10 καλύτερες εφαρμογές απορρήτου για Android το 2022

10 καλύτερες εφαρμογές απορρήτου για Android το 2022

10 καλύτερες εφαρμογές απορρήτου για Android το 2022

Κατά την εγκατάσταση εφαρμογών, μερικές φορές χορηγούμε άδεια, την οποία οι εφαρμογές δεν χρειάζονται.

Για παράδειγμα, οι εφαρμογές κάμερας δεν χρειάζονται τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Ωστόσο, στο παρελθόν, έχουμε δει μερικές εφαρμογές κάμερας που ζητούν πρόσβαση σε επαφή. Υπάρχουν εκατομμύρια εφαρμογές διαθέσιμες στο Google Play Store που μπορούν να εγκατασταθούν δωρεάν.

Έτσι, εάν δεν προσέχετε πολύ τι κατεβάζετε από το Play Store, μπορεί να βρεθείτε σε σοβαρό πρόβλημα.

Η κατοχή μιας εφαρμογής ασφαλείας όπως η προστασία από ιούς, η ασφάλεια στο Διαδίκτυο κ.λπ., δεν μπορεί να προστατεύσει μόνο το smartphone σας, ειδικά εάν υπάρχει απειλή για το απόρρητο.

Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Android

Λίστα με τις 10 καλύτερες εφαρμογές απορρήτου για Android

Επομένως, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές απορρήτου Android που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διατηρήσουν τα δεδομένα σας ασφαλή και προστατευμένα. Λοιπόν, ας εξερευνήσουμε τη λίστα με τις δέκα καλύτερες εφαρμογές απορρήτου για το Android σας.

1. Private Zone

 

Με το Private Zone, έχετε ένα θησαυροφυλάκιο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης για να αποκρύψετε φωτογραφίες, βίντεο και κάθε άλλο τύπο αρχείου.

Έχει επίσης ένα ντουλάπι εφαρμογών που σας επιτρέπει να κλειδώνετε τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σας όπως Facebook, WhatsApp, Snapchat κ.λπ., με κωδικό πρόσβασης. Επιπλέον, υπάρχει μια λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης που καθαρίζει αυτόματα το ιστορικό αναζήτησης.

2. Bouncer

 

Το Bouncer διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη βελτίωση του απορρήτου του smartphone σας. Μερικές φορές, δεν θέλουμε να εκχωρήσουμε δικαιώματα σε μερικές ύποπτες εφαρμογές, αλλά πρέπει να το επιτρέψουμε για ορισμένους λόγους. Εδώ το Bouncer παίζει τον ρόλο του.

Παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να εκχωρούν προσωρινά δικαιώματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκχωρήσετε την άδεια τοποθεσίας και στη συνέχεια να ρυθμίσετε αυτόματα το Bouncer ώστε να αφαιρεί αυτά τα δικαιώματα μετά από 15 λεπτά.

3. Παρακολούθηση χρήσης δεδομένων GlassWire

 

Εάν αναζητάτε μια εφαρμογή τείχους προστασίας Android, πρέπει να δοκιμάσετε το GlassWire Data Usage Monitor. Είναι μια εφαρμογή τείχους προστασίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει ή να απορρίψει τις συνδέσεις νέων εφαρμογών αμέσως.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το GlassWire Data Usage Monitor μπορεί επίσης να αποκλείσει τη σύνδεση wifi της εφαρμογής, καθώς και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας. Άλλες λειτουργίες του GlassWire Data Usage Monitor περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της χρήσης δεδομένων, τη ρύθμιση ορίων δεδομένων, τον έλεγχο της ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο κ.λπ.

4. ExpressVPN

 

Γνωρίζετε ότι αφήνετε ίχνη σε κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε; Τα ίχνη περιλαμβάνουν τη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείτε, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, το διαδίκτυο που χρησιμοποιείτε, τη διεύθυνση IP σας κ.λπ.

Οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων παρακολουθούν αυτά τα πράγματα για να προωθήσουν στοχευμένες διαφημίσεις. Εάν θέλετε να αποφύγετε αυτά τα πράγματα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή VPN. Το ExpressVPN είναι μία από τις καλύτερες και κορυφαίες διαθέσιμες εφαρμογές VPN, η οποία μπορεί να κρύψει τη διεύθυνση IP σας από τους ιστότοπους και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε.

5. Kyms

 

Το Kyms είναι μια από τις μοναδικές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποτέ στο Android σας. Το Kyms είναι μια εφαρμογή αριθμομηχανής στην επιφάνεια, αλλά από μέσα, είναι ένα θησαυροφυλάκιο.

Το Vault of Kyms μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία πολυμέσων και κειμένου. Επίσης, το θησαυροφυλάκιο είναι κρυπτογραφημένο με ασφάλεια στρατιωτικού επιπέδου – Κρυπτογράφηση AES.

Η Google θα φέρει τα παιχνίδια Android στα Windows το 2022

6. Calc Box

 

Το Calc Box είναι σχεδόν παρόμοιο με την εφαρμογή Kyms που αναφέρεται ακριβώς παραπάνω. Είναι μια πλήρης εφαρμογή αριθμομηχανής που έχει ένα κρυφό θησαυροφυλάκιο.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε σχεδόν κάθε τύπο αρχείου στο θησαυροφυλάκιο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Επίσης, το Calc Box διαθέτει ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, κλείδωμα εφαρμογής, ψεύτικο θησαυροφυλάκιο κ.λπ.

7. Orbot

 

Το Orbot, το οποίο είναι ένα Tor για Android, είναι μια δωρεάν εφαρμογή διακομιστή μεσολάβησης που δίνει τη δυνατότητα σε άλλες εφαρμογές να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η εφαρμογή δεν λειτουργεί μόνη της. Ωστόσο, εάν αναζητάτε τρόπους χρήσης του δικτύου Tor για περιήγηση στον Ιστό, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Orfox μαζί με το Orbot.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περιηγείστε στο διαδίκτυο με ασφάλεια χωρίς να ανησυχείτε για προγράμματα παρακολούθησης ιστού.

8. Firefox Focus

 

Λοιπόν, αν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που εστιάζει στο απόρρητο για το smartphone Android σας, τότε πρέπει να δοκιμάσετε το Firefox Focus.

Μάντεψε? Το Firefox Focus αποκλείει αυτόματα ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών παρακολούθησης ιστού και διαφημίσεων καθώς περιηγείστε στον Ιστό. Μπλοκάροντας διαφημίσεις και προγράμματα παρακολούθησης ιστού, βελτιώνεται επίσης η ταχύτητα περιήγησης και λήψης.

XIAOMI Redmi Note 9 Pro 64 GB Dual SIM Πράσινο

9. Signal Private Messenger

 

Όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητο, καμία άλλη εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Signal Private Messenger.

Χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο σήματος ανοιχτού κώδικα για την εφαρμογή κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο σε κάθε μορφή επικοινωνίας που είναι διαθέσιμη εντός της εφαρμογής. Κρυπτογραφεί επίσης τα μεταδεδομένα για να εμποδίσει τις αρχές να γνωρίζουν ποιον και πότε έχετε στείλει τα μηνύματα.

10. DuckDuckGo

 

Εάν γνωρίζετε πολλά για το απόρρητο, θα γνωρίζετε ότι μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως η Bing, η Google παρακολουθούν και μοιράζονται τις συνήθειες περιήγησής σας με τρίτους. Αυτά βοηθούν τρίτα μέρη να προωθήσουν τις διαφημίσεις και τις υπηρεσίες σας.

Έτσι, για να αποφύγετε τέτοια πράγματα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το DuckDuckGo. Το DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης που δεν παρακολουθεί τις συνήθειες περιήγησής σας. Είναι επίσης χωρίς διαφημίσεις και είναι συμβατό με εφαρμογές tor.

Θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για το απόρρητό σας. Εάν γνωρίζετε άλλες τέτοιες εφαρμογές, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian