10 Καλύτερα Λογισμικα Κρυπτογράφησης για Windows 10/11 το 2023

Σήμερα, οι άνθρωποι γνωρίζουν την προστασία του απορρήτου και το σπουδαίο είναι ότι όλοι λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του απορρήτου. Στον κόσμο της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, το λογισμικό κρυπτογράφησης δεδομένων/αρχείων διαδραματίζει ζωτικό ρόλο.

Με το κατάλληλο λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων, μπορεί κανείς να προστατεύσει πολύτιμα δεδομένα. Η έκθεση εμπιστευτικών δεδομένων μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες εάν δραστηριοποιείτε κάποια επιχείρηση. Για έναν προσωπικό υπολογιστή, το λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων. ο κωδικός πρόσβασης προστατεύει φακέλους κ.λπ.

Δείτε και αυτό:Πώς να χρησιμοποιήσετε το BitLocker στα Windows 11 χωρίς TPM

Γιατί χρειάζεστε λογισμικό κρυπτογράφησης;

Το λογισμικό κρυπτογράφησης έχει τη λιγότερη προτεραιότητα σε αυτόν τον σύγχρονο κόσμο, αλλά σιγά-σιγά γίνονται πιο σημαντικό και σχετικό από ποτέ.

Παρόλο που έχετε την επιλογή να διατηρήσετε τα σημαντικά αρχεία και τους φακέλους σας στο χώρο αποθήκευσης στο cloud, εξακολουθούν να απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο και κάποια ανταλλαγή δεδομένων.

Εάν θέλετε να αποφύγετε τέτοια πράγματα, πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το λογισμικό κρυπτογράφησης δεδομένων για Windows. Τα λογισμικά κρυπτογράφησης έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τις προσωπικές και επαγγελματικές σας πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον σκληρό σας δίσκο.

Ο φάκελος ή η μονάδα δίσκου που είναι σωστά κρυπτογραφημένος δεν μπορεί να ξεκλειδωθεί με κοινές πρακτικές hacking, όπως ωμή βία, phishing ή επιθέσεις λεξικού. Εξαλείφει επίσης τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα αρχεία/τις μονάδες δίσκου σας.

Λίστα με το καλύτερο λογισμικό κρυπτογράφησης για Windows 10/11

Εάν αναζητούσατε το καλύτερο λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων, αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει. Παρακάτω, έχουμε συζητήσει μερικά από τα καλύτερα δωρεάν λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων για την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Σημείωση: Δεν έχουμε κοινοποιήσει τον σύνδεσμο λήψης του λογισμικού για λόγους ασφαλείας. Μπορείτε να αναζητήσετε το όνομα του λογισμικού στο Google για να λάβετε τον σύνδεσμο λήψης.

1. AxCrypt

AxCrypt

Το AxCrypt είναι το κορυφαίο λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων ανοιχτού κώδικα για Windows. Είναι ένα από τα καλύτερα λογισμικά κρυπτογράφησης για Windows 10 που είναι τέλειο για την κρυπτογράφηση οποιωνδήποτε αρχείων στον υπολογιστή σας.

Το εργαλείο κρυπτογράφησης για Windows ενσωματώνεται άψογα με τα Windows για συμπίεση, κρυπτογράφηση, αποκρυπτογράφηση, αποθήκευση, αποστολή και εργασία με μεμονωμένα αρχεία.

2. VeraCrypt

VeraCrypt

Το VeraCrypt είναι ένα πρόγραμμα κρυπτογράφησης κορυφαίας βαθμολογίας που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει στα Windows 10. Προσφέρει κρυπτογράφηση κορυφαίας ποιότητας για τα δεδομένα σας. Γενικά, το VeraCrypt λειτουργεί δημιουργώντας τόμους που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, αλλά μπορεί κανείς επίσης να κρυπτογραφήσει ένα ολόκληρο διαμέρισμα σκληρού δίσκου μέσω του VeraCrypt.

Μαζί με τον σκληρό δίσκο, μπορεί κανείς να κρυπτογραφήσει και συσκευές USB. Το VeraCrypt είναι συμβατό με Windows XP, Windows 7, Windows 10, MacOSX, Linux, Android και iOS.

3. 7-Zip

7-Zip

Λοιπόν, το 7-Zip είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κρυπτογράφηση αρχείων. Είναι ένα πολύ γνωστό εργαλείο συμπίεσης που σας βοηθά να κρυπτογραφείτε αρχεία.

Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να συμπιέσετε και να προστατέψετε αρχεία με προστασία κωδικού πρόσβασης. Το 7-Zip είναι ελαφρύ, προσβάσιμο και πολύ εύκολο στη χρήση.

4. Gpg4win

Gpg4win

Το βοηθητικό πρόγραμμα κρυπτογράφησης επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν email και αρχεία με ασφάλεια με κρυπτογράφηση και ψηφιακές υπογραφές. Η κρυπτογράφηση προστατεύει το περιεχόμενο από ένα ανεπιθύμητο μέρος που το διαβάζει.

Οι ψηφιακές υπογραφές διασφαλίζουν ότι δεν τροποποιείται και προέρχεται από συγκεκριμένο αποστολέα. Το Gpg4win υποστηρίζει και τα δύο σχετικά πρότυπα κρυπτογραφίας, OpenPGP και S/MIME (X.509), και είναι η επίσημη διανομή GnuPG για Windows. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το GPG4Win ως την καλύτερη εφαρμογή συστήματος αρχείων κρυπτογράφησης.

5. Windows 10 Device Encryption

Windows 10 Device Encryption

Είναι μια δυνατότητα που είναι προ-ενσωματωμένη στα Windows 10. Για να κρυπτογραφήσετε τη μονάδα δίσκου σας, πρέπει να συνδεθείτε στα Windows με έναν λογαριασμό Microsoft. Το κλειδί ανάκτησης θα μεταφορτωθεί αυτόματα στους διακομιστές της Microsoft.

Μπορείτε να πλοηγηθείτε Σύστημα > Πληροφορίες και να αναζητήσετε μια “Κρυπτογράφηση συσκευής”. Ωστόσο, η δυνατότητα κρυπτογράφησης συσκευής είναι διαθέσιμη μόνο στις υποστηριζόμενες συσκευές. Δεν έχει κάθε έκδοση των Windows 10 αυτή τη δυνατότητα.

6. Bitlocker

Bitlocker

Αυτή είναι μια δυνατότητα κρυπτογράφησης πλήρους δίσκου που περιλαμβάνεται σε επιλεγμένες εκδόσεις των Windows. Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει δεδομένα παρέχοντας κρυπτογράφηση για ολόκληρους τόμους.

Χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES σε αλυσιδωτή μπλοκ κρυπτογράφησης (CBC) ή λειτουργία XTS με κλειδί 128-bit ή 256-bit. Το CBC δεν χρησιμοποιείται σε ολόκληρο το δίσκο, μόνο για κάθε τομέα. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με τη χρήση του Bitlocker για την κρυπτογράφηση μονάδων δίσκου των Windows 10.

7. AES Crypt

AES Crypt

Είναι ένα λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων που χρησιμοποιεί το βιομηχανικό πρότυπο Advanced Encryption Standard (AES) για γρήγορη και ασφαλή κρυπτογράφηση αρχείων.

Όταν χρησιμοποιείτε Windows, χρειάζεται μόνο να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο, να επιλέξετε AES Encrypt ή AES Decrypt, να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης και το AES Crypt θα κάνει τα υπόλοιπα. Ωστόσο, σημειώστε τον κωδικό πρόσβασης του κρυπτογραφημένου αρχείου. Εάν χάσετε τον κωδικό πρόσβασης, θα χάσετε την πρόσβαση στα δεδομένα.

8. Κλείδωμα φακέλου

Κλείδωμα φακέλουΤο Folder Lock είναι λογισμικό που προστατεύει με κωδικό πρόσβασης τα αρχεία, τους φακέλους και τις μονάδες δίσκου σας. Το Κλείδωμα φακέλου είναι πιο εύκολο στη χρήση από όλα τα άλλα εργαλεία της λίστας.

Η διεπαφή χρήστη του Folder Lock είναι αρκετά απλή και προστατεύει επίσης τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας από ιούς και spyware. Ωστόσο, φροντίστε να κάνετε λήψη του Folder Lock μόνο από αξιόπιστες πηγές.

9. CertainSafe

CertainSafe

Το Certainsafe είναι μια θυρίδα ασφαλείας που περνά από ασφάλεια πολλαπλών σταδίων που σας πιστοποιεί στον ιστότοπο και επαληθεύει την ταυτότητα του ιστότοπου σε εσάς.

Με το Certainsafe, όλα τα αρχεία σας κρυπτογραφούνται και χωρίζονται σε κομμάτια. Κάθε κομμάτι αποθηκεύεται σε διαφορετικό διακομιστή, προστατεύοντάς το από διάφορες απόπειρες hacking.

10. LastPass

LastPass

Το LastPass είναι ένα εργαλείο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τους κωδικούς πρόσβασης και τα προσωπικά σας δεδομένα. Το εργαλείο κρυπτογράφησης είναι δωρεάν και επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν κωδικούς πρόσβασης.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το LastPass προσφέρει επίσης μια επέκταση για τα προγράμματα περιήγησης Google Chrome και Firefox που κάνει τη διαδικασία ξυρίσματος και κλειδώματος κωδικού πρόσβασης πολύ πιο διαχειρίσιμη.

Πώς να κρυπτογραφήσετε τη μονάδα σκληρού δίσκου χρησιμοποιώντας το BitLocker

Λοιπόν, το BitLocker είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία κρυπτογράφησης δίσκου με το λειτουργικό σύστημα Windows. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο BitLocker για να προστατεύσετε τη μονάδα δίσκου σας με κωδικούς πρόσβασης. Λοιπόν, ας μάθουμε πώς να κρυπτογραφούμε αρχεία στα Windows 10 με το BitLocker.

1. κατευθυνθείτε στον Πίνακα Ελέγχου και κάντε κλικ “Κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker”.

Κάντε κλικ στο «Κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker»

2. Πρέπει να ενεργοποιήσετε το BitLocker στο επόμενο παράθυρο. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να κρυπτογραφήσετε ολόκληρη τη μονάδα δίσκου C, επιλέξτε μονάδα δίσκου C και κάντε κλικ στο “Ενεργοποίηση BitLocker”

Κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση Bitlocker3. Στο επόμενο παράθυρο, πληκτρολογήστε τον νέο κωδικό πρόσβασης και επιβεβαιώστε τον. Κάντε κλικ στο ‘Επόμενο’

Εισαγάγετε και επιβεβαιώστε τον κωδικό πρόσβασης

4. Τώρα ήρθε η ώρα να αποθηκεύσετε το κλειδί σας κάπου. Μπορείτε να διατηρήσετε το κλειδί ανάκτησης στον λογαριασμό σας Microsoft, να αποθηκεύσετε ένα αρχείο στον υπολογιστή σας ή να εκτυπώσετε το κλειδί ανάκτησης.

Αποθηκεύστε το κλειδί ανάκτησης

5. Τώρα κάντε κλικ στο «Έναρξη κρυπτογράφησης» και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Κάντε κλικ στην Έναρξη κρυπτογράφησης

Αυτό είναι! Τελείωσες. Τώρα, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου.

Ποιο είναι το καλύτερο δωρεάν λογισμικό κρυπτογράφησης;

Όλα τα εργαλεία που αναφέρονται στο άρθρο ήταν δωρεάν για χρήση. Ωστόσο, ορισμένες συσκευές ενδέχεται να σας ζητήσουν να αγοράσετε την έκδοση premium για να ξεκλειδώσετε τις προηγμένες λειτουργίες.

Πόσο ασφαλές είναι το λογισμικό κρυπτογράφησης Veracrypt;

Το Veracrypt είναι ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία κρυπτογράφησης για υπολογιστή με Windows. Το λογισμικό είναι ασφαλές στη χρήση, αλλά κατεβάστε το από αξιόπιστες πηγές.

Μπορώ να προστατεύσω φακέλους με κωδικό πρόσβασης;

Τα εργαλεία κρυπτογράφησης και το κλείδωμα φακέλων είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Για να κλειδώσετε φακέλους, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Folder Lock ή το FileVault.

Έτσι, αυτά είναι το καλύτερο λογισμικό κρυπτογράφησης για Windows. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν γνωρίζετε άλλες τέτοιες εφαρμογές, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker στα Windows 11

Πώς να βρείτε το κλειδί αποκατάστασης BitLocker στα Windows 11;

Πώς να ενεργοποιήσετε το BitLocker Auto Unlock στα Windows 11

Σας ενδιαφέρει η επιστήμη ? sciences.gr

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *