Πώς να ασφαλίσετε τον υπολογιστή σας από κλέφτες ταυτότητας

Ας το παραδεχτούμε, όλοι ασχολούμαστε με πολλά αρχεία που σχετίζονται με την εργασία και τα επαγγελματικά στους υπολογιστές και τους φορητούς μας υπολογιστές. Χρησιμοποιώντας τα Windows, είστε επιρρεπείς σε χακάρισμα και απώλεια του απορρήτου σας. Κανένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι πλήρως ασφαλές. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να αποφύγουμε απόπειρες hacking και να μειώσουμε τις πιθανότητες των κλεφτών ταυτότητας.

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και γιατί πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τους κλέφτες ταυτότητας και πώς μπορείτε να τους αποφύγετε ενώ χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο. Προσδιορίστε τους κλέφτες συνήθως χρησιμοποιούν την ταυτότητα άλλων χρηστών για να διαπράξουν εγκλήματα, όπως κλοπή διαπιστευτηρίων, δημιουργία ψεύτικων τραπεζικών λογαριασμών και τι όχι.

Οι καλύτεροι τρόποι για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από κλέφτες ταυτότητας

Το καλό είναι ότι μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες ασφαλείας και να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές απορρήτου και ασφάλειας για να κρατήσετε μακριά τους κλέφτες ταυτότητας. Ως εκ τούτου, παρακάτω, έχουμε παραθέσει μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από κλέφτες ταυτότητας. Ας τσεκάρουμε.

1. Κρυπτογράφηση HDD/Folder

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η κρυπτογράφηση σκληρού δίσκου και φακέλου σημαίνει προστασία με κωδικό πρόσβασης των αρχείων, των φακέλων σας ή μιας ολόκληρης μονάδας δίσκου. Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε εύκολα να κρυπτογραφήσετε τους φακέλους ή ολόκληρο τον σκληρό δίσκο, έτσι ώστε κανείς άλλος να μην έχει πρόσβαση στα δεδομένα που βρίσκονται μέσα τους. Ως εκ τούτου, καθίσταται δύσκολο να αντληθούν πληροφορίες από αυτά.

Αν κάποιος κλέψει τον σκληρό σας δίσκο, θα μπορούσατε να αισθανθείτε ασφαλείς, καθώς θα απαιτείται κωδικός πρόσβασης για πρόσβαση στο περιεχόμενο του σκληρού δίσκου. Επομένως, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα δεδομένα του λογαριασμού σας, εάν υπάρχουν, δεν είναι διαθέσιμα στον κλέφτη.

2. Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Snapchat το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτές τις μέρες, δημοφιλείς ιστότοποι, εφαρμογές και υπηρεσίες σάς προσφέρουν μια δυνατότητα ασφαλείας που ονομάζεται έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Χρησιμοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό ελέγχου ταυτότητας που αποστέλλεται στον καταχωρισμένο αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε εφαρμογές, λογαριασμούς ή υπηρεσίες.

Δύο παράγοντες εξαλείφουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο απόπειρας hacking. Όποιος προσπαθεί να εισβάλει στους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς για να χρησιμοποιήσει την ταυτότητά σας θα πρέπει να εισαγάγει τον κωδικό επαλήθευσης που έχει αποσταλεί στον αριθμό τηλεφώνου σας για να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς.

3. Αποφύγετε την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης σε προγράμματα περιήγησης Ιστού

Πώς να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε 2 βήματα για το Google Gmail(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Google Chrome διαθέτει έναν πλήρη διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, αλλά συνιστάται να μην τον χρησιμοποιήσετε. Εάν κλαπεί ο φορητός υπολογιστής σας, ο κλέφτης μπορεί εύκολα να παραβιάσει τους λογαριασμούς, τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες σας λόγω των αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης.

Επομένως, είναι καλύτερο να αποφύγετε την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Επίσης, εάν είναι δυνατόν, εισαγάγετε τα στοιχεία σας, όπως το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του τραπεζικού σας λογαριασμού, σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

4. Ασφαλίστε το δίκτυό σας

Apple, Google, & Η Microsoft επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται χωρίς κωδικό πρόσβασης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι χρήστες για να ασφαλίσουν τους υπολογιστές τους από κλέφτες ταυτότητας. Κοιτάξτε, ένα άτομο με πρόσβαση στο δίκτυό σας WiFi μπορεί να υποκλέψει την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο. Όχι μόνο αυτό, αλλά το άτομο που έχει πρόσβαση μπορεί επίσης να αλλάξει την προεπιλεγμένη σελίδα σύνδεσης του δρομολογητή σας και να αποκλείσει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

o, φροντίστε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης σύνδεσης της σελίδας του δρομολογητή για να είναι ασφαλής. Επίσης, φροντίστε να εκχωρήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης στο δίκτυο WiFi σας.

5. Χρησιμοποιήστε λογισμικό Anti-Malware

 

Λοιπόν, οι χάκερ μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο σύστημά σας χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό. Δεδομένου ότι κατεβάζουμε τα περισσότερα από τα αρχεία και το λογισμικό από το Διαδίκτυο, γίνεται εύκολο για κακόβουλο λογισμικό να εισέλθει στο σύστημά μας. Το χειρότερο είναι ότι ορισμένοι τύποι spyware μπορούν να εκτελούνται αυτόματα και να εγκατασταθούν μόνοι τους. Μόλις εγκατασταθούν, αυτά τα spyware ή κακόβουλα προγράμματα λειτουργούν σιωπηλά στο παρασκήνιο για την ανταλλαγή πληροφοριών.

Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τέτοια πράγματα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κατάλληλο εργαλείο κατά του κακόβουλου λογισμικού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Malwarebytes, ένα από τα κορυφαία εργαλεία ασφαλείας, για να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από το σύστημά σας.

6. Προγράμματα προστασίας από ιούς

 

Θα πρέπει να προτιμάτε να εκτελείτε προγράμματα προστασίας από ιούς σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν να σαρώνουν συνεχώς για τυχόν συνδέσμους και διευθύνσεις κακόβουλου λογισμικού ή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, προστατεύοντάς σας από πιθανές επιθέσεις hack phishing.

Θα πρέπει να προσέξετε ότι αυτά τα προγράμματα θα πρέπει επίσης να έχουν ρυθμιστεί πριν, ώστε να σαρώνουν με ακρίβεια τις σημαντικές τοποθεσίες που χρειάζονται τη μεγαλύτερη προσοχή, όπως τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης, οι φάκελοι εγκατάστασης εφαρμογών κ.λπ.

7. Προστασία Δικτύου

 

Εάν εργάζεστε σε οποιαδήποτε κοινόχρηστη σύνδεση δικτύου, θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο. Μπορείτε να αυξήσετε την ισχύ του τείχους προστασίας και τα προγράμματα προστασίας από ιούς θα πρέπει πάντα να εκτελούνται για προστασία από τυχόν απώλεια δεδομένων μέσω του κοινόχρηστου δικτύου.

Η πρόσβαση στα δεδομένα είναι δυνατή μέσω του χρήστη κοινόχρηστου δικτύου, εάν δεν χρησιμοποιείτε ισχυρή κρυπτογράφηση στη σύνδεσή σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι η ισχύς της ασφάλειας είναι η μέγιστη.

8. Χρησιμοποιήστε ένα τείχος προστασίας

 

Ένα τείχος προστασίας αποκλείει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον υπολογιστή ενώ σας επιτρέπει την πρόσβαση στον Ιστό. Η δυνατότητα τείχους προστασίας είναι ενσωματωμένη σε υπολογιστές με Windows.

Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη δυνατότητα του τείχους προστασίας περνώντας από τον Πίνακα Ελέγχου

9. Χρησιμοποιήστε ένα λογισμικό αποκλεισμού λογισμικού κατασκοπείας

 

Λοιπόν, το Spyware είναι ένα πρόγραμμα που συλλέγει πληροφορίες για εσάς. Το spyware δεν είναι πάντα επικίνδυνο, αλλά ορισμένα περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.

Το λογισμικό κατασκοπείας μπορεί να συλλάβει πλήρεις πληροφορίες από τον υπολογιστή σας, κάτι που μπορεί να κοστίσει πολύ. Η ύπαρξη κατάλληλης λύσης προστασίας από ιούς θα μπλοκάρει το λογισμικό υποκλοπής spyware από τον υπολογιστή σας.

10. Να χρησιμοποιείτε πάντα ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

 

Η δημιουργία ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης είναι μια τέχνη που όλοι πρέπει να κυριαρχήσουν. Η δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης για λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λογαριασμούς επισκεπτών, τραπεζικές ενότητες κ.λπ., βοηθά στην αποτροπή των κλεφτών από το να μαντέψουν τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Φροντίστε να συμπεριλάβετε αριθμούς, μη αλφαβητικούς χαρακτήρες και κεφαλαία και πεζά γράμματα στον κωδικό πρόσβασής σας για να τον κάνετε πιο ασφαλή. Επίσης, φροντίστε να αλλάζετε τους κωδικούς πρόσβασης μία φορά κάθε 120 ημέρες.

11. Μην ανοίγετε ύποπτα ή άγνωστα email

 

Οι περισσότερες κλοπές ταυτότητας συμβαίνουν λόγω ανοίγματος ή απάντησης σε άγνωστα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα συνημμένα e-mail χρησιμοποιούνται συχνά για τη διανομή ιών και δούρειων ίππων. Συνήθως, αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πηγαίνουν στους φακέλους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, αλλά ορισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φτάνουν στα εισερχόμενα.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα βρείτε ύποπτα email από άγνωστο αποστολέα, μην τα ανοίξετε.

12. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις όποτε φτάνει

 

Λοιπόν, όλοι γνωρίζουμε ότι η Microsoft προωθεί συχνά ενημερώσεις. Αυτές οι ενημερώσεις συνήθως περιέχουν επιδιορθώσεις ή ενημερώσεις κώδικα. Αυτές οι ενημερώσεις είναι πολύ σημαντικές επειδή διορθώνουν τυχόν κενά ασφαλείας που μπορεί να υπάρχουν στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Η ενεργοποίηση των Αυτόματων ενημερώσεων θα διασφαλίσει ότι το σύστημά σας είναι ενημερωμένο και ότι έχουν εγκατασταθεί όλες οι πιο πρόσφατες διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις κώδικα.

Έτσι, αυτά είναι τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να κρατήσετε μυστική την ταυτότητα του λογαριασμού σας και να μην είστε προσβάσιμοι σε κλέφτες ταυτότητας. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια ή έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *