Πώς να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης του Instagram

Πώς να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης του Instagram

Ενώ το Instagram ενθαρρύνει τις γρήγορες απαντήσεις, δεν θέλετε πάντα οι άνθρωποι να γνωρίζουν αν έχετε ήδη διαβάσει τα μηνύματά τους ή όχι.

Μέχρι πρόσφατα, το Instagram δεν είχε έναν άμεσο τρόπο να απενεργοποιήσει τις αποδείξεις ανάγνωσης. Τώρα έχουν εφαρμόσει αυτήν τη δυνατότητα, αλλά όχι με τον πιο βολικό τρόπο – πρέπει να περάσετε από όλες τις συνομιλίες σας για να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης για αυτούς μεμονωμένα. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης χρησιμοποιώντας τη νέα δυνατότητα, καθώς και πώς να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης για την ανάγνωση άμεσων μηνυμάτων στο Instagram χωρίς να ειδοποιήσετε τον αποστολέα.

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης :Πώς να προσθέσετε ένα τραγούδι στο προφίλ σας στο Instagram

Πώς να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο Instagram

Το Instagram κατέληξε τελικά σε μια λειτουργία που σας επιτρέπει να διαβάζετε μηνύματα στο Instagram χωρίς η εφαρμογή να στέλνει την απόδειξη ανάγνωσης στον αποστολέα.

Προς το παρόν, αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στην εφαρμογή Instagram για κινητά για χρήστες Android και iOS και όχι στον ιστό Instagram. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι σας Η εφαρμογή Instagram είναι ενημερωμένη πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για τη νέα λειτουργία.

Για να ενημερώσετε την εφαρμογή Instagram στο Android, ανοίξτε το Play Store, αναζητήστε το Instagram στη γραμμή αναζήτησης και επιλέξτε Εκσυγχρονίζω δίπλα στο Instagram.

Για να ενημερώσετε την εφαρμογή Instagram στο iPhone, ανοίξτε το App Store, αναζητήστε το Instagram και επιλέξτε το Εκσυγχρονίζω επιλογή δίπλα του. Στη συνέχεια, περιμένετε μερικά λεπτά για να ενημερωθεί η εφαρμογή και να την εκκινήσετε ξανά.

Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, δεν θα βρείτε την επιλογή Ενημέρωση δίπλα στο όνομα της εφαρμογής, αλλά δείτε μια επιλογή για Ανοιξε αυτό αντί

Αφού βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή είναι ενημερωμένη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στις συνομιλίες σας στο Instagram.

αποδείξεις ανάγνωσης του Instagram

Διαβάστε επίσης :Δεν μπορείτε να αντιδράσετε σε μηνύματα με Emojis στο Instagram;

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο smartphone σας.
 2. Ανοίξτε τη λίστα με τις συνομιλίες σας και επιλέξτε τη συνομιλία όπου θέλετε να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης.
Στιγμιότυπο οθόνης μιας σελίδας προφίλ στο Instagram
 1. Μέσα στη συνομιλία, επιλέξτε το όνομα χρήστη πάνω από την οθόνη. Αυτό θα ανοίξει το μενού συνομιλίας.
Στιγμιότυπο οθόνης μιας συνομιλίας στο Instagram
 1. Επιλέγω Απόρρητο και ασφάλεια.
αποδείξεις ανάγνωσης του Instagram
 1. Στο Απόρρητο και ασφάλεια σελίδα, αλλάξτε το διακόπτη δίπλα στο Διαβάστε τις αποδείξεις να τα γυρίσουν μακριά από.
αποδείξεις ανάγνωσης του Instagram

Αυτό είναι όλο, όσο αυτή η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη, το άτομο στη συγκεκριμένη συνομιλία δεν θα το βλέπει Βλέπεται ειδοποίηση όταν διαβάζετε τα μηνύματα που σας στέλνουν. Αυτός είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να αποφύγετε τους ανθρώπους να εκνευρίζονται όταν διαβάζετε τα μηνύματά τους και να μην απαντάτε αμέσως.

Άλλοι τρόποι για να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο Instagram

Το μόνο πρόβλημα με αυτή τη νέα δυνατότητα είναι ότι μπορείτε να την ενεργοποιήσετε μόνο για κάθε μεμονωμένη συνομιλία. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως τις αποδείξεις ανάγνωσης στο Instagram, θα πρέπει να περάσετε από κάθε συνομιλία σας και να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή. Εάν είστε ενεργός χρήστης του Instagram, αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει αρκετά κουραστική αφού το κάνετε για τις πρώτες συνομιλίες.

Αν θέλετε να αποφύγετε να το στείλει το Instagram Βλέπεται ειδοποίηση σε περισσότερα από ένα άτομα στην εφαρμογή. Ακολουθούν μερικοί άλλοι τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απενεργοποιήσετε αυτές τις αποδείξεις ανάγνωσης.

Διαβάστε τα μηνύματα Instagram από τον πίνακα ειδοποιήσεων

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους ανάγνωσης μηνυμάτων Instagram χωρίς η εφαρμογή να στέλνει την απόδειξη ανάγνωσης στον αποστολέα είναι μέσω του πίνακα ειδοποιήσεων του smartphone σας. Αυτή είναι η μόνη μέθοδος που δεν απαιτεί καθόλου άλλους χειρισμούς με την εφαρμογή.

Η ανάγνωση μηνυμάτων Instagram χωρίς την ενεργοποίηση των αποδείξεων ανάγνωσης είναι ένα απλό κόλπο και δείτε πώς να το κάνετε χρησιμοποιώντας τον πίνακα ειδοποιήσεων.

Στιγμιότυπο οθόνης ειδοποιήσεων τηλεφώνου
 1. Όταν λαμβάνετε μια ειδοποίηση μηνύματος Instagram, αντισταθείτε στην παρόρμηση να κάνετε αμέσως κλικ πάνω της. Ανοίγοντας το μήνυμα ενεργοποιείται απευθείας το Βλέπεται παραλαβή. Εάν αυτή είναι η μόνη νέα ειδοποίηση που έχετε, ίσως μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το μήνυμα από την ειδοποίηση. Εάν όχι, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
αποδείξεις ανάγνωσης του Instagram
 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και επιλέξτε το εικονίδιο συνομιλίας στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας.
 2. Ανανεώστε το Inbox. Αφού δείτε τα νέα μηνύματα να εμφανίζονται στο επάνω μέρος της οθόνης, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ειδοποιήσεων.
 3. Αποσύνδεση από το διαδίκτυο. Μπορείτε να το κάνετε απενεργοποιώντας το Wi-Fi ή τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας (ή και τα δύο).
 4. Ενώ η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι απενεργοποιημένη, μπορείτε να κάνετε κλικ στο μήνυμα Instagram που θέλετε να διαβάσετε από τον πίνακα ειδοποιήσεων. Με αυτόν τον τρόπο ο αποστολέας δεν θα το λάβει Βλέπεται ειδοποίηση (ακόμα).

Αυτή η μέθοδος είναι απλή, αλλά έχει ένα μειονέκτημα – είναι μια προσωρινή λύση. Μόλις συνδεθείτε ξανά στο διαδίκτυο, ο αποστολέας θα λάβει το Βλέπεται ειδοποίηση και να ξέρετε ότι έχετε διαβάσει το μήνυμά τους.

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις Instagram για να αποφύγετε την ενεργοποίηση αποδείξεων ανάγνωσης

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, όταν κάνετε κλικ στο μήνυμα Instagram από τον πίνακα ειδοποιήσεων με ενεργοποιημένη τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, ο αποστολέας λαμβάνει την ειδοποίηση Seen που του δείχνει ότι έχετε διαβάσει το μήνυμα. Ένας τρόπος για να αποφύγετε να το κάνετε αυτό κατά λάθος είναι να απενεργοποιήσετε το Ειδοποιήσεις μηνυμάτων Instagram εντελώς.

Για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις μηνυμάτων στην εφαρμογή Instagram, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Οι οδηγίες είναι ίδιες και για τις εφαρμογές Android και iOS για κινητά.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και επιλέξτε τη δική σας εικονίδιο προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.
 2. Στη σελίδα του προφίλ σας, ανοίξτε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία.
Στιγμιότυπο οθόνης προφίλ Instagram - εικονίδιο μενού
 1. Από αυτό το μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 2. Στο Ρυθμίσεις μενού, μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε Ειδοποιήσεις.
Στιγμιότυπο οθόνης ρυθμίσεων Instagram - ρυθμίσεις και δραστηριότητα
 1. Στο Ειδοποιήσεις ενότητα, επιλέξτε Μηνύματα και κλήσεις.
Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων Ειδοποιήσεων Instagram
 1. Βρες το Μηνύματα από ατομικές και ομαδικές συνομιλίες ενότητα και επιλέξτε Μακριά από για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το Αιτήματα μηνυμάτων εάν θέλετε να αποφύγετε την αποστολή αποδείξεων ανάγνωσης και σε νέους ακόλουθους.
Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων Instagram των αιτημάτων μηνυμάτων

Τώρα, οι ειδοποιήσεις αιτήματος μηνυμάτων και μηνυμάτων δεν θα διακόπτουν το τηλέφωνό σας, μειώνοντας τον κίνδυνο κατά λάθος ανοίγματος μηνυμάτων και την ενεργοποίηση αποδείξεων ανάγνωσης. Μπορείτε να διατηρήσετε υπό έλεγχο την κατάσταση ανάγνωσης στο Instagram με αυτήν την απλή μέθοδο ή να δοκιμάσετε και μία από τις παρακάτω τεχνικές.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία πτήσης για να διαβάσετε μηνύματα Instagram χωρίς αποδείξεις ανάγνωσης

Η επόμενη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στο smartphone σας. Μπορείτε να αποφύγετε προσωρινά τις αποδείξεις ανάγνωσης του Instagram χρησιμοποιώντας το τέχνασμα Λειτουργία πτήσης.

Πριν αλλάξετε τη λειτουργία πτήσης στο τηλέφωνό σας, ανοίξτε την εφαρμογή Instagram για να φορτώσετε μηνύματα, αλλά μην τα ανοίξετε. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να διαβάζετε τα μηνύματα διακριτικά, καθώς οι αποδείξεις ανάγνωσης δεν θα ενεργοποιούνται μέχρι να συνδεθείτε ξανά στο διαδίκτυο. Αυτό το απλό κόλπο σάς επιτρέπει να διατηρείτε τις αναγνώσεις σας στο Instagram ανώνυμες.

Ακολουθεί ένας γρήγορος, βήμα προς βήμα οδηγός για iPhone και Android σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης της λειτουργίας πτήσης.

Σε iPhone:

Στιγμιότυπο οθόνης του Κέντρου Ελέγχου iPhone
 • Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου.
 • Επίλεξε το Κουμπί λειτουργίας πτήσης για να αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε στο Ρυθμίσειςενεργοποιήστε Λειτουργία πτήσηςκαι απενεργοποιήστε το Wi-Fi.

Σε Android:

Στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα ειδοποιήσεων Android
 • Σύρετε προς τα κάτω για να ανοίξετε την περιοχή ειδοποιήσεων.
 • Επίλεξε το Εικονίδιο λειτουργίας αεροπλάνου για να το ενεργοποιήσετε.
 • Βεβαιωθείτε ότι το Wi-Fi είναι απενεργοποιημένο επιλέγοντας το κουμπί Wi-Fi.

Απενεργοποιήστε την κατάσταση δραστηριότητάς σας στο Instagram

Ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις αποδείξεις ανάγνωσης για όλες τις συνομιλίες είναι να απενεργοποιήσετε την Κατάσταση δραστηριότητάς σας στο Instagram. Η εφαρμογή έχει μια επιλογή Εμφάνιση κατάστασης δραστηριότητας και όταν αυτή η ρύθμιση είναι σε άτομα που ακολουθείτε και σε οποιονδήποτε στέλνετε μήνυμα στην εφαρμογή, θα βλέπουν πότε ήσασταν για τελευταία φορά ενεργοί ή εάν είστε ενεργοί αυτήν τη στιγμή στο Instagram.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κατάσταση δραστηριότητάς σας ανά πάσα στιγμή. Σε αυτήν την περίπτωση, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να δουν εάν είστε ενεργοί στο Instagram ή όχι. Κατά λάθος, αυτό απενεργοποιεί επίσης τις αποδείξεις ανάγνωσης, αλλά μόνο για εσάς. Αυτό σημαίνει ότι εάν το άλλο άτομο έχει ενεργοποιημένη την Κατάσταση δραστηριότητάς του, θα εξακολουθεί να βλέπει αποδείξεις ανάγνωσης και να λαμβάνει την ειδοποίηση “Εμφάνιση” όταν διαβάζετε τα μηνύματά του.

Ωστόσο, εάν γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι το άτομο στο οποίο στέλνετε μηνύματα έχει απενεργοποιημένη την κατάσταση δραστηριότητάς του, τότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε ενεργά τις αποδείξεις ανάγνωσης και για τους δύο σας, απενεργοποιώντας επίσης την Κατάσταση δραστηριότητάς σας.

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Κατάσταση δραστηριότητάς σας στο Instagram με μερικά απλά βήματα.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας.
 2. Ανοιξε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Πώς μπορούν οι άλλοι να αλληλεπιδράσουν μαζί σας Ενότητα. Επιλέγω Μηνύματα και απαντήσεις ιστορίας.
Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων Instagram των μηνυμάτων και των απαντήσεων ιστορίας
 1. Κάτω από Ποιος μπορεί να δει ότι είστε συνδεδεμένοιεπιλέξτε Εμφάνιση κατάστασης δραστηριότητας.
 2. Αλλάξτε την εναλλαγή δίπλα στο Εμφάνιση κατάστασης δραστηριότητας απενεργοποιήστε για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.
Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων Instagram για την Κατάσταση δραστηριότητας

Τώρα, η κατάσταση της δραστηριότητάς σας δεν θα είναι ορατή και οι άλλοι χρήστες δεν θα ειδοποιούνται όταν είστε ενεργοί στο Instagram. Αυτό εξασφαλίζει διακριτικά μηνύματα χωρίς να αποκαλύπτεται η παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Περιορίστε τον Αποστολέα

Ένα δραστικό μέτρο που μπορείτε να λάβετε για να κρατήσετε κρυφές τις αποδείξεις ανάγνωσης είναι να περιορίσετε τον αποστολέα (προσωρινά) στο Instagram.

Δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο Instagram απενεργοποιημένες περιορίζοντας τον αποστολέα.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και πλοηγηθείτε στο προφίλ του αποστολέα του μηνύματος.
 2. Επίλεξε το εικονίδιο με τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
Στιγμιότυπο οθόνης χρήστη που περιορίζει το Instagram
 1. Από το μενού επιλογών, επιλέξτε Περιορίζω.

Μόλις περιοριστεί το άτομο, ελέγξτε τα Εισερχόμενά σας. Θα βρείτε το μήνυμα που ψάχνετε στο Αιτήματα μηνυμάτων ντοσιέ. Οι περιορισμένοι χρήστες χρειάζονται την άδειά σας για να στείλουν DM. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαβάσετε τα μηνύματά τους χωρίς να ενεργοποιήσετε αποδείξεις ανάγνωσης.

Εάν θέλετε να απαντήσετε στο μήνυμα, επιστρέψτε στο προφίλ του αποστολέα και επιλέξτε Χωρίς περιορισμούς από τις επιλογές. Αυτός ο μικρός χειρισμός διασφαλίζει ότι ελέγχετε πότε ενεργοποιούνται οι αποδείξεις ανάγνωσης.

Κρατήστε τις αναγνώσεις σας κρυφές

Αυτές οι εύχρηστες μέθοδοι σάς επιτρέπουν να περιηγείστε στα μηνύματά σας στο Instagram διακριτικά. Είτε εναλλάσσετε τη λειτουργία πτήσης είτε διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων, μπορείτε να διαβάζετε μηνύματα όποτε σας βολεύει.

Σκεφτείτε το ως διατήρηση του απορρήτου σας και έλεγχο του χρόνου των απαντήσεών σας. Δώστε μια ευκαιρία σε αυτές τις τεχνικές και απολαύστε μια πιο χαλαρή εμπειρία στο Instagram χωρίς να ανησυχείτε για αποδείξεις άμεσης ανάγνωσης.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *