Πώς να δημιουργήσετε μονάδα αποκατάστασης στα Windows 11 (Πλήρης οδηγός)

Πώς να δημιουργήσετε μονάδα αποκατάστασης στα Windows 11 (Πλήρης οδηγός)

Έχετε περισσότερες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης στα Windows 11 από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιου υπολογιστή. Το εργαλείο Επαναφορά Συστήματος σάς επιτρέπει να επαναφέρετε το λειτουργικό σας σύστημα σε προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας. Η δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη αλλά χρειάζεται χειροκίνητη ενεργοποίηση.

Εκτός από την Επαναφορά Συστήματος, μπορείτε να απεγκαταστήσετε τις πρόσφατες ενημερώσεις των Windows ή να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του υπολογιστή σας. Τόσο η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων όσο και η απεγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows δεν θα διαγράψουν τα αρχεία σας, αλλά θα επιλύσουν όλα τα προβλήματα του υπολογιστή.

Ωστόσο, το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτές οι δυνατότητες θα λειτουργήσουν μόνο εάν μπορείτε να κάνετε εκκίνηση στον υπολογιστή σας. Και ορισμένοι τύποι προβλημάτων των Windows μπορούν να σας αποτρέψουν από την εκκίνηση στον υπολογιστή σας. Έτσι, είναι καλύτερο να δημιουργήστε μια μονάδα δίσκου αποκατάστασης των Windows 11 για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Τι είναι το Windows Recovery Drive;

Το Windows Recovery Drive είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να επανεγκαταστήσετε τα Windows 11. Είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης στα Windows.

Με αυτόν τον τρόπο, εάν ο υπολογιστής σας αντιμετωπίσει ποτέ σημαντικά ζητήματα, όπως καταστροφή αρχείων συστήματος ή αποτυχία υλικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα ανάκτησης για να επανεγκαταστήσετε τα Windows 11.

Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα απώλειας δεδομένων λόγω της αδυναμίας εκκίνησης του υπολογιστή Windows 11, η δημιουργία ενός σχεδίου ανάκτησης ή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα ήταν πολύ χρήσιμη. Η μονάδα δίσκου αποκατάστασης USB των Windows 11 σάς επιτρέπει να κάνετε εκκίνηση στο περιβάλλον αποκατάστασης των Windows (WinRE).

Μόλις εισέλθετε στο WinRE, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων για να βρείτε και να διορθώσετε τα προβλήματα που εμποδίζουν την εκκίνηση.

Πώς να δημιουργήσετε μια μονάδα δίσκου αποκατάστασης USB;

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κανένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή για να δημιουργήσετε μια μονάδα δίσκου αποκατάστασης στα Windows 11. Υπάρχει μια ενσωματωμένη εφαρμογή διαθέσιμη στα Windows για αυτόν τον σκοπό. Ακολουθήστε τα κοινά μας βήματα για να δημιουργήσετε ένα usb αποκατάστασης των Windows.

1. Συνδέστε μια άδεια μονάδα USB στον υπολογιστή σας.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Recovery Drive. Τώρα ανοίξτε το Μονάδα ανάκτησης εφαρμογή από τα αποτελέσματα του καλύτερου αγώνα.

Μονάδα ανάκτησης

2. Τώρα, θα δείτε α Προτροπή UAC. Απλώς κάντε κλικ στο Ναί κουμπί.

3. Στη γραμμή εντολών Create a Recovery Drive, έλεγχος ο Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων συστήματος στη μονάδα ανάκτησης και κάντε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων συστήματος στη μονάδα ανάκτησης

4. Επιλέξτε τη γραμμή εντολών USB Flash Drive και επιλέξτε τη σωστή μονάδα flash USB που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως μονάδα δίσκου αποκατάστασης.

επιλέξτε τη σωστή μονάδα flash USB

5. Τώρα, θα δείτε μια οθόνη προειδοποίησης που σας ενημερώνει ότι η διαδικασία θα διαγράψει όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα flash USB. Επομένως, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών σας αρχείων σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Δημιουργώ κουμπί.

Δημιουργώ

6. Τώρα, πρέπει να περιμένετε έως ότου τα Windows 11 δημιουργήσουν ένα Windows 11 Bootable Recovery Drive. Μόλις τελειώσετε, θα δείτε το μήνυμα επιτυχίας. κάντε κλικ στο Φινίρισμα κουμπί.

Περίμενε

Αυτό είναι! Έτσι είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια μονάδα USB ανάκτησης στα Windows 11 χρησιμοποιώντας το εργαλείο ανάκτησης windows.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα αποκατάστασης για την αποκατάσταση των Windows

Τώρα που έχετε δημιουργήσει μια μονάδα USB Recovery στα Windows 11, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε κάθε φορά που η συσκευή σας δεν εκκινεί. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα ανάκτησης στα Windows 11.

1. Συνδέστε τη μονάδα Recovery στον υπολογιστή σας. Ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας και πατήστε το πλήκτρο Μενού εκκίνησης. Εάν δεν γνωρίζετε το κλειδί για πρόσβαση στο μενού συσκευών εκκίνησης, ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα.

Μάρκα Laptop/DesktopΣυντόμευση πλήκτρου μενού εκκίνησης
ASUSF8
ΛαγκάδαF12
AcerF12
ιπποδύναμηF9
ASRockF8, F11
LenovoF8, F10, F12
GigabyteF12
BiostarF9
ASRockF8, F11
IntelF10
MSIF11

2. Μόλις αποκτήσετε πρόσβαση στο Συσκευή εκκίνησης Μενού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο βέλους για να επιλέξετε τη μονάδα USB Recovery Drive. Αφού επιλέξετε, πατήστε Εισαγω για εκκίνηση χρησιμοποιώντας τη μονάδα ανάκτησης.

3. Τώρα, περιμένετε μερικά λεπτά για να ξεκινήσει η συσκευή σας από τη μονάδα USB. Μόλις εκκινηθεί, διάλεξε τη γλώσσα και επιλέξτε Ανάκτηση από μονάδα δίσκου.

4. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε Ανάκτηση από μονάδα δίσκου.

Ανάκτηση από μονάδα δίσκου

5. Τώρα, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να αφαιρέσετε τα αρχεία σας ή να καθαρίσετε πλήρως τη μονάδα. Διαλέξτε το Απλα αφαιρεσε τα ΑΡΧΕΙΑ μου επιλογή.

Απλα αφαιρεσε τα ΑΡΧΕΙΑ μου

6. Στην οθόνη Recover from a drive, κάντε κλικ στο Αναρρώνω κουμπί.

Αναρρώνω

7. Αυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία επανεγκατάστασης των Windows 11. Μόλις τελειώσετε, πρέπει να ρυθμίσετε τις προτιμήσεις σας για να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας με Windows 11.

Αυτό είναι! Έτσι είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα ανάκτησης σε υπολογιστή με Windows 11.

Διορθώστε το σφάλμα “Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μονάδα δίσκου ανάκτησης”.

Κατά τη δημιουργία μιας μονάδας ανάκτησης στα Windows 11, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα σφάλμα που λέει “Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μονάδα ανάκτησης”. Αν δείτε αυτό το σφάλμα, μην πανικοβληθείτε.

Τις περισσότερες φορές, το σφάλμα εμφανίζεται λόγω λανθασμένης μορφής μονάδας USB. Μερικές φορές, προγράμματα προστασίας από ιούς ή ορισμένα εργαλεία τρίτων μπορούν να εμποδίσουν τα Windows 11 να δημιουργήσουν μια μονάδα δίσκου αποκατάστασης.

Γενικά, μια επανεκκίνηση διορθώνει το σφάλμα, αλλά αν δεν το κάνει, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε τα πράγματα που αναφέραμε παρακάτω:

 • Επανεκκινήστε την εφαρμογή Recovery Drive από τη Διαχείριση εργασιών.
 • Διαμορφώστε τη μονάδα USB στο σύστημα αρχείων FAT32.
 • Απενεργοποιήστε τα εργαλεία προστασίας από κακόβουλο λογισμικό τρίτων.
 • Απενεργοποιήστε τα προγράμματα εικονικοποίησης.
 • Διαγράψτε το φάκελο Windows.old από τη συσκευή σας.
 • Εκτελέστε τη σάρωση SFC και DISM χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών.
 • Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα Windows.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε αυτά τα πράγματα για να επιλύσετε το σφάλμα “Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μονάδα αποκατάστασης” στον υπολογιστή Windows 11.

Άλλοι τρόποι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows 11

Λοιπόν, αυτό δεν αποτελεί μέρος του οδηγού μονάδας επαναφοράς USB των Windows, αλλά είναι μια χρήσιμη δυνατότητα που πιστεύουμε ότι πρέπει να γνωρίζετε.

Η μονάδα ανάκτησης έχει σχεδιαστεί για να επαναφέρει το σύστημά σας σε νέο. Στη μονάδα Recovery, όλα τα αρχεία του συστήματός σας θα ανανεωθούν με νέα και θα έχετε μια εμπειρία στο απόθεμα λειτουργικού συστήματος.

Το σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εικόνας είναι απλώς μια άλλη επιλογή ανάκτησης που είναι διαθέσιμη στα Windows. Η μόνη διαφορά είναι ότι το αντίγραφο ασφαλείας της εικόνας συστήματος δημιουργεί μια εικόνα ολόκληρου του λειτουργικού συστήματος Windows, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών αρχείων και της εφαρμογής σας.

Έτσι, βασικά, σε μια κρίσιμη συντριβή, ένα αντίγραφο ασφαλείας εικόνας συστήματος θα επαναφέρει το σύστημα στην κατάσταση της ημερομηνίας δημιουργίας του. Δεν θα χάσετε τα προσωπικά σας αρχεία, προγράμματα, ρυθμίσεις κ.λπ.

Πώς να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας εικόνας συστήματος στα Windows;

Για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας εικόνας συστήματος στα Windows, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αντιστοίχισης.

ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου

2. Όταν ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου, επιλέξτε την επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά (Windows 7).

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά (Windows 7)

3. Στο στοιχείο Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία εικόνας συστήματος στο αριστερό παράθυρο.

Δημιουργήστε έναν σύνδεσμο εικόνας συστήματος

4. Τώρα, στην προτροπή Δημιουργία εικόνας συστήματος, επιλέξτε πού θέλετε να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας σε εξωτερική μονάδα δίσκου, DVD ή τοποθεσία δικτύου. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

επιλέξτε τη θέση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

5. Τώρα, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ποια διαμερίσματα του σκληρού σας δίσκου θα συμπεριληφθούν στο αρχείο αντιγράφου ασφαλείας εικόνας. Επιλέξτε τα διαμερίσματα και κάντε κλικ στο Ξεκινήστε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Ξεκινήστε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Αυτό είναι! Πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εικόνας συστήματος. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο αντιγράφου ασφαλείας εικόνας συστήματος σε υπολογιστή με Windows 11.

Επαναφορά των Windows 11 με Backup εικόνας συστήματος;

Τώρα που έχετε ήδη το System Image Backup, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όποτε χρειαστεί. Ακολουθούν τα βήματα για την επαναφορά των Windows 11 με δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εικόνας συστήματος.

Ανάκτηση εικόνας συστήματος

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 • Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Ενημέρωση και ασφάλεια > Ανάκτηση.
 • Στις επιλογές αποκατάστασης, κάντε κλικ στο Επανεκκίνηση τώρα κουμπί δίπλα στο Advanced Startup.
 • Τώρα στο παράθυρο Επιλογή επιλογής, μεταβείτε στο Αντιμετώπιση προβλημάτων > Προηγμένες επιλογές > Ανάκτηση εικόνας συστήματος.
 • Τώρα επιλέξτε Δείτε περισσότερες επιλογές ανάκτησης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ανάκτηση εικόνας συστήματος.
 • Σε αυτό το σημείο, τα Windows θα πρέπει να εντοπίσουν το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας της εικόνας του συστήματος. Εάν δεν το κάνει, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή εικόνας συστήματος και επιλέξτε την εικόνα.
 • Αφού επιλέξετε, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Αυτά είναι τα βήματα για να επαναφέρετε τα Windows 11 στην προηγούμενη κατάστασή τους. Η επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εικόνας συστήματος λειτουργεί καλύτερα όταν ο υπολογιστής σας δεν εκκινεί.

Χρήση του ιστορικού αρχείων των Windows για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων των Windows 11

Ιστορικό αρχείου

Το Ιστορικό αρχείων των Windows είναι μια άλλη επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς στα Windows 11. Δεν είναι εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς και δεν μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρων δίσκων. Λαμβάνει ένα στιγμιότυπο μόνο σημαντικών φακέλων, όπως Έγγραφα, Βίντεο, Εικόνες ή αρχεία OneDrive εκτός σύνδεσης.

Επομένως, εάν θέλετε μια βασική επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς που λειτουργεί μόνο με συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους, το Ιστορικό αρχείων μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για πώς να χρησιμοποιήσετε το ιστορικό αρχείων των Windows για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας των Windows 11.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε περάσει από αυτόν τον οδηγό και ρυθμίστε τις παραμέτρους του Ιστορικού αρχείων. Κατά τη διαμόρφωση, μπορείτε να επιλέξετε τους φακέλους ή τα αρχεία που θέλετε να δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας το Ιστορικό αρχείων.

Χρησιμοποιήστε εργαλεία τρίτων για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά των Windows

Αρκετά λογισμικά τρίτων είναι διαθέσιμα για Windows που παρέχουν επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να έχετε περισσότερο έλεγχο σχετικά με το τι πρέπει να συμπεριλάβετε και να εξαιρέσετε στο αντίγραφο ασφαλείας.

Τα λογισμικά εικόνων δίσκου τρίτων μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του HDD/SSD σε λίγα μόνο λεπτά. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα λογισμικά είναι premium και απαιτούν πρόσβαση σε αποθήκευση cloud.

Μερικά από τα καλύτερα λογισμικά εικόνων δίσκου είναι το Acronis True Image, το EaseUSTodo Backup κ.λπ. Ειλικρινά, το βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς τρίτων δεν απαιτείται στα Windows 11, επειδή τα ενσωματωμένα εργαλεία είναι συνήθως αρκετά.

Έτσι, αυτός είναι ένας λεπτομερής οδηγός για το πώς να δημιουργήστε μια μονάδα ανάκτησης USB. Συζητήσαμε επίσης άλλες επιλογές ανάκτησης που είναι διαθέσιμες στα Windows 11. Επομένως, χρησιμοποιήστε αυτά τα εργαλεία και δημιουργήστε ένα πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας έτοιμο και χρησιμοποιήστε το όταν το χρειάζεστε.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ενεργοποιήσετε το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows στα Windows 11

Πώς να βρείτε το κλειδί αποκατάστασης BitLocker στα Windows 11;

10 καλύτερα λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για Windows 11 Δωρεάν

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Snapchat

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5019

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *