Γιατί το YouTube αφαίρεσε τις Δεν μου αρέσει;

Η απόφαση του YouTube να αποκρύψει τον αριθμό των αντιπαθειών στα βίντεο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και άφησε πολλούς να αναρωτιούνται πώς να μετρήσουν την ποιότητα του βίντεο. Η κίνηση σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι θεατές αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο.

Αν είστε δημιουργός, μπορείτε ακόμα να δείτε τον αριθμό της αντιπάθειας στα βίντεό σας στο YouTube. Εάν είστε θεατής, η επίσημη μέθοδος δεν υπάρχει πλέον, αλλά υπάρχει λύση. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Γιατί το YouTube αφαίρεσε τις Δεν μου αρέσει;

Το YouTube αφαίρεσε τη δημόσια εμφάνιση των “δεν μου αρέσει” από βίντεο τον Νοέμβριο του 2021. Αυτή η απόφαση επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την ανησυχία της πλατφόρμας για τους μικρούς δημιουργούς, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι επηρεάστηκαν αρνητικά από τη λειτουργία “δεν μου αρέσει” που φέρεται να αποθαρρύνει και να βλάπτει την παρουσία τους στο διαδίκτυο.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος που το YouTube απέκρυψε τις αντιπάθειες ήταν για να σταματήσει αυτό που αποκαλούν «επιθέσεις αντιπάθειας» ή «καμπάνιες δεν μου αρέσει». Αυτό συμβαίνει όταν ένα σωρό άτομα συγκεντρώνονται και σκόπιμα αντιπαθούν ένα βίντεο, συχνά ως μορφή εκφοβισμού ή στοχευμένης παρενόχλησης εναντίον ενός δημιουργού, αλλά και μερικές φορές ως μορφή διαμαρτυρίας.

Το YouTube πλαισίωσε αυτήν την απόφαση ως έναν τρόπο να κάνει το YouTube πιο περιεκτικό και φιλικό. Παρόλο που το σκεπτικό είναι καλό, η κίνηση έτυχε ανάμεικτης αποδοχής από την κοινότητα, κυρίως λόγω του ότι οι αντιπάθειες ήταν μια βασική μέτρηση που χρησιμοποιούσαν οι θεατές για να καθορίσουν την ποιότητα ενός βίντεο.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:Πώς να χρησιμοποιήσετε τις αντιδράσεις μηνυμάτων στο Telegram

Μπορείτε ακόμα να βλέπετε τις Δεν μου αρέσει εάν είναι το βίντεό σας

Παρόλο που το YouTube έχει αποκρύψει τους αριθμούς “δεν μου αρέσει” από τη δημόσια προβολή, εάν είστε δημιουργός βίντεο, εξακολουθείτε να έχετε τη δυνατότητα να δείτε πόσες δεν μου αρέσει τα βίντεό σας.

  1. Πρώτα, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησηςπαω σε YouTube Studio και, στη συνέχεια, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
  2. Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στο Περιεχόμενο επιλογή που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο.
Πώς να δείτε τις Δεν μου αρέσει στα βίντεο YouTube εικόνα 2
  1. Θα δείτε μια λίστα με τα βίντεό σας μαζί με ορισμένα συνοδευτικά δεδομένα. Μεταξύ αυτών των δεδομένων είναι και ένα “Μου αρέσει” (έναντι “δεν μου αρέσει”) στήλη. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από τον αριθμό και οι αρνήσεις θα εμφανιστούν στο αναδυόμενο παράθυρο.
Πώς να δείτε τις Δεν μου αρέσει στα βίντεο YouTube εικόνα 3

Αυτή η ρύθμιση σημαίνει ότι ως δημιουργός, δεν είστε καθόλου στο σκοτάδι σχετικά με τον τρόπο λήψης των βίντεό σας. Μπορείτε να δείτε τόσο τις προτιμήσεις όσο και τις αντιπαθήσεις, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για τη μέτρηση των σχολίων και την καλύτερη κατανόηση του κοινού σας. Απλώς οι θεατές σας δεν θα μπορούν να δουν το πλήθος “δεν μου αρέσει” όταν παρακολουθούν το βίντεό σας.

Εάν είστε θεατής, χρησιμοποιήστε μια προσθήκη προγράμματος περιήγησης

Για τους θεατές που δεν βλέπουν τις μετρήσεις “δεν μου αρέσει” στα βίντεο του YouTube, υπάρχει μια λύση: προσθήκες προγράμματος περιήγησης. Το καλύτερο που βρήκαμε είναι Επιστρέψτε την “Δεν μου αρέσει” στο YouTube η οποία έχει λάβει βαθμολογία 4,8 αστέρων από πάνω από 15.000 κριτικές μόνο στο Chrome Web Store.

  1. Για να εγκαταστήσετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης, μεταβείτε στο σελίδα εγκατάστασης στην επίσημη ιστοσελίδα του Επιστροφή YouTube Δεν μου αρέσει.
  2. Κάντε κλικ στο πρόγραμμα περιήγησης στο οποίο θέλετε να προσθέσετε την επέκταση. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε σε newpipe forked συσκευές Android ή jailbroken συσκευές iOSαν και υπάρχουν κίνδυνοι.
Πώς να δείτε τις Δεν μου αρέσει στα βίντεο YouTube εικόνα 4
  1. Θα μεταφερθείτε τώρα στη σελίδα επέκτασης για το αντίστοιχο πρόγραμμα περιήγησης. Απλά κάντε κλικ Προσθήκη (ή οποιαδήποτε παραλλαγή κειμένου μπορεί να εμφανιστεί) για να εγκαταστήσετε το πρόσθετο.

Αφού εγκαταστήσετε την επέκταση, δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης. Απλώς ανανεώστε το βίντεο του YouTube αν έχετε ένα ανοιχτό και θα δείτε τον αριθμό των μη μου αρέσει.

Πώς να δείτε τις Δεν μου αρέσει στα βίντεο YouTube εικόνα 5

Μόνο ένα κεφάλι ψηλά, όμως. Τρίτα μέρη, όχι το YouTube, δημιουργούν αυτές τις προσθήκες. Αυτό σημαίνει ότι δεν υποστηρίζονται επίσημα από το YouTube, επομένως μπορεί να υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ του αριθμού των μη μου αρέσει και του πραγματικού αριθμού των αρνητικών, ενώ υπάρχει πάντα ένας μικρός κίνδυνος όταν χρησιμοποιείτε λογισμικό από εξωτερικές πηγές.

Θα επιστρέψουν οι «Δεν μου αρέσει» στο YouTube;

Όσο για το αν το YouTube θα επαναφέρει τις δημόσιες αντιπάθειες, είναι λίγο παιχνίδι εικασιών. Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει σαφής ένδειξη ότι το YouTube σχεδιάζει να ανατρέψει την απόφασή του. Όταν αφαίρεσαν τις αντιπάθειες, φαινόταν σαν μια αρκετά τελική επιλογή. Ήταν αρκετά σταθεροί ως προς τους λόγους τους, θέλοντας να προστατεύσουν τους δημιουργούς και να μειώσουν την αρνητικότητα.

Επομένως, μην κρατάτε την ανάσα σας περιμένοντας την επιστροφή των δημόσιων αντιπαθειών στο YouTube. Όμως, ποτέ δεν ξέρεις. Αυτές οι εταιρείες μπορεί να είναι γεμάτες εκπλήξεις.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:Πώς να δείτε τι αρέσει σε κάποιον στο Facebook

Πώς να κρύψετε τα likes στα Threads του Instagram

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5305

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *