηγεί σε ορισμένους περιορισμούς στη λειτουργικότητα σε σύγκριση με τις κύριες μηχανές αναζήτησης όπως η Google.

Ένας αξιοσημείωτος τομέας είναι τα εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης. Επειδή το DuckDuckGo δεν παρακολουθεί το ιστορικό αναζήτησης ή τη συμπεριφορά των χρηστών, δεν μπορεί να προσαρμόσει τα αποτελέσματα αναζήτησης με βάση προηγούμενα ερωτήματα. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να είστε πιο συγκεκριμένοι στους όρους αναζήτησής σας για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Ένας άλλος περιορισμός είναι στις δυνατότητες τοπικής αναζήτησης. Χωρίς την παρακολούθηση δεδομένων τοποθεσίας, η ικανότητα του DuckDuckGo να παρέχει τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης είναι λιγότερο ακριβής από τις μηχανές αναζήτησης που χρησιμοποιούν παρακολούθηση τοποθεσίας. Επομένως, θα χρειαστεί να συμπεριλάβετε περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες στο ερώτημά σας για να λάβετε σχετικά τοπικά αποτελέσματα.

Με τους περιορισμούς στη λειτουργικότητά του, αλλά την έντονη εστίαση στο απόρρητο, υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι το DuckDuckGo προσφέρει πλήρη ανωνυμία στο διαδίκτυο. Ενισχύει το απόρρητο με το να μην παρακολουθεί την αναζήτηση ή την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων, αλλά δεν ανωνυμοποιεί τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο. Οι ISP ή οι διαχειριστές του δικτύου σας εξακολουθούν να μπορούν να βλέπουν ποιους ιστότοπους επισκέπτεστε, ακόμα κι αν οι αναζητήσεις που οδηγούν σε αυτούς τους ιστότοπους δεν παρακολουθούνται.

Λοιπόν, είναι το DuckDuckGo ασφαλές;

Νέα καρτέλα στο DuckDuckGo.

Το DuckDuckGo χρησιμοποιεί διάφορα μέτρα ασφαλείας που αναφέρθηκαν προηγουμένως για την προστασία των δεδομένων χρήστη. Δεν παρακολουθεί ούτε αποθηκεύει τις πληροφορίες σας και κρυπτογραφεί όλα τα ερωτήματα αναζήτησης. Επομένως, δεν υπάρχει υποκλοπή και ο κίνδυνος έκθεσης ή χρήσης προσωπικών δεδομένων μειώνεται σημαντικά.

Όταν είναι διαθέσιμο, το DuckDuckGO χρησιμοποιεί επίσης συνδέσεις HTTPS για όλους τους ιστότοπους στους οποίους συνδέεται. Αυτό διατηρεί τα δεδομένα που μεταφέρονται μεταξύ του χρήστη και του ιστότοπου ασφαλή και δεν παρεμποδίζονται εύκολα. Το DuckDuckGO αποκλείει επίσης τους ιχνηλάτες σε ιστότοπους.

Έτσι, το DuckDuckGo θεωρείται γενικά ως μια ασφαλής και ασφαλής μηχανή αναζήτησης, ειδικά από την άποψη του απορρήτου. Αλλά, και πάλι, καμία μηχανή αναζήτησης δεν μπορεί να προσφέρει πλήρη διαδικτυακή ανωνυμία. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το DuckDuckGo σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία απορρήτου, όπως VPN και ασφαλή προγράμματα περιήγησης, για υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και ανωνυμίας στο διαδίκτυο.

Dodging Digital Trackers και Peeping Toms

Το DuckDuckGo υπερασπίζεται το απόρρητο όπου η ψηφιακή επιτήρηση είναι συνηθισμένη, προσφέροντας μια ωραία εναλλακτική για όσους είναι προσεκτικοί σχετικά με το διαδικτυακό τους αποτύπωμα. Οι πολλές λειτουργίες του που εστιάζονται στο απόρρητο αντιμετωπίζουν άμεσα το αυξανόμενο ζήτημα του απορρήτου και της ασφάλειας των δεδομένων.

Απλώς θυμηθείτε ότι τα αποτελέσματα αναζήτησής σας δεν θα είναι τόσο εξατομικευμένα ούτε θα προσφέρουν την ίδια τοπική ακρίβεια με το Google ή το Bing. Ωστόσο, εάν ενδιαφέρεστε για το απόρρητο και όχι για την ευκολία, δοκιμάστε το DuckDuckGo.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *