Πώς να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στα Windows 11

Αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την εκτέλεση παιχνιδιών στον υπολογιστή σας με Windows 11; Μπορεί να είναι καιρός να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών. Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η μονάδα GPU σας, θα χρειαστείτε ένα κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών για να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Χωρίς ένα κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών, θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τα γραφικά, όπως τρεμόπαιγμα οθόνης, μαύρη οθόνη, θολά εικονίδια εφαρμογών, εκτεταμένα εικονίδια κ.λπ. Εάν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα, ίσως είναι καιρός να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών σας .

Είναι πολύ εύκολο να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στα Windows 11. πρέπει να ξέρεις πώς να το κάνεις. Εδώ, συζητήσαμε τον τρόπο επαναφοράς του προγράμματος οδήγησης γραφικών στα Windows 11. Ας ξεκινήσουμε.

Πότε πρέπει να επαναφέρουμε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών στα Windows 11;

Συνήθως δεν χρειάζεται να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης της κάρτας γραφικών σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα πρέπει να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών μόνο όταν αρχίσετε να αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα.

  • Αντιμετωπίζετε προβλήματα με το τρεμόπαιγμα της οθόνης.
  • Η οθόνη μαυρίζει ή εμφανίζει προβλήματα γραφικών.
  • Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκτέλεση συμβατών παιχνιδιών.
  • Τα Windows δεν εντοπίζουν GPU μετά την εγκατάσταση ενημερώσεων συστήματος.

Πώς να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στα Windows 11;

Στα Windows 11, είναι εύκολο να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών. Απλώς ακολουθήστε μερικές απλές μεθόδους που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Επαναφέρετε τη συντόμευση πληκτρολογίου προγράμματος οδήγησης γραφικών

Μπορείτε εύκολα να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών με μια συντόμευση πληκτρολογίου. Για αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον συνδυασμό πλήκτρων του Windows + CTRL + Shift + B κουμπί. Πρέπει να πατήσετε και τα τέσσερα πλήκτρα μαζί για να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών.

Μόλις πατήσετε το συνδυασμό πλήκτρων, θα παρατηρήσετε ότι η οθόνη σας θα αναβοσβήσει για ένα δευτερόλεπτο και όλα θα επανέλθουν στο κανονικό. Αυτό επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών έχει επανεκκινηθεί.

Είναι απολύτως ασφαλές να πατάτε το κουμπί Windows + CTRL + Shift + B όποτε νιώθετε την ανάγκη. δεν θα επηρεάσει τις ανοιχτές εφαρμογές ή παιχνίδια.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός πλήκτρων ενδέχεται να μην λειτουργεί κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών.

2. Επαναφέρετε τη μονάδα της κάρτας γραφικών χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση συσκευών

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Device Manager των Windows 11 για να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε μερικά απλά βήματα που αναφέρονται στο άρθρο.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Διαχειριστή της συσκευής. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης.

Προσαρμογείς οθόνης

3. Κάντε δεξί κλικ στη συνδεδεμένη κάρτα γραφικών σας και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

4. Στις ιδιότητες GPU, μεταβείτε στο Οδηγός αυτί.

Οδηγός

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Απενεργοποιήστε τη συσκευή.

Απενεργοποιήστε τη συσκευή

6. Μόλις απενεργοποιηθεί, κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση συσκευής.

Αυτό θα ενεργοποιήσει ξανά τη συνδεδεμένη συσκευή και θα επαναφέρει το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών.

3. Εγκαταστήστε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών για επαναφορά

Η επανεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης γραφικών είναι ένας άλλος τρόπος για να το επαναφέρετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο βοηθητικό πρόγραμμα Device Manager για να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών και να το επαναφέρετε. Ακολουθήστε μερικά απλά βήματα που έχουμε αναφέρει παρακάτω.

1. Πληκτρολογήστε Device Manager στην Αναζήτηση των Windows. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστή της συσκευής εφαρμογή από τη λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης.

Προσαρμογείς οθόνης

3. Κάντε δεξί κλικ στη συνδεδεμένη κάρτα γραφικών σας και επιλέξτε Απεγκατάσταση συσκευής.

Εγκαταστήστε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών για επαναφορά

4. Στη γραμμή εντολών επιβεβαίωσης, κάντε κλικ Απεγκατάσταση.

Απεγκατάσταση

5. Μετά την απεγκατάσταση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows.

Καθώς ο υπολογιστής σας ξεκινά, τα Windows θα εντοπίσουν την κάρτα γραφικών σας και θα εγκαταστήσουν τα προγράμματα οδήγησης που λείπουν. Εάν η GPU δεν εγκατασταθεί μετά την επανεκκίνηση, μπορείτε να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του προγράμματος οδήγησης γραφικών από τον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Άλλοι τρόποι επίλυσης προβλημάτων γραφικών

Παρόλο που η επαναφορά του προγράμματος οδήγησης γραφικών είναι η απόλυτη λύση για διάφορα ζητήματα γραφικών, εάν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε δεν έχει ακόμη επιλυθεί, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες επιδιορθώσεις.

  • Ενημερώστε την έκδοση των Windows.
  • Εκτελέστε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων οθόνης.
  • Βεβαιωθείτε ότι η οθόνη/οθόνη σας δεν είναι ελαττωματική.
  • Ενημερώστε το BIOS.
  • Αποκλείστε τα προβλήματα υλικού.
  • Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών.

Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις μεθόδους εργασίας για την επαναφορά του προγράμματος οδήγησης γραφικών σε έναν υπολογιστή με Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επαναφορά του προγράμματος οδήγησης γραφικών, ενημερώστε μας στα σχόλια. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μοιραστείτε τον με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5305

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *