υπολογιστής 5G

Θέλω πραγματικά ο επόμενος φορητός μου υπολογιστής να έχει 5G: Να γιατί

Βασικά Takeaways

 • Οι φορητοί υπολογιστές με δυνατότητα 5G προσφέρουν άνεση και αξιοπιστία με διαφορετικά φάσματα 5G για συνεχή συνδεσιμότητα.
 • Η ασφάλεια εν κινήσει ενισχύεται με φορητούς υπολογιστές 5G λόγω καλύτερων λειτουργιών απορρήτου και κοπής δικτύου.
 • Χαμηλότερη καθυστέρηση και μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς με τα δίκτυα 5G παρέχουν πιο ομαλές διαδικτυακές εμπειρίες.

Με τις απαραίτητες υπηρεσίες και την υποδομή να είναι πλέον έτοιμες για το 5G, οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών προσφέρουν τώρα φορητούς υπολογιστές με δυνατότητα 5G στη νέα τους σειρά. Είναι ένα σπουδαίο βήμα προς τα εμπρός, οπότε να γιατί πιστεύω ότι θα πρέπει να αποκτήσετε έναν φορητό υπολογιστή 5G για την επόμενη αναβάθμισή σας.

Ευκολία και αξιοπιστία

Ένας από τους πιο επιτακτικούς λόγους για να επιλέξετε έναν φορητό υπολογιστή με δυνατότητα 5G είναι το επίπεδο άνεσης και αξιοπιστίας που προσφέρει. Η εποχή της μανιασμένης αναζήτησης αξιόπιστων σημείων πρόσβασης Wi-Fi ή η αντιμετώπιση δυσκίνητων ρυθμίσεων συνδεσιμότητας έχουν περάσει. Είτε ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους είτε απλώς εργάζεστε σε μια καφετέρια, ένας φορητός υπολογιστής με δυνατότητα 5G διασφαλίζει ότι είστε πάντα συνδεδεμένοι, ανεξάρτητα από το πού σας βγάλει η ζωή.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να διορθώσετε το 5G που δεν εμφανίζεται στο Android

Πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone

Παρόλο που η κάλυψη χιλιοστών κυμάτων 5G είναι ακόμα στα σκαριά, υπάρχουν άλλα φάσματα 5G που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διασφαλίσετε την αξιοπιστία της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο.

 • 5G χαμηλής ζώνης: Παρέχει μεγάλη κάλυψη σήματος (εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια) σε βάρος χαμηλότερων ταχυτήτων μεταφοράς 50-250 Mbps και υψηλότερων καθυστερήσεων χρησιμοποιώντας συχνότητες χαμηλότερες από 1 GHz.
 • 5G μεσαίας ζώνης: Χρησιμοποιεί συχνότητες 1GHz-6Ghz για να παρέχει σημαντική κάλυψη σήματος (αρκετά μίλια) με ταχύτητες μεταφοράς 100-900 Mbps σε χαμηλότερες καθυστερήσεις από το 5G χαμηλής ζώνης.
 • 5G υψηλής ζώνης: Λειτουργεί στο φάσμα συχνοτήτων 24GHz-100GHz (κύμα χιλιοστών) για να παρέχει υψηλές ταχύτητες μεταφοράς (1Gbps-10 Gbps) σε χαμηλές καθυστερήσεις.

Οι φορητοί υπολογιστές με δυνατότητα 5G μπορούν να προσαρμόζονται μεταξύ αυτών των συχνοτήτων ανάλογα με την απόστασή σας από τον πύργο. Αυτό το ευρύ φάσμα συχνοτήτων επιτρέπει επίσης στο 5G να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου από τις συνδέσεις 4G LTE. Αυτό διασφαλίζει ότι είστε πάντα συνδεδεμένοι στο δίκτυό σας, ακόμη και στις πιο πολυσύχναστες στιγμές.

Ασφάλεια εν κινήσει

Οι φορητοί υπολογιστές με δυνατότητα 5G είναι εξοπλισμένοι με μόντεμ 5G που τους επιτρέπει να έχουν αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi. Αυτό κάνει ήδη τους φορητούς υπολογιστές 5G ασφαλέστερους, καθώς δεν χρειάζεται να συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi έξω από το σπίτι σας και κινδυνεύετε να κλέψετε την ταυτότητά σας μέσω μιας δημόσιας επίθεσης Wi-Fi.

 

 

Laptop lenovo flex 5g

Lenovo

Ακόμα κι αν οι χάκερ βρουν έναν τρόπο να μυρίσουν πακέτα δεδομένων από τη σύνδεσή σας 5G, θα πρέπει να ακολουθήσουν τα βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας στις συνδέσεις 5G, όπως:

 • Καλύτερο απόρρητο: Διασφαλίζει ότι η ταυτότητα χρήστη είναι κρυπτογραφημένη κατά τη σύνδεση σε σταθμό βάσης. Σε αντίθεση με το 4G, το 5G δεν παρέχει μη κρυπτογραφημένες μεταδόσεις του Μόνιμου Αναγνωριστικού Συνδρομής (SUPI). Αντίθετα, παρέχει ένα κρυπτογραφημένο αναγνωριστικό που αποκρύπτει την πραγματική ταυτότητα του χρήστη κατά τη σύνδεση σε έναν σταθμό.
 • Προστασία άκρων ασφαλείας (SEPP): Ενισχύει την ασφάλεια παρέχοντας ένα ασφαλές όριο στην άκρη του δικτύου. Το SEPP υλοποιεί έναν διακομιστή μεσολάβησης που βρίσκεται μεταξύ του εξοπλισμού χρήστη (UE) και του υπόλοιπου δικτύου. Αναχαιτίζει και επιθεωρεί την κυκλοφορία δεδομένων, εφαρμόζοντας πολιτικές ασφαλείας και μηχανισμούς φιλτραρίσματος για τον εντοπισμό και την πρόληψη πιθανών απειλών ασφαλείας.
 • Ισχυρός αλγόριθμος κρυπτογράφησης: Χρησιμοποιεί έναν ισχυρότερο κρυπτογραφικό αλγόριθμο 256-bit ενώ διαχωρίζει τα κλειδιά ασφαλείας και το κεντρικό δίκτυο.
 • Τεμαχισμός δικτύου: Το 5G διαχωρίζει κάθε δίκτυο σε αυτόνομα τμήματα, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την περιστροφή σε διαφορετικά τμήματα δικτύου.

Με αυτές τις νέες υλοποιήσεις, η χρήση 5G για συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο διασφαλίζει ότι η ταυτότητά σας είναι ιδιωτική και τα δεδομένα σας ασφαλή.

Χαμηλότερη καθυστέρηση και μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς

Πέρα από την ευκολία και την ασφάλεια, η ταχύτητα και η καθυστέρηση των δικτύων 5G είναι ίσως ο μεγαλύτερος λόγος που οι άνθρωποι θέλουν συσκευές με δυνατότητα 5G. Χάρη σε καινοτόμες τεχνολογίες όπως κύματα χιλιοστών, μικρές κυψέλες, MIMO (Πολλαπλή είσοδος, πολλαπλή έξοδος) και διαμόρφωση δέσμης, το 5G προσφέρει απίστευτα γρήγορες συνδέσεις με χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο από ποτέ.

Η ταχύτητα και η καθυστέρηση θα εξακολουθούν να εξαρτώνται από το πόσο μακριά βρίσκεστε από τον πύργο κινητής τηλεφωνίας και τη συχνότητα 5G που χρησιμοποιείτε. Αλλά αν βρίσκεστε κοντά στον πύργο και είστε συνδεδεμένοι σε 5G υψηλής ζώνης, θα πρέπει να έχετε ταχύτητες λήψης 1-10 Gbps και λανθάνοντες χρόνους μονοψήφιων χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Αυτό σας επιτρέπει να απολαύσετε τελικά ροή βίντεο υψηλής ευκρίνειας, βιντεοδιάσκεψη χαμηλής καθυστέρησης και μια ομαλή εμπειρία διαδικτυακού παιχνιδιού χωρίς σύνδεση σε Wi-Fi ή σύνδεση σε καλώδιο Ethernet.

Μέλλον-Συντήρηση

Η επένδυση σε φορητό υπολογιστή με δυνατότητα 5G δεν σημαίνει μόνο να απολαμβάνετε μεγαλύτερες ταχύτητες Διαδικτύου σήμερα. αφορά επίσης τη μελλοντική προστασία της συσκευής σας για αύριο. Με την ευρεία ανάπτυξη της υποδομής 5G σε ολόκληρη την Αμερική και την αυξανόμενη κάλυψη του υψηλού εύρους ζώνης 5G, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 5G θα είναι το πρότυπο δικτύου στο εγγύς μέλλον.

Η AT&T, η T-Mobile και η Verizon προσφέρουν ήδη υπηρεσίες 5G χαμηλής, μεσαίας και υψηλής ζώνης σε όλες τις ΗΠΑ. Και με περισσότερους σταθμούς βάσης και μικρές κυψέλες να εγκαθίστανται παντού, η σύνδεση 5G μεσαίας και υψηλής ζώνης ενδέχεται να είναι διαθέσιμη στον χώρο σας νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η απόκτηση ενός φορητού υπολογιστή με δυνατότητα 5G αυτή τη στιγμή σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε 5G χαμηλής ζώνης και διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε όταν το 5G μεσαίας και υψηλής ζώνης γίνει αναπόφευκτα διαθέσιμο στην τοποθεσία σας. Έτσι, αν δεν αλλάζετε φορητούς υπολογιστές κάθε ή δύο χρόνια, ίσως είναι πιο συνετό να αποκτήσετε έναν φορητό υπολογιστή με δυνατότητα 5G για την επόμενη αναβάθμισή σας.

Επίσης, καθώς το 5G γίνεται ο κανόνας και το χάσμα μεταξύ 4G και 5G διευρύνεται σημαντικά, η πώληση των παλιών σας συσκευών 5G θα πρέπει να είναι ευκολότερη σε σύγκριση με τις ξεπερασμένες συσκευές 4G.

Ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από ένα φορητό υπολογιστή με δυνατότητα 5G;

Ενώ η τεχνολογία 5G προσφέρει πλεονεκτήματα για χρήστες σε όλους τους τομείς, ορισμένα άτομα πρόκειται να κερδίσουν περισσότερα από την απόκτηση ενός φορητού υπολογιστή με δυνατότητα 5G.

 • Digital Nomads και Remote Workers: Για όσους εργάζονται συχνά από διαφορετικές τοποθεσίες ή ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, ένας φορητός υπολογιστής με δυνατότητα 5G παρέχει την απόλυτη ευελιξία και αξιοπιστία, επιτρέποντάς τους να παραμείνουν παραγωγικοί όπου κι αν βρίσκονται.
 • Gamers και Streamers: Με τη χαμηλή καθυστέρηση και τις συνδέσεις υψηλής ταχύτητας του 5G, οι παίκτες και οι streamers μπορούν να απολαμβάνουν πιο ομαλό παιχνίδι και εμπειρίες ροής υψηλότερης ποιότητας, ακόμη και όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Ωστόσο, δεδομένου ότι η χαμηλή καθυστέρηση είναι πολύ σημαντική και ορισμένες πολιτείες θα έχουν καλύτερες υποδομές 5G από άλλες, ίσως θελήσετε πρώτα να κάνετε κάποια έρευνα για να δείτε εάν η τοποθεσία σας επιτρέπει μια σύνδεση 5G μεσαίας ή και υψηλής ζώνης.
 • Δημιουργοί περιεχομένου: Είτε επεξεργάζονται βίντεο, ανεβάζουν μεγάλα αρχεία είτε συνεργάζονται με συναδέλφους σε πραγματικό χρόνο, οι δημιουργοί περιεχομένου επωφελούνται από τις γρήγορες και σταθερές συνδέσεις που προσφέρει το 5G, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και αποτελεσματικά.
 • Φοιτητές: Με την άνοδο της διαδικτυακής μάθησης και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, οι μαθητές μπορούν να επωφεληθούν από την ευκολία και την αξιοπιστία της συνδεσιμότητας 5G για παρακολούθηση μαθημάτων, πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους και συνεργασία με συνομηλίκους.

Η έλευση της τεχνολογίας 5G αλλάζει σιγά σιγά τον τρόπο σύνδεσης στο διαδίκτυο. Με απαράμιλλη άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα, η επένδυση σε έναν φορητό υπολογιστή με δυνατότητα 5G αυτή τη στιγμή θα εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας για τα επόμενα χρόνια. Είτε είστε ψηφιακός νομάδας, είτε παίκτης, δημιουργός περιεχομένου ή μαθητής, ένας φορητός υπολογιστής με δυνατότητα 5G υπόσχεται να βελτιώσει την διαδικτυακή σας εμπειρία και να σας κρατήσει συνδεδεμένους με τρόπους που ποτέ δεν φανταζόσασταν δυνατοί. Λοιπόν, εάν είστε στην αγορά ενός νέου φορητού υπολογιστή, γιατί να μην σκεφτείτε να κάνετε το άλμα στο 5G; Ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευγνωμονεί για αυτό.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *