καλύτερες εφαρμογές Android για έλεγχο υπολογιστή

10 καλύτερες εφαρμογές Android για έλεγχο υπολογιστή το 2023

Λοιπόν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Android είναι αυτή τη στιγμή το πιο χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα για κινητά. Δεδομένου ότι το Android είναι ανοιχτού κώδικα και βασίζεται σε Linux, μπορούμε να απολαμβάνουμε ορισμένες προηγμένες εφαρμογές. Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές για σχεδόν όλα τα διαφορετικά πράγματα στο Google Play Store. Ομοίως, λίγες εφαρμογές για Android μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο του υπολογιστή.

Λοιπόν, ο έλεγχος των υπολογιστών μέσω Android είναι κάτι που όλοι θέλουμε. Υπάρχουν στιγμές που θέλουμε απεγνωσμένα να ελέγξουμε τον υπολογιστή από το Android. Ευτυχώς, ορισμένες εφαρμογές Android είναι διαθέσιμες στο Google Play Store για τον έλεγχο του υπολογιστή σας μέσω τοπικού WiFi, Bluetooth κ.λπ.

Διαβάστε επίσης: καλύτερες δωρεάν εφαρμογές γονικού ελέγχου για Android

10 καλύτερες εφαρμογές Android για έλεγχο υπολογιστή

Σε αυτό το άρθρο, θα απαριθμήσουμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές Android για τον έλεγχο του υπολογιστή από το Android.

Το υπέροχο με αυτές τις εφαρμογές είναι ότι διαθέτουν επίσης δυνατότητες κοινής χρήσης οθόνης για να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των επιτραπέζιων υπολογιστών ή των φορητών υπολογιστών. Λοιπόν, ας εξερευνήσουμε το καλύτερες εφαρμογές Android για τον έλεγχο του υπολογιστή σας.

1. Τηλεχειριστήριο Chrome

Τηλεχειριστήριο Chrome

Το τηλεχειριστήριο Chrome είναι ένας εύκολος τρόπος για να συνδεθείτε με τον υπολογιστή του σπιτιού ή της εργασίας σας εξ αποστάσεως. Σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές για έλεγχο υπολογιστή, το τηλεχειριστήριο Chrome είναι πιο εύκολο στη χρήση και είναι γρήγορο, απλό και δωρεάν. Με το τηλεχειριστήριο Chrome, μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε όπως θέλετε, χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή ή μια συσκευή Android ή iOS.

Για να ελέγξουν έναν υπολογιστή από Android, οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν και να ρυθμίσουν το Τηλεχειριστήριο Chrome στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome και στο smartphone τους. Αφού συνδεθούν, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ελέγχουν την οθόνη του υπολογιστή από το smartphone τους.

2. Teamviewer για τηλεχειριστήριο

Teamviewer για τηλεχειριστήριο

Το TeamViewer είναι ένας από τους κορυφαίους εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης για Windows, Android, iOS και macOS. Το καλό του TeamViewer είναι ότι δεν χρειάζεται να συνδεθούν και οι δύο συσκευές στο ίδιο δίκτυο WiFi για να ξεκινήσει μια απομακρυσμένη συνεδρία.

Πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή και στις δύο συσκευές και να μοιραστείτε το User ID και τον κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στην απομακρυσμένη συσκευή. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το TeamViewer για να ελέγξετε το Android από iOS, τα Windows από το iOS κ.λπ.

3. Ενοποιημένο τηλεχειριστήριο

Ενοποιημένο τηλεχειριστήριο

Το Unified Remote είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές για τη διαχείριση ενός υπολογιστή από μια συσκευή Android. Το Unified Remote είναι πιο χρήσιμο επειδή μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε το BlueTooth είτε το WiFi για τον έλεγχο του συστήματος.

Μόλις εγκατασταθεί σε Android, το Unified Remote μετατρέπει το τηλέφωνό σας σε τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης WiFi ή BlueTooth για υπολογιστή. Υποστηρίζει υπολογιστές Windows, Mac και Linux και το τμήμα εγκατάστασης διακομιστή είναι σχετικά εύκολο.

Η πλήρης έκδοση του Unified Remote σάς προσφέρει 90+ τηλεχειριστήρια, την επιλογή δημιουργίας προσαρμοσμένων τηλεχειριστηρίων, ενεργειών υπερύθρων, ενεργειών NFC, υποστήριξης Android wear και πολλά άλλα.

4. Τηλεχειριστήριο Η/Υ

Τηλεχειριστήριο Η/Υ

Το PC Remote from Monect είναι μια άλλη εξαιρετική εφαρμογή τηλεχειρισμού για Android που σας επιτρέπει να ελέγχετε τον υπολογιστή σας μέσω WiFi ή Android. Πριν χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή, πρέπει να εγκαταστήσετε τον απομακρυσμένο δέκτη υπολογιστή στον υπολογιστή.

Μόλις εγκατασταθεί, η εφαρμογή για κινητά συνδέεται με τον δέκτη υπολογιστή. Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να παίξετε διάφορα παιχνίδια υπολογιστή, να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ συσκευών ή να αποκτήσετε πρόσβαση στις λειτουργίες του υπολογιστή σας. Συνολικά, το PC Remote είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για τον έλεγχο ενός υπολογιστή από το Android.

5. KiwiMote

KiwiMote

Το KiwiMote επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τους υπολογιστές τους μέσω WiFi από μια συσκευή Android. Ωστόσο, ο υπολογιστής πρέπει να έχει εγκατεστημένη Java για να τρέξει το KiwiMote.

Ένα άλλο καλό πράγμα για το Kiwimote είναι ότι είναι διαθέσιμο σε υπολογιστές Windows, Mac και Linux. Μπορείτε να ελέγξετε υπολογιστές Windows, Linux και Mac μέσω Android.

6. VNC Viewer

VNC Viewer

Είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές Android που βασίζονται σε τηλεχειριστήριο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο του υπολογιστή από smartphone Android. Το καλύτερο πράγμα για το VNC Viewer είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις οθόνες του υπολογιστή τους.

Επιπλέον, το VNC Viewer προσφέρει στους χρήστες μερικές άλλες δυνατότητες, όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμό και ένα πληκτρολόγιο Bluetooth.

7. Splashtop Personal

Splashtop Personal

Αν ψάχνετε για το πιο εύκολο, γρήγορο και πιο ασφαλής εφαρμογή απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας για το smartphone Android σας, το Splashtop Personal μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Μάντεψε? Το Splashtop Personal επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές τους με Windows χρησιμοποιώντας μια συσκευή Android. Ένα άλλο πράγμα για το Splashtop Personal είναι ότι προσφέρει ροή βίντεο και ήχου υψηλής ανάλυσης, σε πραγματικό χρόνο από την κάμερα web του υπολογιστή.

8. Απομακρυσμένη σύνδεση

Απομακρυσμένη σύνδεση

Το Remote Link από την ASUS είναι μία από τις κορυφαίες εφαρμογές απομακρυσμένης πρόσβασης στο Google Play Store. Η εφαρμογή προσφέρει όλα όσα περιμένετε από μια εφαρμογή απομακρυσμένης πρόσβασης.

Η εφαρμογή μετατρέπει το τηλέφωνο ή το tablet Android σας σε τηλεχειριστήριο WiFi ή Bluetooth για τον υπολογιστή σας. Μετατρέπει την οθόνη του τηλεφώνου σας σε μια ασύρματη επιφάνεια αφής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του υπολογιστή.

Διαθέτει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως τηλεχειριστήριο touchpad, τηλεχειριστήριο πληκτρολογίου, τηλεχειριστήριο παρουσίασης, τηλεχειριστήριο πολυμέσων και άλλα.

9. DroidMote

DroidMote

Με το DroidMote, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν συσκευές Android, Linux, Windows ή Chrome OS από την άνεση του καναπέ τους. Για να ξεκινήσετε μια απομακρυσμένη περίοδο λειτουργίας με το DroidMote, οι χρήστες πρέπει να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα-πελάτη διακομιστή στην άλλη συσκευή.

Αν και η εφαρμογή δεν είναι πολύ δημοφιλής, είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές Android για τον έλεγχο του υπολογιστή σας.

10. Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Microsoft

Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Microsoft

Το Remote Desktop 8 από τη Microsoft είναι μια εφαρμογή που σας βοηθά συνδεθείτε σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή ή εικονική εφαρμογή. Ωστόσο, σε αντίθεση με όλα τα άλλα, το Remote Desktop 8 δεν λειτουργεί με Linux ή macOS. Αντίθετα, είναι συμβατό μόνο με λειτουργικά συστήματα Windows όπως Windows 10, Windows 7, Windows XP και άλλα.

Το μόνο μειονέκτημα του Remote Desktop 8 είναι ότι είναι λίγο περίπλοκη η εγκατάσταση. Θα ήταν καλύτερο να προετοιμάζατε τον υπολογιστή σας να αποδεχτεί τα αιτήματα απομακρυσμένης σύνδεσης από ένα Android. Το Microsoft Remote Desktop υποστηρίζει επίσης ροή βίντεο και ήχου υψηλής ποιότητας.

Αυτές είναι οι καλύτερες εφαρμογές Android που μπορείτε να ελέγξτε τον υπολογιστή σας μέσω ενός κινητού. Εάν γνωρίζετε άλλες εφαρμογές σαν αυτές, αφήστε το όνομα στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης:εναλλακτικές λύσεις TeamViewer

AnyDesk εναντίον TeamViewer εναντίον Splashtop εναντίον LogMeIn: Μάχη των εφαρμογών απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας

Απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή Windows ενός φίλου χωρίς λογισμικόShare your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5019

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *