Πώς να διαχειριστείτε τους σελιδοδείκτες στο Google Chrome

Πώς να διαχειριστείτε τους σελιδοδείκτες στο Google Chrome

Αν έχετε πολλούς σελιδοδείκτες, αξίζει να τους οργανώσετε για να βρείτε εύκολα αυτό που χρειάζεστε. Θα δούμε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τους σελιδοδείκτες στο Google Chrome.

Όταν βρείτε έναν ιστότοπο που θέλετε να επισκεφτείτε ξανά αργότερα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σελιδοδείκτη—ένα σύνδεσμο προς αυτόν τον ιστότοπο. Το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome παρέχει απλούς τρόπους δημιουργίας, επεξεργασίας, οργάνωσης και διαγραφής σελιδοδεικτών σε επιτραπέζιους και κινητές συσκευές.

Πώς να προσθέσετε σελιδοδείκτες στο Google Chrome

Για να προσθέσετε έναν σελιδοδείκτη στο Chrome, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Ανοίξτε το Chrome και μεταβείτε σε έναν ιστότοπο. Επιλέξτε το εικονίδιο αστεριού δίπλα στη διεύθυνση URL του ιστότοπου στο κύριο πλαίσιο —στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome.

Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνετε για να προσθέσετε έναν νέο σελιδοδείκτη στις εκδόσεις του Chrome για υπολογιστές ή Android. Η συντόμευση πληκτρολογίου για την προσθήκη σελιδοδείκτη σε Windows και Linux είναι Ctrl + D.

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone ή iPad, πατήστε Περισσότερα (εικονίδιο με τρεις κουκκίδες) και, στη συνέχεια, Προσθήκη σελιδοδείκτη (εικονίδιο συν). Οι χρήστες υπολογιστών Mac μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συντόμευση πληκτρολογίου Command + d .

Τρόπος εξαγωγής και εισαγωγής σελιδοδεικτών στο πρόγραμμα περιήγησης Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να δείτε τους σελιδοδείκτες του Google Chrome

Οι σελίδες με σελιδοδείκτες προστίθενται αυτόματα στη γραμμή σελιδοδεικτών στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη γραμμή σελιδοδεικτών, πατήστε το εικονίδιο Περισσότερα (3 κουκκίδες) στα δεξιά του κύριου πλαισίου. Στη συνέχεια, επιλέξτε Σελιδοδείκτες > Εμφάνιση γραμμής σελιδοδεικτών ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl / Command + Shift + B .

Εάν χρησιμοποιείτε το Chrome σε υπολογιστή, ένας άλλος τρόπος για να βρείτε τους σελιδοδείκτες σας είναι να επιλέξετε Περισσότερα (εικονίδιο 3 κουκκίδες) > Σελιδοδείκτες . Όλοι οι σελιδοδείκτες που προστέθηκαν στη γραμμή σελιδοδεικτών εμφανίζονται σε μια λίστα. Επιλέξτε τον σελιδοδείκτη που θέλετε.

Ένας άλλος τρόπος προβολής των σελιδοδεικτών σας στο Chrome σε υπολογιστή είναι μέσω του πλαϊνού πλαισίου.

Στο επάνω μέρος του παραθύρου του Chrome, επιλέξτε το εικονίδιο της πλαϊνής γραμμής.

Επιλέξτε την καρτέλα Σελιδοδείκτες για να προβάλετε τους σελιδοδείκτες σας.

Επιλέξτε το σελιδοδείκτη για την ιστοσελίδα που θέλετε να επισκεφτείτε.

Πώς να επεξεργαστείτε σελιδοδείκτες στο Chrome

Για να επεξεργαστείτε ή να μετονομάσετε σελιδοδείκτες στο Chrome σε υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τη διαχείριση σελιδοδεικτών του Chrome.

Επιλέξτε το εικονίδιο Περισσότερα (3 κουκκίδες) και, στη συνέχεια, επιλέξτε Σελιδοδείκτες > Διαχείριση σελιδοδεικτών ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl/Command + Shift + O .

Στη διαχείριση σελιδοδεικτών, επιλέξτε το εικονίδιο Περισσότερα δίπλα στον σελιδοδείκτη που θέλετε να επεξεργαστείτε. Επιλέξτε Επεξεργασία . Στο αναδυόμενο παράθυρο Επεξεργασία σελιδοδεικτών , επεξεργαστείτε το όνομα ή τη διεύθυνση URL του σελιδοδείκτη.

Επιλέξτε Αποθήκευση .

Για να επεξεργαστείτε έναν σελιδοδείκτη σε μια συσκευή Android, πατήστε Περισσότερα > Σελιδοδείκτες . Στη συνέχεια, στα δεξιά του σελιδοδείκτη που θέλετε να επεξεργαστείτε, πατήστε Περισσότερα > Επεξεργασία .

Σε συσκευές iOS, πατήστε Περισσότερα > Σελιδοδείκτες , αγγίξτε παρατεταμένα τον σελιδοδείκτη που θέλετε να επεξεργαστείτε και, στη συνέχεια, πατήστε Επεξεργασία σελιδοδείκτη . Όταν τελειώσετε, πατήστε Τέλος .

Πώς να διαγράψετε σελιδοδείκτες στο Chrome

Για να διαγράψετε έναν σελιδοδείκτη στο Chrome σε έναν υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τη διαχείριση σελιδοδεικτών. Να θυμάστε ότι μόλις διαγράψετε έναν σελιδοδείκτη, θα εξαφανιστεί για πάντα — ή τουλάχιστον μέχρι να τον προσθέσετε ξανά. Δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς των διαγραμμένων σελιδοδεικτών.

Στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome, επιλέξτε το εικονίδιο Περισσότερα (3 κουκκίδες). Επιλέξτε Σελιδοδείκτες > Διαχείριση σελιδοδεικτών. Επιλέξτε το εικονίδιο Περισσότερα στα δεξιά του σελιδοδείκτη που θέλετε να διαγράψετε. Επιλέξτε Διαγραφή .

Σε μια συσκευή Android, πατήστε Περισσότερα > Σελιδοδείκτες . Στη συνέχεια, στα δεξιά του σελιδοδείκτη που θέλετε να διαγράψετε, πατήστε Περισσότερα > Διαγραφή . Για να διαγράψετε πολλούς σελιδοδείκτες, πατήστε παρατεταμένα κάθε σελιδοδείκτη που θέλετε να διαγράψετε και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο Διαγραφή (κάδος απορριμμάτων).

Για να διαγράψετε έναν σελιδοδείκτη στο Chrome σε iPhone ή iPad, πατήστε Περισσότερα > Σελιδοδείκτες , σύρετε προς τα αριστερά στον σελιδοδείκτη που θέλετε να διαγράψετε και, στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή . Για να διαγράψετε πολλούς σελιδοδείκτες ταυτόχρονα, πατήστε Επιλογή στο κάτω μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια, πατήστε τους σελιδοδείκτες που θέλετε να διαγράψετε, σύρετε προς τα αριστερά και πατήστε Διαγραφή .

Πώς να οργανώσετε τους σελιδοδείκτες σας στο Chrome

Εάν έχετε πολλούς σελιδοδείκτες, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε φακέλους για να τους οργανώσετε. Για να δημιουργήσετε έναν φάκελο στο Chrome σε έναν υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τη διαχείριση σελιδοδεικτών.

Στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome, επιλέξτε το εικονίδιο Περισσότερα (3 κουκκίδες). Επιλέξτε Σελιδοδείκτες > Διαχείριση σελιδοδεικτών. Στη διαχείριση σελιδοδεικτών, επιλέξτε το εικονίδιο Περισσότερα (3 κουκκίδες).

Επιλέξτε Προσθήκη νέου φακέλου .

Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στη γραμμή σελιδοδεικτών στο Chrome σε έναν υπολογιστή και να επιλέξετε Προσθήκη φακέλου . Ονομάστε το νέο φάκελο και επιλέξτε Αποθήκευση .

Για να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο σελιδοδεικτών στο Chrome στο Android, ανοίξτε πρώτα την εφαρμογή Chrome και πατήστε το εικονίδιο Περισσότερα και, στη συνέχεια, Σελιδοδείκτες . Στη συνέχεια, στα δεξιά του σελιδοδείκτη, θέλετε να μετακινηθείτε σε νέο φάκελο, πατήστε Περισσότερα > Μετακίνηση σε > Νέος φάκελος .

Για να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο σελιδοδεικτών στο Chrome σε iPhone ή iPad, πατήστε Περισσότερα > Σελιδοδείκτες > Επιλογή φακέλου . Στο κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε Νέος φάκελος.

Εάν θέλετε να μετακινήσετε έναν υπάρχοντα σελιδοδείκτη σε έναν υπάρχοντα φάκελο σε έναν υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τη διαχείριση σελιδοδεικτών.

Στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome, επιλέξτε το εικονίδιο Περισσότερα (3 κουκκίδες). Επιλέξτε Σελιδοδείκτες > Διαχείριση σελιδοδεικτών. Σύρετε έναν σελιδοδείκτη σε ένα φάκελο στη λίστα φακέλων στα αριστερά.

Αναπτύξτε τη λίστα φακέλων για να προβάλετε τυχόν υποφακέλους που έχετε δημιουργήσει, συμπεριλαμβανομένου του φακέλου σελιδοδεικτών για κινητά , ο οποίος δημιουργείται αυτόματα εάν έχετε συνδέσει τον λογαριασμό σας Google μεταξύ του υπολογιστή και του τηλεφώνου σας .

Τρόπος εισαγωγής και εξαγωγής σελιδοδεικτών στο Google Chrome

Μπορείτε να εισαγάγετε σελιδοδείκτες και ρυθμίσεις από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο Chrome, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Edge , Microsoft Internet Explorer, Safari ή Mozilla Firefox.

Ανοίξτε το Chrome σε έναν υπολογιστή . Επιλέξτε Περισσότερα στην επάνω δεξιά γωνία . Επιλέξτε Σελιδοδείκτες > Εισαγωγή σελιδοδεικτών και ρυθμίσεων . Από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Επιλέξτε τα πλαίσια δίπλα στα στοιχεία που θέλετε να εισαγάγετε.

Επιλέξτε το κουμπί Εισαγωγή .

Για να εξαγάγετε τους σελιδοδείκτες σας στο Chrome, χρησιμοποιήστε τη διαχείριση σελιδοδεικτών.

Στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome, επιλέξτε το εικονίδιο Περισσότερα (3 κουκκίδες). Επιλέξτε Σελιδοδείκτες > Διαχείριση σελιδοδεικτών. Στη διαχείριση σελιδοδεικτών, επιλέξτε το εικονίδιο Περισσότερα . Επιλέξτε Εξαγωγή σελιδοδεικτών .

Στο παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως, πληκτρολογήστε ένα όνομα αρχείου και επιλέξτε το κουμπί Αποθήκευση .

Όπως μπορείτε να δείτε, το Google Chrome προσφέρει εύκολους τρόπους αποθήκευσης και οργάνωσης των σελιδοδεικτών σας.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Generated by Feedzy