Το Chrome δεν ανοίγει στα Windows 11

Το Chrome δεν ανοίγει στα Windows 11; Δοκιμάστε αυτές τις 9 επιδιορθώσεις

Τα Windows 11 είναι ένα νέο λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους υπολογιστές και εξακολουθεί να έχει πολλά ελαττώματα. Θα αντιμετωπίσετε περισσότερα σφάλματα και δυσλειτουργίες εάν χρησιμοποιείτε εκδόσεις Beta ή Dev των Windows 11.

Ενώ τα Windows 11 έχουν το δικό τους πρόγραμμα περιήγησης ιστού – Microsoft Edge – οι χρήστες εξακολουθούν να παραμένουν στο Google Chrome. Το Google Chrome μπορεί να έχει ατέλειες, αλλά εξακολουθεί να είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για υπολογιστές και κινητά.

Ωστόσο, μετά την αναβάθμιση σε Windows 11, πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι το Chrome δεν θα ανοίξει στα Windows 11. Κάθε φορά που ο χρήστης κάνει διπλό κλικ στο εικονίδιο του Google Chrome, δεν συμβαίνει τίποτα.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, Το DirectVortex προτείνει το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης :πώς να εκτελέσω παλαιότερα προγράμματα σε λειτουργία συμβατότητας στα Windows 11/10

Πώς να αφαιρέσετε θέματα από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome

Πώς να διορθώσετε το Chrome που δεν ανοίγει στα Windows 11

Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε κι εσείς παρόμοιο πρόβλημα, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να διορθώσετε το Google Chrome ότι δεν θα ανοίξει στα Windows 11. Αυτές είναι γενικές λύσεις και θα πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα. Ας αρχίσουμε.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Τα Windows 11 έχουν πολλά σφάλματα και ορισμένα από τα σφάλματα μπορούν να εμποδίσουν την εκκίνηση του Chrome ή άλλων εφαρμογών. Η επανεκκίνηση του υπολογιστή είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τέτοια σφάλματα.

Εάν το Chrome δεν ανοίγει στον υπολογιστή σας, πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση, ανοίξτε ξανά το Google Chrome. Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα περιήγησης Chrome θα άνοιγε χωρίς προβλήματα.

2. Κλείστε όλες τις διαδικασίες παρασκηνίου που σχετίζονται με το Chrome

Ορισμένες διαδικασίες που σχετίζονται με το Chrome εκτελούνται ήδη στο παρασκήνιο, εμποδίζοντας την εκ νέου εκκίνηση της εφαρμογής. Αυτό μπορεί να συμβεί στο λειτουργικό σύστημα Windows και όταν συμβεί αυτό, το Chrome μπορεί να μην εμφανίζεται στην οθόνη σας, αλλά εκτελείται αθόρυβα στο παρασκήνιο.

Τέλος εργασίας

Επομένως, πρέπει να κλείσετε όλες τις διεργασίες παρασκηνίου που σχετίζονται με το Chrome για να επιλύσετε το πρόβλημα μη ανοίγματος του Chrome στα Windows 11. Για να κλείσετε όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με το Chrome, ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε τη Διαχείριση εργασιών.

Στη συνέχεια, ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών και πρέπει να κλείσετε όλες τις διαδικασίες του Google Chrome. Για να το κλείσετε, επιλέξτε Google Chrome και “Τέλος εργασίας‘ στην επάνω δεξιά γωνία.

3. Δημιουργήστε μια νέα συντόμευση του Google Chrome

Τα Windows 11 συνοδεύονται από μια βελτιωμένη έκδοση του Windows Defender. Αν και το Windows Security ή Defender είναι αρκετά ισχυρό, έχει ορισμένα ελαττώματα. Μερικές φορές, εμποδίζει την εκτέλεση νόμιμων εφαρμογών.

Έτσι, οι πιθανότητες είναι ότι έχει αποκλείσει την εκτέλεση του Google Chrome στον υπολογιστή. Μπορείτε είτε να επιτρέψετε στο Google Chrome να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Defender είτε να δημιουργήσετε μια νέα συντόμευση του Google Chrome στην επιφάνεια εργασίας σας. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα συντόμευση του Google Chrome.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Google Chrome στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Ανοίξτε την τοποθεσία αρχείου.

Ανοίξτε την τοποθεσία αρχείου

2. Όταν ανοίξει η θέση του αρχείου, κάντε δεξί κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο του Chrome και επιλέξτε Δημιουργία συντόμευσης.

Δημιουργία συντόμευσης

3. Στη συνέχεια, στην προτροπή επιβεβαίωσης, κάντε κλικ στο Ναί κουμπί.

Ναί

Αυτό είναι! Αυτό θα δημιουργήσει μια νέα συντόμευση για το Google Chrome στην επιφάνεια εργασίας σας. Πρέπει να εκκινήσετε αυτήν τη νέα συντόμευση αντί για την παλιά.

4. Ανοίξτε το Chrome με τις ρυθμίσεις συμβατότητας

Παρόλο που η πιο πρόσφατη έκδοση του Google Chrome είναι πλήρως συμβατή με τα Windows 11, ίσως η έκδοση του Chrome που χρησιμοποιείτε είναι ξεπερασμένη ή η έκδοση των Windows 11 που χρησιμοποιείτε έχει ένα σφάλμα που δημιουργεί πρόβλημα συμβατότητας με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Μπορείτε να εξαλείψετε τέτοια προβλήματα ανοίγοντας το Google Chrome με ρυθμίσεις συμβατότητας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο επιφάνειας εργασίας του Google Chrome και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

2. Στις ιδιότητες του Google Chrome, μεταβείτε στο Συμβατότητα αυτί.

Συμβατότητα

3. Στη συνέχεια, στη λειτουργία συμβατότητας, ελέγξτε το Εκτελέστε αυτό το πρόγραμμα σε λειτουργία συμβατότητας για: και επιλέξτε παράθυρα 8

Εκτελέστε αυτό το πρόγραμμα σε λειτουργία συμβατότητας για

4. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο Ισχύουν κουμπί.

Αυτό είναι! Τώρα εκτελέστε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Αυτή τη φορά το Google Chrome θα ξεκινήσει αμέσως.

5. Εκτελέστε το Compatibility Troubleshooter

Εάν η εκτέλεση του Google Chrome σε λειτουργία συμβατότητας δεν βοήθησε, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε την Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας του Chrome. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής Google Chrome και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

2. Στις Ιδιότητες του Chrome, μεταβείτε στο Συμβατότητα .

Συμβατότητα

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας κουμπί.

Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας

4. Τώρα, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Αφού κάνετε τις αλλαγές, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Αυτή τη φορά, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού θα πρέπει να ανοίξει χωρίς κανένα πρόβλημα.

6. Αποτρέψτε την επανεκκίνηση του Chrome

Λοιπόν, υπάρχει μια δυνατότητα που βοηθά στην επανεκκίνηση της εφαρμογής όταν δεν ανταποκρίνεται. Επομένως, εάν το Google Chrome δεν ανταποκρίνεται, η λειτουργία για την οποία μιλάμε θα αναγκάσει να επανεκκινήσει το πρόγραμμα περιήγησης.

Αυτό το πράγμα συμβαίνει στο παρασκήνιο και δεν θα παρατηρήσετε τίποτα. Πολλοί χρήστες έχουν ισχυριστεί ότι επιλύουν το πρόβλημα «Το Chrome δεν ανοίγει στα Windows 11» απλώς απενεργοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα. Έτσι, μπορείτε να το δοκιμάσετε επίσης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο επιφάνειας εργασίας του Google Chrome και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

2. Στις ιδιότητες του Google Chrome, μεταβείτε στο Συμβατότητα αυτί.

Συμβατότητα

3. Στην ενότητα Ρυθμίσεις, καταργήστε την επιλογή Καταχωρίστε αυτό το πρόγραμμα για επανεκκίνηση.

Καταχωρίστε αυτό το πρόγραμμα για επανεκκίνηση

4. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο Ισχύουν κουμπί και μετά κάντε κλικ Εντάξει.

Καταχωρίστε αυτό το πρόγραμμα για επανεκκίνηση

Αυτό είναι! Αφού απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, ανοίξτε ξανά το Google Chrome. Εάν το πρόβλημα παραμένει, ακολουθήστε τις ακόλουθες μεθόδους.

7. Διαγράψτε τα προεπιλεγμένα δεδομένα χρήστη στο Chrome

Το Google Chrome αποθηκεύει όλα τα δεδομένα σας στον φάκελο Δεδομένα χρήστη. Εάν τα δεδομένα που είχε αποθηκεύσει αλλοιωθούν, το Google Chrome δεν θα ξεκινήσει. Ως εκ τούτου, μπορείτε να καταργήσετε τον προεπιλεγμένο φάκελο δεδομένων χρήστη για να διορθώσετε το πρόβλημα ότι το Chrome δεν θα ανοίξει στα Windows 11. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + R στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN.

2. Όταν ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε Δεδομένα εφαρμογής και πατήστε Enter.

Δεδομένα εφαρμογής

3. Τώρα, εντοπίστε την ακόλουθη διαδρομή:

Local\Google\Chrome\User Data

4. Τώρα, στο φάκελο User Data, κάντε δεξί κλικ στον φάκελο με το όνομα Προκαθορισμένο και επιλέξτε Διαγράφω

Διαγράφω

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, κλείστε το φάκελο και ανοίξτε το Google Chrome. Ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά με τον Λογαριασμό σας Google.

8. Απενεργοποιήστε τα προγράμματα Windows Defender/Antivirus

Τα συστήματα τείχους προστασίας και τα προγράμματα προστασίας από ιούς μπορούν συχνά να εμποδίσουν την εκτέλεση του Google Chrome. Όταν συμβεί αυτό, το Google Chrome δεν θα ανοίξει στα Windows 11.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο ζήτημα είναι να απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας του Windows Defender ή οποιοδήποτε λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή που χρησιμοποιείτε. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Windows Defender.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows και επιλέξτε Προστασία από ιούς και απειλές.

Προστασία από ιούς και απειλές

2. Κάντε κλικ στη σύνδεση Διαχείριση ρυθμίσεων στις ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές.

Διαχείριση ρύθμισης

3. Στην επόμενη οθόνη, απενεργοποιήστε το Προστασία σε πραγματικό χρόνο.

Προστασία σε πραγματικό χρόνο

4. Πρέπει επίσης να απενεργοποιήσετε προγράμματα τείχους προστασίας τρίτων.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows στα Windows 11 για επίλυση Το Google Chrome δεν ανοίγει στα Windows 11.

9. Εγκαταστήστε ξανά το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome

Επειδή δεν μπορείτε να επαναφέρετε το Chrome επειδή δεν ανοίγει, δοκιμάστε να το εγκαταστήσετε ξανά στον υπολογιστή σας. Η επανεγκατάσταση θα αποκλείσει οποιαδήποτε καταστροφή δεδομένων κατά την εγκατάσταση.

Επομένως, εάν το Chrome δεν ανοίγει στα Windows 11 λόγω κατεστραμμένων αρχείων εγκατάστασης, η επανεγκατάσταση θα το διορθώσει.

Για να επανεγκαταστήσετε το Chrome, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου, κάντε δεξί κλικ στο Chrome και επιλέξτε «Κατάργηση εγκατάστασης». Αφού απεγκατασταθεί, εγκαταστήστε ξανά το Google Chrome.

Διαβάστε επίσης: Πώς να επαναφέρετε τις κλειστές καρτέλες στο Chrome

Επομένως, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε το Chrome που δεν ανοίγει στα Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση προβλημάτων του Chrome στα Windows, ενημερώστε μας στα σχόλια. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, φροντίστε να το μοιραστείτε και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Internet Explorer (IE) στον Microsoft Edge

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *