Οι καλύτεροι ιστότοποι για τη δημιουργία βίντεο για μάρκετινγκ βίντεο

Η γνώση των καλύτερων ιστοτόπων για τη δημιουργία βίντεο είναι απαραίτητη εάν θέλετε να ξεκινήσετε ενέργειες μάρκετινγκ βίντεο.

Σήμερα, το βίντεο μάρκετινγκ έχει καθιερωθεί ως μια στρατηγική στον κόσμο του ψηφιακού μάρκετινγκ που χρησιμοποιείται από τη συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών, των εμπορικών σημάτων, των τοπικών επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών, χάρη στη συνεχή και υψηλή κατανάλωση των χρηστών του Διαδικτύου και φυσικά από την αποτελεσματικότητα των πλεονεκτημάτων, προσφέρει.

Η άνοδος και η ανάπτυξή του οφείλονται επίσης στο Διαδίκτυο και στη μαζική χρήση του Facebook, του Instagram, του YouTube και άλλων κοινωνικών δικτύων. Τι είναι όμως το video marketing; Μάθετε τι είναι αυτή η πρακτική, τα οφέλη της και, φυσικά, τα καλύτερα εργαλεία για το μάρκετινγκ βίντεο.

Τι είναι το Video Marketing;

Όπως αναφέρει το όνομά του, το μάρκετινγκ βίντεο χρησιμοποιεί οπτικοακουστικό περιεχόμενο (βίντεο) για την επίτευξη διαφορετικών στόχων. Το πιο συνηθισμένο είναι η προώθηση ή η πώληση μιας επωνυμίας, προϊόντος ή υπηρεσίας.

Δηλαδή. Χρησιμοποιείται βασικά με τους στόχους μάρκετινγκ της επωνυμίας (διαφήμιση μιας επωνυμίας ή ενός προϊόντος) ή των πωλήσεων (αύξηση των πωλήσεων ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας).

Τι είναι το Video Marketing;

Πλεονεκτήματα του Video Marketing

Η δημιουργία περιεχομένου για να τραβήξει την προσοχή ενός χρήστη (όπου δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να το κατανοήσει) και να επιτύχει μεγαλύτερη παρουσία στην αγορά είναι μια εργασία που πρέπει να εκτελέσει κάθε επωνυμία, εταιρεία ή επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτύχετε αποτελεσματικό δυναμισμό στα κοινωνικά δίκτυα και τον ιστότοπό σας και οι ακόλουθοι θα μπορούν να γίνουν νέοι πελάτες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτύχετε τους στόχους μάρκετινγκ της επιχείρησής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το μάρκετινγκ βίντεο είναι ένας από τους πιο ουσιαστικούς. Το μάρκετινγκ βίντεο θα προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη για την επιχείρηση ή την επωνυμία σας:

Βελτιστοποιήστε το SEO

Ένα βίντεο στο YouTube, για παράδειγμα, τείνει να τοποθετείται πιο εύκολα στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google. Ωστόσο, το μεγαλύτερο όφελος του μάρκετινγκ βίντεο όσον αφορά τη βελτιστοποίηση SEO είναι ότι ένας ιστότοπος με οπτικοακουστικό υλικό θα αυξήσει τη διάρκεια ενός χρήστη στον ιστότοπο.

Επιπλέον, προσθέτοντας ένα κουμπί CTA, το οποίο μπορεί επίσης να είναι ένας κώδικας QR που δημιουργείται εύκολα χρησιμοποιώντας δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία, στα βίντεό σας στο YouTube, μπορείτε να κατευθύνετε αποτελεσματικά τους θεατές στον ιστότοπό σας, να αυξήσετε την επισκεψιμότητα και την αφοσίωση, βελτιώνοντας τελικά το SEO σας.

Και, το καλύτερο από όλα, εάν το βίντεο κοινοποιηθεί, ο σύνδεσμος ιστού θα εξαπλωθεί οργανικά (δηλαδή, χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα δολάριο).

Δημιουργεί μεγαλύτερη κατανάλωση

Υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ χρηστών και επωνυμιών μέσω οπτικοακουστικού περιεχομένου, καθώς η κατανάλωσή του είναι ευκολότερη και πιο διασκεδαστική. Αυτό συμβαίνει επειδή ο χρήστης ασυναίσθητα συνδέει τη δράση της παρακολούθησης βίντεο με τον ελεύθερο χρόνο και την ψυχαγωγία. Επομένως, ο χρήστης έχει θετική προδιάθεση να το δει.

Εν ολίγοις, το να κάνεις έναν χρήστη να ενδιαφέρεται για ένα βίντεο είναι ευκολότερο από ένα κείμενο ή μια εικόνα. Ως απόδειξη αυτού, τα κύρια κοινωνικά δίκτυα της στιγμής, όπως το Facebook, το Instagram, το YouTube ή το TikTok, διαθέτουν εργαλεία για τη δημιουργία οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Βελτιώστε τη δέσμευση

Η προσπάθεια να κινηθεί η συναισθηματική ίνα των καταναλωτών είναι ένας στόχος που θέλουν να επιτύχουν οι μάρκες, δηλαδή να διασφαλίσουν ότι οι στρατηγικές τους προκαλούν συναισθήματα στον χρήστη.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές για να κερδίσετε τη στοργή ή τη δέσμευση ενός χρήστη σε μια επωνυμία είναι η αφήγηση. χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη μορφή είναι το βίντεο. Το οπτικοακουστικό περιεχόμενο δημιουργεί μια ευχάριστη και αξιόπιστη σχέση, εκτός από το ότι επιτρέπει στο μήνυμα να φτάσει με έναν πολύ περίεργο τρόπο.

Αύξηση της virality

Υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες μετάδοσης οπτικοακουστικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο σε σύντομο χρονικό διάστημα, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Η virality του οπτικοακουστικού περιεχομένου (δηλαδή ότι οι χρήστες το μοιράζονται) σχετίζεται άμεσα με την αφοσίωση, καθώς το οπτικοακουστικό περιεχόμενο που αγγίζει τα συναισθήματα ή τα ενδιαφέροντα του χρήστη θα επιτύχει μια ειδική σύνδεση που θα τον οδηγήσει να μοιραστεί το βίντεο με άλλους. Οι χρήστες κάνουν το εν λόγω περιεχόμενο να γίνει viral στο δίκτυο.

Ενθαρρύνετε τη μεταστροφή

Το οπτικοακουστικό περιεχόμενο έχει επίσης αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά τους χρήστες όταν πραγματοποιούν μια αγορά. Χάρη σε ένα βίντεο, οι χρήστες έχουν μια ευρύτερη άποψη για το προϊόν ή την υπηρεσία που προωθείται, επιτρέποντάς τους να έχουν καλύτερη άποψη για αυτό.

Επιπλέον, το μάρκετινγκ βίντεο επηρεάζει θετικά την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και το οπτικοακουστικό περιεχόμενο συνιστάται ιδιαίτερα για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μετατροπής: λήψη προγράμματος, εγγραφή σε εκδήλωση ή διαδικτυακό σεμινάριο, προβολές ή συνδρομές στο ενημερωτικό δελτίο.

Αυξάνει την αποτελεσματικότητα του μηνύματος

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διασφαλιστεί ότι το μήνυμα μιας επωνυμίας φτάνει στους χρήστες και έχει αντίκτυπο σε αυτούς. Χωρίς αμφιβολία, μέσα από ένα βίντεο, το μήνυμα είναι πιο αποτελεσματικό.

Το βίντεο επιτρέπει την εισαγωγή πόρων όπως μουσική, φωνή, κείμενο και εικόνα. Ως εκ τούτου, επιτρέπει στο μεταδιδόμενο μήνυμά σας να γίνει αντιληπτό από τον χρήστη μέσω δύο αισθήσεων ταυτόχρονα: της ακοής και της όρασης, γεγονός που προωθεί τη δυνατότητα να μην το ξεχνάτε τόσο εύκολα αλλά μάλλον να το θυμάστε.

Να θυμάστε ότι η επεξεργασία ενός βίντεο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται χρόνος, αφοσίωση και πολλή δημιουργικότητα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να έχετε τις βασικές γνώσεις για τη διαχείριση των προγραμμάτων. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας σε αυτό το θέμα αφού υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο και εφαρμογές για τη δημιουργία βίντεο.

Ιστότοποι για τη δημιουργία βίντεο για να κάνετε Video-Marketing

FlexClip

Ας υποθέσουμε ότι δεν έχετε εμπειρία στη δημιουργία βίντεο, το FlexClip είναι ιδανικό για εσάς, επειδή, χάρη στην απλή διεπαφή του και την ποικιλία των εξατομικευμένων προτύπων που διαθέτει, θα κάνει την εργασία σας ευκολότερη και πιο ποιοτική.

Κάθε πρότυπο διαθέτει πόρους για τη δημιουργία διαφορετικών τύπων βίντεο, όπως σεμινάρια, διαφημίσεις, βίντεο πωλήσεων, κινούμενα βίντεο κ.λπ.

Από όλα αυτά, πολλοί θεωρούν αυτό το διαδικτυακό εργαλείο επεξεργασίας ιδανικό για τη δημιουργία κινούμενων βίντεο για την παρουσίαση ενός προϊόντος, επειδή σας επιτρέπει να δημιουργείτε βίντεο όπου μπορείτε να ενώσετε εικόνες, κείμενα, μουσική, βίντεο κλιπ και βίντεο στοκ.

FlexClip

Ανάλογα με το πρότυπο που θα επιλέξετε, μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας βίντεο, γραμματοσειρά, κείμενο και χρώματα όπως θέλετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να διαγράψετε ενότητες και να μοιραστείτε το τελικό αποτέλεσμα απευθείας σε ορισμένα κοινωνικά δίκτυα.

Animaker

Το Animaker είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο επεξεργασίας που ειδικεύεται στη δημιουργία κινούμενων βίντεο. Αυτός ο ιστότοπος για τη δημιουργία βίντεο έχει μια σειρά από πρότυπα με μεγάλη ποικιλία κατηγοριών, όπως αθλήματα, επιχειρήσεις ή υγεία.

Αφού επιλέξετε ένα προσχεδιασμένο πρότυπο, θα μπορείτε να αναδημιουργήσετε διαφορετικές σκηνές με τρόπο τόσο απλό όσο η μεταφορά και η απόθεση χαρακτήρων.

Είναι επίσης δυνατό να ξεκινήσετε την επεξεργασία χωρίς πρότυπο αλλά από μια κενή παρουσίαση.

Animaker

Το Animaker έχει μια δωρεάν έκδοση και τρεις επί πληρωμή εκδόσεις: Personal, Startup και Company, καθεμία με διαφορετικά σχέδια και τιμές. Οι συναρτήσεις και το εύρος τους καθορίζουν τη διαφορά. Η δωρεάν έκδοση σάς επιτρέπει να κάνετε πέντε βίντεο το μήνα και, προσοχή, χωρίς υδατογράφημα, δηλαδή χωρίς το λογότυπο Animaker σε κάθε βίντεό σας.

Magisto

Μπορείτε να ανεβάσετε περίπου δέκα βίντεο. Έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία σύντομων βίντεο και πέντε φωτογραφιών που δεν υπερβαίνουν τα 500 MB ή τα 25 λεπτά σε διάρκεια.

Και για να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική έκδοση, πρέπει απλώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να εργαστείτε από τον υπολογιστή σας, δημοσιεύοντας τα βίντεό σας στην ίδια σελίδα και μπορείτε να προωθήσετε τα προϊόντα σας σε αυτήν την πλατφόρμα.

Οι καλύτεροι ιστότοποι για τη δημιουργία βίντεο για μάρκετινγκ βίντεο

Το Magisto δεν διαθέτει δωρεάν έκδοση και τα τρία του σχέδια είναι επί πληρωμή: Premium, Professional και Business.

Kapwing

Είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματίες του μάρκετινγκ και χρησιμοποιείται από καλλιτέχνες και διαφημιστικές εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν δημιουργικά βίντεο που συνδέουν και διασκεδάζουν τους οπαδούς τους. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση από οποιονδήποτε χρήστη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Kapwing online μέσω του ιστότοπού του για να δημοσιεύσετε την εργασία σας στην πλατφόρμα του και να αποκτήσετε τον σύνδεσμο για να το μοιραστείτε στα κοινωνικά σας δίκτυα,

αν και μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη του βίντεο και να το ανεβάσετε απευθείας στα δίκτυά σας.

Kapwing

Το Kapwing έχει μια δωρεάν έκδοση και σας προσφέρει πολλές επιλογές για να δημιουργήσετε καλό περιεχόμενο. Η δωρεάν έκδοση αυτού του ιστότοπου για τη δημιουργία βίντεο είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί απελευθερώνει τα βίντεο από το υδατογράφημα της πλατφόρμας.

Adobe Premiere Rush

Το να μιλάμε για την Adobe σημαίνει, χωρίς αμφιβολία, να αναφερόμαστε σε μια από τις πιο σημαντικές και σεβαστές πλατφόρμες δημιουργίας περιεχομένου γραφικών παγκοσμίως. Ακόμη και οι πλατφόρμες της Adobe συνδέονται με υψηλή ποιότητα και επαγγελματική χρήση.

Με αυτόν τον τρόπο, εισχωρεί στην αγορά με το Adobe Premiere Rush, ένα ισχυρό και συμπαγές πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που διατίθεται σε έκδοση web για Windows και Mac και έκδοση για κινητά για Android και iOS.

Το πιο εξαιρετικό χαρακτηριστικό του είναι ότι επιτρέπει την επεξεργασία πολλαπλών κομματιών, δίνοντας, για παράδειγμα, τη δυνατότητα εργασίας με τέσσερα βίντεο ταυτόχρονα και τρία κομμάτια ήχου.

Adobe Premiere Rush

Ανάλογα με την έκδοση που χρησιμοποιείτε, οι λειτουργίες θα διαφέρουν αλλά θα διατηρούν την ίδια ποιότητα.

Έχει μια δωρεάν έκδοση με τους περιορισμούς οποιουδήποτε δωρεάν προγράμματος και υπάρχει μια πληρωμένη έκδοση για 9,99 $/μήνα.

Filmora Go

Εάν οι γνώσεις σας στην επεξεργασία βίντεο είναι βασικές ή και μηδενικές, έχετε την απίστευτη επιλογή να συμμετάσχετε στους χρήστες του FilmoraGo. Εάν πρόκειται να εργαστείτε από τον υπολογιστή, θα πρέπει να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε το βίντεο από το smartphone σας με την εφαρμογή αυτής της μάρκας: iOS και Android.

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του FilmoraGo είναι οι απίστευτες μεταβάσεις του που δεν θα αλλάξουν ριζικά τη σχεδίαση του βίντεο και που μπορείτε να τοποθετήσετε και να επεξεργαστείτε με πολλές επιλογές.

Υπογραμμίζει επίσης τη δυνατότητα προσθήκης της μουσικής που διαθέτει η ίδια η εφαρμογή χωρίς κόστος και έτσι δίνει στο βίντεο μια πιο φρέσκια πινελιά.

Filmora Go

Movie Maker Online

Δεν θα του έδινα το βραβείο για την καλύτερη διεπαφή, αλλά αυτός ο ιστότοπος για τη δημιουργία βίντεο είναι εντελώς δωρεάν και σας προσφέρει πολλές λειτουργίες για να επεξεργαστείτε τα βίντεό σας, καθώς και μια επιλογή εικόνων χωρίς δικαιώματα, όπως ακριβώς προσφέρουν οι τράπεζες δωρεάν εικόνων.

Δεν είναι απαραίτητο να κατεβάσετε κάποιο πρόγραμμα ή ακόμα και να εγγραφείτε για να μπορέσετε να ξεκινήσετε την επεξεργασία των βίντεό σας.

Περισσότεροι ιστότοποι για τη δημιουργία βίντεο για τις ενέργειες μάρκετινγκ

Kizoa

Πλατφόρμα Ιστού για τη δημιουργία βίντεο με τη δωρεάν και επί πληρωμή έκδοση. Με το Kizoa, μπορείτε να δημιουργήσετε διασκεδαστικά βίντεο που περιλαμβάνουν άλλα βίντεο, εικόνες, GIF κ.λπ.

Powtoon

Έχει δωρεάν έκδοση αλλά με υδατογράφημα και πληρωμένη έκδοση. Σε δωρεάν λειτουργία, μπορείτε να επεξεργαστείτε βίντεο διάρκειας έως και 3 λεπτών.

OBS Studio

Το OBS σημαίνει Open Broadcaster Software, και ως εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, είναι εντελώς δωρεάν. Θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας, είτε το λειτουργικό σας σύστημα είναι Windows, Apple ή Linux.

Επιπλέον, αυτή η πλατφόρμα για την επεξεργασία βίντεο είναι γνωστή γιατί χρησιμοποιείται επίσης για ζωντανή ροή και εγγραφές βίντεο.

Online Video Cutter

Είναι ένα εντελώς δωρεάν εργαλείο μεγάλης απλότητας, το οποίο χρησιμοποιείται βασικά για την κοπή βίντεο και την περιστροφή τους. Εύκολο στη χρήση, αλλά με πολύ περιορισμένες δυνατότητες.

Clipchamp

Διαθέτει δωρεάν έκδοση και άλλες επί πληρωμή εκδόσεις σε πολύ προσιτές τιμές, που ξεκινούν από 9 $ το μήνα.

Είναι ένας ολοκληρωμένος ιστότοπος που θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε βίντεο, να δημιουργήσετε παρουσιάσεις και διαφημίσεις για το Facebook και το Instagram και να επεξεργαστείτε τα βίντεό σας για το YouTube. Επιπλέον, διαθέτει συσκευή εγγραφής οθόνης και webcam.

Επιπλέον, διαθέτει μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές που θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ιστορίες για το Instagram και μια εφαρμογή για κινητά για να επεξεργαστείτε τα βίντεό σας από το iPhone σας.

VideoScribe

Είναι μια πλατφόρμα εξειδικευμένη σε κινούμενα βίντεο. Παρόλο που δεν έχει δωρεάν έκδοση, είναι από τις πιο δημοφιλείς. Διαθέτει πολλά προγράμματα επί πληρωμή και δωρεάν δοκιμαστική περίοδο μιας εβδομάδας.

Rocketium

Η δωρεάν έκδοσή του σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε τρία βίντεο το μήνα με υδατογράφημα και πολλά επί πληρωμή που ξεκινούν από 49 $/μήνα. Προσφέρει μια πλατφόρμα με απλή διεπαφή και πολλά διαθέσιμα εργαλεία, όπως μια βιβλιοθήκη βίντεο και εικόνων χωρίς δικαιώματα.

Λόστερ

Είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα με εφαρμογές για κινητές συσκευές σε iOS και Android, που σας επιτρέπει να κάνετε βίντεο, να προσθέτετε ηχητικά εφέ, κείμενα, αργή κίνηση, ακόμη και να εγγράφετε ήχους και βίντεο.

Βίντεο Hippo

Έχει μια δωρεάν έκδοση και πολλές εκδόσεις επί πληρωμή, που ξεκινούν από 9 $ το μήνα. Είναι επίσης διαθέσιμο σε iOS και Android.

Είναι μια πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για μάρκετινγκ βίντεο, επομένως, εκτός από την επεξεργασία βίντεο, μπορείτε να δημιουργήσετε βίντεο για email, εξατομικευμένα βίντεο, να εστιάσετε στη μετατροπή, να δημιουργήσετε GIF κ.λπ.

Ομοίως, σας επιτρέπει να εγγράψετε την κάμερα web και την οθόνη του υπολογιστή σας, καθώς και τον ήχο και τη φωνή.

DaVinci Resolve

Προσφέρει ένα από τα πιο επαγγελματικά προγράμματα της αγοράς σήμερα. Παρόλα αυτά, προσφέρει, εκτός από την επί πληρωμή έκδοση, διαθέσιμη προς 269€, μια εντελώς δωρεάν έκδοση.

Για να εργαστείτε με αυτήν την επωνυμία, πρέπει να κάνετε λήψη ενός προγράμματος που είναι διαθέσιμο σε όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα.

Διαθέτει πολλαπλά εργαλεία και συμβατότητα με φορμά 4K και 8K και συχνότητες εικόνας έως 120 f/s. Με λίγα λόγια, μια πολυτέλεια για όσους θέλουν να κάνουν επαγγελματικά βίντεο για την εταιρεία σας.

Επεξεργαστής βίντεο VSDC

Είναι ένα εντελώς δωρεάν πρόγραμμα για τα κύρια λειτουργικά συστήματα, αν και εάν χρειάζεστε προσοχή από την ομάδα υποστήριξης, θα πρέπει να επωφεληθείτε από ένα πρόγραμμα πληρωμής.

Προσφέρει μια διαισθητική και λειτουργική διεπαφή που θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε και να δημιουργήσετε βίντεο και να προσθέσετε ηχητικά και οπτικά εφέ, όπως η εφαρμογή φίλτρων.

Οφέλη του μάρκετινγκ βίντεο για την επιχείρησή σας

Τα 5 κορυφαία επιχειρηματικά οφέλη του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4513

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: