Το Samsung Galaxy Watch δεν φορτίζεται

Το Samsung Galaxy Watch δεν φορτίζεται; 6 Διορθώσεις για δοκιμή

Το Samsung Galaxy Watch σας θα πρέπει να φορτίζει όταν το τοποθετείτε (με την όψη προς τα επάνω) στη βάση ασύρματης φόρτισης. Εάν δεν το κάνει, πιθανότατα υπάρχει πρόβλημα με τα αξεσουάρ φόρτισης, την πρίζα, το λειτουργικό σύστημα ή την μπαταρία του ρολογιού σας.

Θα σας δείξουμε τι να κάνετε εάν το Samsung Galaxy Watch σας δεν φορτίζει. Τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων σε αυτό το σεμινάριο ισχύουν για όλα τα μοντέλα Samsung Galaxy Watch. Εάν το ρολόι σας δεν ενεργοποιείται ή φορτίζει, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τη διόρθωση ενός ρολογιού Samsung Galaxy που δεν ενεργοποιείται.

1. Φορτίστε σωστά το ρολόι

Βεβαιωθείτε ότι η πίσω πλευρά του ρολογιού Galaxy σας κάθεται και ευθυγραμμίζεται με το κέντρο του ασύρματου φορτιστή. Τα αξεσουάρ φόρτισης τρίτων που δεν είναι πιστοποιημένα από τη Samsung ενδέχεται να μην φορτίζουν το Galaxy Watch σας. Θα μπορούσαν ακόμη και να βλάψουν το Galaxy Watch ή την μπαταρία του.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο ασύρματης φόρτισης που περιλαμβάνεται στη συσκευασία και έναν συμβατό φορτιστή τοίχου ή προσαρμογέα USB. Εάν ο ασύρματος φορτιστής του Galaxy Watch σας λείπει ή καταστραφεί, αγοράστε ένα πιστοποιημένο ανταλλακτικό από Επίσημο κατάστημα της Samsung.

Τα ρολόγια Galaxy (και άλλες συσκευές) δεν θα φορτίζονται μέσω Wireless PowerShare εάν η μπαταρία του τηλεφώνου Samsung είναι κάτω από 30%. Φορτίστε το τηλέφωνό σας μετά το 30% και ελέγξτε αν το ρολόι σας φορτίζει μέσω Wireless Powershare.

Τοποθετήστε το ρολόι σας οριζόντια στο πίσω μέρος του τηλεφώνου σας και ευθυγραμμίστε το σωστά μέχρι να αρχίσει να φορτίζεται. Αφαιρέστε οποιαδήποτε θήκη ή προστατευτικό κάλυμμα στο πίσω μέρος του τηλεφώνου σας, εάν το Galaxy Watch εξακολουθεί να μην φορτίζει.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι τα τηλέφωνα Samsung που είναι συμβατά με Qi δεν θα φορτίζουν το Galaxy Watch σας εάν το ρολόι δεν υποστηρίζει Wireless PowerShare. Αυτά τα μοντέλα Galaxy Watch μπορούν να φορτιστούν μέσω Wireless PowerShare:

  • Gear S3
  • Gear Sport
  • Galaxy Watch
  • Galaxy Watch Active
  • Galaxy Watch Active2
  • Galaxy Watch3
  • Galaxy Watch4
  • Galaxy Watch4 Classic
  • Galaxy Watch5
  • Galaxy Watch5 Pro και νεότερα μοντέλα

2. Δοκιμάστε έναν διαφορετικό μετασχηματιστή ή πρίζα

Τα ρολόγια Samsung Galaxy διατίθενται μόνο με ασύρματο φορτιστή. Πρέπει να αγοράσετε χωριστά έναν συμβατό φορτιστή τοίχου ή τροφοδοτικό. Οι μετασχηματιστές ισχύος των οποίων οι ονομασίες εξόδου είναι κάτω από 5 Volt και 1 Ampere (5V, 1A) ενδέχεται να μην φορτίζουν σωστά το Galaxy Watch σας.

Συνδέστε τον ασύρματο φορτιστή σας σε διαφορετικό προσαρμογέα με υψηλότερη βαθμολογία εξόδου και ελέγξτε εάν το Galaxy Watch σας φορτίζει. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η πηγή ρεύματος (πρίζα τοίχου, πολύπριζο κ.λπ.) είναι ενεργοποιημένη και λειτουργική. Φορτίστε το Galaxy Watch από διαφορετική πρίζα, εάν το πρόβλημα παραμένει.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Samsung Galaxy Watch(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Καθαρίστε το Galaxy Watch και τον ασύρματο φορτιστή

Το Galaxy Watch σας ενδέχεται να μην φορτίζει εάν υπάρχει ξένο υλικό (βρωμιά, υπολείμματα, χνούδια κ.λπ.) μεταξύ του ρολογιού και του ασύρματου φορτιστή. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό και στεγνό πανί για να σκουπίσετε το πίσω μέρος του Galaxy Watch και την επιφάνεια του ασύρματου φορτιστή.

4. Αφήστε το ρολόι σας να κρυώσει

Τα ρολόγια Samsung Galaxy διαθέτουν σύστημα θερμικής προστασίας που σταματά τη φόρτιση εάν η μπαταρία του ρολογιού σας ζεσταθεί πολύ. Εάν το Galaxy Watch σας σταματήσει να φορτίζεται τυχαία, αποσυνδέστε το από τον ασύρματο φορτιστή και περιμένετε 10-15 λεπτά για να κρυώσει.

Τοποθετήστε ξανά το ρολόι στον φορτιστή και ελέγξτε αν φορτίζει. Αντικαταστήστε το τροφοδοτικό USB ή τον ασύρματο φορτιστή, εάν το πρόβλημα παραμένει.

Και πάλι, αποφύγετε τη χρήση μη πιστοποιημένων αξεσουάρ, καθώς μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση της μπαταρίας του Galaxy Watch σας κατά τη φόρτιση. Θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο ρολόι σας ή στην μπαταρία του.

Το Samsung Galaxy Watch δεν ενεργοποιείται; 4 τρόποι για να διορθώσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Επανεκκινήστε το Galaxy Watch σας

Εάν το Galaxy Watch σας είναι ενεργοποιημένο αλλά δεν φορτίζει, επανεκκινήστε το ρολόι και δοκιμάστε να το φορτίσετε ξανά. Αποσυνδέστε το ρολόι από τον ασύρματο φορτιστή πριν το επανεκκινήσετε.

Σύρετε προς τα κάτω από την πρόσοψη του ρολογιού, πατήστε το Εικονίδιο τροφοδοσίαςκαι επιλέξτε Σβήνω.

Περιμένετε 15 δευτερόλεπτα για να κλείσει το ρολόι σας. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης για 3-5 δευτερόλεπτα για να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Αργή φόρτιση του iPad; Εδώ είναι 7 διορθώσεις(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αναγκαστική επανεκκίνηση του Galaxy Watch εάν δεν ανταποκρίνεται ή έχει παγώσει. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Εξουσία και Σπίτι κουμπιά για τουλάχιστον 7-10 δευτερόλεπτα. Αφήστε και τα δύο κουμπιά όταν δείτε ένα μήνυμα “Επανεκκίνηση…” στην οθόνη του ρολογιού σας.

Συνδέστε τον ασύρματο φορτιστή σε μια πρίζα, τοποθετήστε το Galaxy Watch στο φορτιστή του και ελέγξτε αν φορτίζει.

Το χειριστήριο PS5 δεν φορτίζεται; Δοκιμάστε αυτές τις 15 διορθώσεις(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

6. Ενημερώστε το λογισμικό Galaxy Watch

Το ρολόι σας μπορεί να έχει ασυνήθιστη απόδοση εάν το λειτουργικό του σύστημα είναι λάθη ή ξεπερασμένο. Ενημερώστε το λογισμικό του ρολογιού σας και ελέγξτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα φόρτισης.

Συνδέστε το Galaxy Watch σας σε Wi-Fi, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή, επιλέξτε Αναβάθμιση λογισμικούκαι πατήστε Λήψη και εγκατάσταση.

Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε το ρολόι σας μέσω της εφαρμογής Galaxy Wearable στη συσκευή σας Android. Ανοίξτε την εφαρμογή, κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις ρολογιού > Παρακολουθήστε την ενημέρωση λογισμικούκαι πατήστε Λήψη και εγκατάσταση.

Περιμένετε μέχρι το smartwatch ή η εφαρμογή Galaxy Wearable να ελέγξει για νέο λογισμικό και ακολουθήστε την προτροπή για να εγκαταστήσετε διαθέσιμες ενημερώσεις.

Πάρτε το σέρβις του ρολογιού σας

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας και επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Galaxy Watch εάν δεν φορτιστεί αφού δοκιμάσετε όλα τα παραπάνω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Samsung ή επισκεφθείτε ένα κοντινό Κέντρο εξυπηρέτησης της Samsung για να κάνετε σέρβις στο Galaxy Watch σας.

Η Samsung ενδέχεται να επισκευάσει/επισκευάσει το ρολόι σας δωρεάν εάν είναι εντός εγγύησης. Ωστόσο, σημειώστε ότι οι ζημιές που προκαλούνται από μη πιστοποιημένα αξεσουάρ φόρτισης ενδέχεται να μην καλύπτονται από την εγγύηση.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *