καλύτερες εφαρμογές απορρήτου

12 καλύτερες εφαρμογές απορρήτου για Android το 2023

Κατά την εγκατάσταση εφαρμογών, μερικές φορές χορηγούμε άδεια, την οποία οι εφαρμογές δεν χρειάζονται. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές κάμερας δεν χρειάζονται τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Όμως, στο παρελθόν, έχουμε δει μερικές εφαρμογές κάμερας που ζητούν πρόσβαση σε επαφή. Υπάρχουν εκατομμύρια εφαρμογές διαθέσιμες στο Google Play Store που μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν.

Έτσι, εάν δεν προσέχετε πολύ τι κατεβάζετε από το Play Store, μπορεί να αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα. Μια εφαρμογή ασφαλείας όπως η προστασία από ιούς, η ασφάλεια στο Διαδίκτυο κ.λπ., δεν μπορεί να προστατεύσει μόνο το smartphone σας, ειδικά εάν υπάρχει απειλή για το απόρρητο.

Διαβάστε επίσης: καλύτερες εφαρμογές κατασκοπείας για Android

12 καλύτερες εφαρμογές απορρήτου για Android

Επομένως, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές απορρήτου Android που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή και προστατευμένα. Λοιπόν, ας εξερευνήσουμε τη λίστα των καλύτερες εφαρμογές απορρήτου για το Android σας.

1. Πίνακας ελέγχου απορρήτου

Πίνακας ελέγχου απορρήτου

Το Android 12 παρουσίασε ένα νέο πίνακα ελέγχου απορρήτου που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται όλα τα δικαιώματα εφαρμογών από μία μόνο σελίδα. Αυτή η εφαρμογή φέρνει την ίδια δυνατότητα σε παλαιότερες εκδόσεις Android. Είναι μια εφαρμογή διαχείρισης απορρήτου με πίνακα ελέγχου που δείχνει την προηγούμενη 24ωρη χρήση της εφαρμογής.

Ο Πίνακας ελέγχου απορρήτου παρέχει μια λεπτομερή προβολή της άδειας και της χρήσης της εφαρμογής. Εκτός αυτού, η εφαρμογή Πίνακας ελέγχου απορρήτου φέρνει επίσης δείκτες απορρήτου, μια λειτουργία που προσθέτει ένα εικονίδιο άδειας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης κάθε φορά που μια εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερά σας.

2. Tor Browser

Tor Browser

Αυτό είναι το Επίσημο πρόγραμμα περιήγησης Tor για Android συσκευές που υποστηρίζονται από το Tor Project. Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο δίκτυο Tor και να αποκτήσετε απόρρητο και διαδικτυακή ελευθερία.

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας καθιστά ανώνυμους, αποκλείει τους ιχνηλάτες, προστατεύεται από την επιτήρηση και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση πολλαπλών επιπέδων στην επισκεψιμότητά σας. Επομένως, εάν θέλετε να προστατεύσετε το απόρρητό σας, θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Tor Browser για Android.

3. Τρίτο μάτι

Τρίτο μάτι

Το Third Eye είναι μια εφαρμογή ασφαλείας που μπορεί εύκολα να σας βοηθήσει να πιάσετε όλους τους snoopers για κινητά. Αυτή η εφαρμογή ανίχνευσης εισβολέων τραβάει μια φωτογραφία ενώ κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό σας με λάθος PIN, μοτίβο ή κωδικό πρόσβασης.

Μετά τη λήψη του στιγμιότυπου οθόνης, η εφαρμογή σας ειδοποιεί αυτόματα όταν ξεκλειδώνετε την οθόνη. Συνολικά, το Third Eye είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για τη διατήρηση του απορρήτου κατά τη χρήση ενός smartphone.

4. Vaulty

Vaulty

Το Vaulty είναι ένα από τα σπουδαία εφαρμογή προστασίας απορρήτου για Android. Η εφαρμογή σάς βοηθά να διατηρείτε τις προσωπικές σας φωτογραφίες και βίντεο ασφαλή σε ένα θησαυροφυλάκιο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε να αποκρύψετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες και τα βίντεό σας από τα αδιάκριτα βλέμματα, να μεταμφιέσετε τα θησαυροφυλάκια με μια πλήρως λειτουργική αριθμομηχανή, να δημιουργήσετε ένα θησαυροφυλάκιο με ξεχωριστό PIN κ.λπ.

5. Παρακολούθηση χρήσης δεδομένων GlassWire

Παρακολούθηση χρήσης δεδομένων GlassWire

Εάν ψάχνετε για ένα Εφαρμογή τείχους προστασίας Android, δοκιμάστε το GlassWire Data Usage Monitor. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τείχους προστασίας για να επιτρέψετε ή να απορρίψετε άμεσα νέες συνδέσεις.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το GlassWire Data Usage Monitor μπορεί επίσης να αποκλείσει τις συνδέσεις Wi-Fi και κινητής τηλεφωνίας της εφαρμογής. Άλλες λειτουργίες του GlassWire Data Usage Monitor περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της χρήσης δεδομένων, τη ρύθμιση ορίων δεδομένων, τον έλεγχο της ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο κ.λπ.

6. ExpressVPN

ExpressVPN

Γνωρίζετε ότι αφήνετε ίχνη σε κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε; Τα ίχνη περιλαμβάνουν τη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείτε, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, το διαδίκτυο που χρησιμοποιείτε, τη διεύθυνση IP σας κ.λπ.

Οι ιδιοκτήτες του ιστότοπου παρακολουθούν αυτά τα πράγματα για να προωθήσουν στοχευμένες διαφημίσεις. Για να αποφύγετε αυτά τα πράγματα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή VPN. Το ExpressVPN είναι μια από τις καλύτερες και κορυφαίες εφαρμογές VPN που είναι διαθέσιμες, η οποία μπορεί να κρύψει τη διεύθυνση IP σας από τους ιστότοπους και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε.

7. Firefox Focus

Firefox Focus

Αν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού με επίκεντρο το απόρρητο για το Android smartphone σας, πρέπει να δοκιμάσετε το Firefox Focus.

Μάντεψε? Το Firefox Focus αποκλείει αυτόματα ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών παρακολούθησης ιστού και διαφημίσεων καθώς περιηγείστε στον Ιστό. Μπλοκάροντας διαφημίσεις και προγράμματα παρακολούθησης ιστού, βελτιώνει την ταχύτητα περιήγησης και λήψης.

8. Signal Private Messenger

Signal Private Messenger

Όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητο, καμία άλλη εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Signal Private Messenger.

Χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο σήματος ανοιχτού κώδικα για την εφαρμογή κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο σε κάθε επικοινωνία που είναι διαθέσιμη εντός της εφαρμογής. Κρυπτογραφεί επίσης τα μεταδεδομένα για να εμποδίσει τις αρχές να γνωρίζουν σε ποιον και πότε έχετε στείλει τα μηνύματα.

9. DuckDuckGo

DuckDuckGo

Ίσως γνωρίζετε ότι οι μηχανές αναζήτησης όπως η Bing και η Google συλλέγουν και μοιράζονται τις συνήθειες περιήγησής σας με τρίτους. Αυτά τα δεδομένα βοηθούν τρίτα μέρη να σας εμφανίσουν σχετικές διαφημίσεις και να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους.

Έτσι, για να αποφύγετε τέτοια πράγματα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το DuckDuckGo. Το DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης που δεν παρακολουθεί τις συνήθειες περιήγησής σας. Είναι επίσης χωρίς διαφημίσεις και είναι συμβατό με εφαρμογές Tor.

10. Εύρεση της συσκευής μου

Εύρεση της συσκευής μου

Το Find My Device διατίθεται ενσωματωμένο σε smartphone Android, αλλά πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν πώς να το χρησιμοποιήσουν. Η λειτουργία θα πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένη για τον εντοπισμό smartphone Android που λείπουν ή έχουν κλαπεί.

Το Find My Device σάς βοηθά να εντοπίσετε το χαμένο ή κλεμμένο smartphone Android. Μόλις εντοπιστεί, μπορείτε να κουδουνίσετε σε πλήρη ένταση, να διαγράψετε δεδομένα από απόσταση ή να κλειδώσετε τη συσκευή. Είναι μια τέτοια εφαρμογή που δεν θα μετανιώσατε ποτέ.

11. 2η Γραμμή

2η Γραμμή

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον προσωπικό σας αριθμό τηλεφώνου για λόγους επαλήθευσης, τότε η 2ndLine θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, συνιστάται να αποφύγετε να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική υπηρεσία που δεν εμπιστεύεστε.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αριθμό τηλεφώνου που δημιουργήθηκε από τη 2ndLine. Η εφαρμογή σάς παρέχει έναν αριθμό τηλεφώνου ΗΠΑ ή Καναδά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για σκοπούς επαλήθευσης/εγγραφής. Αφού λάβετε έναν αριθμό, μπορείτε επίσης να στείλετε απεριόριστα μηνύματα και κλήσεις προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

12. Proton Mail

Proton Mail

Το Proton Mail μπορεί να μην είναι το καλύτερη εναλλακτική λύση Gmail, αλλά εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες email που έχετε χρησιμοποιήσει. Η υπηρεσία email έχει ως στόχο να διατηρεί τα email σας απόρρητα.

Το Proton Mail παρέχει την απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής. με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και μηδενική πρόσβαση, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι κανείς δεν μπορεί να διαβάσει ή να υποκλέψει τα email σας.

Αυτά λοιπόν είναι μερικά από τα καλύτερες εφαρμογές απορρήτου για Android. Θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές εάν ενδιαφέρεστε για το απόρρητό σας. Εάν γνωρίζετε άλλες τέτοιες εφαρμογές, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

καλύτερες εφαρμογές Locker App

καλύτερες εφαρμογές μετρητή θερμίδων για Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *