Το Google Chrome εγκαταλείπει την υποστήριξη για Windows 7 & Windows 8.1

Το Google Chrome εγκαταλείπει την υποστήριξη για Windows 7 & Windows 8.1

Το Google Chrome δεν θα υποστηρίζεται πλέον στα Windows 7 και Windows 8.1 από τον επόμενο χρόνο. Αυτή η λεπτομέρεια δεν είναι φήμη ή διαρροή, καθώς προκύπτει από την επίσημη σελίδα υποστήριξης της Google.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Microsoft έχει επίσης επισημάνει επίσημα αυτά τα δύο λειτουργικά συστήματα ως παλαιότερες εκδόσεις των Windows και συνέστησε σε αυτούς τους χρήστες να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα σε Windows 10 ή 11.

Διέρρευσε η κύρια σχεδίαση των Windows 12 από τη Microsoft

Τα Windows 7 και τα Windows 8.1 θα αποκτήσουν την τελευταία έκδοση του Google Chrome το επόμενο έτος

 

Ο Διαχειριστής υποστήριξης του Chrome, James , ανέφερε ότι το Chrome 110 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Φεβρουαρίου 2023 και μαζί του, η Google τερματίζει επίσημα την υποστήριξή της για Windows 7 και Windows 8.1.

Αυτό σημαίνει ότι είναι η τελική έκδοση του Google Chrome για αυτά τα λειτουργικά συστήματα. Μετά από αυτό, τα προγράμματα περιήγησης Chrome αυτών των χρηστών δεν θα λαμβάνουν ενημερώσεις ή νέες δυνατότητες από την εταιρεία, ακόμη και την ενημέρωση ασφαλείας .

Ωστόσο, η Microsoft έχει ήδη τερματίσει την υποστήριξη για τα Windows 7 το 2020, όπως κυκλοφόρησε το 2009. Άλλωστε, η Microsoft έχει επίσης ανακοινώσει επίσημα ότι η υποστήριξη στα Windows 8.1 θα σταματήσει τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Φαίνεται δίκαιο, καθώς είναι δύσκολο για την Google να προσθέσει νέες δυνατότητες και βελτιώσεις για αυτό το σύστημα που εκτελεί το Chrome στο παλαιότερο λειτουργικό σύστημα του οποίου οι δημιουργοί δεν υποστηρίζουν ακόμη και.

Δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τους χρήστες των Windows 10 και των Windows 11 αυτή τη στιγμή, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις, αλλά στους χρήστες των Windows 10 εξακολουθούν να συνιστάται η αναβάθμιση σε Windows 11, επειδή ίσως η υποστήριξη των Windows 10 θα διακοπεί τα επόμενα τρία χρόνια.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, φαίνεται να είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τους χρήστες των Windows 7, επειδή πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες λογισμικού σχεδιάζουν να σταματήσουν την υποστήριξή του.

Εάν ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν περίπου 200 εκατομμύρια χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows 7. Το StatCounter  σημείωσε ότι το 10,68 % του μεριδίου αγοράς των Windows καταλαμβάνεται από τα Windows 7.

Κάποιες άλλες αναφορές αναφέρουν ότι υπάρχουν περίπου 2,7 δισεκατομμύρια χρήστες Windows, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 70 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν τα Windows 8.1 καθώς τα στατιστικά δείχνουν ένα ποσοστό 2,7% .

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *