Πώς να αποκλείσετε το TikTok

Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android

Το TikTok είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές τόσο για χρήστες Android όσο και για iOS, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να το προσθέσετε στη λίστα αποκλεισμένων στοιχείων σας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android.

Πώς να αλλάξετε την ηλικία ή τα γενέθλιά σας στο TikTok

Πώς να αποκλείσετε το TikTok χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις Digital Wellbeing του Android

Το Android προσφέρει μια σουίτα ρυθμίσεων Digital Wellbeing που βοηθούν τους χρήστες του TikTok να διαχειρίζονται τη χρήση της συσκευής και της εφαρμογής τους. Για να αποκλείσετε το TikTok:

 1. Ανοιξε το Εφαρμογή ρυθμίσεων.
 2. Επιλέγω Ψηφιακή ευημερία και γονικοί ελέγχοι.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 2
 1. Κάτω από Λειτουργία εστίασηςεπιλέξτε Ωρα εργασίας.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 3
 1. Επιλέξτε Διάρκεια και πατήστε Αρχή. Για όλη αυτή τη διάρκεια, δεν θα μπορείτε να ανοίξετε το TikTok. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να ξεμπλοκάρετε το TikTok απενεργοποιώντας τη λειτουργία εστίασης.

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τα όρια χρόνου οθόνης του TikTok σε μηδέν λεπτά, προκειμένου να αποκλείσετε εντελώς την εφαρμογή κοινωνικών μέσων:

 1. Κάτω από Ψηφιακή ευημερία και γονικοί ελέγχοιεπιλέξτε Τικ Τοκ από τη λίστα εφαρμογών.
 2. Επιλέγω Χρονοδιακόπτης εφαρμογής.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 5
 1. Εισαγάγετε την τιμή “0” τόσο για ώρες όσο και για λεπτά και, στη συνέχεια, πατήστε Εντάξει.

Πώς να αποκλείσετε το TikTok χρησιμοποιώντας γονικούς ελέγχους

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκλείσετε την εφαρμογή TikTok στο Android είναι χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου που βρίσκονται στην εφαρμογή Google Play Store. Για να αποκλείσετε το TikTok:

 1. Ανοιξε το Google Play Store.
 2. Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία του καταστήματος εφαρμογών.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 7
 1. Παρακέντηση Οικογένεια.
 1. Επιλέγω Γονικός έλεγχος.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 9
 1. Εναλλαγή στο Γονικοί ελέγχοιστη συνέχεια δημιουργήστε έναν 4ψήφιο κωδικό PIN για να ενεργοποιήσετε αυτά τα στοιχεία ελέγχου.
 1. Εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε Εντάξει.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 11
 1. Επιλέγω Εφαρμογές και παιχνίδια.
 1. Επιλέξτε το επίπεδο προστασίας που θέλετε και, στη συνέχεια, πατήστε Αποθηκεύσετε.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 13

Σημείωση: Αυτό θα αποτρέψει τα παιδιά σας από τη λήψη της εφαρμογής TikTok, αλλά αν είναι ήδη εγκατεστημένη, θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση — επομένως μην ξεχάσετε να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή πρώτα!

Πώς να αποκλείσετε το TikTok μέσω του δρομολογητή σας

Είναι δυνατό να αποκλείσετε το TikTok μέσω των ρυθμίσεων διαχείρισης του δρομολογητή σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψετε οποιαδήποτε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Wi-Fi σας από την πρόσβαση στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο TikTok. Ωστόσο, εάν η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα δίκτυο κινητού Διαδικτύου, θα μπορείτε να παρακάμψετε το μπλοκ απενεργοποιώντας το Wi-Fi.

Για να αποκλείσετε το TikTok από τον δρομολογητή σας:

 1. Συνδεθείτε στη σελίδα διαχείρισης του δρομολογητή σας. Για να το κάνετε αυτό, εισαγάγετε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή στη γραμμή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησής σας και πατήστε Εισαγω. Η διεύθυνση IP θα πρέπει να είναι 192.168.1.1, 192.168.1.0 ή κάτι παρόμοιο.
 2. Εντοπίστε το Γονικοί ελέγχοι Ρυθμίσεις. Οι περισσότεροι δρομολογητές θα έχουν κάποια μορφή ρυθμίσεων αποκλεισμού περιεχομένου, που συνήθως ονομάζονται “Γονικοί έλεγχοι”, “Φιλτράρισμα URL”, “Αποκλεισμός” ή παρόμοια.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 14
 1. Επιλέγω Προγράφω, στη συνέχεια προσθέστε τις λέξεις-κλειδιά ή τις διευθύνσεις URL που θέλετε να αποκλείσετε. Προσθέστε λέξεις όπως “tiktok” και “tiktok.com”.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 15
 1. Τύπος Αποθηκεύσετε και βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις είναι ενεργοποιημένες. Το τηλέφωνο Android και άλλες συσκευές στο οικιακό σας δίκτυο δεν θα μπορούν πλέον να φορτώσουν εντελώς τον ιστότοπο ή την εφαρμογή TikTok.

Σημείωση: Ορισμένοι δρομολογητές θα σας επιτρέψουν επίσης να ρυθμίσετε ένα χρονικό παράθυρο όπου μπορείτε να έχετε ακόμα πρόσβαση στην εφαρμογή. Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε απλώς να περιορίσετε τον χρόνο οθόνης σας και να μην αποκλείσετε εντελώς την εφαρμογή.

Πώς να αποκλείσετε το TikTok με μια εφαρμογή τρίτου μέρους

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων και εφαρμογές γονικού ελέγχου που θα σας βοηθήσουν να αποκλείσετε ιστότοπους και να περιορίσετε την πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το TikTok. Όλες αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, αποτρέποντάς σας από την πρόσβαση στο TikTok και σε άλλες συγκεκριμένες εφαρμογές όταν δεν πρέπει (ή δεν θέλετε).

Ακολουθούν τρία δωρεάν προγράμματα αποκλεισμού εφαρμογών για να διαλέξετε:

 1. Google Family Link. Family Link σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τις λειτουργίες γονικού ελέγχου για τον αποκλεισμό εφαρμογών. Για να το χρησιμοποιήσετε, μεταβείτε στο Ψηφιακή ευημερία και γονικοί ελέγχοιμετά επιλέξτε Γονικοί ελέγχοι. Τύπος Ξεκίνα για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να αποκλείσετε το TikTok.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 16
 1. Παραμείνετε συγκεντρωμένοι: Ιστότοπος/Αποκλεισμός εφαρμογών. Μείνε συγκεντρωμένος είναι μια εφαρμογή freemium που σας επιτρέπει να αποκλείετε εφαρμογές και ιστότοπους και να περιορίζετε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα στο λειτουργικό σύστημα Android. Απλώς εγκαταστήστε την εφαρμογή Stay Focused και προσθέστε το TikTok στη λίστα αποκλεισμού.
 2. Αποκλεισμός εφαρμογών & Ιστότοποι | Ευεξία. Αποκλεισμός εφαρμογών και ιστότοπων είναι μια άλλη εφαρμογή freemium τρίτου κατασκευαστή που σας επιτρέπει να προσθέτετε εγκατεστημένες εφαρμογές σε μια λίστα αποκλεισμού στο τηλέφωνο του παιδιού σας ή στη δική σας κινητή συσκευή. Για να το χρησιμοποιήσετε, εγκαταστήστε την εφαρμογή και, στη συνέχεια, εντοπίστε το TikTok και επιλέξτε Αποκλεισμός τώρα.

Πώς να περιορίσετε τον χρόνο στην οθόνη στο TikTok

Το TikTok διαθέτει μια ενσωματωμένη λειτουργία περιορισμού χρόνου οθόνης που βοηθά τους χρήστες να περιορίσουν τον χρόνο που ξοδεύουν στην εφαρμογή. Αυτό μπορεί να είναι μια χρήσιμη λειτουργία για τη διατήρηση της παραγωγικότητάς σας, καθώς και για τη μείωση του χρόνου που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας την εφαρμογή.

Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Screen Time:

 1. Ανοιξε το Εφαρμογή TikTok.
 2. Πατήστε το δικό σας εικόνα προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 17
 1. Επίλεξε το εικονίδιο χάμπουργκερκαι μετά πατήστε Ρυθμίσεις και απόρρητο.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 18
 1. Παρακέντηση Χρόνος οθόνης.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 19
 1. Επιλέγω Καθημερινά χρόνο οθόνης.
 2. Παρακέντηση Ρυθμίστε καθημερινά χρόνο οθόνης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ορίσετε τα χρονικά όρια που θέλετε.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 20

Το TikTok προσφέρει επίσης μια περιορισμένη λειτουργία που μπορεί να αποτρέψει το παιδί σας από την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, ενώ εξακολουθεί να του επιτρέπει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή:

 1. Ανοιξε το TikTok εφαρμογή.
 2. Πατήστε το δικό σας εικόνα προφίλ στον πάτο-σωστή γωνία.
 3. Επιλέγω Ρυθμίσεις και απόρρητο.
 4. Παρακέντηση Προτιμήσεις περιεχομένου.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 21
 1. Παρακέντηση Περιορισμένη λειτουργία.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 22
 1. Επιλέγω Ανάβω.
Πώς να αποκλείσετε το TikTok σε συσκευές Android εικόνα 23

Σημείωση: Είναι επίσης δυνατό να αποκλείσετε το TikTok και να περιορίσετε τον χρόνο χρήσης σε συσκευές Apple, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και iPad.

Εξοικονομήστε χρόνο, μείνετε εκτός TikTok

Αυτές τις μέρες, είναι τόσο εύκολο να αποσπαστείτε, να ανοίξετε το τηλέφωνό σας και να αρχίσετε να παρακολουθείτε βίντεο σύντομης μορφής σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το TikTok και το Snapchat. Το περιεχόμενο που σπαταλά χρόνο είναι τόσο εθιστικό που είναι δύσκολο να το απενεργοποιήσετε. Ακόμη χειρότερα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθιστούν πολύ εύκολο για τα παιδιά να βιώσουν διαδικτυακό εκφοβισμό και να γίνουν μάρτυρες ακατάλληλου περιεχομένου.

Μερικές φορές, το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποκλείσετε την εφαρμογή. Ας ελπίσουμε ότι, με τη βοήθεια αυτού του άρθρου, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε λίστες αποκλεισμού, να κλειδώσετε τον λογαριασμό σας στο TikTok και να ανακτήσετε την ελευθερία σας.


Διαβάστε επίσης :Λήψη TikTok για υπολογιστή

Κατεβάστε το TikTok για Mac

Πώς να διαγράψετε ένα βίντεο TikTok

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4888

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *