Διαδικτυακές Κοινότητες Μάθησης

Διαδικτυακές κοινότητες μάθησης: Δημιουργία συνδέσεων και συνεργασία με συνομηλίκους

Το τρέχον μαθησιακό περιβάλλον απαιτεί τη μελέτη μακριά από την πανεπιστημιούπολη. Με ορισμένες από τις εργασίες που απαιτούν συλλογική προσπάθεια, η οικοδόμηση μιας διαδικτυακής κοινότητας μάθησης είναι απαραίτητη. Η τεχνολογία έχει παράσχει εφαρμογές, ιστότοπους και gadget για την υποστήριξη της διαδικτυακής συνεργασίας.

Μια διαδικτυακή κοινότητα μελέτης απαιτεί τη δέσμευση μεμονωμένων μελών. Κάθε μέλος θα εκτελεί την εργασία του μακριά από τα άλλα. Αυτές οι μεμονωμένες προσπάθειες είναι που θα καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη ανάθεση παρά την απόσταση. Ακολουθούν συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική διαδικτυακή κοινότητα μάθησης.

Βιντεοπαιχνίδια για εκμάθηση μαθηματικών

Μοιραστείτε πόρους

Κάθε μέλος της ομάδας βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία. Η έκθεση σε τεχνολογία όπως εφαρμογές, ιστότοποι και gadget θα διαφέρει. Η ανταλλαγή πόρων και ιδεών θα δημιουργήσει έναν ισχυρό και ευεργετικό δεσμό μεταξύ των μελών και θα σηματοδοτήσει αμοιβαία οφέλη. Για παράδειγμα, μπορείτε να μοιραστείτε το φθηνή υπηρεσία συγγραφής διατριβής χρησιμοποιείτε για τις εργασίες σας ενώ ένα άλλο άτομο μοιράζεται μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων από όπου κατεβάζει δείγματα ποιότητας. Ένα άλλο μέλος θα μοιραστεί συμβουλές εγγραφής βίντεο ή φωνής για να κάνει τις κλήσεις συνδιάσκεψης πιο αποτελεσματικές.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές, ιστότοπους και πλατφόρμες που σας επιτρέπουν να διαβάζετε απρόσκοπτα από το ίδιο έγγραφο κατά τη διάρκεια των συσκέψεων. Ανταλλάξτε δείγματα και παραδείγματα όταν εργάζεστε στην ίδια εργασία. Εξασφαλίζει ότι όλοι είναι ενημερωμένοι για τις ιδέες που θέλετε να συζητήσετε εκ των προτέρων και, ως εκ τούτου, μπορούν να κάνουν την τελική παρουσίαση εκ μέρους της ομάδας.

Επιλέξτε τη σωστή ομάδα

Διαλέξτε μια ομάδα που μπορεί να πραγματοποιήσει διαδικτυακή μάθηση. Ορισμένοι καθηγητές και τμήματα θα σας ομαδοποιήσουν, χωρίς να έχετε καμία επιλογή να επιλέξετε τα μέλη σας. Ωστόσο, αν μπορείτε, επιλέξτε μια ομάδα με κίνητρα για να επικεντρωθεί σε μια εργασία μέχρι να ολοκληρωθεί.

Η κατάλληλη ομάδα θα αναλάβει την πρωτοβουλία να αναζητήσει τους καλύτερους πόρους αναφοράς. Αυτά τα μέλη της ομάδας θα εμφανίζονται επίσης για συζητήσεις και συναντήσεις την ώρα που υποδεικνύεται. Μόλις δοθεί στον καθένα μια εργασία, θα την εργαστεί και θα υποβάλει την εργασία στην ώρα του. Όλοι θα δουλέψουν για την επιτυχία της ομάδας. Η παρουσία κάποιων μελών που σας τραβούν προς τα πίσω θα είναι καταστροφική για ολόκληρη την ομάδα.

Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα social media έχουν αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τη συνεργασία ως ομάδα και την ολοκλήρωση ορισμένων από τις πιο σύνθετες εργασίες. Ακόμη και με βασικά χαρακτηριστικά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα σας βοηθήσουν να σχηματίσετε μια ομάδα μελέτης και να θέσετε τις βάσεις για μελλοντικές εργασίες συνεργασίας.

Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, για παράδειγμα, σας επιτρέπουν να σχηματίσετε μια ομάδα όπου μπορείτε να μοιραστείτε όλο το υλικό του έργου. Το WhatsApp σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις διάσκεψης για να συζητήσετε το θέμα της ημέρας. Ακόμη και ένα μέλος που ταξιδεύει ή μακριά από το γραφείο του μπορεί να συμμετέχει σε τέτοιες συναντήσεις. Οι εφαρμογές κοινωνικών μέσων είναι εύχρηστες και κοινές για τους ανθρώπους σήμερα. Ως εκ τούτου, έχετε εγγυημένα επαρκείς πόρους για να διατηρήσετε την ομάδα σε κίνηση.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές, ιστότοπους και πλατφόρμες συνεργασίας

Οι προγραμματιστές έχουν παράσχει μερικούς από τους καλύτερους ιστότοπους, εφαρμογές και πλατφόρμες για συλλογική εργασία. Σας επιτρέπουν να ορίζετε διαχειριστές, να μοιράζεστε αρχεία, να ανατρέχετε στην ίδια οθόνη και να δημιουργείτε αναφορές ενώ εργάζεστε εξ αποστάσεως. Οι εφαρμογές σάς επιτρέπουν επίσης να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες και τις συνεισφορές μεμονωμένων μελών.

Οι εφαρμογές συνεργασίας, οι ιστότοποι και οι πλατφόρμες έχουν σχεδιαστεί με δυνατότητες τηλεδιάσκεψης, κοινής χρήσης αρχείων, καθώς και λειτουργίες διαχείρισης διαχειριστή. Ελέγξτε τις κριτικές των καλύτερων εργαλείων συνεργασίας για διαφορετικές εργασίες για να σας βοηθήσουν να λάβετε τις σωστές αποφάσεις.

Παίξτε εκπαιδευτικά παιχνίδια

Οι φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη συνδέονται το βράδυ χρησιμοποιώντας ταινίες και κοινωνικές συνομιλίες. Οι διαδικτυακές ομάδες μάθησης πρέπει επίσης να παραμείνουν μαζί χρησιμοποιώντας καινοτόμες ιδέες. Μια τέτοια ιδέα είναι να παίζετε διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε ορισμένες έννοιες. Ταυτόχρονα, είναι ένας τρόπος να δεθείτε με τα μέλη της ομάδας μελέτης σας που μπορεί να μην συναντήσετε ποτέ. Η τεχνολογία έχει παράσχει εξαιρετικές πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση μιας ομάδας χωρίς απαραίτητα να συναντήσετε προσωπικά.

Κάντε το μέρος σας

Οι εργασίες συνεργασίας απαιτούν από τα άτομα να εργαστούν σε διαφορετικά μέρη ή κεφάλαια. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να ερευνήσετε ένα θέμα ή να συντάξετε ένα κεφάλαιο. Ολοκληρώστε την εργασία πριν από την επόμενη διαδικτυακή συνάντηση. Θα βοηθήσει την ομάδα να μετακινηθεί ή να ολοκληρώσει την εργασία εγκαίρως.

Η ομάδα πρέπει να επιλέξει έναν ηγέτη και να θέσει κανόνες. Η ηγεσία και η κουλτούρα που δημιουργείτε θα καθορίσουν την αποτελεσματικότητα της ομάδας. Κάθε μέλος πρέπει επίσης να δεσμεύεται να ολοκληρώνει τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί με την απαιτούμενη επιμέλεια. Μόλις όλα τα μέλη νιώσουν ότι παίρνουν αξία από την ομάδα, θα σας υποστηρίξουν.

Δημιουργήστε μια διαχειρίσιμη ομάδα

Η αποτελεσματικότητα μιας ομάδας μελέτης θα εξαρτηθεί από το μέγεθός της. Ορισμένες εργασίες απαιτούν μια μεγάλη ομάδα, ενώ άλλες θα ολοκληρωθούν ακόμη και με μια μικρότερη ομάδα. Δημιουργήστε μια ομάδα που θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την εργασία που έχετε στη διάθεσή σας. Μια λογική ομάδα έχει πέντε έως επτά μέλη. Το μεγαλύτερο θα πρέπει να είναι δέκα μέλη.

Σε περίπτωση που έχετε μια μεγάλη ομάδα, μπορείτε να τη χωρίσετε για να εκτελέσετε μικρότερες εργασίες εντός της μεγαλύτερης ανάθεσης. Για παράδειγμα, μια μικρότερη ομάδα μπορεί να εργάζεται σε ένα σημείο της συζήτησής σας αντί να το συζητά όπως ολόκληρη η ομάδα. Μια διαχειρίσιμη ομάδα διασφαλίζει τη συμμετοχή όλων. Θα είναι επίσης πιο εύκολο να ολοκληρώσετε τις εργασίες αντί να εργάζονται όλοι σε κάθε πτυχή του χαρτιού σας. Ωστόσο, πρέπει τελικά να συζητήσετε τα συμπεράσματα με ολόκληρη την ομάδα για να εναρμονίσετε τις σκέψεις σας.

Αξιολογούν ο ένας τη δουλειά του άλλου

Χρησιμοποιήστε τις ομάδες για να αναθεωρήσετε μεμονωμένες εργασίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να συζητήσετε την εργασία που υποβλήθηκε από ένα άτομο καθώς περιμένετε την επόμενη ομαδική εργασία. Αυτή η αξιολόγηση από ομοτίμους επιτρέπει σε μεμονωμένα μέλη να βελτιώσουν την απόδοσή τους αξιοποιώντας τους πόρους και τις δεξιότητες των άλλων μελών.

Ελέγξτε την πρόοδό σας περιοδικά για να βελτιώσετε την απόδοσή σας. Καλέστε τα μέλη που μπορεί να σέρνουν ολόκληρη την ομάδα πίσω. Συγχαρητήρια και επιβράβευση ατόμων που κάνουν το επιπλέον μίλι για την επιτυχία της ομάδας. Είναι μέσω της ομαδικής εργασίας που λειτουργεί η διαδικτυακή συνεργασία.

Οι διαδικτυακές κοινότητες μάθησης υποστηρίζονται από gadget. Επενδύστε στα σωστά gadgets με κάμερες και δυνατότητες ήχου που θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες της ομάδας σας. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον στην ολοκλήρωση μεμονωμένων εργασιών, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι ολόκληρης της ομάδας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *