Waze vs Google Maps :Ποια εφαρμογή πλοήγησης είναι κατάλληλη για εσάς;

Σημαντικά σημεία του άρθρου

  • Το Waze και το Google Maps παρέχουν παρόμοιους χρόνους ταξιδιού, που φτάνουν εντός του χρονικού πλαισίου που έχουν οριστεί από τις εφαρμογές.
  • Οι Χάρτες Google είναι καλύτεροι για την αναζήτηση προορισμών, προσφέροντας πιο λεπτομερείς πληροφορίες, όπως αξιολογήσεις και φωτογραφίες.
  • Το Waze υπερέχει στις αναφορές της κοινότητας για ζητήματα στο δρόμο που επηρεάζουν τον χρόνο ταξιδιού και την οδική ασφάλεια.

Το Waze είναι μια αποκλειστική εφαρμογή πλοήγησης GPS, ενώ το Google Maps προσφέρει το ίδιο με μία από τις βασικές υπηρεσίες του. Αν και η Google κατέχει και τις δύο εφαρμογές, η καθεμία έχει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της. Λοιπόν, ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να πάτε κάπου πιο γρήγορα;

Το Waze και οι Χάρτες Google θα σας φτάσουν εκεί ταυτόχρονα

Χρησιμοποίησα τόσο τους Χάρτες Google όσο και το Waze εκτενώς, ειδικά όταν οδήγησα για μια πλατφόρμα κοινής χρήσης διαδρομής για ένα χρόνο. Πέρα από αυτό, δοκίμασα τις εφαρμογές σε διάφορες τοποθεσίες, ώρες της ημέρας και ημερομηνίες και έχω διαπιστώσει ότι και οι δύο εφαρμογές θα σας μεταφέρουν εκεί περίπου την ίδια ώρα, ανεξάρτητα από το ποια ακολουθήσατε.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να διορθώσετε ότι οι Χάρτες Google δεν λειτουργούν σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας

Λήψη Χαρτών Google για Windows 11/10/7

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα δεδομένα που συνέλεξα κατά τη διάρκεια δοκιμών για αρκετές ημέρες σε διαφορετικές ώρες της ημέρας χρησιμοποιώντας το ίδιο όχημα. Επιπλέον, αυτοί οι χρόνοι ταξιδιού ήταν πάντα μεταξύ των ίδιων δύο τοποθεσιών με μια ευθεία απόσταση περίπου 10 μιλίων και χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

Ημερομηνία (2024)Σάββατο 27 ΑπριλίουΚυριακή 28 ΑπριλίουΠέμπτη 2 ΜαΐουΚυριακή 5 ΜαΐουΚυριακή 5 ΜαΐουΣάββατο 11 ΜαΐουΣάββατο 11 ΜαΐουΚυριακή 12 Μαΐου
Ωρα αναχώρησης07:4008:1516:5408:2716:1415:1021:0607:58
Χάρτες Google ETA08:2809:0017:5909:1016:5715:5421:4608:40
ETA Waze08:3509:0417:5409:1517:0216:0421:5108:45
Ακολουθούμενη ΔιαδρομήΧάρτες GoogleΗ διακριτική ευχέρεια του οδηγούWazeΧάρτες GoogleWazeΧάρτες GoogleWazeΗ διακριτική ευχέρεια του οδηγού
Ωρα άφιξης08:2908:5717:5309:0916:5816:0222:0808:43
Χρόνος ταξιδιού00:4900:4200:5900:4200:4400:5201:0200:45

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος χρόνος ταξιδιού μεταξύ των δύο τοποθεσιών είναι 49 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα. Οι Χάρτες Google παρέχουν επίσης μικρότερο χρόνο ταξιδιού από το Waze—γρηγορότερο κατά περίπου τεσσεράμισι λεπτά κατά μέσο όρο. Ωστόσο, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιώ (ή ακόμα κι αν ακολουθήσω την προτιμώμενη διαδρομή μου που καμία εφαρμογή δεν συνιστά), εξακολουθώ να φτάνω εντός του χρονικού πλαισίου που έχουν οριστεί και οι δύο εφαρμογές.

Ωστόσο, σημειώστε ότι πήρα αυτές τις διαδρομές τα Σαββατοκύριακα σε προαστιακές περιοχές. Αν και η εμπειρία μου στην οδήγηση στην πόλη θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα, υπήρξαν μερικές φορές που και οι δύο εφαρμογές ήταν απενεργοποιημένες κατά περίπου 15 έως 45 λεπτά, ειδικά όταν υπήρχε απροσδόκητη κυκλοφοριακή συμφόρηση—όπως λόγω ατυχήματος.

Οι Χάρτες Google είναι καλύτεροι στην εύρεση προορισμών

Συχνά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τους Χάρτες Google αν ψάχνετε για ένα μέρος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι Χάρτες Google είναι κατά κύριο λόγο μια εφαρμογή χαρτογράφησης, επομένως θα βρείτε περισσότερα μέρη, τοποθεσίες και λειτουργίες σε αυτήν. Από την άλλη πλευρά, το Waze είναι περισσότερο μια εφαρμογή πλοήγησης GPS, όπως οι καλύτερες συσκευές χειρός GPS που χρησιμοποιήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για πλοήγηση, και πλέον χρησιμοποιείται κυρίως σε πεζοπορία και προσγείωση.

Για παράδειγμα, εάν αναζητήσετε “ξενοδοχείο για κατοικίδια” στους Χάρτες Google, θα λάβετε λεπτομερή αποτελέσματα με αξιολογήσεις, φωτογραφίες, προσφερόμενες υπηρεσίες, ώρες λειτουργίας και σχόλια χρηστών. Από την άλλη πλευρά, το Waze προσφέρει μόνο ονόματα καταστημάτων, απόσταση από την τοποθεσία σας, τη διεύθυνση και, μερικές φορές, μια σημείωση που λέει εάν το συγκεκριμένο μέρος είναι ανοιχτό ή κλειστό.

Επίσης, λαμβάνετε παρόμοια αποτελέσματα εάν αναζητήσετε “ελληνικό εστιατόριο”. Το Waze εμφανίζει μόνο τις εγκαταστάσεις, τη γενική τους τοποθεσία και την απόστασή τους από εσάς, ενώ οι Χάρτες Google θα σας προσφέρουν φωτογραφίες, αξιολογήσεις, εύρος τιμών και ώρες λειτουργίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Χάρτες Google προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα κατά την αναζήτηση ξενοδοχείου. Όπως και πριν, το Waze επιστρέφει μόνο ονόματα, διευθύνσεις και αποστάσεις επιχειρήσεων. Από την άλλη πλευρά, οι Χάρτες Google εμφανίζουν τιμές, διαθεσιμότητα δωματίων, ακόμη και τη δυνατότητα ταξινόμησης των αποτελεσμάτων ανά τιμή και απόσταση. Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε αυτούς τους ιστότοπους για να δείτε εάν μπορείτε να πραγματοποιήσετε φθηνότερες κρατήσεις ξενοδοχείων.

Το Waze προσφέρει καλύτερες δυνατότητες οδήγησης

Αν οδηγείτε συχνά, θα λατρέψετε τη λειτουργία “Leave Later” του Waze. Αυτό σας επιτρέπει να προγραμματίσετε τις διαδρομές σας έως και μία εβδομάδα μπροστά και η εφαρμογή θα σας δώσει έναν εκτιμώμενο χρόνο ταξιδιού και την καλύτερη ώρα για να φύγετε για να φτάσετε στον προορισμό σας ακριβώς στην ώρα σας. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε το μέρος από το οποίο έρχεστε, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε την οδήγησή σας ακόμα κι αν βρίσκεστε σε διαφορετική τοποθεσία.

Οι Χάρτες Google διαθέτουν επίσης λειτουργίες σχεδιασμού οδήγησης, όπως η προσθήκη μιας ή περισσότερων ενδιάμεσων στάσεων, η προβολή όλων των στροφών και των στροφών που πρέπει να κάνετε και η εμφάνιση της λωρίδας που πρέπει να ακολουθήσετε ενώ οδηγείτε. Αν και οι Χάρτες Google μπορούν να εμφανίζουν εικόνες των δρόμων που πρέπει να διανύσετε μέσω του Street View, δεν είναι τόσο χρήσιμοι κατά την οδήγηση.

Οι Χάρτες Google προσφέρουν περισσότερες επιλογές μεταφοράς

Δεδομένου ότι το Waze είναι μια εφαρμογή με επίκεντρο τον οδηγό, είναι χρήσιμη μόνο για όσους ταξιδεύουν με αυτοκίνητο ή ποδήλατο. Μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του οχήματός σας στην εφαρμογή: Ιδιωτικό, Ταξί ή Μοτοσικλέτα. Με αυτόν τον τρόπο, θα προσφέρει τις καλύτερες διαδρομές για τον τύπο του οχήματός σας.

Το Waze προσφέρει επίσης λειτουργίες EV, όπως να σας δείχνει τυχόν φορτιστές στη διαδρομή σας. Αυτό είναι σημαντικό εάν οδηγείτε μεγάλες αποστάσεις με το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο. Ωστόσο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε άλλες βασικές εφαρμογές εάν έχετε ένα EV.

Από την άλλη πλευρά, οι Χάρτες Google εμφανίζουν πολλές επιλογές ταξιδιού όταν αναζητάτε έναν προορισμό. Παρέχει διαδρομές και εκτιμήσεις χρόνου ταξιδιού για οδήγηση με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, μέσω δημόσιων συγκοινωνιών, περπάτημα και αεροπορικά ταξίδια.

Οι αναφορές κοινότητας είναι εκεί που το Waze υπερέχει περισσότερο, καθώς επιτρέπει σε εσάς και τους οδηγούς γύρω σας να αναφέρετε προβλήματα στο δρόμο που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον χρόνο ταξιδιού και την οδική ασφάλεια. Μπορείτε να αναφέρετε απροσδόκητη κυκλοφορία, αστυνομική παρουσία, ατυχήματα, οδικούς κινδύνους, κλείσιμο δρόμων, αποκλεισμένες λωρίδες, κακές καιρικές συνθήκες, τιμές βενζίνης και ακόμη και να ζητήσετε βοήθεια από άλλα Wazers.

Θα μπορούσατε ακόμη και να τροποποιήσετε τον χάρτη και να προσθέσετε δρόμους για άλλους χρήστες πατώντας στο Πρόβλημα χάρτη, αν και θα πρέπει να το επιβεβαιώσετε αργότερα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης επιτραπέζιου ή φορητού υπολογιστή. Και αν έχετε κολλήσει στην κίνηση, μπορείτε να μοιραστείτε την απογοήτευσή σας με άλλους χρήστες ξεκινώντας μια συνομιλία με χάρτη. Δυστυχώς, οι Χάρτες Google δεν προσφέρουν καμία από αυτές τις δυνατότητες.

Οι Χάρτες Google σάς δίνουν περισσότερες πληροφορίες περιοχής

Καθώς οι Χάρτες Google είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή χαρτογράφησης, προσφέρει πολλές λειτουργίες που δεν μπορείτε να αποκτήσετε στο Waze. Για παράδειγμα, η εφαρμογή σάς εμφανίζει μια ενότητα “Τελευταία στην περιοχή” κατά την εκκίνηση. Θα βρείτε επίσης πολλές καρτέλες στο κάτω μέρος, όπως Συμβάλλειπου σας επιτρέπει να προσθέτετε αξιολογήσεις, κριτικές, φωτογραφίες και πολλά άλλα στην εφαρμογή.

ο Ενημερώσεις Η καρτέλα θα σας δείξει με τι ασχολήθηκαν οι άνθρωποι γύρω σας, επιτρέποντάς σας να δείτε τα μέρη που έχουν μοιραστεί και να σας δώσει ιδέες για μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε. Μπορείτε ακόμη και να επικοινωνήσετε με επιχειρήσεις μέσω Chat απευθείας από την εφαρμογή Χάρτες Google.

Και αν ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο μέρος, είναι συχνά πιο εύκολο να το βρείτε στους Χάρτες Google από το Waze. Αυτό συμβαίνει επειδή οι Χάρτες Google προσφέρουν φωτογραφίες και περισσότερες λεπτομέρειες για να σας βοηθήσουν να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο σωστό μέρος όταν φτάσετε.

Waze for Daily Driving Χάρτες Google για Εξερεύνηση

Τόσο το Waze όσο και οι Χάρτες Google είναι εξαιρετικές εφαρμογές για τις συγκεκριμένες χρήσεις τους. Ενώ οι Χάρτες Google συνήθως δίνουν προγενέστερη ETA από το Waze, προτιμώ να χρησιμοποιώ το τελευταίο καθώς η πιο συντηρητική εκτίμηση σημαίνει ότι συνήθως φτάνω νωρίτερα από ό,τι υποδεικνύεται. Επιπλέον, η λειτουργία “Αποχώρηση αργότερα” με βοηθά να προγραμματίσω καλύτερα τα ταξίδια μου.

Ωστόσο, επιλέγω πάντα τους Χάρτες Google όταν θέλω να εξερευνήσω μια περιοχή. Δείχνει διάφορους προορισμούς με αξιολογήσεις, κριτικές, ακόμη και λεπτομερείς φωτογραφίες. Και αν θέλω να δω πώς είναι ένα μέρος χωρίς να πάω εκεί, μπορώ να μεταβώ στο Street View και να νιώσω ότι βρίσκομαι στον ίδιο τον δρόμο.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *