δικτύο κινητής τηλεφωνίας αποσυνδέθηκε

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «το δικτύο κινητής τηλεφωνίας αποσυνδέθηκε» (9 μέθοδοι)

Έχουμε μπει σε μια εποχή όπου δεν μπορούμε να επιβιώσουμε μια μέρα χωρίς τα smartphone μας. Χρησιμοποιούμε τα smartphone μας για διάφορες εργασίες, όπως αποστολή SMS, πραγματοποίηση/λήψη κλήσεων, παιχνίδι, παρακολούθηση βίντεο κ.λπ.

Σε όλες τις λειτουργίες, ένα smartphone είναι κυρίως γνωστό για την ικανότητά του να πραγματοποιεί/λαμβάνει κλήσεις, να στέλνει SMS και να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Εάν αυτά τα τρία πράγματα δημιουργήσουν πρόβλημα, η ζωή μας μπορεί να γίνει προβληματική.

Πρόσφατα, πολλοί χρήστες Android φέρεται να έλαβαν ένα ασυνήθιστο μήνυμα σφάλματος που γράφει «Αποσύνδεση κατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας». Όταν εμφανιστεί το σφάλμα, το εικονίδιο συμβόλου δικτύου εξαφανίζεται.

Έτσι, αν πρόσφατα πήρατε το ‘δικτύο κινητής τηλεφωνίας αποσυνδέθηκε `μήνυμα σφάλματος στο smartphone σας, ελέγξτε τι σημαίνει το σφάλμα και πώς να το επιλύσετε.

Τι είναι το σφάλμα «Αποσύνδεση κατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας»;

Η “Κατάσταση δικτύου κινητής τηλεφωνίας αποσυνδέθηκε” είναι ένα σφάλμα που σχετίζεται με το δίκτυο και εμφανίζεται όταν η κάρτα SIM δεν εγγραφεί στο δίκτυο.

Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται κυρίως από όσους αγοράζουν μια νέα κάρτα SIM. Επομένως, εάν εμφανιστεί το μήνυμα σφάλματος «Κατάσταση δικτύου κινητής τηλεφωνίας αποσυνδέθηκε», η κάρτα SIM σας δεν μπορεί να εγγραφεί στο δίκτυο.

Θα εμφανιστεί επίσης εάν έχετε ορίσει λάθος τρόπο σύνδεσης δικτύου στο τηλέφωνό σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε κάρτα SIM 4G και έχετε επιλέξει 2G/3G στη λειτουργία δικτύου του τηλεφώνου σας, το τηλέφωνό σας θα επιχειρήσει να συνδεθεί στο δίκτυο 2G/3G αντί για 4G.

Αυτό δημιουργεί μια διένεξη δικτύου επειδή η SIM υποτίθεται ότι συνδέεται μόνο με 4G. Αυτό οδηγεί στο μήνυμα σφάλματος «Αποσύνδεση κατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας».

Ναι, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι, όπως πρόβλημα δικτύου, σφάλμα υλικού κ.λπ. Παρακάτω, έχουμε κοινοποιήσει μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να διορθώσετε το μήνυμα σφάλματος «Αποσύνδεση κατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας».

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:Ταχύτητα Δικτύου Wi-Fi: Τι Εξαρτάται;

Πώς να διορθώσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας που δεν λειτουργούν στο Android

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα αποσύνδεσης κατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας στο Android

Εάν το τηλέφωνό σας Android λάβει το μήνυμα σφάλματος λόγω σφάλματος δικτύου, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά σε αυτήν την περίπτωση. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε την ακόλουθη μέθοδο για να ελέγξετε εάν το μήνυμα σφάλματος μπορεί να διορθωθεί.

1. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα SIM είναι ενεργοποιημένη

Πριν δοκιμάσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η κάρτα SIM σας είναι ενεργοποιημένη. Εάν μόλις αγοράσατε την κάρτα SIM, πρέπει να περιμένετε μερικές ώρες μέχρι να ενεργοποιηθεί.

Οι χειριστές δικτύου συνήθως στέλνουν ένα μήνυμα επιβεβαίωσης κατά την επιτυχή ενεργοποίηση. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε να ελέγξετε τα εισερχόμενα SMS για να επιβεβαιώσετε ότι η SIM έχει ενεργοποιηθεί σωστά.

Εάν η SIM είναι νέα και δεν υπάρχει μήνυμα ενεργοποίησης ή κλήση, πρέπει να περιμένετε μερικές ώρες ή να επικοινωνήσετε με τον πάροχο δικτύου από διαφορετικό αριθμό.

Μπορείτε να τους καλέσετε και να ζητήσετε την κατάσταση ενεργοποίησης. μπορεί να σας κάνουν μερικές ερωτήσεις για έλεγχο ταυτότητας, αλλά θα σας δώσουν τη σωστή αιτία για το μήνυμα σφάλματος «Αποσύνδεση κατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας».

2. Επανεκκινήστε το Android smartphone σας

Επανεκκινήστε το Android smartphone σας

Η συμφόρηση δικτύου είναι συχνά η κύρια αιτία της Κατάσταση δικτύου κινητής τηλεφωνίας αποσυνδέθηκε μήνυμα λάθους. Μπορείτε να επανεκκινήσετε το smartphone Android για να ανανεώσετε και τη σύνδεση δικτύου.

Μετά την επανεκκίνηση, το τηλέφωνό σας θα προσπαθήσει να κάνει μια νέα σύνδεση, αποκλείοντας πιθανώς κάθε συμφόρηση δικτύου. Επομένως, πριν ακολουθήσετε τις επόμενες μεθόδους, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας.

3. Ορίστε τον σωστό τύπο δικτύου στο τηλέφωνό σας

Ρυθμίστε τη σωστή κατάσταση δικτύου στο τηλέφωνό σας

Τα smartphone Android σάς επιτρέπουν να επιλέξετε ρυθμίσεις δικτύου μεταξύ 2G/3G, 2G/3G/4G ή 2G/3G/4G/5G. Έτσι, εάν έχετε κάρτα SIM 4G, αλλά η λειτουργία δικτύου έχει ρυθμιστεί σε 2G/3G, η κάρτα SIM θα αποτύχει να συνδεθεί στο δίκτυο και θα εμφανίσει σφάλματα.

Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει την κατάσταση δικτύου στο τηλέφωνό σας που υποστηρίζει η κάρτα SIM. Εάν υποστηρίζει 4G, μεταβείτε σε 2G/3G/4G.

Μπορείτε επίσης να επιβάλετε τη λειτουργία 4G LTE μόνο σε smartphone Android. Μοιραστήκαμε έναν οδηγό – Πώς να επιβάλετε τη λειτουργία μόνο 4G LTE σε συσκευές Android.

4. Επαναφέρετε τις Ρυθμίσεις APN στο τηλέφωνό σας

Το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε το μήνυμα σφάλματος «αποσυνδέθηκε η κατάσταση δικτύου κινητής τηλεφωνίας» είναι να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις APN.

Οι εσφαλμένες ρυθμίσεις APN μπορεί να σας εμποδίσουν να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο ή τις λειτουργίες MMS. Επομένως, εάν λαμβάνετε ένα μήνυμα σφάλματος κατά τη χρήση του διαδικτύου ή την αποστολή MMS, πρέπει να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις APN του smartphone σας.

1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

2. Στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, επιλέξτε την κάρτα SIM σας δείχνει το σφάλμα.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στο Ονόματα σημείου πρόσβασης.

Ονόματα σημείου πρόσβασης

4. Στα ονόματα σημείων πρόσβασης, πατήστε στο τρεις τελείες στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε Επαναφορά σημείων πρόσβασης

Επαναφορά σημείων πρόσβασης

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διορθώσετε το μήνυμα σφάλματος αποσύνδεσης κατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας στο Android επαναφέροντας το όνομα του σημείου πρόσβασης.

5. Βεβαιωθείτε ότι η ισχύς του σήματος είναι καλή

Λίγοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι το μήνυμα σφάλματος «Κατάσταση δικτύου κινητής τηλεφωνίας αποσυνδέθηκε» εμφανίζεται μόνο όταν το σήμα δικτύου είναι χαμηλό.

Επομένως, εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου η κάλυψη δικτύου είναι πρόβλημα, ενδέχεται να δείτε αυτό το σφάλμα κατά τη χρήση των δυνατοτήτων δικτύου.

Αν και δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να βελτιώσετε το σήμα του δικτύου, μπορείτε σίγουρα να καλέσετε την εξυπηρέτηση πελατών και να ζητήσετε καλύτερη κάλυψη στην περιοχή σας.

6. Επαναφέρετε τις Ρυθμίσεις Δικτύου

Επαναφέρετε τις Ρυθμίσεις Δικτύου

Εάν όλα είναι εντάξει, αλλά εξακολουθείτε να λαμβάνετε το μήνυμα σφάλματος «Αποσύνδεση κατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας», επαναφέρετε τις Ρυθμίσεις δικτύου.

Η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου θα καταργήσει όλα τα αποθηκευμένα δίκτυα WiFi, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και τις ρυθμίσεις Bluetooth. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε οποιονδήποτε διακομιστή μεσολάβησης, πρέπει να τον επαναρυθμίσετε μετά την επαναφορά του.

Είναι εύκολο να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στο Android. Και έχουμε ήδη μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς των ρυθμίσεων δικτύου στο Android.

7. Απενεργοποιήστε τις Εφαρμογές ασφαλείας/Τείχος προστασίας/VPN

Απενεργοποιήστε τις Εφαρμογές ασφαλείας/Τείχος προστασίας/VPN

Οι εφαρμογές τείχους προστασίας για Android είχαν σκοπό να μπλοκάρουν την εισερχόμενη και την εξερχόμενη κυκλοφορία. Μερικές φορές, η λανθασμένη διαμόρφωση ή μερικές εφαρμογές ασφαλείας μπορεί να εμποδίσουν τις ρυθμίσεις δικτύου και τη λήψη σήματος.

Επομένως, εάν μόλις εγκαταστήσατε ένα τείχος προστασίας ή ένα VPN, πρέπει να το απενεργοποιήσετε όταν συνδέεστε στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τα απεγκαταστήσετε και να ελέγξετε αν εμφανίζεται η “Αποσύνδεση κατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας”.

8. Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM

Μια κατεστραμμένη κάρτα SIM ή μια κάρτα SIM που δεν έχει τοποθετηθεί σωστά είναι ένας άλλος λόγος για το μήνυμα σφάλματος «Αποσύνδεση κατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας».

Επομένως, εάν όλα έχουν αποτύχει, πρέπει να δώσετε προσοχή στην κάρτα SIM. Πρέπει να απενεργοποιήσετε το smartphone σας και να εξετάσετε την κάρτα SIM. Κοιτάξτε προσεκτικά για σωματικές βλάβες. Εάν δεν είναι ορατή καμία ζημιά, τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM σωστά.

Μόλις τελειώσετε, ενεργοποιήστε το smartphone Android. Τώρα, δοκιμάστε να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες της κάρτας SIM και ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί.

9. Επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών δικτύου σας

Εάν όλα αποτύχουν, δεν έχετε άλλες επιλογές εκτός από το να καλέσετε τον πάροχο υπηρεσιών δικτύου σας.

Πρέπει να τους τηλεφωνήσετε και να τους εξηγήσετε το πρόβλημά σας. Ενημερώστε τους όταν λάβετε το μήνυμα σφάλματος “Αποσύνδεση κατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας”.

Εάν υπάρχει πρόβλημα που σχετίζεται με το δίκτυο, η τεχνική ομάδα θα το εξετάσει και θα το επιλύσει. Εάν δεν ξέρετε πώς να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών δικτύου σας, αναζητήστε το στο google.

Έχουμε παραθέσει όλους τους πιθανούς τρόπους επίλυσης του μηνύματος σφάλματος δικτύου. Επομένως, αυτές είναι οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για την επίλυση σφαλμάτων αποσύνδεσης κατάστασης δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε smartphone Android. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη διόρθωση σφαλμάτων δικτύου στο Android, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Διαβάστε επίσης :Πώς να μειώσετε τη χρήση δεδομένων στην εφαρμογή YouTube για Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4888

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *