Υγιεινές συνήθειες που βοηθούν τους μαθητές να ξεχωρίζουν στις σπουδές

Υγιεινές συνήθειες που βοηθούν τους μαθητές να ξεχωρίζουν στις σπουδές

Στην επιδίωξη της αριστείας, οι μαθητές μπορεί να αγνοήσουν άλλες εξίσου σημαντικές πτυχές που μπορούν να μεταμορφώσουν θετικά τη ζωή τους.

Ενώ ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό ιστορικό είναι απαραίτητο για να εισαχθείς σε μελλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα και να βρεις μια καλή δουλειά, δεν είναι το παν. Δεν χρειάζεται να περάσετε ολόκληρη τη ζωή σας κλεισμένος σε βιβλιοθήκες για να γίνετε ειδικός στον τομέα σας.

Πολλές φαινομενικά ασήμαντες συνήθειες βοηθούν τους μαθητές να διαπρέψουν στις σπουδές τους και να δείχνουν καλύτερα. Εκτός από το να εργάζεστε σκληρά για τις σπουδές σας, η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν πρόκειται να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητές σας και να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για επιτυχία μακροπρόθεσμα.

Από την άσκηση μέχρι την καλή διατροφή και τον αρκετό ύπνο, έχουμε παραθέσει μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα που μπορούν να αναβαθμίσουν τη ζωή σας ως φοιτητής.

10 καλύτερες εφαρμογές για την ώρα του ύπνου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Φροντίστε το σώμα σας

Το σώμα σας είναι ένας ναός όπου κατοικεί το μυαλό σας. Όταν δεν το φροντίζεις, το μυαλό σου δεν μπορεί να φτάσει τις πραγματικές του δυνατότητες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους μαθητές που βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση για καλή απόδοση κατά τη διάρκεια της μελέτης και έχουν λίγο χρόνο για αυτοφροντίδα. Για να σας βοηθήσουμε να παραμείνετε σε φόρμα, υγιής και χωρίς άγχος, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές:

Κοιμηθείτε 8 ώρες κάθε βράδυ: Οι μαθητές που κοιμούνται λιγότερο από 8 ώρες κάθε βράδυ είναι πιο πιθανό να βιώσουν άγχος και δυσκολεύονται να λάβουν έξυπνες αποφάσεις λόγω των επιπτώσεων της στέρησης ύπνου.

Εάν έχετε πολλές εργασίες να κάνετε, δεν θα μπορείτε να τις ολοκληρώσετε εάν είστε κουρασμένοι. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να κάνετε google « Μπορώ να πληρώσω κάποιον για να γράψει την ερευνητική μου εργασία;” και βρείτε μια αξιόπιστη εταιρεία που σίγουρα θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε όλες τις εργασίες που δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε.

Τρώτε υγιεινές τροφές: Οι μαθητές που ακολουθούν δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες είναι λιγότερο πιθανό να αγχωθούν. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις 7 τροφές που καταπολεμούν το στρες για να μειώσετε το στρες και να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία.

Πίνετε πολύ νερό: Ένα απλό κόλπο για να διατηρήσετε τα επίπεδα του άγχους σας χαμηλά είναι να πίνετε πολύ νερό. Το νερό είναι απαραίτητο για τη βέλτιστη λειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου σας, που διαφορετικά θα επηρεάζονταν λόγω του στρες.

Άσκηση: Η σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετική για την υγεία σας από πολλές απόψεις. Μειώνει το άγχος και μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εστίασή σας. Περάστε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα: Το να περνάτε χρόνο με άτομα που αγαπάτε μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος και να αισθανθείτε ότι σας αγαπούν αντί να χρησιμοποιείτε gadget που χρησιμοποιούνται για μελέτη .

Δοκιμάστε διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής

Τα οφέλη του διαλογισμού έχουν συζητηθεί ευρέως στα μέσα ενημέρωσης. Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικό για την υγεία σας, μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε καλύτεροι στις σπουδές σας αυξάνοντας την εστίασή σας, βελτιώνοντας τη συγκέντρωσή σας και μειώνοντας τα επίπεδα άγχους σας.

Όμως, πριν ξεκινήσετε το διαλογισμό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την κατάλληλη τεχνική για μέγιστα αποτελέσματα. Πολλοί μαθητές κάνουν το λάθος να προσπαθούν να κάνουν προηγμένες τεχνικές διαλογισμού χωρίς καν να γνωρίζουν τα βασικά.

Εάν είστε μαθητής και έχετε περιορισμένο χρόνο, μπορείτε να επιλέξετε ασκήσεις αναπνοής που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα ίδια αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να δοκιμάσετε την τεχνική αναπνοής 4-7-8, η οποία είναι αρκετά χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις.

Τρώτε Υγιεινά

Η υγιεινή διατροφή είναι μια από τις πιο σημαντικές συνήθειες που μπορούν να υιοθετήσουν οι μαθητές για να έχουν καλύτερες επιδόσεις στις σπουδές τους και φυσικά να δείχνουν καλά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εντάξετε την υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να τρώτε πρωινό, που είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, κάθε μέρα. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα υγιεινό πρωινό, όπως ένα μπολ βρώμης ή σπόρους chia, που είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες.

Για να διατηρήσετε το επίπεδο ενέργειάς σας όλη την ημέρα, μπορείτε να τρώτε φρούτα και ξηρούς καρπούς. Εάν μελετάτε μέχρι αργά το βράδυ και χρειάζεστε κάτι για να συνεχίσετε, μπορείτε πάντα να τρώτε μερικά κράκερ ολικής αλέσεως ή τσιπς πολύσπορων.

Εκτός από την υγιεινή διατροφή, μπορείτε επίσης να πίνετε υγιεινά ποτά όπως γλυκό νερό ή αφεψήματα από βότανα. Δεν είναι μόνο το τι τρώτε αλλά και το τι πίνετε που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία σας.

Βρείτε χρόνο για αυτοφροντίδα

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για αυτοεξυπηρέτηση γιατί σας δίνει μια διέξοδο να εκφραστείτε και σας βοηθά να βρείτε την ηρεμία μέσα σας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους μαθητές που έχουν πολύ άγχος και πίεση στη ζωή τους.

Πολλοί φοιτητές παρουσιάζουν χαμηλή απόδοση στις σπουδές τους λόγω της κακής υγείας και του χαμηλού ανοσοποιητικού συστήματος. Εάν θέλετε να παραμείνετε υγιείς και να μάθετε καλά, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για αυτοφροντίδα.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να προσθέσετε την αυτοφροντίδα στην καθημερινότητά σας; Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε γιόγκα, να κάνετε διαλογισμό, να κάνετε μια βόλτα στη φύση ή απλά να καθίσετε και να ακούσετε το αγαπημένο σας άλμπουμ. Το blogging, το ημερολόγιο, το διάβασμα και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες είναι υπέροχοι τρόποι για να εκφραστείτε και να δουλέψετε μέσα από συναισθήματα που μπορεί να σας κρατούν πίσω.

συμπέρασμα

Το να παίρνεις καλούς βαθμούς και να μελετάς σκληρά είναι σίγουρα σημαντικό, αλλά είναι σημαντικό να θυμάσαι να φροντίζεις τον εαυτό σου και την ψυχική σου υγεία. Η εξισορρόπηση της κοινωνικής ζωής, του αθλητισμού και του ιδιωτικού σας χρόνου είναι σημαντική.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να μεταμορφώσετε τη ζωή σας ως φοιτητής και να γίνετε καλύτερος άνθρωπος.

Επομένως, μην αφήσετε τις πιέσεις των ακαδημαϊκών να καταστρέψουν την υγεία και την ευημερία σας. Ξεκινήστε να ενσωματώνετε μερικές από αυτές τις συνήθειες και δείτε πώς αλλάζει η ζωή σας.

Διαβάστε επίσης:15 καλύτερες εφαρμογές διαλογισμού για iPhone το 2023

13 καλύτερες εφαρμογές μετρητή θερμίδων για Android το 2023

Οι 10 καλύτερες εφαρμογές White Noise για iPhone το 2023

Σας ενδιαφέρει η επιστήμη ? sciences.gr

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *