Το Wi-Fi συνεχίζει να αποσυνδέεται στο Android; 11 τρόποι για να διορθώσετε

Το Wi-Fi του τηλεφώνου σας Android διακόπτει συνεχώς τις συνδέσεις; Μάθετε γιατί το Wi-Fi συνεχίζει να αποσυνδέεται και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε προβλήματα σύνδεσης Wi-Fi στο Android.

Το Wi-Fi στο τηλέφωνό σας Android μπορεί να αποσυνδεθεί για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι ένα τυχαίο σφάλμα με τη διεπαφή Wi-Fi, μια ρύθμιση δικτύου σε διένεξη ή μια εσφαλμένη ρύθμιση δρομολογητή.

Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε και να επιλύσετε διακοπτόμενες αποσυνδέσεις Wi-Fi Android. Οι παρακάτω οδηγίες θα διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας και την έκδοση Android.

Πώς να ρυθμίσετε έναν δεύτερο δρομολογητή στο οικιακό σας δίκτυο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε το αεροπλάνο

Η πιο γρήγορη μέθοδος για την επίλυση απροσδόκητων προβλημάτων συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο σε ένα τηλέφωνο Android είναι η είσοδος και έξοδος από τη λειτουργία πτήσης .

Για να το κάνετε αυτό, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί το παράθυρο Γρήγορες ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, πατήστε το πλακίδιο Λειτουργία πτήσης, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και πατήστε το ξανά.

2. Ελέγξτε την ισχύ του σήματος

Η παραμονή κοντά στο δρομολογητή ή στο σημείο πρόσβασης είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε αδιάκοπο Wi-Fi. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε την ένδειξη Wi-Fi στο τηλέφωνό σας Android τουλάχιστον κατά τα δύο τρίτα γεμάτη για να αποφύγετε τυχαίες αποσυνδέσεις που προκαλούνται από φυσικά εμπόδια και ασύρματες παρεμβολές.

3. Ξεχάστε και προσθέστε ξανά το δίκτυο

Η κατάργηση και η επανασύνδεση σε ένα ασύρματο δίκτυο στο Android είναι μια άλλη γρήγορη λύση που μπορεί να επιλύσει συχνές αποσυνδέσεις WiFi, κυρίως εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο σε αυτό το δίκτυο. Να κάνω αυτό:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Δίκτυο και διαδίκτυο > Διαδίκτυο.

2. Πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι δίπλα στο SSID (όνομα δικτύου) και πατήστε Ξεχάστε.

3. Επιλέξτε την ασύρματη σύνδεση, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi και πατήστε Σύνδεση για να συνδεθείτε ξανά.

Αποκαλυπτήρια για το Poco M3 Pro 5G, το οποίο βάζει ψηλά τον πήχη στην budget-friendly κατηγορία!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Καταργήστε τα απαρχαιωμένα δίκτυα Wi-Fi

Τα πάρα πολλά αποθηκευμένα ασύρματα δίκτυα στο τηλέφωνό σας Android είναι ένας άλλος λόγος για ξαφνικές αποσυνδέσεις Wi-Fi. Επισκεφτείτε ξανά την οθόνη συνδέσεων Διαδικτύου και αφαιρέστε τυχόν συνδεδεμένα δίκτυα που δεν χρειάζεστε πλέον.

5. Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή ή του μόντεμ Wi-Fi

Οι δυσλειτουργίες στην πλευρά του δρομολογητή τείνουν να δημιουργούν κάθε είδους προβλήματα συνδεσιμότητας. Εάν η συσκευή σας Android εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη διατήρηση της σύνδεσης σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο, η επανεκκίνηση του δρομολογητή συνήθως βοηθά να το διορθώσετε.

Εάν μπορείτε να φτάσετε στο δρομολογητή, εντοπίστε και πατήστε το κουμπί λειτουργίας του, περιμένετε έως και 10 δευτερόλεπτα και ενεργοποιήστε τον ξανά.

6. Επανεκκινήστε το τηλέφωνο Android

Εάν το τηλέφωνό σας Android αποσυνδεθεί από το Wi-Fi ανεξάρτητα από το δίκτυο, μπορεί να έχετε να κάνετε με μια ασύρματη διεπαφή με σφάλματα.

Η επανεκκίνηση της συσκευής μπορεί να κάνει τη διαφορά, επομένως πατήστε το κουμπί λειτουργίας (ορισμένα τηλέφωνα απαιτούν να πατάτε ταυτόχρονα τα κουμπιά Τροφοδοσία και Αύξηση/Μείωση έντασης ήχου) και πατήστε Επανεκκίνηση.

7. Απενεργοποιήστε το Adaptive Wi-Fi και Adaptive Connections

Ορισμένα τηλέφωνα Android διαθέτουν μια δυνατότητα που ονομάζεται Προσαρμοστική Συνδεσιμότητα. Διαχειρίζεται αυτόματα τις συνδέσεις σας στο Διαδίκτυο με βάση την ισχύ του σήματος και άλλους παράγοντες για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η απενεργοποίησή του μπορεί να αποτρέψει τυχαίες αποσυνδέσεις Wi-Fi.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Δίκτυο και διαδίκτυο > Προσαρμοστική συνδεσιμότητα. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στην επιλογή Προσαρμοστική συνδεσιμότητα.

Μια άλλη—κάπως παρόμοια— δυνατότητα είναι το Adaptive Wi-Fi. Μεταβαίνει αυτόματα σε δεδομένα δικτύου κινητής τηλεφωνίας όταν η συνδεσιμότητα Wi-Fi δεν είναι σταθερή. Εάν δεν θέλετε να συμβεί αυτό — μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Δίκτυο και διαδίκτυο > Διαδίκτυο > Προτιμήσεις δικτύου και απενεργοποιήστε την επιλογή Αυτόματη εναλλαγή σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Αναλύστε και διαμορφώστε ξανά το ασύρματο δίκτυό σας

Εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται σε ένα ιδιωτικό δίκτυο Wi-Fi, ίσως θελήσετε να το αναλύσετε και να αλλάξετε κανάλια ή ζώνες GHz, εάν χρειάζεται. Για παράδειγμα, εάν ο δρομολογητής εκπέμπει στη ζώνη 2,4 GHz, αλλά το δίκτυο επικαλύπτει τα σημεία πρόσβασης Wi-Fi, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα κανάλια 1, 6 και 11 ή να μετακινηθείτε στη ζώνη των 5 GHz.

Περιλαμβάνει μια διαδικασία τριών σταδίων ως εξής. Ανατρέξτε στους συνδεδεμένους οδηγούς για λεπτομερείς οδηγίες:

1. Αναλύστε το ασύρματο δίκτυό σας χρησιμοποιώντας έναν αναλυτή Wi-Fi όπως το NetSpot .

2. Αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας (ιδανικά χρησιμοποιώντας υπολογιστή με Windows ή Mac).

3. Εντοπίστε τις επιλογές συχνότητας ασύρματου σήματος και προσαρμόστε τις προτιμήσεις ζώνης και καναλιού .

8. Ενημερώστε ή επαναφέρετε το υλικολογισμικό του δρομολογητή

Εάν το πρόβλημα παραμένει σε ένα ιδιωτικό ασύρματο δίκτυο, καλό είναι να ελέγξετε εάν ο δρομολογητής σας έχει εκκρεμή ενημέρωση υλικολογισμικού.

Για να το κάνετε αυτό, επισκεφτείτε τον πίνακα ελέγχου του δρομολογητή σας και αναζητήστε μια καρτέλα ή μια επιλογή Ενημέρωση δρομολογητή. Στη συνέχεια, ελέγξτε για ενημέρωση στο διαδίκτυο ή ανεβάστε το αρχείο υλικολογισμικού από τον ιστότοπο του κατασκευαστή του δρομολογητή.

Εάν δεν υπάρχουν νέες ενημερώσεις, εξετάστε το ενδεχόμενο επαναφοράς του δρομολογητή στις εργοστασιακές προεπιλογές .

9. Εισέλθετε σε ασφαλή λειτουργία

Εφαρμογές τρίτων όπως σαρωτές προστασίας από ιούς, ενισχυτές σήματος Wi-Fi και VPN έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε σύγκρουση με τις ρυθμίσεις Wi-Fi σε μια συσκευή Android. Η εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν συμβαίνει αυτό.

Για παράδειγμα, για να εισέλθετε σε ασφαλή λειτουργία σε ένα Google Pixel, πατήστε τα κουμπιά Τροφοδοσία και Αύξηση έντασης ήχου, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο Επανεκκίνηση και επιλέξτε OK. Μάθετε πώς μπορείτε να εισέλθετε σε ασφαλή λειτουργία σε οποιαδήποτε συσκευή Android .

Η ασφαλής λειτουργία στο Android απενεργοποιεί όλες τις εφαρμογές τρίτων. Εάν το τηλέφωνό σας δεν αποσυνδέεται πλέον από το Wi-Fi, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και απεγκαταστήστε όλες τις εφαρμογές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συνδεσιμότητα δικτύου κατά την κανονική χρήση.

Μετά από αυτό, βγείτε από την Ασφαλή λειτουργία και εγκαταστήστε ξανά τις εφαρμογές που καταργήσατε μία κάθε φορά μέχρι να ξεχωρίσετε τι προκαλεί το πρόβλημα.

 

10. Ενημερώστε το Android σας

Μια νεότερη ενημέρωση Android θα μπορούσε να περιέχει μια επιδιόρθωση λογισμικού που μπορεί να επιλύσει προβλήματα με διακοπτόμενες αποσυνδέσεις Wi-Fi. Για να ελέγξετε και να εγκαταστήσετε ενημερώσεις λογισμικού συστήματος, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας Android και πατήστε Σύστημα > Ενημέρωση συστήματος.

11. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου του Android εάν καμία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις δεν βοηθήσει. Αυτό θα εξαλείψει τυχόν κρυφές διενέξεις που σχετίζονται με τη συνδεσιμότητα που προκαλούν προβλήματα Wi-Fi στο τηλέφωνό σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Επιλογές επαναφοράς και πατήστε Επαναφορά Wi-Fi, κινητό και Bluetooth > Επαναφορά ρυθμίσεων.

Αφού κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δικτύου του τηλεφώνου σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Δίκτυο και διαδίκτυο > Διαδίκτυο και εγγραφείτε ξανά μη αυτόματα στο δίκτυο Wi-Fi που θέλετε.

Όχι άλλες τυχαίες αποσυνδέσεις Wi-Fi στο Android

Οι αποσυνδέσεις Wi-Fi στο Android είναι γενικά εύκολο να επιλυθούν. Για παράδειγμα, η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της Λειτουργίας αεροπλάνου, η επανένταξη σε ένα προβληματικό δίκτυο ή η επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας θα πρέπει στις περισσότερες περιπτώσεις να κάνουν το κόλπο. Εάν όχι, σίγουρα θα σας βοηθήσει να αφιερώσετε χρόνο για να επεξεργαστείτε ορισμένες από τις προηγμένες επιδιορθώσεις παραπάνω.

Πώς να εκχωρήσετε μια στατική διεύθυνση IP σε υπολογιστή με Windows 11/10(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4887

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *