Διορθώστε τη συντόμευση του Microsoft Edge

Διορθώστε τη συντόμευση του Microsoft Edge που συνεχίζει να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας (6 μέθοδοι)

Με τα χρόνια, η Microsoft έχει δώσει αρκετούς λόγους για να εγκαταλείψει το Google Chrome και να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα περιήγησής της Microsoft Edge. Ο κύριος λόγος για τη χρήση του Edge είναι ότι είναι χτισμένο στον ίδιο κώδικα Chromium με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Παρόλο που ο Microsoft Edge καταναλώνει λιγότερους πόρους συστήματος από τον Chrome, εξακολουθεί να έχει μερικά προβλήματα. Πρόσφατα, πολλοί Windows 11 Οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη συντόμευση του Microsoft Edge.

Οι χρήστες των Windows ανέφεραν ότι το Η συντόμευση Microsoft Edge συνεχίζει να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας αυτομάτως. Το πρόβλημα είναι ότι η συντόμευση εμφανίζεται ακόμα και μετά την κατάργησή της. Μερικοί χρήστες στα φόρουμ της Microsoft δήλωσαν επίσης ότι η συντόμευση του Microsoft Edge εμφανίζεται μετά την επανεκκίνηση.

Πώς να δημιουργήσετε μια συντόμευση στο Google Chrome(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διορθώστε τη συντόμευση του Microsoft Edge που συνεχίζει να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας

Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα Windows και αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να διορθώσετε τη συντόμευση του Microsoft Edge που εμφανίζεται συνεχώς στην επιφάνεια εργασίας των Windows. Για αυτό, ακολουθήστε τις μεθόδους που κοινοποιούνται παρακάτω.

1. Προσθέστε μια νέα καταχώρηση μητρώου για να διορθώσετε Η συντόμευση Edge εμφανίζεται αυτόματα

Αυτή η μέθοδος θα προσθέσει μια νέα καταχώρηση στο μητρώο των Windows που θα αποτρέψτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge από τη δημιουργία συντομεύσεων στην επιφάνεια εργασίας σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Νέο > Έγγραφο κειμένου.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη γραμμή Edge στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

3. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Αρχείο μενού στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε το Αποθήκευση ως επιλογή.

 

4. Στη γραμμή εντολών Αποθήκευση ως, πληκτρολογήστε το όνομα του αρχείου, ό,τι προτιμάτε. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το όνομα τελειώνει με .reg. Για παράδειγμα, techviral.reg.

 

5. Αφού αποθηκεύσετε το αρχείο reg, μεταβείτε στην οθόνη επιφάνειας εργασίας και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο. Θα δείτε μια προτροπή επιβεβαίωσης. Κάνε κλικ στο Ναί κουμπί.

Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στο μενού “Έναρξη” των Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι! Αυτό θα καταργήσει αμέσως τη συντόμευση του Microsoft Edge από την επιφάνεια εργασίας σας. Δεν θα δείτε ξανά τη συντόμευση του προγράμματος περιήγησης Edge στην επιφάνεια εργασίας σας.

2. Καταργήστε τον Microsoft Edge ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης

Όταν ορίζετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ως προεπιλογή, του δίνετε πολλές άδειες συστήματος για την εκτέλεση υπηρεσιών και εργασιών στο παρασκήνιο. Έτσι, εάν έχετε ορίσει το Microsoft Edge ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, η καλύτερη επιλογή είναι να το αφαιρέσετε.

Είναι εύκολο να καταργήσετε το Microsoft Edge ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows. για αυτό, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο μενού Έναρξη των Windows και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

 

2. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Εφαρμογές τμήμα στα αριστερά.

 

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Προεπιλεγμένες εφαρμογές.

 

4. Τώρα, χρησιμοποιήστε το γραμμή αναζήτησης για οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού εκτός από την Edge.

 

5. Αφού επιλέξετε το πρόγραμμα περιήγησης, κάντε κλικ στο Ορισμός προεπιλογής επιλογή στην επάνω δεξιά γωνία.

Πώς να προγραμματίσετε τον τερματισμό λειτουργίας στα Windows 11 (Προγραμματιστής εργασιών)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να καταργήσετε το Microsoft Edge ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης σε υπολογιστές με Windows.

3. Απενεργοποιήστε την εκτέλεση του Microsoft Edge κατά την εκκίνηση

Εάν η συντόμευση του Microsoft Edge εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας μετά την επανεκκίνηση, πρέπει να βρείτε και να απενεργοποιήσετε το Edge από την καρτέλα “Εφαρμογές εκκίνησης” της Διαχείρισης εργασιών. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Διαχειριστής εργασιών.

 

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση εργασιών, μεταβείτε στο Ξεκίνα εφαρμογές στην αριστερή πλευρά.

 

3. Στη δεξιά πλευρά, βρείτε και επιλέξτε msedge.exe.

4. Στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο ‘Καθιστώ ανίκανο‘.

 

Αυτό είναι! Αυτό θα αποτρέψει την εκτέλεση του προγράμματος περιήγησης Microsoft Edge κατά την εκκίνηση των Windows. Από εδώ και στο εξής, η συντόμευση του Microsoft Edge δεν θα εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας μετά την επανεκκίνηση.

4. Απενεργοποιήστε το Edge Related Taks στο Task Scheduler

Ο Microsoft Edge εκτελεί πολλές διεργασίες στο παρασκήνιο. Οι εργασίες προγραμματισμού για το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge περιλαμβάνουν έλεγχο για ενημερώσεις, δημιουργία συντόμευσης επιφάνειας εργασίας κ.λπ. Έτσι, οι προγραμματισμένες εργασίες είναι συχνά υπεύθυνες για την προσθήκη μιας νέας συντόμευσης Edge στην επιφάνεια εργασίας των Windows.

Ως εκ τούτου, συνιστάται να αποκτήσετε πρόσβαση στο Task Scheduler στα Windows και να διακόψετε όλες τις εργασίες που σχετίζονται με τα edge. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε ‘Χρονοδιάγραμμα εργασιών‘. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Task Scheduler από τη λίστα των διαθέσιμων επιλογών.

 

2. Όταν ανοίξει το Task Scheduler, επιλέξτε ‘Βιβλιοθήκη χρονοπρογραμματιστή εργασιών‘.

 

3. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο ‘MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineCoreκαι απενεργοποιήστε το.

 

4. Πρέπει επίσης να απενεργοποιήσετε το ‘MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineUA‘.

Πώς να εισαγάγετε δεδομένα Chrome στον Microsoft Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να σταματήσετε όλες τις προγραμματισμένες εργασίες που σχετίζονται με το edge από το Task Scheduler στα Windows.

5. Πραγματοποιήστε αλλαγές στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας

Μπορείτε επίσης να κάνετε μερικές αλλαγές στο Local Group Policy Editor για να αποτρέψετε την εμφάνιση της συντόμευσης Microsoft Edge στην επιφάνεια εργασίας σας. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Επεξεργαστής πολιτικής τοπικής ομάδας. Στη συνέχεια, ανοίξτε τη σχετική εφαρμογή από τη λίστα.

 

2. Στο Local Group Policy Editor, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Microsoft Edge.

 

3. Στη δεξιά πλευρά, βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο ‘Επιτρέψτε στον Microsoft Edge να προεκκινήσει κατά την εκκίνηση των Windows, όταν το σύστημα είναι αδρανές και κάθε φορά που το Microsoft Edge είναι κλειστό‘ πολιτική.

 

4. Στο μήνυμα που εμφανίζεται, επιλέξτε ‘άτομα με ειδικές ανάγκες‘ και κάντε κλικ στο Ισχύουν κουμπί.

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα της συντόμευσης του Microsoft Edge που εμφανίζεται συνεχώς στην επιφάνεια εργασίας στα Windows.

6. Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα Windows

 

Εάν η συντόμευση του Microsoft Edge εξακολουθεί να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας ακόμα και αφού ακολουθήσετε όλες τις μεθόδους, πρέπει να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα Windows.

Η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν έχετε σφάλματα και τις πιο πρόσφατες δυνατότητες. Επίσης, η ενημέρωση των Windows θα εγκαταστήσει όλα τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης συσκευών στο σύστημά σας.

Επομένως, εάν η συντόμευση του Microsoft Edge εξακολουθεί να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας σας λόγω σφάλματος συστήματος ή σφάλματος, ήρθε η ώρα να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Windows Update > Έλεγχος για ενημέρωση.

 

Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να διορθώσετε τη συντόμευση του Microsoft Edge που συνεχίζει να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 10/11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση του προβλήματος, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, φροντίστε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *