Ο δάσκαλος John W από το DoMyEssay προτείνει 6 χρήσιμες διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης για μαθητές

χρήσιμες διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης για μαθητές

Είτε ο στόχος σας είναι να αποκτήσετε εμπορεύσιμες δεξιότητες είτε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, η αξιοποίηση μιας διαδικτυακής πλατφόρμας εκμάθησης είναι ένας φανταστικός τρόπος για να εντάξετε την εκπαίδευση στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας.

Εάν επιλέξετε διαδικτυακά μαθήματα αντί να παρακολουθήσετε μια παραδοσιακή τάξη, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα ενώ ολοκληρώνετε τα μαθήματά σας με τον δικό σας ρυθμό. Μάλιστα, κατά τη σύγκριση της διαδικτυακής και της offline μάθησης, οι ψηφιακές πλατφόρμες επιταχύνουν τη διαδικασία μάθησης κατά 40%. Για να μην αναφέρουμε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικές υπηρεσίες συγγραφής χαρτιού πληκτρολογήστε το δοκίμιό μου για μένα ή να σας βοηθήσει με άλλες εργασίες.

Ενώ ορισμένα διαδικτυακά μαθήματα οδηγούν σε επίσημα διαπιστευτήρια, άλλα επικεντρώνονται περισσότερο στην ανάπτυξη γενικών δεξιοτήτων. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης για μαθητές.

1. Skillshare

Το Skillshare είναι ένας κορυφαίος ιστότοπος για διαδικτυακή εκπαίδευση. Έχουν περισσότερα από 35.000 μαθήματα (π.χ. βίντεο, κινούμενα σχέδια, γραφιστική, φωτογραφία κ.λπ.) και έχουν εξυπηρετήσει πάνω από 5 εκατομμύρια φοιτητές. Οι ιδιώτες, οι ιδρυτές και οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του φοιτητικού του σώματος. Ξεχωρίζει επίσης λόγω της εστίασής του στην ομαδική εργασία και την εκπαίδευση ομοτίμων.

Οι μαθητές μπορούν να μοιραστούν την εργασία τους στον ιστότοπο και να αλληλεπιδράσουν μαζί του κάνοντας like σε αναρτήσεις, σχολιάζοντας και κάνοντας ερωτήσεις. Αυτό διευκολύνει την εύρεση κινήτρων και τη βελτίωση των δημιουργικών ικανοτήτων κάποιου.

Αυτή η πλατφόρμα την οδηγεί στο επόμενο επίπεδο παρέχοντας ενημερωμένους πόρους και βοηθήματα διδασκαλίας για το θέμα του μαθήματός σας, καθιστώντας την ιδανική για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην κοινότητα των 8000+ δασκάλων του Skillshare.

2. Edmodo

Το Edmodo είναι ένα πολύ γνωστό LMS που μπορεί να έχετε συναντήσει στο παρελθόν. Σε σύγκριση με άλλους παρόχους LMS, η Edmodo δίνει προτεραιότητα σε μια βελτιωμένη διαδικτυακή εμπειρία για απλή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Η πλατφόρμα edtech είχε αλλάξει πολύ από το ντεμπούτο της το 2008, όταν ήταν κυρίως προσανατολισμένη στους δασκάλους. Ως ιστότοπος φιλικός προς τους φοιτητές, το Edmodo είναι:

  • εξοπλισμένα με εργαλεία όπως φακέλους τάξης για να μπορούν οι μαθητές να διαχειρίζονται τα θέματά τους.
  • διαθέτει ενσωματωμένο σχεδιασμό για να βοηθήσει στη διαχείριση των προθεσμιών.
  • διαθέτει ένα εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων συνομιλίας για άνετη σύνδεση με δασκάλους και άλλους μαθητές.

Με άλλα λόγια, το Edmodo είναι για κάτι περισσότερο από το να κάνετε απλώς την εργασία σας. Σας δίνει πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία πόρων που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε σε όλες τις τάξεις σας. Προτείνει επίσης τις καλύτερες υπηρεσίες συγγραφής δοκιμίων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε να γράψω την εργασία μου με τους καλύτερους συγγραφείς.

3. LinkedIn Learning

Το LinkedIn Learning, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως Lynda.com το 1995, προσφέρει τώρα περισσότερα από 17.000 μαθήματα σε τομείς όπως οι επιχειρήσεις και η τεχνολογία. Αυτή η πλατφόρμα δείχνει πώς να χρησιμοποιείτε εξελιγμένα προγράμματα αναλύοντάς τα σε στοιχεία. Ομοίως, μπορείτε να μελετήσετε τα στοιχεία των εφαρμογών της Adobe όπως το Photoshop, το InDesign, το Illustrator κ.λπ.

Μπορείτε να εγγραφείτε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή να αγοράσετε μεμονωμένα μαθήματα όπως απαιτείται. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το προφίλ σας στο LinkedIn για να εμφανίζει άμεσα τυχόν διαπιστευτήρια.

4. Coursera

Το Coursera είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης. Αλλά σε αντίθεση με πολλά άλλα, απευθύνεται σε σχολεία και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, διαδικτυακών πτυχίων και πιστοποιητικών. Πολλά από αυτά αναγνωρίζονται από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Η Coursera είναι ένας σημαντικός παίκτης στον χώρο της ηλεκτρονικής μάθησης, με περισσότερους από 77 εκατομμύρια χρήστες, περισσότερα από 5.000 μαθήματα και 200+ ιδρύματα συνεργατών.

Οι επιστήμες και οι επιχειρήσεις έχουν την ίδια βαρύτητα στις περισσότερες τάξεις (π.χ. επιστήμη υπολογιστών, φυσικές επιστήμες, επιστήμη δεδομένων, επιστήμες υγείας κ.λπ.). Μέχρι πρόσφατα, όλοι οι δάσκαλοι του Coursera έπρεπε να έχουν θητεία ή θητεία σε ένα από τα σχολεία με τα οποία συνεργάζεται. Αυτό διασφαλίζει ότι οι μαθητές μαθαίνουν από αναγνωρισμένες αρχές στους τομείς τους.

5. Ακαδημία Khan

Το Khan Academy είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή για μάθηση στο διαδίκτυο. Ο Sal Khan δημιούργησε αρχικά το Khan Academy για να βοηθήσει τα ξαδέρφια του στις σπουδές τους στα μαθηματικά. Σήμερα, όμως, παρέχει πρόσβαση σε περισσότερες από 8.000 δωρεάν διαλέξεις βίντεο για διάφορα θέματα.

Υπήρξαν πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποίησαν την Ακαδημία Khan για να τους βοηθήσουν στην εκπαίδευσή τους, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας SAT. Υπάρχουν διακριτές προόδους για τα περισσότερα προγράμματα, μερικές φορές χρόνια σπουδών. Θα συναντήσετε επίσης ραβδώσεις και άλλα στοιχεία παιχνιδιού που θα οδηγήσουν τους μαθητές να μάθουν περισσότερα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι το Khan Academy είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ως εκ τούτου, δεν χρεώνει δεκάρα για τις υπηρεσίες της.

6. edX

Εάν πρέπει να βρείτε ένα πιο δομημένο περιβάλλον μάθησης στο διαδίκτυο, το edX είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτή η υπηρεσία συνεργάζεται με σχολεία κύρους όπως το Χάρβαρντ, το MIT και το Μπέρκλεϋ για να παρέχει διαδικτυακή πρόσβαση σε διαπιστευμένα προγράμματα σπουδών.

Τα περισσότερα από τα περισσότερα από τρεις χιλιάδες διαθέσιμα μαθήματα επικεντρώνονται στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Τα περισσότερα μαθήματα προσφέρονται χωρίς κόστος εάν δεν χρειάζεστε πιστοποίηση.

Πλεονεκτήματα των διαδικτυακών πλατφορμών μάθησης

Επιλογές φιλικές προς τον προϋπολογισμό

Ξοδεύονται λιγότερα χρήματα διαδικτυακή εκπαίδευση σε σύγκριση με τα παραδοσιακά περιβάλλοντα της τάξης. Υπάρχουν πολλά σχολεία που χρεώνουν τους διαδικτυακούς φοιτητές το ίδιο τέλος με τους κατοίκους της πολιτείας, ανεξάρτητα από το πού μένουν. Παρόμοια εξοικονόμηση μπορεί να γίνει στα έξοδα διαμονής και μεταφοράς όταν τα μαθήματα γίνονται ηλεκτρονικά.

Όσοι ενδιαφέρονται για σταδιοδρομία στην τεχνολογία μπορεί να εξοικονομήσουν χρήματα με την εγγραφή τους σε ένα διαδικτυακό boot camp κωδικοποίησης αντί για ένα τετραετές πανεπιστημιακό μάθημα. Επιπλέον, χάρη στους ιστοτόπους προορισμών μάθησης ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να εξερευνήσετε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει χωρίς να ξοδέψετε δεκάρα.

Προσαρμοστικότητα και ευκολία στη χρήση

Οι μαθητές εκτιμούν την ευελιξία που παρέχεται με τα διαδικτυακά μαθήματα. Αυτό διευκολύνει την εργασία πλήρους απασχόλησης ενώ συνεχίζει την περαιτέρω εκπαίδευση με τη βοήθεια του καλύτερες υπηρεσίες ανάθεσης.

Επιτρέπει επίσης στους φοιτητές να επωφεληθούν από τα μαθήματα που παρέχονται από πανεπιστήμια σε άλλες πολιτείες χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθήσουν φυσικά αυτά τα ιδρύματα ή να μετεγκατασταθούν.

Επιλογές για κάθε στυλ μάθησης

Οποιοσδήποτε μπορεί να βρει μια κατάλληλη διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης χάρη στις διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης. Μαθητές που εκτιμούν προσωπικά και εξ αποστάσεως ευκαιρίες μάθησης θα διαπιστώσει ότι η ομαδική διαδικτυακή μάθηση παρέχει το καλύτερο και από τους δύο κόσμους.

Τα ατομικά διαδικτυακά μαθήματα μπορεί να προσελκύσουν περισσότερο τους μαθητές που δυσκολεύονται να επικεντρωθούν στην τάξη με πολλούς άλλους μαθητές. Επιπλέον, τα μαθήματα που βασίζονται σε βίντεο παρέχουν την απαραίτητη προσαρμοστικότητα για μαθητές των οποίων τα προγράμματα εργασίας είναι πολύ μεταβλητά.

Εν κατακλείδι

Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν ένα τρενάκι. Αλλά αν έχουν διδάξει κάτι στους ανθρώπους, είναι ότι αυτοί οι διαδικτυακοί πόροι εκμάθησης είναι εδώ για να μείνουν. Δηλαδή, όχι ως αντικατάσταση της αυτοπρόσωπης διδασκαλίας αλλά ως ένας τρόπος επέκτασης των ευκαιριών μάθησης.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *