10 καλύτερες εφαρμογές φωνητικής συνομιλίας για διαδικτυακούς παίκτες

10 καλύτερες εφαρμογές φωνητικής συνομιλίας για διαδικτυακούς παίκτες

Τα διαδικτυακά παιχνίδια όπως το Fortnite, το PUBG και το World of Warcraft περιλαμβάνουν επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των παικτών. Μια αξιόπιστη εφαρμογή φωνητικής συνομιλίας με τη σωστή λειτουργικότητα θα βελτιώσει την εμπειρία παιχνιδιού σας. Είναι πιο εύκολο να συντονιστείτε με τους συμπαίκτες σας και είναι διασκεδαστικό να συνομιλείτε χαλαρά κατά τη φόρτωση οθονών. Υπάρχουν τόσες πολλές εφαρμογές για να διαλέξετε!

Αυτό το άρθρο θα διαβάσει τις καλύτερες εφαρμογές φωνητικής συνομιλίας που ικανοποιούν τις απαιτήσεις του διαδικτυακού παίκτη. Ίσως βρείτε μερικές εκπληκτικές επιλογές που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πριν.

1. Διχόνοια

Το Discord είναι επί του παρόντος η πιο δημοφιλής εφαρμογή VoIP μεταξύ των πλατφορμών μεταξύ των παικτών, καθώς σχεδιάστηκε κυρίως ως υπηρεσία συνομιλίας για την κοινότητα του gaming. Προσφέρει στους χρήστες του φωνητική συνομιλία, βιντεοκλήσεις και ομαδικές συνομιλίες κειμένου. Το Discord διαθέτει ενσωματωμένη προστασία DDoS και IP, η οποία θα κάνει τις συνομιλίες σας ασφαλείς. Υποστηρίζει επίσης τη χρήση διαφορετικών εναλλάκτη φωνής που θα σας επιτρέψουν να κρύψετε τη φωνή σας.

Το Discord είναι μια δωρεάν εφαρμογή, αλλά αν πληρώνετε το Discord Nitro για 9,99 $/μήνα ή 99,99/έτος, θα ανοίξει ένα νέο σύνολο λειτουργιών για εσάς. Μεταξύ αυτών είναι η απεριόριστη κοινή χρήση μεγέθους αρχείου, η κοινή χρήση οθόνης, η ροή και τα προσαρμοσμένα emojis.

Το Discord είναι διαθέσιμο μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, επομένως δεν θα χρειαστεί να κατεβάσετε την εφαρμογή απευθείας στον υπολογιστή σας. Αλλά αυτή η υπηρεσία φωνητικής συνομιλίας είναι επίσης διαθέσιμη σε χρήστες Windows, Linux και macOS ως εφαρμογή με δυνατότητα λήψης. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας, το Android και το iOS υποστηρίζουν επίσης αυτήν την εφαρμογή. Ίσως αυτή η ποικιλομορφία είναι που έκανε το Discord τόσο δημοφιλές εκτός της κοινότητας τυχερών παιχνιδιών και γιατί χρησιμοποιείται πλέον από δασκάλους, εταιρείες και άλλους επαγγελματίες και μη.

“Do Not Disturb” στο Discord Πώς να το ρυθμίσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ως χρήστης του Discord, μπορείτε να φιλοξενήσετε έναν διακομιστή ή να συμμετάσχετε σε εκατοντάδες άλλους διακομιστές, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Ως κάτοχος διακομιστή, θα μπορείτε να ελέγχετε ποιος μπορεί να συμμετέχει, ποιος μπορεί να δημοσιεύει μηνύματα ή να τα διαβάζει και ποιος μπορεί να δημοσιεύει πληροφορίες διακομιστή εκτός αυτού. Μπορείτε να ορίσετε ρόλους μελών που στοχεύουν κάθε συγκεκριμένο άτομο και να τους δώσετε διαφορετικά επίπεδα άδειας. Το Discord υποστηρίζει επίσης τη χρήση ρομπότ για τον έλεγχο ενός διακομιστή. Οι ρόλοι τους ποικίλλουν, από το να χαιρετούν νέα μέλη μέχρι να παίζουν μουσική κατά παραγγελία.

2. Μουρμουρίζω

Μια άλλη εφαρμογή VoIP διαθέσιμη σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες είναι το Mumble. Αυτή η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα θεωρείται μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες συνομιλίας για παίκτες. Αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για την προστασία των δεδομένων σε όλους τους διακομιστές. Μπορεί να χωρέσει ταυτόχρονα πάνω από 100 συμμετέχοντες φωνής και είναι βελτιστοποιημένο για επικοινωνία χαμηλής καθυστέρησης.

Αυτό το λογισμικό φωνητικής συνομιλίας θα σας επιτρέψει να αναπαράγετε ήχο θέσης σε πολλά παιχνίδια και οι διαχειριστές θα έχουν άδεια να διαχειρίζονται διάφορες λειτουργίες, όπως φιλοξενία και να αποφασίζουν ποιος θα χρησιμοποιήσει τον διακομιστή. Ωστόσο, η χρήση του Mumble σε κινητά τηλέφωνα μπορεί να είναι δύσκολη και οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν εφαρμογές τρίτων όπως το Plumble ή το Mumblefy.

Το Mumble είναι μια αποτελεσματική επιλογή για παίκτες. Ωστόσο, ενώ μπορεί να είναι δωρεάν ως εφαρμογή πελάτη, εάν θέλετε να φιλοξενήσετε έναν δικό σας διακομιστή, θα πρέπει να πληρώσετε 7,50 $/μήνα για μια έκδοση διακομιστή. Είναι κυρίως μια πλατφόρμα φωνητικής συνομιλίας, αλλά υποστηρίζει και μηνύματα κειμένου.

3. TeamSpeak 3

Το TeamSpeak 3 είναι μια από τις παλαιότερες και καλύτερες εφαρμογές φωνητικής συνομιλίας για παίκτες. Χρησιμοποιεί το Opus Codec για υψηλής ποιότητας Voice over Internet Protocol και κρυπτογράφηση AES για πρόσθετη ασφάλεια. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που αυτή η εφαρμογή είναι τόσο δημοφιλής. Οι περισσότεροι παίκτες το προτιμούν επειδή έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ισχυρό διαχειριστικό έλεγχο στους χρήστες του, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τους διακομιστές τους όπως τους αρέσει.

Fire TV Stick 4K Max, Wi-Fi 6, με τηλεχειριστήριο Alexa Voice (με χειριστήρια τηλεόρασης)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το TeamSpeak περιορίζει τον αριθμό των χρηστών ανά διακομιστή σε 32, αλλά με μια μη εμπορική άδεια, μπορείτε να αυξήσετε αυτόν τον αριθμό σε 512. Υποστηρίζει επίσης γρήγορη μεταφορά αρχείων, διαφορετικά πακέτα ήχου και επικάλυψη παιχνιδιών. Το TeamSpeak 3 έχει μια πολύ απλοϊκή και φιλική προς το χρήστη διάταξη, αν και η σχεδίαση είναι λίγο ξεπερασμένη. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν επιλογές συνομιλίας μέσω βίντεο, καθώς η κύρια εστίασή της είναι στην παροχή υψηλής ποιότητας ήχου. Αλλά αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που αυτή η εφαρμογή έχει πολύ πιστούς χρήστες.

4. Blizzard Voice Chat

Η Blizzard έχει τη δική της φωνητική συνομιλία που έγινε γρήγορα δημοφιλής στους παίκτες επειδή έχει μια πολύ σταθερή και υψηλής ποιότητας σύνδεση. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε Windows ή Mac OC, αρκεί να έχετε την εφαρμογή Battle.net.

Δεν υπάρχει όριο στους χρήστες και μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά εφέ στη φωνητική συνομιλία μέσω της εφαρμογής της Blizzard. Επειδή πρόκειται για ένα ενσωματωμένο σύστημα φωνητικής συνομιλίας, είναι πολύ εύκολο να συνδεθείτε με τους διαδικτυακούς σας φίλους και να συντονίσετε το παιχνίδι. Η εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών παιχνιδιών Blizzard ενώ παραμένετε στην ίδια φωνητική συνομιλία είναι εύκολη.

ομαδική επικοινωνία 12 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το μειονέκτημα του Blizzard Voice Chat είναι ότι σχεδιάστηκε μόνο για παιχνίδια Blizzard και μπορείτε να συμμετάσχετε μόνο σε ένα κανάλι συνομιλίας παιχνιδιών κάθε φορά. Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα εάν είστε λάτρης των παιχνιδιών όπως το Overwatch ή το World of Warcraft και πρέπει να διατηρήσετε φωνητική επικοινωνία με τους συμπαίκτες σας στο παιχνίδι.

5. SteamChat

Οι περισσότεροι παίκτες PC έχουν ήδη λογαριασμό Steam και έναν πελάτη Steam εγκατεστημένο και τρέχει συνεχώς στο παρασκήνιο. προτιμούν να χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο σύστημα συνομιλίας κειμένου και φωνής. Το SteamChat σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με τους φίλους σας μέσω διευθύνσεων URL με δυνατότητα κοινής χρήσης στις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ και να συμμετάσχετε στην ομαδική συνομιλία. Οι διαχειριστές συνομιλίας ορίζουν τους ρόλους για τα μέλη της ομάδας και επιτρέπουν ή δεν επιτρέπουν την πρόσκληση νέων μελών, διαχειρίζονται πληροφορίες ομάδας και διαχειρίζονται την κοινή χρήση περιεχομένου.

Εκτός από κείμενο, μπορείτε να στείλετε άλλα μέσα μέσω του SteamChat, όπως GIF και κλιπ ήχου. Η κάλυψη του SteamChat και της πλατφόρμας Steam είναι παγκόσμια με διακομιστές σε όλο τον κόσμο. Αυτό κάνει την επικοινωνία με μακρινούς φίλους κρυστάλλινη και τη συνδεσιμότητα πολύ καλή.

Το SteamChat μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πρόγραμμα περιήγησης ή εφαρμογή κινητού τηλεφώνου και είναι εντελώς δωρεάν. Θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ομάδες συνομιλίας για τους φίλους σας σύμφωνα με τα παιχνίδια που παίζετε μαζί.

6. Google Hangouts

Το Google Hangouts είναι μια πλατφόρμα φωνητικών κλήσεων που έχει σχεδιαστεί για εξελιγμένες βιντεοδιασκέψεις επιχειρηματικών εταιρειών. Και παρόλο που χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον έτσι το Google Hangouts, πολλοί παίκτες το χρησιμοποιούν για να συνομιλούν ενώ παίζουν μαζί απλώς και μόνο λόγω της υψηλής ποιότητας φωνής του.

Πολλοί άνθρωποι έχουν λογαριασμό Google, κάτι που χρειάζεται. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη συνομιλία από τη σελίδα email σας ή απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης. Το Google Hangouts σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις υψηλής ποιότητας με έως και 10 άλλους χρήστες. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε push για να μιλήσετε ή να κάνετε σίγαση του μικροφώνου σας. Η Google θα εντοπίσει το κύριο ηχείο εκείνη τη στιγμή και θα δώσει προτεραιότητα σε αυτόν τον χρήστη.

Μπορείτε ακόμη και να μοιραστείτε την οθόνη σας μέσω του Google Hangouts, ενώ η ηχητική συνομιλία θα παραμείνει αδιάκοπη. Μπορείτε να κάνετε ροή του παιχνιδιού σας μέσω ενός προφίλ Google+ ή ενός συνδέσμου YouTube. Όλες οι ζωντανές συναντήσεις θα αποθηκευτούν ως βίντεο YouTube και μπορείτε είτε να τις μοιραστείτε με τους φίλους και το κοινό σας είτε να τις κρατήσετε για προσωπική χρήση.

7. Skype

Οι παλιοί παίκτες θα θυμούνται ότι χρησιμοποιούσαν το Skype για να μιλήσουν με τους φίλους τους ενώ έπαιζαν παιχνίδια. Από τότε, το Skype έχει χάσει τη δημοτικότητά του μεταξύ της κοινότητας τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, παραμένει μια βιώσιμη επιλογή, ειδικά αν χρειάζεται να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις και φωνητικές κλήσεις ή να μοιραστείτε αρχεία και την οθόνη σας με τα μέλη της ομάδας σας.

Το καλό είναι ότι πολλά άτομα με τα οποία μπορεί να προσπαθείτε να συνδεθείτε έχουν ήδη skype. Εάν οι φίλοι σας είναι νέοι στο gaming αλλά είναι εξοικειωμένοι με αυτήν την εφαρμογή συνομιλίας, δεν υπάρχει λόγος να μην τη χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε μια ομαδική συνομιλία με τους φίλους σας, αλλά έχετε κατά νου το Skype επιτρέπει μόνο έως 10 άτομα σε μία ομαδική συνεδρία.

8. Element

Το Element γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, ειδικά μεταξύ των gamers. Είναι όλα στον υπερσύγχρονο σχεδιασμό ανοιχτού κώδικα και στο γεγονός ότι πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή τηλεδιάσκεψης φωνής και βίντεο. Όλες οι κλήσεις και οι συνομιλίες που πραγματοποιούνται μέσω αυτού του λογισμικού θα λαμβάνουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο που καθιστά ασφαλείς τις συνομιλίες και την κοινή χρήση αρχείων σας.

Το στοιχείο δημιουργείται με ανοιχτό πρότυπο πρωτόκολλο επικοινωνίας Matrix. Αυτό το πρωτόκολλο καθιστά το Element ενσωματωμένο με το Facebook, το WhatsApp, τα bots και διάφορες άλλες υπηρεσίες που έχει να προσφέρει το Matrix. Η κοινή χρήση αρχείων είναι εύκολη με το Element. Αυτή η πλατφόρμα παρέχει διαφορετικά εργαλεία διαχείρισης αρχείων για να διατηρεί τα πάντα σε τάξη. Υπάρχει ακόμη και ένα σύστημα ειδοποιήσεων που μπορείτε να ρυθμίσετε για να σας υπενθυμίζει πράγματα που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για εσάς και την ομάδα παιχνιδιών σας.

9. NuovoTeam

Σχεδιασμένο για εταιρείες που πρέπει να παρακολουθούν τους ελεύθερους επαγγελματίες τους, το NuovoTeam είναι μια εξαιρετική επιλογή για επαγγελματίες ή πολύ αφοσιωμένους παίκτες που χρειάζονται μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Το πρόγραμμα μπορεί να παρακολουθεί την παραγωγικότητα και να διαχειρίζεται τη διαδικασία εργασίας, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για επικοινωνία. Με τη μοναδική λύση Push to Talk (PTT), η NuovoTeam σας προσφέρει την εμπειρία ενός Walkie Talkie. Η NuovoTeam έχει επίσης αναπτύξει μια εφαρμογή PTT για smartphone.

Η δυνατότητα PTT καθιστά δυνατή τη δημιουργία πολλών ομάδων με βάση τα παιχνίδια που παίζετε εσείς και οι φίλοι σας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επιχειρηματικό μοντέλο και να δημιουργήσετε ομάδες με βάση τις εργασίες, την τοποθεσία ή τα τμήματα. Το NuovoTeam θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε με τους συναδέλφους σας παίκτες και να αναλάβετε το ρόλο του ηγέτη. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες, την τοποθεσία και τις εργασίες του συμπαίκτη σας που εκτελούνται.

Το NuovoTeam δεν είναι μια δωρεάν πλατφόρμα. Πρέπει να πληρώνετε περίπου 5 $ ανά μέλος της ομάδας ανά μήνα για ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Αλλά η τιμή αξίζει τον κόπο αν λάβετε υπόψη όλες τις δυνατότητες που έχετε, από ιδιωτικά κανάλια συνομιλίας, απεριόριστα μηνύματα κειμένου, εντοπισμό τοποθεσίας και εργασιών, κλήσεις VoIP, κρυπτογράφηση και πολλά άλλα.

10. Ventrilo

Το Ventrilo είναι ένα παλιό λογισμικό VoIP. Είναι ένα πρακτικό, χαμηλής καθυστέρησης και δωρεάν πρόγραμμα συνομιλίας που θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε με τους φίλους σας παίκτες σε ελάχιστο χρόνο. Είναι ένα ελαφρύ πρόγραμμα λειτουργίας στο παρασκήνιο που δεν θα επηρεάσει το παιχνίδι σας. Το Ventrilo είναι χτισμένο σε μια αρχιτεκτονική πελάτη-διακομιστή, που σημαίνει ότι μπορείτε να νοικιάσετε μια σύνδεση ή να την εκτελέσετε μόνοι σας. Πολλές πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών θα προσφέρουν έναν διακομιστή Ventrilo για χρήση.

Ποια είναι η αγαπημένη σας εφαρμογή φωνητικής συνομιλίας; Προτιμάτε το Discord ή εμμένετε στα κλασικά όπως το Ventrilo και το TeamSpeak; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Αυτή η εφαρμογή εστιάζει στη φωνητική συνομιλία για παίκτες, αλλά προσφέρει επίσης μια δυνατότητα συνομιλίας κειμένου. Αυτό είναι χρήσιμο όταν θέλετε να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο με τους φίλους σας ή όταν ένα από τα μέλη της ομάδας σας είναι πολύ ντροπαλό για να μιλήσει. Το Ventrilo θα παραμείνει σταθερό και θα προσφέρει ασφαλή σύνδεση ακόμη και για άτομα με αδύναμο υλικό. Το μόνο μειονέκτημα του Ventrilo είναι ότι δεν υπάρχουν νέες ενημερώσεις και η διεπαφή χρήστη μπορεί να φαίνεται ξεπερασμένη.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *